Speculoos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Ταξιτζήδες δείρανε uberάδες, γίναμε Ευρώπη δηλαδή σε κάτι και παραπονιέστε
totem_lost Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Αααχ, πάνε αυτές οι καλές οι εποχές που σε ρωτάγαν από το τζάμι ῾Που;᾽ και ἀμα δεν τους άρεσε ο προορισμός γκαζώνανε και φεύγανε, ή που σου στη μέση της διαδρομής σου φορτώνανε άλλους 4 που ᾽στο δρόμο μας είναι᾽ και κάνατε όλοι μαζί γύρους στην Αθήνα. Πάντως υπάρχουν και χειρότερα. Στην Ολλανδία οι ταξιτζίδες σχεδιάζαν λέει να πετάξουν μολότοφ στο Uber HQ στο Amsterdam. Genius! 1
Fabricated Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Στις 11/1/2018 στις 11:28 ΠΜ, Lanike71 είπε Υπάρχουν και οι χειρόγραφες αποδείξεις! Ίσως έχει απαντηθεί στις άλλες σελίδες αλλά τι τιμή θα γράψει εφόσον δεν είχε ταξίμετρο ;
papoys1 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Τυχαία είδα απόψε λίγα πλάνα από τα επεισόδια με τους ταξιτζήδες.Φοβήθηκε το μάτι μου.
l337 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, papoys1 είπε Τυχαία είδα απόψε λίγα πλάνα από τα επεισόδια με τους ταξιτζήδες.Φοβήθηκε το μάτι μου. Εγώ τους είδα και live διότι δουλεύω πολύ κοντά. Απερίγραπτοι.. 1
christopher0016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 τα φαινόμενο uber δεν είναι μόνο στην Ελλάδα , σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουνε γίνει ανάλογα επεισόδια κατά της uber. κακά τα ψέμματα τρώνε ψωμί από τον κλάδο τον ταξί οχι μόνο στην Ελλάδα αλλά Γερμανία Γαλλία Αγγλία κτλπ κυνηγάνε την uber οι ταξιτζήδες. γιατί πολύ απλά χώθηκε σε έναν κλάδο που τα έξοδα είναι τεράστια.. έβαλε Οχήματα ιδιωτικής χρήσης με μηδαμινά έξοδα.. και φυσικά τεράστια κέρδη.. χίλιες φόρες να πάρω beat η κάποια άλλη αξιόλογη εφαρμογή ταξί , πάρα τους απατεώνες της uber
NemeSis1990 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Ερχετε η ωρα και καποια επαγγελματα πεθαινουν. Ηρθε η ωρα το κλασικο ταξι οπως το ξεραμε να πεθανει σαν επαγγελμα. Και αν δεν γινει τωρα, θα γινει συντομα. 3
MikeJ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 6 minutes ago, NemeSis1990 said: Ερχετε η ωρα και καποια επαγγελματα πεθαινουν. Ηρθε η ωρα το κλασικο ταξι οπως το ξεραμε να πεθανει σαν επαγγελμα. Και αν δεν γινει τωρα, θα γινει συντομα. Η αντίδραση των οδηγών ταξί είναι καρμπόν με την αντίδραση των εργατών στα εργοστάσια όταν έφεραν τα πρώτα μηχανήματα που θα τους κόστιζαν πιθανόν τις δουλειές τους, δλδ να διαλύσουμε τα μηχανήματα. Το θέμα είναι όμως ότι την εξέλιξη δε μπορείς να τη σταματήσεις. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επικρατήσει. Το αστείο είναι ότι η uber δεν είναι ιδιαίτερα φθηνότερη από τα ταξί. Οι διαφορές είναι ασήμαντες στην Ελλάδα στο κόστος (σε άλλες χώρες η διαφορά είναι χαωτική και για αυτό η Uber κυριαρχεί ενώ εδώ ελάχιστοι την ξέρουν,κυρίως τουρίστες) οπότε δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα εκεί. Όλο το ζουμί είναι στο επίπεδο της παρεχόμενης υπηρεσίας. Οπότε αν είναι να δώσεις τα ίδια λεφτά γιατί να μην προτιμήσεις τον επαγγελματία που είναι ευγενικός, καθαρός και ο ίδιος και το όχημα (άκαπνος) , δεν σου πιάνει τη κουβέντα για το πόσο καλύτερα ήταν επί χούντας και πως θέλει να τσακίσει τους ξένους και να χουφτώσει όποια κοπέλα δει στο δρόμο, σε πάει από τη βέλτιστη βάσει gps διαδρομή , σε χρεώνει όσο γράψει , σου δίνει αυτόματα απόδειξη και πληρώνεις μέχρι και με paypal χωρίς να έχεις επάνω σου μετρητά. Οι οδηγοί ταξί δεν έχουν παρά να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες όπως έγιναν οι περισσότεροι που είναι στο beat και έπειτα δεν τους απειλεί καμία uber. Και η uber πρέπει να ρυθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας της γιατί τώρα βρίσκεται κάπου μεταξύ κενού νόμου και λύγισμα νόμου με τα τουριστικά γραφεία και ούτε αυτό είναι σωστό. 6
