Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

δεν υπάρχει θέμα δομής και μη δομής, η μικρή επιχείρηση και ο εε ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή δέχεται στοχευμένη επίθεση ώστε να πάψει να υπάρχει γιατί δεν θέλουν να υπάρχει, θέλουν να βρίσκεται στα ποσοστά που βρίσκεται στην υπόλοιπη ευρώπη 

απλά επειδή η δική μας οικονομία είναι βασισμένη σε τεράστιο βαθμό στις μικρές επιχειρήσεις υπάρχει αυτό το δράμα που υπάρχει, αλλά δεν είναι κάτι που συμβαίνει τυχαία, είναι απλά οι "παρενέργειες" του φαρμάκου που μας δίνουν

Φίλε έγραψες μεγάλη αλήθεια. 

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οποτε για να καταλαβω Αγορα από το ιντερνετ = δεν χρειάζονται φυσικα καταστήματα και κατά επεκταση δεν χρειάζεται προσωπικο  οποτε Πολύ απλα μπορει ο καθενας να στήσει ένα Ιντερνετικο μαγαζι που στην ουσια είναι το σπιτι του η μια αποθηκη , και αυτό ηταν .

Και αυτό θα πρεπει να με κανει χαρουμενο ?  Να χαίρομαι δλδ που μπορουν ολοι να αγοραζουν φτηνα από το ιντερνετ ,απλα οκ κανενας πλεον δεν εχει δουλεια και λεφτα,  Από το να αγοραζε πχ ποιο ακριβα και να ειχαν καλυτερους μισθους και δουλείες . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα τωρα που το σκέφτομαι ... Καλυτερα να δουλευεουν όλα τα ΑΜΑΖΟΝ , να κλεισουν όλα τα καταστήματα να μην δουλευει ουτε ενας και να μαστε  στην παραλια και να πινουμε καφε .... Απλα οκ θα εχουμε καλυτερες τιμες από το Αμαζον ... γιουπι

Επεξ/σία από Agony
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Agony είπε

Οποτε για να καταλαβω Αγορα από το ιντερνετ = δεν χρειάζονται φυσικα καταστήματα και κατά επεκταση δεν χρειάζεται προσωπικο  οποτε Πολύ απλα μπορει ο καθενας να στήσει ένα Ιντερνετικο μαγαζι που στην ουσια είναι το σπιτι του η μια αποθηκη , και αυτό ηταν .

Και αυτό θα πρεπει να με κανει χαρουμενο ?  Να χαίρομαι δλδ που μπορουν ολοι να αγοραζουν φτηνα από το ιντερνετ ,απλα οκ κανενας πλεον δεν εχει δουλεια και λεφτα,  Από το να αγοραζε πχ ποιο ακριβα και να ειχαν καλυτερους μισθους και δουλείες . 

Βασικα τωρα που το σκέφτομαι ... Καλυτερα να δουλευεουν όλα τα ΑΜΑΖΟΝ , να κλεισουν όλα τα καταστήματα να μην δουλευει ουτε ενας και να μαστε  στην παραλια και να πινουμε καφε .... Απλα οκ θα εχουμε καλυτερες τιμες από το Αμαζον ... γιουπι

Να ανεβασουν το επιπεδο τους τα φυσικα καταστηματα θα ηταν το πιο σωστο.Δεν γινεται να υπαρχουν προβληματα εξυπηρετισης ακομα και με τις μεγαλες αλυσιδες.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Να ανεβασουν το επιπεδο τους τα φυσικα καταστηματα θα ηταν το πιο σωστο.Δεν γινεται να υπαρχουν προβληματα εξυπηρετισης ακομα και με τις μεγαλες αλυσιδες.

Συμφωνώ απολυτα... και ουτε είναι λογικο να εχουν τιμες πολύ Ψηλες ... και ουτε είμαι κατά του να αγοράζουμε από το Ιντερνετ....

ΕΙμαι κατά να τα ισοπεδώνουμε όλα  , Αν ένα μαγαζι εχει λογικες τιμες και ισως ένα 5% πιο ακριβα θα μου ηταν απολυτα λογικο , μιας και εχει εξοδα όπως ατομα , φωτα νερα τηλ ενοικια ... Που ένα Ιντερνετικο μαγαζι από το σπιτι του δεν εχει , Για παράδειγμα θες να παρεις το Samsung S8 και το εχει το φυσικο μαγαζι 700 ευρο και το ιντερνετικο από το σπιτι του ο τυπος που απλα παιρνει ένα τηλ την Σαμσοθνγ το εχει 600 .... Λογικα θα παρουμε το φτηνο ... ετσι δεν είναι ???

