Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 13 hours ago, orck said: Όταν καλεις ταξί ο οδηγος βλεπει ότι έχεις δωρεάν διαδρομή και βλεπει την αξία αυτής. Εαν δεν την πληρωνοταν πιστεύεις ότι θα πάταγε κάνεις αποδοχή διαδρομής; Θα το έπαιζαν όλοι ότι έχουν άλλη διαδρομή εκτός συστήματος. Πρέπει να κόψει απόδειξη για την διαδρομή γιατί θα πληρωθεί. Τα ίδια λέγανε και πριν από χρόνια στις σελίδες deal-αδικων στην Groupon "δεν μου δίνεις λεφτά εμένα γιατί να σου κόψω απόδειξη", η εταιρία έλεγε ότι πρέπει να δώσει ο καταστημα, άντε βγάλε άκρη. Τεσπά μετά την προωθητικη ενεργεία (και χωρίς να κάνω χρήση ολης της προσφοράς) επαναεπιβεβαιωσα ότι δεν θέλω να κάνω χρήση ταξί ποτε ξανά και τέλος. Οι οδηγοί βλέπουν αν ο πελάτης έχει κάποια προσφορά, αν χρησιμοποιεί πιστωτική κάρτα ή και τον προορισμό του (αν τον έχει καταχωρήσει) ΑΦΟΥ αποδεχτούν τη διαδρομή και όχι κατά τη διεκδίκηση! 1
filarhos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν καλοι και κακοι επαγγελματιες. Σαν καταναλωτης οταν βρω καποιον καλο επαγγελματια ζηταω τηλεφωνο και τον καλω οποτε τον χρειαστω. Υ.Γ. Για ΒΑ Αττικη εχω καλο και κοβει παντα αποδειξη. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από filarhos 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, masteripper είπε Μόρφωση μπορεί να έχουν αλλά και ο άλλος έσκασε μια περιουσία για να κάνει αυτή την κωλοδουλειά ....μην τα λέμε όλα όπως θέλουμε....και επειδή κάποιοι κραυγάζουν υπερ Uber/Beat...θα θέλατε με το έτσι θέλω κάποιος να μπει στο σπίτι σας και να απλώς να στρογγυλοκαθήσει όπου και οπως γουστάρει....δεν μιλάμε για σπίτι που νοικιάζεται αλλά για το ίδιο το σπίτι σας.....στην περίπτωση του ταξί κάποιος αποφάσισε οτι αντι να αγοράσει 1 διαμέρισμα να αγοράσει 1 ταξί ....στην 1η περιπτωση θα δούλευε κάπου σαν υπάλληλος αλλά θα είχε το σπίτι του ...στην 2η περίπτωση βγάζει το μεροκάματο του αλλά δεν έχει σπίτι... Δηλαδή το κράτος πρέπει να του εγγυηθεί ότι θα είναι επιτυχημένη η επένδυσή του και να διατηρήσει ενα επάγγελματα κλειστό για πάντα (ανεβάζοντας έτσι τις τιμές των αδειών); Καλώς ή κακώς , οι εποχές που είχες ένα ταξί ή 2-3 σπίτια και τα νοίκιαζες και ζούσες ως εισοδηματίας χωρίς να δουλεύεις έχουν παρέλθει. Δεν είμαι βέβαια απαραίτητα υπέρ του uber/beat και αυτοί πρέπει να ελέγχονται και να έχουν ξεκάθαρο ρόλο, αλλά όχι να τους κλείνουμε για να ικανοποιήσουμε τους ψηφοφόρους-πελάτες. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
masteripper Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, GenesisX είπε Δηλαδή το κράτος πρέπει να του εγγυηθεί ότι θα είναι επιτυχημένη η επένδυσή του και να διατηρήσει ενα επάγγελματα κλειστό για πάντα (ανεβάζοντας έτσι τις τιμές των αδειών); Καλώς ή κακώς , οι εποχές που είχες ένα ταξί ή 2-3 σπίτια και τα νοίκιαζες και ζούσες ως εισοδηματίας χωρίς να δουλεύεις έχουν παρέλθει. Δεν είμαι βέβαια απαραίτητα υπέρ του uber/beat και αυτοί πρέπει να ελέγχονται και να έχουν ξεκάθαρο ρόλο, αλλά όχι να τους κλείνουμε για να ικανοποιήσουμε τους ψηφοφόρους-πελάτες. Τώρα είναι που γελάμε....ποιος σου είπε ότι το επάγγελμα είναι κλειστό....επειδή κάποιοι βολευονται να στοχοποιούν ομάδες ατόμων δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Κλειστό Επάγγελμα σημαίνει ότι έχεις όλα τα απαραίτητα "προσόντα" και παρολαταυτα απλώς δεν μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμα....νομίζω οι συμβολαιογράφοι εμπίπτουν σε αυτή την περίπτωση....για το ταξί σκας 80Κ και αποκτάς ταξί (και μετά χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο) Όσο για την αθώα και καλοκάγαθη Uber εκμεταλλεύεται μια ασάφεια στην ερμηνεία του νόμου περί ενοικίασης τουριστικού αυτοκινήτου (Ο δικηγόρος τους θα πρέπει να είναι ο Αητός των Αητών....σίγουρα Harvard) και ενώ νομίζεις ότι απλώς παίρνεις 1 υποκατάστατο ταξί ...νομικώς νοικιάζεις για την διάρκεια της διαδρομής το συγκεκριμένο αυτοκίνητο....νομίζω ότι εκδίδεται και αντίστοιχο παραστατικό....και αν ψάξεις τις ιστορίες εκμετάλλευσης των οδηγών απο Uber νομίζω ότι θα συμφωνήσεις να είναι οδηγός ταρίφας κανονικός παρά σκλάβος.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Συγνώμη αλλά ελεύθερο επάγγελμα, σημαίνει παίρνω άδεια ταξί με μηδέν ευρώ, όχι με 80.000.
masteripper Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο αν δεν κανω λάθος....ειδάλλως όποιος είχε αυτοκίνητο θα γινόταν και ταξιτζής.....αλλά εδώ δεν υπάρχει μυαλό για απλά πράγματα ...για εννοιες πιο προχωρημένες δεν τίθεται συζήτηση......
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 32 minutes ago, masteripper said: Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο αν δεν κανω λάθος.... Με 5ψήφιο ποσό η άδεια?
masteripper Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Με 5ψήφιο ποσό η άδεια? Καλό αστείο αυτό....... μια γρήγορη αναζήτηση έβγαλε : Νέα Υορκη....κόστος άδειας............1 εκατομμύριο ($1,000,000)....ψίχουλα.... Παρίσι.............240.0000€ Εκτός αν μιλάμε για τριτοκοσμικές χώρες με μισθούς κάτω των 100€ το μήνα οπότε υπάρχει και η αναλογη αξία....
orck Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Εχω την εντυπωση οτι σε αλλες χωρες οι περισσοτεροι οδηγοι ταξι ειναι απλα υπαλληλοι μιας εταιριας. Αυτο θελουν οι ταξιτζηδες τελικα; Να τους βλεπει ο προισταμενος στο gps και να τους περνει τηλεφωνο "Δημητρη πινεις καφε για 5 λεπτα, εχεις περασει το οριο" η να δουλευεις κυνηγωντας στοχο πελατων
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, masteripper said: Καλό αστείο αυτό....... μια γρήγορη αναζήτηση έβγαλε : Νέα Υορκη....κόστος άδειας............1 εκατομμύριο ($1,000,000)....ψίχουλα.... Παρίσι.............240.0000€ Εκτός αν μιλάμε για τριτοκοσμικές χώρες με μισθούς κάτω των 100€ το μήνα οπότε υπάρχει και η αναλογη αξία.... Και ποιος ιδιώτης τα δίνει αυτά τα ποσά? Μήπως η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών παίζει όπως λέει ο orck από πάνω?