christopher0016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikeJ είπε Η αντίδραση των οδηγών ταξί είναι καρμπόν με την αντίδραση των εργατών στα εργοστάσια όταν έφεραν τα πρώτα μηχανήματα που θα τους κόστιζαν πιθανόν τις δουλειές τους, δλδ να διαλύσουμε τα μηχανήματα. Το θέμα είναι όμως ότι την εξέλιξη δε μπορείς να τη σταματήσεις. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επικρατήσει. Το αστείο είναι ότι η uber δεν είναι ιδιαίτερα φθηνότερη από τα ταξί. Οι διαφορές είναι ασήμαντες στην Ελλάδα στο κόστος (σε άλλες χώρες η διαφορά είναι χαωτική και για αυτό η Uber κυριαρχεί ενώ εδώ ελάχιστοι την ξέρουν,κυρίως τουρίστες) οπότε δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα εκεί. Όλο το ζουμί είναι στο επίπεδο της παρεχόμενης υπηρεσίας. Οπότε αν είναι να δώσεις τα ίδια λεφτά γιατί να μην προτιμήσεις τον επαγγελματία που είναι ευγενικός, καθαρός και ο ίδιος και το όχημα (άκαπνος) , δεν σου πιάνει τη κουβέντα για το πόσο καλύτερα ήταν επί χούντας και πως θέλει να τσακίσει τους ξένους και να χουφτώσει όποια κοπέλα δει στο δρόμο, σε πάει από τη βέλτιστη βάσει gps διαδρομή , σε χρεώνει όσο γράψει , σου δίνει αυτόματα απόδειξη και πληρώνεις μέχρι και με paypal χωρίς να έχεις επάνω σου μετρητά. Οι οδηγοί ταξί δεν έχουν παρά να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες όπως έγιναν οι περισσότεροι που είναι στο beat και έπειτα δεν τους απειλεί καμία uber. Και η uber πρέπει να ρυθμιστεί ο τρόπος λειτουργίας της γιατί τώρα βρίσκεται κάπου μεταξύ κενού νόμου και λύγισμα νόμου με τα τουριστικά γραφεία και ούτε αυτό είναι σωστό. ειναι ακριβοτερη κιολας ! πραγματικα απιστευτο.. κοιτουσα μια διαδρομη κοστος uber μου εβγαζε απο 11 εως 16 ευρω και κοστος ταξι απο 9,40 εως 12 ευρω . συμφωνω με το γραπτο σου . απο την στιγμη που υπαρχουν σωστοι επαγγελματιες γιατι να επιλεξεις καποιον "μαιμου" με ιχ οι υπηρεσιες που προσφερουν σημερα ειναι πολυ υψηλες σε σχεση με μια 10 ετια πριν με μερικα κλικ εχετε τους καλυτερους ΝΟΜΙΜΟΥΣ οδηγους ταξι στην πορτα σας ... με υψηλες κριτικες απο προηγουμενους πελατες . στο BEAT μπορεις να βρεις οδηγους που επιτρεπει ακομη και την μεταφορα κατοικιδιων.. οδηγους που σου προσφερουν καραμελιτσα με το καλημερα σας.. οδηγους που το καλοκαιρι εχουν παγωμενο νερακι να προσφερουν στον πελατη... που σε καμοια περιπτωση δεν θυμιζουν τον απαρχαιωμενο ταξιτζη που ερχετε στο μυαλο σας.. καλο ειναι να στηριζουμε νομιμες επιχειρησεις με υψηλες παροχες που υποφερουν απο το αθλιο φορολογικο συστημα... παρα να στηριζουμε πολυεθνικες σαν το ουμπερ που δεν συμορφωνεται με της νομοθεσιες καθε χωρας, και το μονο που κανει ειναι να κλεβει μεταφορικο με μηδενικα εξοδα .. πλουτιζοντας απλα.. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από christopher0016 1