Οκ το αποτέλεσμα είναι λοιπον να κληση το Φυσικο κατάστημα να απολυση κοσμο και στο τελος να μην μπορεις να δεις από κοντα πουθενα τα προιοντα . 

Νομιζω μια νορμαλ λυση είναι τα Μαγαζια να εχουν λογικεσ τιμες με όχι τεραστιο κερδος και οι Καταναλωτές αν βλεπουν μια μικρη διαφορα στην Τιμη , να προτιμανε τα καταστήματα διοτι αυτά τα λεφτα πανε και σε ορισμένους ανθρώπους που μοχθούν .

Και για να γινω ξεκάθαρος προσωπικα δεν με νιαζουν καθολου τα μεγαλα καταστήματα και τα αφεντικα τους ... το αντιθετο με ενδιαφερει ο κοσμος να μπορει να δουλέψει καπου .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΤΟ θεμα είναι ότι τα μαγαζια παει τελος ... διοτι αν καποιος δεν εχει λεφτα δεν μπορει να δει την μεγαλυτερη εικονα και τον διπλα του για την ακριβεια λεει σιγα χεστηκα ας το παρω να κανω την δουλεια μου ....

Οποτε παει το μαγαζι , Μετα ανοιγουν τα Μαγαζια τα Ιντερνετικα όπως πχ Σκουτζ κτλ .... αγοραζαν από εκει απαντες και τελικα πανε και αυτά και πλεον αγοραζουν απαντες από ξενα Site Amazon κτλ ... η κατι Κινεζικα και Ινδικα ... .Οποτε ποιος ο λογος όταν δεν υπάρχει χρημα να κινητέ μεσα στο κρατος , να εχει ο καθενας από εμας δουλεια και λεφτα? από ΠΟΥ ???  

Η ξαφνικα το Αμαζον και Κινεζικα σιτε θα παρουν ολους εμας να δουλεύουμε για αυτους ? 

Για να το πω πιο απλα ... το παιρνουμε από το Πανακριβο Κοτσοβο... ταΐζουμε 20 οικογενειες , το παιρνουμε από το Ιντερνετικο μαγαζι του σπιτιου? ταΐζουμε 2-3 ατομα , το παιρνουμε από Αμαζον  ταΐζουμε τους εξω .  Ετσι είναι ...  και ότι και να λεμε δεν αλλάζει κατι  ο καθενας θα παίρνει το πιο φτηνο  οποτε να μην εχει και την απαίτηση όταν ειχε 1.000 ευρο μισθο και τωρα 400 να του φαίνεται περιεργο... αλυσιδα είναι όλα .

Επεξ/σία από Agony
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Agony είπε

Συμφωνώ απολυτα... και ουτε είναι λογικο να εχουν τιμες πολύ Ψηλες ... και ουτε είμαι κατά του να αγοράζουμε από το Ιντερνετ....

ΕΙμαι κατά να τα ισοπεδώνουμε όλα  , Αν ένα μαγαζι εχει λογικες τιμες και ισως ένα 5% πιο ακριβα θα μου ηταν απολυτα λογικο , μιας και εχει εξοδα όπως ατομα , φωτα νερα τηλ ενοικια ... Που ένα Ιντερνετικο μαγαζι από το σπιτι του δεν εχει , Για παράδειγμα θες να παρεις το Samsung S8 και το εχει το φυσικο μαγαζι 700 ευρο και το ιντερνετικο από το σπιτι του ο τυπος που απλα παιρνει ένα τηλ την Σαμσοθνγ το εχει 600 .... Λογικα θα παρουμε το φτηνο ... ετσι δεν είναι ???

Οκ το αποτέλεσμα είναι λοιπον να κληση το Φυσικο κατάστημα να απολυση κοσμο και στο τελος να μην μπορεις να δεις από κοντα πουθενα τα προιοντα . 

Νομιζω μια νορμαλ λυση είναι τα Μαγαζια να εχουν λογικεσ τιμες με όχι τεραστιο κερδος και οι Καταναλωτές αν βλεπουν μια μικρη διαφορα στην Τιμη , να προτιμανε τα καταστήματα διοτι αυτά τα λεφτα πανε και σε ορισμένους ανθρώπους που μοχθούν .

Και για να γινω ξεκάθαρος προσωπικα δεν με νιαζουν καθολου τα μεγαλα καταστήματα και τα αφεντικα τους ... το αντιθετο με ενδιαφερει ο κοσμος να μπορει να δουλέψει καπου .

δεν ειναι μονο τα λεφτα, εγω απο ελλαδα αγοραζω και ας μου ειναι 10% πιο ακριβο, δεν με πειραζει καθολου αφου το δικαιολογω στον εαυτο μου πως πληρωνω κατι παραπανω να το παρω πιο γρηγορα. το προβλημα ειναι οτι δεν γινεται να εχω χειροτερη εξυπηρετηση και διαδικασια rma στο φυσικο καταστημα απ οτι εχω σε ενα ιντερνετικο. και μην ακουσω βλακιες, 3-4 φορες εχει χρειαστει να ασχοληθω με εγγυηση στους "μεγαλους" και ουσιαστικα ολοι μου ειπανε τραβα στο σερβις της εταιρειας του προϊοντος, ενω οσοι το πηγαν αυτοι ποτε δεν μου εδωσαν καποια προσωρινη αντικατασταση. να μη συζητησουμε για λεφτα πισω κλπ

1 ώρα πριν, Agony είπε

ΤΟ θεμα είναι ότι τα μαγαζια παει τελος ... διοτι αν καποιος δεν εχει λεφτα δεν μπορει να δει την μεγαλυτερη εικονα και τον διπλα του για την ακριβεια λεει σιγα χεστηκα ας το παρω να κανω την δουλεια μου ....

Οποτε παει το μαγαζι , Μετα ανοιγουν τα Μαγαζια τα Ιντερνετικα όπως πχ Σκουτζ κτλ .... αγοραζαν από εκει απαντες και τελικα πανε και αυτά και πλεον αγοραζουν απαντες από ξενα Site Amazon κτλ ... η κατι Κινεζικα και Ινδικα ... .Οποτε ποιος ο λογος όταν δεν υπάρχει χρημα να κινητέ μεσα στο κρατος , να εχει ο καθενας από εμας δουλεια και λεφτα? από ΠΟΥ ???  

Η ξαφνικα το Αμαζον και Κινεζικα σιτε θα παρουν ολους εμας να δουλεύουμε για αυτους ? 

Για να το πω πιο απλα ... το παιρνουμε από το Πανακριβο Κοτσοβο... ταΐζουμε 20 οικογενειες , το παιρνουμε από το Ιντερνετικο μαγαζι του σπιτιου? ταΐζουμε 2-3 ατομα , το παιρνουμε από Αμαζον  ταΐζουμε τους εξω .  Ετσι είναι ...  και ότι και να λεμε δεν αλλάζει κατι  ο καθενας θα παίρνει το πιο φτηνο  οποτε να μην εχει και την απαίτηση όταν ειχε 1.000 ευρο μισθο και τωρα 400 να του φαίνεται περιεργο... αλυσιδα είναι όλα .

επειδη ο κοτσος τα κατασκευαζει στο γκαραζ του και δεν πανε λεφτα εξω.. το καταλαβαινεις οτι απλα ειναι μεσαζοντες? οσα λεφτα ειναι να πανε εξω συνεχιζουν και πανε εξω.

στο δευτερο point σου, καλυτερα αμαζον που ταιζεις μερικες χιλιαδες κοσμο. το να χωριζεις ανθρωπους σε μεσα και εξω ειναι ανουσιο, παιζει να ειναι περισσοτεροι ελληνες εξω ετσι κι αλλιως :P

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 24% ΦΠΑ, τρελά ενοίκια καταστημάτων, τρελούς φόρους εισοδημάτων κ.λπ. τρελούς φόρους δεν γίνονται δουλειές. Τα καταστήματα εδώ θα βάζουν καπέλα, και οι καταναλωτές θα αγοράζουν από το εξωτερικό.

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, diaton101 είπε

Δηλαδη γιατι να μη συγκριθω με αυτους? Η Τσεχια καποτε ηταν απο κατω μας και τωρα μας βλεπει απο ψηλα... Κι επονται κι αλλοι.

Αν ειμασταν σοβαροι ως κρατος

ισως να ειμασταν κατι σαν το Ισραηλ

πχ. που εχει φοβερη τεχνολογια σε πολλους τομεις.

:lol::lol:

Τρομερό καλαμπούρι. Καταπληκτικό .

Φοβάμαι όμως ότι το έγραψες σοβαρά και όχι ως ... καλαμπούρι ...

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Agony είπε

Ναι αλλά όταν εμένα μου χάλασε η οθόνη στους 6 μήνες, αν την είχα πάρει απο εδώ θα μου λέγανε θα την στείλουμε στο service και σε 1 μήνα θα σου φέρουμε μεταχειρισμένη. Το amazon όμως ξέρεις τί έκανε; Μου επέστρεψε όλα τα χρήματα πίσω + τα μεταφορικά για να τους την επιστρέψω μέσα σε 5 μέρες. Και σε ένα λάπτοπ που χάλασε μετά απο 2μιση χρόνια και ήταν εκτός εγγύησης μου επέστρεψαν τα μισά χρήματα, εδώ αν πήγαινα σε κάνα Πλαισιο και τους το έλεγα θα μου έλεγαν πάρε τα 3 μου. Μετά γιατί να ψωνίσω απο εδώ;

Στην Ελλάδα γενικά μόνο 2-3 καταστήματα είναι που εμπιστεύομαι για ακριβές αγορές, όλα τα άλλα τρώνε Χ.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

:lol::lol:

Τρομερό καλαμπούρι. Καταπληκτικό .

Φοβάμαι όμως ότι το έγραψες σοβαρά και όχι ως ... καλαμπούρι ...

Εσυ μπορεις να φοβασαι οσο θελεις... εγω οχι.

Και δεν εχουμε αναγκη τους Κινεζους να καταστρεψουν την αγορα μας. Μπορουμε και μονοι μας, αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ecomnerce μεσομακροπρόθεσμα 2 κατηγορίες θα ευνοήσει. Τους πολύ μεγάλους που λόγω τζίρου μπορούν να αγοράσουν σε μικρότερες τιμές και να είναι ανταγωνιστικοί και τους πολύ μικρούς που πάνε απλά για μεροκάματο. Οι υπόλοιποι ήδη έχουν πρόβλημα, είναι πολύ μεγάλα τα έξοδα. Στην Ελλάδα κυρίως με 24% ΦΠΑ και υπερφορολόγηση άστα να πάνε. Βάλτε και τα έξοδα διαφήμισης Google και Facebook, δεν μένει κέρδος.

Επεξ/σία από possiz
Δημοσ.

τα μεγαλα πορτοφολια μπορουν να στραφουν σε μια διαφοροποιηση,να εχουν ποσοτητα και αμεση διαθεσιμοτητα κατι που τα μικρα μαγαζακια δεν εχουν λογω ελλειψης κεφαλαιου και υποδομων αποθηκευσης.Οταν πραγματικα θελω να αγορασω κατι δεν με ενδιαφερει η τιμη το θελω τωρα.Σε αλλα πραγματα που δεν καιγομαι απλα παραγγελνω απο νετ και περιμενω.

Δημοσ.

Ναι, τους Έλληνες περιμένει το Amazon...

Το εμπόριο πάει παγκοσμίως προς τα'κει και το τι κάνουμε εδώ μικρή σημασία έχει. Ως μέγεθος η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή και η αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα όσο πάει μικραίνει και περισσότερο. Όταν το amazon έχει κυριαρχήσει σε όλο το δυτικό κόσμο και όσο πάει ανεβαίνει κι'άλλο, τι συζητάμε.

Το ότι κλείνουν τα μικρά μαγαζιά, είναι κυρίως αποτέλεσμα άλλων παραγόντων και σε πολύ μικρότερο βαθμό του e-commerce. Απλά είναι ο μόνος πλέον τρόπος κάποιοι να επιβιώσουν αλλά και αυτοί δύσκολα θα παραμείνουν.

Δεν είναι το θέμα ότι το 36% πάει online, αλλά το ποιο είναι το συνολικό ποσό που δαπανούν πλέον οι Έλληνες για αγορές. Κάτι μου λέει, ότι σε σχέση με 5 χρόνια πριν, θα έχει πέσει κάτω από το 50%...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...