Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

Μολις διαβασα την ερευνα και το πιο ανησυχητικό ειναι οτι ο πληθυσμος της Ελλαδας στις ηλικιες 16-74 εχει μειωθει κατα 200.000 ατομα μεσα σε 1 χρονο!!!

καλο θα ηταν να σταματήσεις να διαβάζεις το συγκεκριμένο μέσο "ενημέρωσης"

• Like 2
Δημοσ.

Κακα τα ψεματα, το ηλεκτρονικο εμποριο ΜΠΟΡΕΙ να αυξησει τον ανταγωνισμο και να ριξει τις τιμες. Πρεπει και στην Ελλαδα να το καταλαβουμε αυτο. Αν θελουμε κι εδω χαμηλες τιμες πρεπει να ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ και να επιλεγουμε σωστα, δε λεω παντα τον φθηνοτερο αλλα αυτον που εχει ολο το πακετο (πχ. και καλο Service κλπ).

Ας μην αγοραζει κανενας απο τον "κυρ Τακη" που πουλαει πχ 100 ευρω ακριβοτερα να σου πως εγω αν θα κατεβασει την τιμη! Και στην τελικη ας κλεισει αν δε μπορει να ειναι ανταγωνιστικος.

Πρακτικες των παπουδων μας του τυπου εγω τον "Αλφα" η τον "Δεινα" δεν τον αλλαζω εχουν περασει ανεπιστρεπτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Βαλε και το γεγονος πως πλεον ο κοσμος το σκεφτεται για παιδι.. Καλα για 2ο,3ο δεν το συζηταμε, μετρημενα τα ζευγαρια που το κανουν. Αποτελεσμα της κρισης 

εγω παντως πιστευω οτι σε αυτο φταιει και η ειδικη μεταχειρηση των πολυτεκνων. προτου με καψετε στην ομονοια αφηστε με να εξηγησω το σκεπτικο μου :P

τα περισσοτερα ζευγαρια παλια προσπαθουσαν δυο παιδια (αγορι-κοριτσι), πλεον κανουν ή ενα ή τεσσερα. ο λογος ειναι απλος, στο ενα παιδι μπορεις αφιερωσεις χρονο και χρηματα να του δωσεις οσο καλυτερη ευκαιρια μπορεις για να συναγωνιστει τους πολυτεκνους, στα δυο παιδια σημαινει οτι μπορεις να δωσεις μονο τα μισα αρα λιγο πολυ καμια ευκαιρια. οι τριτεκνοι και αυτοι ειναι μια απο τα ιδια. ουσιαστικα λοιπον εμμεσα "τιμωρεις" τα ζευγαρια να πανε για δευτερο ή τριτο παιδι, οποτε πολλοι δεν θα τολμησουν καν.

ενοειται πρεπει να υπαρχουν κινητρα και να βοηθαει το κρατος τους πολυτεκνους, αλλα να βρεθουν τροποι που να μη "τιμωρουν" τους υπολοιπους. πχ θα μπορουσε η πολυτεκνια να μη μετραει για μορια αλλα σαν tie breaker.

επισης τα επιδοματα να τα εδινε το κρατος εμμεσα (πχ αμα εβλεπε οτι οι πολυτεκνοι εχουν θεμα με τους βαθμους να τους εδινε μερικες ωρες ιδιαιτερα με δασκαλους, θεμα με το χωρο/μετακινηση να τους δινει μερος απ το νοικι αμα πανε σε μεγαλυτερο σπιτι/αμαξι, αν δεν ειναι αρκετα δραστηριοι τζαμπα συνδρομη σε αθλητικους ομιλους, κλπ) γιατι αλλιως στηριζεις συμπεριφορες οπως των ρομα που απλα τσιμπανε τα λεφτα και συνεχιζουν να αφηνουν τα παιδια τους αμορφωτα και με κακιστη ποιοτητα ζωης

γενικα το τωρινο συστημα μου κανει για πολυ προχειροδουλια και αδιαφορια, "παρε λιγα λεφτα/μορια και ασε με ησυχο", χωρις να κοιταει πως να στηριξει πραγματικα τους ανθρωπους αυτους

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, diaton101 είπε

Ας μην αγοραζει κανενας απο τον "κυρ Τακη" που πουλαει πχ 100 ευρω ακριβοτερα να σου πως εγω αν θα κατεβασει την τιμη! Και στην τελικη ας κλεισει αν δε μπορει να ειναι ανταγωνιστικος.

Πρακτικες των παπουδων μας του τυπου εγω τον "Αλφα" η τον "Δεινα" δεν τον αλλαζω εχουν περασει ανεπιστρεπτι.

Όταν θα κλείσουν όλοι οι κυρ τάκηδες και θα έρθουν αφεντικά κινέζοι να προσλάβουν κόσμο , που θα δουλεύει όπως οι κινέζοι μισθωτοί , θα περάσουν ανεπιστρεπτί και ... άλλες καταστάσεις ...

• Like 3
Δημοσ.

κάποιοι εδώ μέσα δεν έχουν καταλάβει η δεν θέλουν να καταλάβουν ή να μην θέλουν να  δώσουν την εντύπωση  ότι είμαστε είδος προς αφανισμό,με αποτέλεσμα να γελάνε και να πετάνε της κίτρινες φατσούλες   με την γλώσσα απ'έξω .

θα δείτε σε λίγα χρόνια τι θα γίνει και μετά να δω ποιος θα γελάει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Όταν θα κλείσουν όλοι οι κυρ τάκηδες και θα έρθουν αφεντικά κινέζοι να προσλάβουν κόσμο , που θα δουλεύει όπως οι κινέζοι μισθωτοί , θα περάσουν ανεπιστρεπτί και ... άλλες καταστάσεις ...

Εγω δεν μιλησα για κινεζους, μιλησα για το εσωτερικο εμποριο οπου υπαρχουν ιλλιγιωδεις διαφορες στις τιμες. Και που στην τελικη, και η χαμηλοτερη τιμη ειναι πιο μεγαλη απο αυτην της Ευρωπαικης αγορας (υπαρχουν και εξαιρεσεις βεβαια)

Επεξ/σία από diaton101
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ναι λες και ο Ελληνας ειναι υποδειγμα εργοδοτη για να κανουμε αναφορα στους ξενους.

Επισης η αρχη εγινε κουτσα στραβα το 2015 που αρχισε σιγα σιγα ο κοσμος να χρησιμοποιει τις καρτες μεσω capital control.Επρεπε να φτασουμε μεχρι εκει για να ξυπνησει ο κοσμος.

Τελος οι αγορες μεσω internet ειναι και αυτες ενας σημαντικος τροπος για να μειωθει η φοροδιαφυγη.Κοινως τελος το γνωστο

-μου κανεις καμια καλυτερη τιμη χωρις αποδειξη?-,ειδικα στα πιο μικρα καταστηματα.

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lezantas26 είπε

γιατι πεφτεις απο τα συννεφα? τριτοκοσμικη χωρα ειμαστε, οσους δεν διωχνουμε (οικονομικοι μεταναστες) τους σκοτωνουμε (τροχαια, γονικη αμελεια)

αν ήμασταν τριτοκοσμική με τα όλα μας θα κάναμε όλοι από καμιά 10αρια παιδιά.. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, diaton101 είπε

Εγω δεν μιλησα για κινεζους, μιλησα για το εσωτερικο εμποριο οπου υπαρχουν ιλλιγιωδεις διαφορες στις τιμες.

Το ένα φέρνει το άλλο. Τα μικρομάγαζα κατά 95%  έχουν ήδη κλείσει τα τελευταία χρόνια . Στην εγχώρια αγορά , κυριαρχουν μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα (με χιλιάδες εργαζομένους των 700 ευρώ για 8ώρο που είναι 14ώρο). Το επόμενο βήμα, θα είναι ξένα μαγαζιά. Σε αυτό το επίπεδο παίζουν και οι κινέζοι , τεράστιοι παίκτες.

Στην Κίνα φαντάζομαι ξέρεις ότι δεν έχει 5μερο ... ούτε 8ωρο ... ούτε επίδομα χριστουγέννων/πάσχα ... ούτε 1 μήνα άδεια με δώρο αδείας !

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ναι λες και ο Ελληνας ειναι υποδειγμα εργοδοτη για να κανουμε αναφορα στους ξενους.

Δεν μιλάμε για τον έλληνα εργοδότη. Μιλάμε για την εργατική νομοθεσία και τις διαφορές τις, μεταξύ Ε.Ε. και ... Κίνας.

Ψάξε πληροφορίες για αφρικανούς που πήγαν να δουλέψουν σε μεγάλα έργα στην αφρική που έχουν αναλάβει κινέζικες εταιρείες !!!!!

Στρώσαν χαρακτήρα οι τύπο !!!!

1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

μα ήδη έχουμε ξένες αλυσίδες.. πόσες είναι ελληνικές νομίζεις; 

Ξένες αλυσίδες , των οποίων οι εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων , υπόκεινται στην ελληνική εργατική νομοθεσία !

Να τους δω να δουλεύουν με εργασιακές συνθήκες .... Κίνας !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

εγω παντως πιστευω οτι σε αυτο φταιει και η ειδικη μεταχειρηση των πολυτεκνων. προτου με καψετε στην ομονοια αφηστε με να εξηγησω το σκεπτικο μου :P

τα περισσοτερα ζευγαρια παλια προσπαθουσαν δυο παιδια (αγορι-κοριτσι), πλεον κανουν ή ενα ή τεσσερα. ο λογος ειναι απλος, στο ενα παιδι μπορεις αφιερωσεις χρονο και χρηματα να του δωσεις οσο καλυτερη ευκαιρια μπορεις για να συναγωνιστει τους πολυτεκνους, στα δυο παιδια σημαινει οτι μπορεις να δωσεις μονο τα μισα αρα λιγο πολυ καμια ευκαιρια. οι τριτεκνοι και αυτοι ειναι μια απο τα ιδια. ουσιαστικα λοιπον εμμεσα "τιμωρεις" τα ζευγαρια να πανε για δευτερο ή τριτο παιδι, οποτε πολλοι δεν θα τολμησουν καν.

ενοειται πρεπει να υπαρχουν κινητρα και να βοηθαει το κρατος τους πολυτεκνους, αλλα να βρεθουν τροποι που να μη "τιμωρουν" τους υπολοιπους. πχ θα μπορουσε η πολυτεκνια να μη μετραει για μορια αλλα σαν tie breaker.

επισης τα επιδοματα να τα εδινε το κρατος εμμεσα (πχ αμα εβλεπε οτι οι πολυτεκνοι εχουν θεμα με τους βαθμους να τους εδινε μερικες ωρες ιδιαιτερα με δασκαλους, θεμα με το χωρο/μετακινηση να τους δινει μερος απ το νοικι αμα πανε σε μεγαλυτερο σπιτι/αμαξι, αν δεν ειναι αρκετα δραστηριοι τζαμπα συνδρομη σε αθλητικους ομιλους, κλπ) γιατι αλλιως στηριζεις συμπεριφορες οπως των ρομα που απλα τσιμπανε τα λεφτα και συνεχιζουν να αφηνουν τα παιδια τους αμορφωτα και με κακιστη ποιοτητα ζωης

γενικα το τωρινο συστημα μου κανει για πολυ προχειροδουλια και αδιαφορια, "παρε λιγα λεφτα/μορια και ασε με ησυχο", χωρις να κοιταει πως να στηριξει πραγματικα τους ανθρωπους αυτους

Μαλλον δεν γνωριζεις κανενα πολυτεκνο να δεις τι εξοδα τρεχουν.......αυτα που δινει το κρατος χαρακτηριζονται ως πασατεμπο πλεον (η αδελφη μου εχει 4 ζωη ν εχουν χχαχα)

Επεξ/σία από kargo130
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ξένες αλυσίδες , των οποίων οι εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων , υπόκεινται στην ελληνική εργατική νομοθεσία !

Να τους δω να δουλεύουν με εργασιακές συνθήκες .... Κίνας !

μια χαρά έχει ΗΔΗ φροντίσει η ελληνική πολιτεία να είσαι "κινέζος" ήδη, εκτός αν το βρίσκεις ρεαλιστικό να δουλεύεις 8ωρο για 7χιλιαρικα το χρόνο και αν μπορείς με τα δεδομένα της ελλάδας και όχι της κίνας να επιβιώσεις με αυτά τα χρήματα. 

βασικά οι κινέζοι που βρίσκονται στη χώρα μας είναι βασιλιάδες 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_73 είπε

Το ένα φέρνει το άλλο. Τα μικρομάγαζα κατά 95%  έχουν ήδη κλείσει τα τελευταία χρόνια . Στην εγχώρια αγορά , κυριαρχουν μεγάλες αλυσίδες και πολυκαταστήματα (με χιλιάδες εργαζομένους των 700 ευρώ για 8ώρο που είναι 14ώρο). Το επόμενο βήμα, θα είναι ξένα μαγαζιά. Σε αυτό το επίπεδο παίζουν και οι κινέζοι , τεράστιοι παίκτες.

Στην Κίνα φαντάζομαι ξέρεις ότι δεν έχει 5μερο ... ούτε 8ωρο ... ούτε επίδομα χριστουγέννων/πάσχα ... ούτε 1 μήνα άδεια με δώρο αδείας !

Γιατι κολλας στην Κινα και την αναφερεις ως παραδειγμα για την Ελλαδα. Κινεζικα υπαρχουν και στη Γερμανια, την Αγγλια, τη Γαλλια, την Ιταλια, την Τσεχια κι ομως εξαθλιωση της αγορας δεν υπαρχει, ουτε ισωπεδωση των μικρομεσαιων (ενταξει μπορει και κει να υπαρχει κατι... αλλα σιγουρα οχι αυτη της Ελλαδας). Το 95% των μαγαζιων εκλεισε λογω γενικοτερης οινομικης κρισης και της αδυναμιας του κοσμου. Αλλα αυτος ο κοσμος που δεν αγοραζει πλεον απο την γειτονια, κοιταει πλεον να αγορασει φθηνοτερα και το ιδιο ποιοτικα. Αν ηταν δομημενη καλα η μικρομεσαια αγορα και αν οι εν λογω επιχειρησεις πουλουσαν και ηλεκτρονικα, και χαμηλα, και καλυπταν μεγαλυτερη (πχ Ευρωπαικη αγορα) θα εκλειναν? Η να το πω αλλιως: Γιατι να παραγγελνω απο Αγγλια και Ιταλια κατι και να μην παραγγελνει και ο Αγγλος η ο Ιταλος απο εμενα? Αν εγω ομως κοιμαμαι.... δεν θα παραγγειλει ποτε

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Δεν μιλάμε για τον έλληνα εργοδότη. Μιλάμε για την εργατική νομοθεσία και τις διαφορές τις, μεταξύ Ε.Ε. και ... Κίνας

Αναφερθηκες σε ξενα αφεντικα και σου ειπα οτι και ο εδω Ελληνας δεν παει πισω,ειδικα το καλοκαιρι στα νησια που γινεται της μαυρης αγορας το καγκελο.Πρωτα κοιταμε τα δικα μας χαλια και μετα συγκρινουμε με τους εξω τι κανουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...