Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Expecto Patronum said:

Για να τεστάρω την αντικειμενικότητα σου.B)

Το οποίο test είναι αν συμφώνει με την άποψή σου ή όχι... :D

Κατά τα άλλα, αν δεν έχει διαφορά στην ποιότητα, γιατί δεν το βάζει και στα top SUHD μοντέλα και το αφήνει μόνο στα "απλά LCD (και στα κατώτερα SUHD)"?

Επεξ/σία από ThReSh
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το οποίο test είναι αν συμφώνει με την άποψή σου ή όχι... :D

Κατά τα άλλα, αν δεν είχε διαφορά στην ποιότητα, γιατί δεν το βάζει και στα SUHD μοντέλα και το αφήνει μόνο στα "απλά"?

Το πρώτο ερώτημα σου το απαντάς με την ερώτηση σου.

Στο δευτερο...

Η UHD έχει ή δεν έχει ίδια και με καλύτερο μαύρο χρώμα ποιότητα;

Γιατί νομίζεις οτι ένα γράμμα θα σου δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα;

Επεξ/σία από Expecto Patronum
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Expecto Patronum said:

Η UHD έχει ή δεν έχει ίδια και με καλύτερο μαύρο χρώμα;

Γιατί νομίζεις οτι ένα γράμμα θα σου δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα;

Τι σχέση έχει το video της Samsung με την LG? H Samsung χρησιμοποιεί RGB (True 4K) panels σε όλα τα μοντέλα της, ενώ η LG όχι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Τι σχέση έχει το video της Samsung με την LG? H Samsung χρησιμοποιεί RGB (True 4K) panels σε όλα τα μοντέλα της, ενώ η LG όχι...

Ναί αλλά σου λέει SUHD όπως και QLED (το οποίο δεν είναι LED)...

Το SUHD δεν θα έπρεπε να έχει καλύτερη εικόνα;

Άρα;

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Expecto Patronum said:

Ναί αλλά σου λέει SUHD όπως και QLED (το οποίο δεν είναι LED)...

Η συζήτηση μας είναι  RGBW VS  RGB panel, το να μου δίνεις video που συγκρίνει RGB VS RGB είναι άσχετο με την διαφωνία μας...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Η συζήτηση μας είναι  RGBW VS  RGB panel, το να μου δίνεις video που συγκρίνει RGB VS RGB είναι άσχετο με την διαφωνία μας...

Δεν είναι άσχετο, είναι απόλυτα σχετικό με το θέμα "ονομασία"...άν κατάλαβες τί λέω.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Expecto Patronum said:

Δεν είναι άσχετο, είναι απόλυτα σχετικό με το θέμα "ονομασία"...άν κατάλαβες τί λέω.

Δεν έκρινα ποτέ βάση εμπορικής ονομασίας, αλλά βάση του τι panel φοράει η κάθε εταιρεία στο κάθε μοντέλο της.

Η LG έχει RGBW σε όλα τα "απλά" UHD LCD της και σε μερικά Super UHD, ενώ η Samsung έχει σε όλα RGB ανεξαρτήτως αν η εμπορική τους ονομασία έιναι UHD/Super UHD/κτλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Δεν έκρινα ποτέ βάση εμπορικής ονομασίας, αλλά βάση του τι panel φοράει η κάθε εταιρεία στο κάθε μοντέλο της.

Η LG έχει RGBW σε όλα τα "απλά" UHD LCD της και σε μερικά Super UHD, ενώ η Samsung έχει σε όλα RGB ανεξαρτήτως αν η εμπορική τους ονομασία έιναι UHD/Super UHD/κτλπ

Λοιπόν, για να τελειώσουμε το θέμα και μην ανοίξουν πατατάκια κάποιοι...η RGBW είναι εξίσου καλή όσο η RGB...με πιό πολλά σημεία.

Γιατί δεν λέει SUHD είναι τόσο απλό όσο η SUHD δεν κάνει αυτό που λέει όπως και οι QLED  δεν είναι LED.

Τώρα, άν εσύ αφήνεις στην άκρη την πραγματικότητα και το αποτέλεσμα και κολλάς στο "S"...τί να σου πώ...

Καλή αγορά με μία S[UHD]...εγώ θα πάρω LG UHD.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, Expecto Patronum said:

η RGBW είναι εξίσου καλή όσο η RGB...

Όχι δεν είναι, αν ήταν θα την έβαζε σε όλα τα non OLED μοντέλα της για να έχει χαμηλότερο κόστος. Αντιθέτως τα κρατάει πλέον (2017) για τα 1-2  top Super UHD μοντέλα της.

Υπάρχουν ουκ ολίγα άρθρα και topics σε forums που δείχνουν την διαφορά τους. 

Πχ εδώ στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα η ανώτερη ευκρίνεια που έχει το RGB Panel απέναντι στο RGBW

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/2398506-rgb-vs-rgbw-lcd-4k-ultra-hd-designation.html

Αν έχεις πάρει μοντέλο με RGBW και υπερασπίζεσαι τόσο την επιλογή σου, δεν φταίνε οι υπόλοιποι...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Όχι δεν είναι, αν ήταν θα την έβαζε σε όλα τα non OLED μοντέλα της για να έχει χαμηλότερο κόστος. Αντιθέτως τα κρατάει πλέον (2017) για τα 1-2  top Super UHD μοντέλα της.

Υπάρχουν ουκ ολίγα άρθρα και topics σε forums που δείχνουν την διαφορά τους. 

Αν έχεις πάρει μοντέλο με RGBW και υπερασπίζεσαι τόσο την επιλογή σου, δεν φταίνε οι υπόλοιποι...

Άν σου πούνε σε "όλα" τα άρθρα οτι η LCD ή η LED και ανάποδα είναι η μία καλύτερη της άλλης θα αγοράσεις με κριτήριο αυτό ή με ιδίοις παρουσία σε κατάστημα;

Εγώ βλέπω εξίσου και τις δύο μιά χαρά. Samsung έχω LED για να μην με πείς και LG fanboy...απλά έχω το δικαίωμα να κρίνω με τα ίδια τα μάτια μου και το γούστο μου.

Τί λένε οι άλλοι...με αφήνει αδιάφορο.

Δημοσ.

Η ανάλυση των LG RGBW 4K 

είναι 4Κ για ασπρόμαυρες εικόνες 

δεν είναι 4Κ για έγχρωμες. 

Η πραγματική τους ανάλυση είναι κάπως περίπλοκο να υπολογιστεί και εξαρτάται από το περιεχόμενο. 

Όπως και αν έχει, είναι μεγαλύτερη ασφαλώς από Full HD. 

Και τελικά δεν έχει και πολύ σημασία γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις περιεχόμενο σε 4Κ.

Καλύτερα να δώσει κάποιος βαρύτητα σε άλλα πράγματα όπως τιμή, αντίθεση και την παλέτα χρωμάτων. 

Για μένα δεν είναι λόγος ούτε να την αποκλείσει κάποιος ούτε να την επιλέξεις. 

2) το QLED είναι τεχνολογία LED. 

Πάντως αν θέλει κάποιος τηλεόραση με εξαιρετική ποιότητα εικόνας η LG έχει τις OLED. 

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Expecto Patronum said:

Τί λένε οι άλλοι...με αφήνει αδιάφορο.

Οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο link που έδωσα πιο πάνω δείχνουν ξεκάθαρη ανωτερότητα του RGB στο θέμα της ευκρίνειας, εσύ δεν βλέπεις διαφορά, κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι να έχουν ενημερωθεί όλοι πριν αγοράσουν, ώστε να μην ζητάνε τα ρέστα μετά όταν το μάθουν ή όταν προσέξουν διαφορά...

2 minutes ago, aris1986 said:

Εγω εχω αυτη στο σαλονι τι ειναι;

RGBW?

Yeap...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Οι φωτογραφίες που υπάρχουν στο link που έδωσα πιο πάνω δείχνουν ξεκάθαρη ανωτερότητα του RGB στο θέμα της ευκρίνειας, εσύ δεν βλέπεις διαφορά, κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι να έχουν ενημερωθεί όλοι πριν αγοράσουν, ώστε να μην ζητάνε τα ρέστα μετά όταν το μάθουν ή όταν προσέξουν διαφορά...

Yeap...

Tόσα χρόνια δεν είδα ποτέ κανέναν να μπαίνει σε store και να λέει γειά σας...θα ήθελα μία RGB-W...θέλω αυτή...πληρώνω...γειά σας.

Αυτό που λές λίγοι ίσως μόνο εσύ θα το έλεγες.

QLED TVs use an LCD panel with LED backlights...

Αυτά, τα λέμε άυριο γιατι το πρωί έχει εγερτήριο.:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...