Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Μετά από 7 χρόνια αποφάσισα να αντικαταστήσω το παλιό μου σύστημα (i7 950, Asus 7770 2GD5, Foxconn Flaming Blade GTI, 2x Transcend Axeram 2gb) και με τις λίγες παραπάνω γνώσεις που έχω (ήμουν 17 τότε) σκέφτηκα να φτιάξω ένα καλό pc με προοπτικές 7ετίας +. Έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα εμπεριστατωμένες απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω στο θέμα. Κατ'αρχάς ορίστε τι έχω δει μέχρι τώρα:

CORSAIR Carbide Spec-Alpha κουτί

Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600MHz ram

Corsair VS Series VS650 80Plus  τροφοδοτικό

SAMSUNG SSD 850 EVO MZ-75E250B 250 GB hard drive

ARCTIC COOLING Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 cpu cooling

Intel CPU 1151 i7-7700K 4,2 GHz cpu

Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming mobo

Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB G1 Gaming gpu

Έχω βρει μέρη αυτού του rig σε 2 καταστήματα έτσι ώστε να αποφύγω τα πολλά μεταφορικά και μαζί με καινούρια Windows βγαίνει λίγο πάνω από 1000 ευρώ.

Οι ερωτήσεις που θέλω να κάνω είναι οι εξής:

Αξίζει ο i7 τόσα χρήματα παραπάνω σε σχέση με έναν i5 7600 Κ για κύρια ασχολία το gaming;

Δεδομένου ότι το pc φτιάχνεται για gaming, μήπως αξίζει να δώσω περισσότερα χρήματα για κάρτα γραφικών τα οποία θα κόψω από τον επεξεργαστή (υποθέτω;); σκέφτομαι ότι το pc φτιάχνεται με προοπτικές 7ετίας + και ότι οι κάρτες γραφικών αντικαθιστώνται πιο εύκολα από τους επεξεργαστές.

Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για τα συγκεκριμένα μέρη ενώ μπορώ να αγοράσω μέρη με τα ίδια specs από λιγότερο γνωστές εταιρίες για λιγότερα χρήματα;

Τέλος, έχει κάποιος να προτείνει εναλλακτικές για τα παραπάνω μέρη για να πέσει το budget χωρίς να επηρεάζεται πολύ η απόδοση;

Θα ήθελα σε περίπτωση εναλλακτικών προτάσεων η τιμή να μην ξεπερνάει τα 1000 ευρώ (καθώς ήδη νιώθω ότι υπερπληρώνω λόγω κυρίως των ονομάτων των εταιριών). Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα σχεδόν είναι λάθος στη σύνθεσή σου φίλε μου. 

Αυτό που δεν αλλάζει εύκολα σε pc είναι κουτί, τροφοδοτικό και μητρική. Όλα τα άλλα αντικαθίστανται. 

Οθόνη έχεις; Και αν ναι ποια;

Mια σύνθεση 

ram http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200033635

gpu https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43850954

Και τα υπόλοιπα από visionstudio 

lhlJbMX.jpg

Έβαλα το κουτί που σου άρεσε. Μπορείς να προσθέσεις στην πορεία HDD, παραπάνω ram και όταν έρθει η ώρα που θα θέλει αλλαγή η gpu, αλλάζεις και cpu αν θες και πας σε 8700Κ.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 3
Δημοσ.

@Archaion πάντως αν κάνεις μια παραχώρηση στο κουτί και πας στο παρακάτω που μοιάζει αρκετά στο αρχικό που σκεπτόσουν, μπορείς να χωρέσεις και 16gb ram και καθάρισες. Το κόστος μαζί με τα μεταφορικά είναι κοντά στο 1000άρικο (+5 έως 10€).

Μια σύνθεση από 2 καταστήματα, visionstudio.gr & hellasphone.gr...

VISION222.jpg

HELLAS222.jpg

• Like 4
Δημοσ.

@tanasen01 @jeandoumpier

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η οθόνη μου είναι LG FLATRON E2342 αλλά είναι στα σκαριά αναβάθμιση κι εκεί μετά το pc. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί τέτοια συμπάθεια και οι 2 γι'αυτόν τον επεξεργαστή και γι'αυτή την κάρτα γραφικών; Απ'ότι καταλαβαίνω είστε και οι δύο της άποψης να αφαιρέσω από το budget του επεξεργαστή και να επενδύσω στα γραφικά. Θα έχει την ίδια απόδοση σε βάθος χρόνου αυτός ο επεξεργαστής με έναν i7; επίσης παρατήρησα ότι και οι 2 κόψατε budget και από τη μητρική. Δεν αξίζει η επένδυση σε μία Aorus;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Archaion είπε

@tanasen01 @jeandoumpier

Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Η οθόνη μου είναι LG FLATRON E2342 αλλά είναι στα σκαριά αναβάθμιση κι εκεί μετά το pc. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί τέτοια συμπάθεια και οι 2 γι'αυτόν τον επεξεργαστή και γι'αυτή την κάρτα γραφικών; Απ'ότι καταλαβαίνω είστε και οι δύο της άποψης να αφαιρέσω από το budget του επεξεργαστή και να επενδύσω στα γραφικά. Θα έχει την ίδια απόδοση σε βάθος χρόνου αυτός ο επεξεργαστής με έναν i7; επίσης παρατήρησα ότι και οι 2 κόψατε budget και από τη μητρική. Δεν αξίζει η επένδυση σε μία Aorus;

Mιλάμε για gaming, οπότε το 1/3 του budget είναι λογικό να πηγαίνει στην κάρτα γραφικών. Αυτός ο i5 έχει τις ίδιες επιδόσεις με έναν i7 7700, καθώς είναι εξαπύρηνος με turbo boost στα 3,8ghz σε όλους τους πυρήνες. Σκέφτεσαι να κάνεις extreme overclocking στο μέλλον (5ghz) αν πας σε i7-8700K; Αν ναι, μόνο τότε πας για μητρική άνω των 200€. 

Δημοσ.

Μια μικρη παρατηρηση. Ο επεξεργαστης που εβαλες δεν ειναι συμβατος με την μητρικη.

Για RAM θα κοιταγα σε πιο πολλα MHZ.

Φιλικα, Γιαννης

Δημοσ.

@tanasen01

Ok, δεκτό, αλλά γιατί αυτή την κάρτα γραφικών; Δεν την έχω ξανά ακούσει αυτή την εταιρία και περίπου στα ίδια χρήματα υπάρχει στο visionstudio και η nVidia GeForce GTX 1060 Windforce OC 6GB DDR5 που έχει και γρηγορότερη μνήμη; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Archaion είπε

@tanasen01

Ok, δεκτό, αλλά γιατί αυτή την κάρτα γραφικών; Δεν την έχω ξανά ακούσει αυτή την εταιρία και περίπου στα ίδια χρήματα υπάρχει στο visionstudio και η nVidia GeForce GTX 1060 Windforce OC 6GB DDR5 που έχει και γρηγορότερη μνήμη; 

Για να χωρέσει στο budget κυρίως μπήκε. Ποιοτικά αυτές οι 2 είναι ταυτόσημες πάντως. Γρηγορότερη μνήμη δεν έχει η gigabyte (ίδια ακριβώς ταχύτητα έχει και η Galax), απλά είναι 60mhz ταχύτερη στο core clock. Αν δεν σε νοιάζουν τα λίγα παραπάνω λεφτά οκ, πήγαινε για την gigabyte.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Archaion είπε

@tanasen01

Το turbo boost πως ακριβώς δουλεύει; Επίσης το build σου δεν θα μπορούσε να δουλέψει και με τη μητρική που πρότεινα εγώ;

Aυτόματα δουλεύει το turbo boost. 

Ναι, σαφώς και μπορεί. Η Asrock είναι πολύ καλή πάντως και value for money. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tanasen01 @jeandoumpier

Ok μετά τις συμβουλές σας (και την απαραίτητη προσωπική μου πινελιά για να το καταστρέψω :P) το τελικό build βγαίνει κάπως έτσι:

Transcend 240GB 220S TS240GSSD220S Solid State Drive SATA III SSD 

Corsair Carbide Spec-04 Midi Tower no PSU Black/Grey

Gigabyte Socket 1151 Z370 AORUS Gaming 3 GLan Audio Raid 

Intel Core i5 8400 2.8 GHz Six Core Socket 1151 65W Box 

nVidia GeForce GTX 1060 Windforce OC 6GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP

Corsair Power Supply 550W ATX 24 pin TX550M CP-9020133-EU Active-PFC Retail

όλα αυτά από VisionStudio

Corsair ValueSelect DDR4 8GB 2133MHz 

MICROSOFT WINDOWS 10 HOME 64BIT GREEK DSP

και αυτά από cosmodata

και οριακά φτάνουμε τα 1080 ευρώ που είναι hardcap στο budget.

Ελπίζω μόνο να μην έχω θέμα με το psu (οι περισσότεροι χρησιμοποιούν 650 σε τέτοια builds). Πείτε μου μόνο αν σας φαίνεται κάτι ΠΟΛΎ λάθος.

Επεξ/σία από Archaion
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ram παρήγγειλε αυτή τώρα που γυρνάει! https://www.priveshop.gr/product/11002292/EKSARTHMATA/MNHMES-RAM/CORSAIR-DIMM-XMS4-KIT-2X4GB-CMK8GX4M2B3000C15 76€ dual channel 3000mhz. Ηeck, και εις διπλούν συμφέρει για 4x4gb... 

Windows θα τα κατεβάσεις από το site της microsoft και θα αγοράσεις μόνο key πολύ φθηνά από ebay ή κάποιο κλειδάδικο! Δουλεύει 100%

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να βαλεις τοσο ακριβη μητρικη, ειδικα με αυτον τον επεξεργαστη. Θα σου προτεινα να βαλεις την αλλη που σου προταθηκε παραπανω και με τα εξτρα 60-70 ευρω βαλε αλλα 8 gb ram (16 συνολο). Ηδη εχουν βγει παιχνιδια με 12 GB προτεινομενη μνημη. Το psu μια χαρα θα σε βγαλει, ουτε 400w δε θα πιασει το συστημα σε full load

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Archaion είπε

Φυσικά και δεν θα έχεις πρόβλημα με το psu. Το σύστημά σου δεν θα καταναλώνει περισσότερα από 350w σε full load 24/7. Είσαι υπερ-καλυμμένος με το παραπάνω ποιοτικό τροφοδοτικό ακόμη και αν αναβαθμίσεις αργότερα σε ισχυρότερο επεξεργαστή ή σε ισχυρότερη κάρτα γραφικών. Προσωπικά πάντως, παρότι είναι ομολογουμένως πανέμορφη η aorus ως μητρική,θα προτιμούσα να πήγαινα στην αρκετά πιο φθηνή (επίσης) gigabyte-αυτή που σου πρότεινα δηλαδή, απ' την στιγμή που το κέρδος από αυτή την επιλογή θα είναι να ''χωρέσουν'' τα 16gb μνήμης. Αυτή είναι η προσωπική μου οπτική, εσύ φυσικά αποφασίζεις. Οι προτάσεις σου έγιναν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...