Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα λάπτοπ Lenovo G510 μετά από πολλοστή φορά που τα windows αποπειράθηκαν να εγκαταστήσουν ενημέρωση, παρουσιάζεται κόλλημα στο boot. Παραθυράκι Windows, δύο μηνύματα (κάτι για ενημερωση και μετά "προσπάθεια επαναφοράς προηγούμενης έκδοσης των windows") και ξανά μανά το ίδιο πράγμα σε λούπα.

Προσπάθησα να κάνω επαναφορά μέσω usb stick με windows , αλλά δεν βρίσκει κάποιο σημείο επαναφοράς στα εγκατεστημένα windows (δεν είχα ορίσει και ποτέ). 
Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να επαναφέρω προηγούμενη έκδοση ή να εγκαταστήσω ξανά τα windows χωρίς να χαθούν τα παλιά προγράμματα;
Τα αρχεία τα γλιτώνω γιατί είναι σε άλλο partition, αλλά χρειάζομαι κάποια προγράμματα για εργασία. 

Εναλλακτικά, έχω μια θήκη για τον hdd και τον συνέδεσα σε άλλο PC όπου και έχω πρόσβαση στα αρχεία. Θα μπορούσα να κρατήσω το Virtual Box ή έστω τις ρυθμίσεις του και να τις περάσω με copy paste στο νέο λειτουργικό, αν τελικά προβώ σε clear installation; Αν ναι, ποια αρχεία σε ποιους φακέλους;

Κάτι ακόμα που σκέφτηκα είναι να φτιάξω ένα νέο partition στο δίσκο, να εγκαταστήσω εκεί τα windows εξ αρχής και μετά με κάποιο τρόπο, να συνδέσω/μετακινήσω τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στο άλλο partition. Δεν ξέρω καν αν γίνεται...

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους και όσες ασχοληθούν!

Επεξ/σία από stef-pxl
Δημοσ.
15 ώρες πριν, stef-pxl είπε

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να επαναφέρω προηγούμενη έκδοση ή να εγκαταστήσω ξανά τα windows χωρίς να χαθούν τα παλιά προγράμματα;

Να κρατήσεις τα προγράμματα σε νέα εγκατάσταση, όχι. Θα κάνεις format και θα ξαναεγκαταστήσεις τα προγράμματα σου. Η εγκατάσταση θα βρει την προηγούμενη έκδοση και θα δημιουργήσει έναν φάκελο windows.old όπου θα είναι ο φάκελος users με τους χρήστες και τα αρχεία τους, οι φάκελοι Αρχεία εφαρμογών (και ο x86 και ο κανονικός), ο φάκελος windows και ο φάκελος Αρχεία δεδομένων. Σε αυτούς θα είναι ότι ρυθμίσεις χρειαστείς για τα προγράμματα σου μετά που θα τα ξαναεγκαταστήσεις. π.χ. μπορείς να πας στον "Users\ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default" και να αντιγράψεις τα πάντα στον ανάλογο φάκελο  στον c;:\Users και o chrome θα επαναφέρει όλους του σελιδοδείκτες και το ιστορικό του. Μόνο οι κωδικοί δεν θα μεταφερθούν. Το ίδιο περίπου ισχύει για όλα τα προγράμματα που κρατάνε δεδομένα και ρυθμίσεις στους παραπάνω φάκελους.

Εναλλακτικά, έχω μια θήκη για τον hdd και τον συνέδεσα σε άλλο PC όπου και έχω πρόσβαση στα αρχεία. Θα μπορούσα να κρατήσω το Virtual Box ή έστω τις ρυθμίσεις του και να τις περάσω με copy paste στο νέο λειτουργικό, αν τελικά προβώ σε clear installation; Αν ναι, ποια αρχεία σε ποιους φακέλους;

Αυτό είναι εύκολο. Το vb κρατάει τις μηχανές μαζί με τις ρυθμίσεις της κάθε μίας στον φέκλο  "Users\ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ\VirtualBox VMs". Απλά τα μεταφέρεις στην νέα εγκατάσταση και μετά στο vb πας μενού Μηχανή->Προσθήκη και επιλέγεις το ανάλογο αρχείο xml ή vbox. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να μεταφέρεις τις μηχανές σε άλλον υπολογιστή.

Κάτι ακόμα που σκέφτηκα είναι να φτιάξω ένα νέο partition στο δίσκο, να εγκαταστήσω εκεί τα windows εξ αρχής και μετά με κάποιο τρόπο, να συνδέσω/μετακινήσω τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στο άλλο partition. Δεν ξέρω καν αν γίνεται...

Δύσκολο αυτό και εξαρτάται από το πρόγραμμα. Μερικά θα δουλέψουν, μερικά όχι. Αυτά που σίγουρα δεν θα δουλέψουν είναι τα προγράμματα που θέλουν ενεργοποίηση ή serial. Αν μπορούσαμε απλά να μεταφέρουμε π.χ. το photoshop έτσι από το ένα μηχάνημα στο άλλο τότε τι νόημα θα είχε η ενεργοποίηση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω σε Win7 από τα updates του 2017 και μετά, αλλά και σε Windows 10 στο νέο 1709 creators fall update. Το pc crashάρει και αρχίζει το loop. Ζητάει συνεχώς diskchek και το repair δεν κάνει τίποτα. Από όσο το έψαξα πολλά pc έχουν θέμα με τα updates του τελευταίου χρόνου αλλά λύση δεν βρήκα.  Αν ενημερώσω μέχρι το 2016 τα δέχεται κανονικά.

Επεξ/σία από akiz90

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...