masteripper Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε Και ποιος ιδιώτης τα δίνει αυτά τα ποσά? Μήπως η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών παίζει όπως λέει ο orck από πάνω? Κάπου εδώ το έχασα...προτιμάς την ιδέα του υπαλλήλου σε εταιρεία ταξί....(αυτό ισχύει σίγουρα στην Αμερική)...αν είναι έτσι πάω πάσο....όλοι υπάλληλοι κάτω απο την μπότα αγκάλη του αφεντικού....:)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν μπορείς όμως να κάνεις άμεση σύγκριση τιμών ανάμεσα σε πόλεις/χώρες όταν η τιμή στην μία διαμορφώνεται ουσιαστικά για ελεύθερο επαγγελματία ενώ στην άλλη για εταιρεία... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Επειδή τυχαίνει να παίρνω σχετικά συχνά ταξί για το πανεπιστήμιο (ίσως και μια φορά ανά βδομάδα) στον πηγαιμό αν τυχόν αργήσω και βαριέμαι να περπατήσω (απόσταση 5 χλμ γύρω στα 4Ε η ταριφα και δεν βολευουν οι στάσεις του λεοφωρειου). οπότε εχω δει αρκετά περιστατικά οπως τα παραπάνω - - Γίνεται όταν λήγει η κούρσα στο ταξίμετρο να μην βγει απόδειξη? Απόδειξη με ταξιμετρο έχω πάρει μόνο από 4 ατομα - υπάρχει λαμογιά που μπλοκάρει το μοτερακι? - Αν ζητήσω αποδειξη και δεν κόψει μπορώ να βγω από το ταξι? Εχουν δει πολλά τα ματια μου δυστυχώς που και να θελω να σχηματισω καλή εικονα για τους ταξιτζιδες δεν μπορώ. Ένας τυπάς μεσήλικας οδηγούσε λες και ήταν ο μπρους μακλαρεν, αποτομες αλλαγες στο κιβωτιο, σπινιαρισμα σε καθε εκκινηση σε φαναρι, κορναρισματα διαρκώς και πολύ χοντρές βρισιες στους αλλους οδηγούς - ενας αλλος από σημειο Α ως Β μούγκα ουτε στην καλημέρα μου δεν απάντησε Τελος αυτό που ενω βλεπεις τη σημαια να γράφει ελευθερο και δεν σταματούν να σε παρουν τι φάση? Και όταν ενω εχεις κουρσα η σημαια συνεχιζει να ειναι ανεβασμένη και σταματαει σε οποιον κανει νευμα χωρις κάν να σε ρωτήσει αν εχεις πρόβλημα...
telis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 14 ώρες πριν, masteripper είπε Καλό αστείο αυτό....... μια γρήγορη αναζήτηση έβγαλε : Νέα Υορκη....κόστος άδειας............1 εκατομμύριο ($1,000,000)....ψίχουλα.... Παρίσι.............240.0000€ Εκτός αν μιλάμε για τριτοκοσμικές χώρες με μισθούς κάτω των 100€ το μήνα οπότε υπάρχει και η αναλογη αξία.... Ναι. μόνο που εκεί τα χρήματα πάνε στον φορέα που εκδίδει την άδεια, όχι στον ξυπνητζή ιδιώτη μαντρά 4
esem Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 6 ώρες πριν, oneiricocelot είπε Γίνεται όταν λήγει η κούρσα στο ταξίμετρο να μην βγει απόδειξη? Απόδειξη με ταξιμετρο έχω πάρει μόνο από 4 ατομα - υπάρχει λαμογιά που μπλοκάρει το μοτερακι? - Αν ζητήσω αποδειξη και δεν κόψει μπορώ να βγω από το ταξι? Εχουν δει πολλά τα ματια μου δυστυχώς που και να θελω να σχηματισω καλή εικονα για τους ταξιτζιδες δεν μπορώ. Ένας τυπάς μεσήλικας οδηγούσε λες και ήταν ο μπρους μακλαρεν, αποτομες αλλαγες στο κιβωτιο, σπινιαρισμα σε καθε εκκινηση σε φαναρι, κορναρισματα διαρκώς και πολύ χοντρές βρισιες στους αλλους οδηγούς - ενας αλλος από σημειο Α ως Β μούγκα ουτε στην καλημέρα μου δεν απάντησε Τελος αυτό που ενω βλεπεις τη σημαια να γράφει ελευθερο και δεν σταματούν να σε παρουν τι φάση? Και όταν ενω εχεις κουρσα η σημαια συνεχιζει να ειναι ανεβασμένη και σταματαει σε οποιον κανει νευμα χωρις κάν να σε ρωτήσει αν εχεις πρόβλημα... ναι υπάρχει παρέμβαση στη συσκευή και μπλοκαρουν την έκδοση απόδειξης. χωρίς να δώσει απόδειξη μπορείς να αρνηθείς να πληρώσεις. αν έχεις σε λειτουργια και την καμερα του κινητου ακόμα καλυτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις