Προς το περιεχόμενο

Από νερό σε... αέρα (εμπειρίες)

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 δε γίνεται, είναι λάθος του σένσορα. Γενικά δε γίνεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από αυτή του περιβάλλοντος χώρου, εκτός και αν είχε βγάλει το ψυγείο εκτός σπιτιού ή είχε μέσα στο σπίτι του 10 βαθμούς :P

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, LambisElef είπε

15 δε γίνεται, είναι λάθος του σένσορα. Γενικά δε γίνεται η θερμοκρασία να πέσει κάτω από αυτή του περιβάλλοντος χώρου, εκτός και αν είχε βγάλει το ψυγείο εκτός σπιτιού ή είχε μέσα στο σπίτι του 10 βαθμούς :P

Στο Insomnia το είχα δει ρε συ πριν 3 βδομάδες ίσως να ήταν και λάθος. Με 22 βαθμούς ambient έχω 24 idle σε κουτί που δεν φημίζεται για το airflow του. Σίγουρα κάνουν πολύ δουλειά οι καλές υδροψυξεις η loopa στο μάτι δεν παίζεται όμως. Έψαξα να αλλάξω τους 2 μαύρους σωλήνες στην x62 αλλά δεν βγαίνουν είναι fixed. Με χάλασε αρκετά ήθελα να βάλω 2 κόκκινα η άσπρα να βλέπω το νερό που κυκλοφορεί. 

28 λεπτά πριν, Heybro είπε

Βλέπω κάτι 15αρια σε μερικούς με loop σε idle εγώ παίζω στα 24 25. 

Σε idle ότι και να κάνεις,δεν γίνεται να είσαι κάτω από την θερμοκρασία δωματίου. 

Και εσύ αν το βγάλεις έξω στο μπαλκόνι πχ τώρα χειμώνα θα έχεις χαμηλότερη.  ;)

• Like 3

6 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Σε idle ότι και να κάνεις,δεν γίνεται να είσαι κάτω από την θερμοκρασία δωματίου. 

Και εσύ αν το βγάλεις έξω στο μπαλκόνι πχ τώρα χειμώνα θα έχεις χαμηλότερη.  ;)

Οπότε εξαπατήθην ίσως το είχε σε κάνα γκαράζ η έξω όπως γράψατε. Σε load όμως δεν θα είχε τουλάχιστον 5 βαθμούς κάτω από μια καλή aio? Θα μου πεις όχι Γιάννης γιαννακης. Περισσότερο το οπτικό μου αρέσει από αυτά που βλέπω στο YouTube παρά ότι υπάρχει θέμα με θερμοκρασίες. 

Προχθές ένας 2500k ξάδερφου βάρεσε 89 βαθμούς σε mining έδειξε κόκκινο το hwinfo. Stock ψυκτρα 4.6ghz. Ούτε 1% δεν είμαστε με καλές ψύξεις οι περισσότεροι βάζουν τη stock και ας κάνει ότι θέλει. Μετά από 1 2 χρόνια τρέχουν γιατί χάλασε ο υπολογιστής φυσικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Βλέπω κάτι 15αρια σε μερικούς με loop σε idle εγώ παίζω στα 24 25. 

Πληρωσαν μαλλον το custom loop και δεν θα ειχαν λεφτα για θερμανση :P. Εχω περασει απο ολου του ειδους τις enthusiat ψυξεις η διαφορα ειναι μονο στο θορυβο ,ισως αναλογα παντα τα parts σε μια custom να μπορεις να πετυχεις ιδιες πανω κατω θερμοκρασιες με μια aio αλλα με χαμηλωτερη φασαρια απο τους ανεμιστηρες , ως γνωστον οι aio σε φουλ στροφες κανουν σαν ηλεκτρικες σκουπες...

Την διαφορα σε ενα custom loop θα την δεις στην καρτα οχι στον επεξεργαστη.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

9 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πληρωσαν μαλλον το custom loop και δεν θα ειχαν λεφτα για θερμανση :P. Εχω περασει απο ολου του ειδους τις enthusiat ψυξεις η διαφορα ειναι μονο στο θορυβο ,ισως αναλογα παντα τα parts σε μια custom να μπορεις να πετυχεις ιδιες πανω κατω θερμοκρασιες με μια aio αλλα με χαμηλωτερη φασαρια απο τους ανεμιστηρες , ως γνωστον οι aio σε φουλ στροφες κανουν σαν ηλεκτρικες σκουπες...

Την διαφορα σε ενα custom loop θα την δεις στην καρτα οχι στον επεξεργαστη.

Με custom δεν ακούγεται τίποτα σωστά? Σαν ηλεκτρα σκουπα κάνει το pump αλλά δεν ενοχλεί είναι pink noise σε χαλαρώνει αν μπορέσεις να μην την παρατηρείς τόσο. Έχω δει που περνάνε τη λουπα και από κάρτα γραφικών και πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και σε θερμοκρασίες κυρίως που εκεί υπάρχει το μεγάλο tdp θερμότητας. Το θέμα είναι αξίζει ο κόπος με όλη τη φασαρία που έχει? Γιατί στην τιμή δεν είναι και τόσο πιο ακριβά από τις aio των 160 ευρώ. Μόνο σωληνάκια αν μπορούσα να αλλάξω θα άλλαζε όλη η εικόνα. Μερικές aio είδα αλλάζονται στην x62 είναι fixed. 

46 λεπτά πριν, Heybro είπε

Με custom δεν ακούγεται τίποτα σωστά? Σαν ηλεκτρα σκουπα κάνει το pump αλλά δεν ενοχλεί είναι pink noise σε χαλαρώνει αν μπορέσεις να μην την παρατηρείς τόσο. Έχω δει που περνάνε τη λουπα και από κάρτα γραφικών και πραγματικά είναι ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα και σε θερμοκρασίες κυρίως που εκεί υπάρχει το μεγάλο tdp θερμότητας. Το θέμα είναι αξίζει ο κόπος με όλη τη φασαρία που έχει? Γιατί στην τιμή δεν είναι και τόσο πιο ακριβά από τις aio των 160 ευρώ. Μόνο σωληνάκια αν μπορούσα να αλλάξω θα άλλαζε όλη η εικόνα. Μερικές aio είδα αλλάζονται στην x62 είναι fixed. 

Δεν μιλουσα για την αντλια για τους ανεμιστηρες μιλουσα. Αν αξιζει ο κοπος ειναι σχετικο, για καποιους ειναι και χομπυ ,για αλλους το αισθητικο για αλλους το overclocking.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν μιλουσα για την αντλια για τους ανεμιστηρες μιλουσα. Αν αξιζει ο κοπος ειναι σχετικο, για καποιους ειναι και χομπυ ,για αλλους το αισθητικο για αλλους το overclocking.

Οι ανεμιστήρες δεν ακούγονται καθόλου ρε συ σε μενα τουλάχιστον. Το pump κάνει σαν σκούπα αλλά ίσα που ακούγεται στα 10 εκατοστά. 

Επεξ/σία από Heybro

2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Οι ανεμιστήρες δεν ακούγονται καθόλου ρε συ σε μενα τουλάχιστον. Το pump κάνει σαν σκούπα αλλά ίσα που ακούγεται στα 10 εκατοστά. 

Αν τους βαλεις σε φουλ στροφες δεν ακουγονται? Ακομα και στις 1000 με 1500  στροφες τα db τους ειναι αρκετα

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν τους βαλεις σε φουλ στροφες δεν ακουγονται? Ακομα και στις 1000 με 1500  στροφες τα db τους ειναι αρκετα

Αν τους βάλω στις 1500 τρώνε τον τόπο εννοείται αλλά δεν χρειάζεται. Στα 5ghz 1.30 ο 8700k σε silent mode η ψυκτρα έπιανε 62 σε βαριά παιχνίδια και 85 σε stress test. Prime δεν δοκίμασα μετά από 7 cinebench έπιανε 85. Τώρα που άλλαξα ανεμιστήρες έπεσε η θερμοκρασία 5 6 βαθμούς κάτω. Στις 1500 στροφες δεν μπορείς να κάτσεις εκτός αν έχεις ακουστικά. Αλλά δεν αξίζει η διαφορά στη θερμοκρασία είναι μικρή. 

• Like 1

Την καλημέρα μου και από εμένα στην παρέα.

Όπως πολύ καλά είπαν κάποια παιδιά στον επεξεργαστή τρελές διαφορές δεν θα δεις ανάμεσα σε νερό και αέρα, οι διαφορές κυρίως είναι το καλοκαίρι με τις ζέστες.

Εκεί που αξίζει με 1000 είναι στις κάρτες γραφικών που βλέπεις διαφορές μέχρι και 50C κάτω χωρίς να αναφέρω τις διαφορές γενικά στα VRM.

Κατά τα άλλα ναι δυστυχώς το κόστος είναι κάπως τσουχτερό και για κάποιον που κάνει αλλαγές συχνά ή σε κάποια διάγνωση προβλήματος είναι pain in the ass :)

• Like 5

Να μπω κι εγώ?

Μόλις πέρασα από την Η100i στον FX σε αυτό:

WP_20180207_19_01_58_Pro.jpg.729c34d75a2a1aab04845acaacb05867.jpg

Έβαλα και ανεμιστήρες...μη φωνάζετε.

Να τα πω εδώ να είναι μαζεμένα ή να ανοίξω άλλο θέμα?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...