Fabricated Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Επιτρέψετε μου μα διαφωνήσω σχετικά με τις τιμες. Έχω κάνει ίδιες διαδρομές με uber beat και δυστυχώς με απλό ταξί. Το απλό ταξί πήρε 5 ευρώ χωρίς ταξίμετρο χωρίς τπτ επειδή "ήξερε" πόσο θα βγει. Beat αν θυμάμαι καλά περί τα 4, κάτι και uber 4 ακριβώς (λόγω στρογγυλοποιησης βέβαια). Σε μεγαλύτερες διαδρομές όμως φαίνεται και η διαφορά ανάμεσα σε uber και Beat. Διαδρομή που στο Beat Έχω δώσει 20 ευρώ στο uber Έχω δώσει 12. Όσο πιο μεγάλη διαδρομή τόσο πιο έντονη η διαφορά στην τιμή. Τέλος πάντων. Θέλω να προσθέσω και το ότι μπορούν να μπουν 4 άτομα και να πανε σε διαφορετικούς προορισμούς (στάση δηλαδή κάπου για να κατέβει ένας ένας). Αυτό με κανονικό ταξί σημαίνει το ποσό που πληρώνει ο ένας όμως επί 4! Για Beat Δεν ξέρω αλλά στο uber πληρώνεις μια φορά και τέλος. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από _Στεργιος_ 1
FireKiller Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, christopher0016 είπε ειναι ακριβοτερη κιολας ! πραγματικα απιστευτο.. κοιτουσα μια διαδρομη κοστος uber μου εβγαζε απο 11 εως 16 ευρω και κοστος ταξι απο 9,40 εως 12 ευρω . Μόνο μια φορά έπεσε μέσα στην εκτίμηση η uber (11-14€ και βγήκε 11.2€ με αττική λόγω χρόνου). Τις άλλες φορές η ίδια διαδρομή μου βγαίνει από 8.4€ μέχρι και 9.2€~ άρα αρκετά πιο κάτω απ'ότι σου δείχνει.
BritGreek Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Πιάτσα ταξί, μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Έχω μόλις κατέβει από το πλοίο και πηγαίνω στην πιάτσα στο πρώτο ταξί, ζητώντας να με πάει Πειραϊκή όπου είχα ραντεβού με συνεργάτες μου. Ο οδηγός ηλικιωμένος. Στην αρχή αρνήθηκε, του την είπε ο λιμενικός που ήταν μπροστά, και με πήρε "χωρίς να το θέλει". Περιττό να πω ότι σε όλη τη διαδρομή έβριζε (πολύ) για την τόσο μικρή κούρσα, πήγαινε σαν τρελός και ταξίμετρο δεν έβαλε. Του το επισήμανα, και μου είπε ότι "ήξερε". Μόλις φτάσαμε, μου ζήτησε 8,5 ευρώ, και του ζήτησα απόδειξη την οποία αρνήθηκε να μου δώσει. Εκεί του είπα ότι "χωρίς έστω χειρόγραφη απόδειξη δεν μπορώ να σε πληρώσω και πήγαινέ με στο πλησιέστερο τμήμα για να το συζητήσουμε". Με κατέβασε ο ίδιος ανοίγοντάς μου και την πόρτα φωνάζοντας, με σκυλόβρισε φωνάζοντας "μπράβο κωλόπαιδο, έσωσες το κράτος" και έφυγε πατημένος. Λυπήθηκα τα χρόνια του και δεν τον κατήγγειλα, για να είμαι ειλικρινής. Πάντως, αν και χρησιμοποιώ πολύ συχνά ταξί, απόδειξη δεν μου έχουν δώσει ποτέ (ούτε ράδιο-ταξί) και είναι φανερό ότι θυμώνουν όταν τη ζητάω. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από BritGreek 6 1
papoys1 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Συντριπτικά το μεγαλίτερο ποσοστό των Ελλήνων χρησιμοποιεί ακόμη το παραδοσιακό ταξί. Εάν θέλουν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν πρέπει να αλλάξουν τακτική και να συμπεριφέρονται όπως τα ταξί που καλείς μέσω uber.Όσο συνεχίζουν με την ίδια συμπεριφορά πελάτες θα χάνουν και στο τέλος θα τους μείνει μία μικρή μερίδα της πίτας και θα τρώγονται μεταξύ τους ποιος θα φάει από αυτή.
chill Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 14 ώρες πριν, totem_lost είπε Στην Ολλανδία οι ταξιτζίδες σχεδιάζαν λέει να πετάξουν μολότοφ στο Uber HQ στο Amsterdam. Genius! Έλληνες μετανάστες οι ιθύνοντες των ολλανδοταξί ? Πόσο γαμάτη είναι η Αθήνα χωρίς ταρίφες στο δρόμο. Γίνεται να κατέβουν μόνιμα σε απεργία; Κατέβηκαν τα ζα με πανό "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ....." όχι σε κάθε Κ Α Ι Ν Ο Τ Ο Μ Ι Α Χωρίς ορθογραφικά πάντως, It is something!!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις