Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 13/1/2018 στις 8:53 ΜΜ, STORM1978 είπε

3.5 χρόνια με την πολύ καλή και αρκετά ήσυχη CM SEIDON 240m

image.jpeg.ff92f4629e730d34629496483227be6d.jpeg 

είπα να αλλάξω και να πάω επιτέλους στο club Noctua (αφού και η CM  δεν θα έβγαζε αντάπτορα για ΑΜ4) και αφού δεν μπορούσα να πλησιάσω την υπέρτατη D15, πήγα στο μικρό αδελφό της U14S. Ένα έχω να πώ, η αλλαγή άργησε πάρα πολύ! Ησυχία και πολύ καλές θερμοκρασίες ακόμη και στα 4ghz 63 βαθμοί. Προσωπικά δεν με πειράζει το χρώμα του ανεμιστήρα. Καλώς ήλθες αδελφέ στο κλάμπ!

image.jpeg.0e074c651db7287a95499cf89ca67922.jpeg

Εχω παθει πλακα με την noctua d15, μπορει να ειναι ψιλοτεραστια μπορει να με ψιλοχαλαει το χρωμα των ανεμιστηρων αλλα ειναι οτι καλυτερο δεν ακουγεται και το κουτι το εχω διπλα μου την εχω βαλει σε 8700κ στα 5gz μονιμα εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος.

• Like 3
  • Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τουλαχιστον σε σχεση με μια scythe kabuto που ειχα στο προηγουμενο συστημα η οποια ειναι επισης τερας σε μεγεθος αλλα ειδικα το καλοκαιρι ειχα ψιλοθεματακια με θερμοκρασιες, την ειχα σε ι7 950 oc στα 4 gz, ειναι η μερα με την νυχτα εχουν κανει τρελλη δουλεια στην Noctua δεν  ξερω τι και πως αλλα η d15 ειναι φαινομενο πανω απο 72 βαθμους δεν ειδα σε stress tests.

• Like 2
Δημοσ.

Όντως κορυφαίες επιδόσεις και η ποιότητα έχει πιάσει ταβάνι. Από όταν ανοίγεις την συσκευασία και μόνο,το καταλαβαίνεις. 

Πλέον γίνεται και ανταγωνιστικά όμορφη αν προσθέσεις τα chromax covers και fans. Εγώ τα έβαλα αλλά το σωστό είναι,Στην επόμενη γενιά ψυκτρων τους να είναι out of the box έτσι και να μην τα πληρώνεις έξτρα. 

(στη φωτο το φαν είναι thermalright)

20180126_094204.jpg

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/26/2018 στις 9:08 ΠΜ, keravnos21 είπε

Εχω παθει πλακα με την noctua d15, μπορει να ειναι ψιλοτεραστια μπορει να με ψιλοχαλαει το χρωμα των ανεμιστηρων αλλα ειναι οτι καλυτερο δεν ακουγεται και το κουτι το εχω διπλα μου την εχω βαλει σε 8700κ στα 5gz μονιμα εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος.

Με τη τάση; Καρφωτή ή Offset;
Τι θερμοκρασίες έχεις σε Prime 95 (2.66) - No AVX δηλαδή σε Small FFTs;

Αυτές τις μέρες περιμένω την καινούρια AIO από την Corsair.
Κάτι που δεν είπα στην αρχή του Topic και θέλω να το δω όταν παραλάβω την νέα AIO, είναι οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή, όταν η κάρτα γραφικών είναι σε Load. 

Το ψυγείο μιας AIO μπορεί σε κάποια κουτιά (όπως το δικό μου) να μπει στο μπροστινό μέρος. Αυτό σημαίνει πως η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν επηρεάζεται καθόλου από το Aifflow του κουτιού, το Load και την θερμοκρασία που βγάζει η κάρτα γραφικών (non reference) μέσα στο κουτί.

Αντίθετα η αερόψυξη, θεωρώ πως θα επηρεαστεί άμεσα από την κάρτα γραφικών.

Έτσι θα έχω ένα Furmark να τρέχει και θα μετρήσω θερμοκρασίες επεξεργαστή. Φυσικά θα δοκιμάσω και πιο ρεαλιστικά σενάρια όπως 3Dmark.

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Like 1
Δημοσ.

Στο θεμα συστηματος ψυξης των επεξεργαστων τα πραγματα επρεπε να ηταν ξεκαθαρα εδω και πολυ καιρο.

Αεροψυξη για την πλειοψηφια του κοσμου(φυσικα μαρκα και χρηματα αναλογα την περιπτωση του καθενος) και custom ψυξη για οποιους ασχολουνται πιο σοβαρα με το αθλημα του overclocking.

Αυτες οι ετοιμες υδροψυξεις ενω ξεκινησαν σαν ενα ενδιαφερον concept κυριως λογω του μειωμενου κοστους(απο την custom ψυξη)και της ιδιαιτεροτητας στην τοποθετηση πανω ή μπροστα απο το κουτι(+του οτι βολευαν και στις ram),πλεον εχουν καταντησει να εχει ανεβει η τιμη τους στο Θεο και να αγοραζουν οι περισσοτεροι απλα γιατι αυτες βλεπουν να εχουν οι γυρω τους σε youtube/twitch και forums.

Αποκορυφωμα σε αυτο οι ψυκτρες της Nzxt που η πλειοψηφια τις αγοραζει(οπως εν μερη και την Corsair H100i οταν πρωτοβγηκε)για τον ιδιαιτερο rgb φωτισμο(ο οποιος ομως στο θεμα ψυξης θα επρεπε να ηταν το τελευταιο πραγμα που ενδιαφερει καποιον).Βαλτε σε αυτο και το γεγονος οτι αρκετοι αγοραζουν και επιπλεον ξεχωριστα corsair/noctua φανακια και φτανει το τελικο κοστος για αρκετους στα 200ευρω για ετοιμη ψυξη,για αστειες διαφορες σε σχεση με τις καλυτερες αεροψυξεις.

Φυσικα τα παραπανω τα αναφερω σαν πρωην κατοχος(μιας και ηθελα να εχω προσωπικη αποψη σε αυτο)μιας Corsair H110 σε σχεση με την τωρινη μου Noctua,και με σιγουρια μπορω να πω οτι απο δω και στο εξης μονο αεροψυξη με διαφορα απο μενα.

Και ενα πιο παλιο video πανω σε αυτο.

• Like 4
Δημοσ.

Η αερόψυξη είναι μια χαρά αλλά όταν φτιάχνεις ένα σύστημα όμορφο ποιοτικό και θες και φωτισμό η υδροψυξη είναι μονόδρομος. Ναι κοστίζει παραπάνω αλλά όταν θα κρατήσω τον υπολογιστή 6 7 χρόνια και θα τον έχω δίπλα μου στο γραφείο θέλω να δείχνει όμορφος να τον χαζεύω. Προσωπικά μπορεί να τα έσκασα στην x62 αλλά έχω και εξαιρετικές θερμοκρασίες από ήχο το pump ακούγεται ελάχιστα τα ανεμιστηρακια καθόλου και το οπτικό αποτέλεσμα αποζημιωνει. Θα μπορούσα να βάλω μια noctua u14s με τα μισά χρήματα αλλά μόνο που το σκέφτομαι στην εμφάνιση είναι no go για μένα. Αν έχετε κλειστό κουτί ναι βάλτε ότι θέλετε κανένα θέμα. Από θερμοκρασίες πάντως οι καλές υδροψυξεις έχουν πάντα καλύτερες θερμοκρασίες από τις καλύτερες αεροψυξεις. Να μην ξεχάσω και τα 6 χρόνια εγγυησης. 

Δημοσ.
Στις 1/29/2018 στις 5:48 ΜΜ, keravnos21 είπε

offset ταση και ενα screenshot 

https://imgur.com/a/4rY4v

Στις 1/29/2018 στις 6:00 ΜΜ, Heatspreader είπε

Θερμοκρασίες;

Στις 1/29/2018 στις 6:24 ΜΜ, keravnos21 είπε

73 max σε prime 95 

2 ώρες πριν, keravnos21 είπε

Οχι δεν εχει γινει Delid

Τότε κάτι δεν έχεις μετρήσει σωστά.
Με 1.40V σε Prime95 ένας 8700K, πηγαίνει 90C+.

2 ώρες πριν, Heybro είπε

Η αερόψυξη είναι μια χαρά αλλά όταν φτιάχνεις ένα σύστημα όμορφο ποιοτικό και θες και φωτισμό η υδροψυξη είναι μονόδρομος. Ναι κοστίζει παραπάνω αλλά όταν θα κρατήσω τον υπολογιστή 6 7 χρόνια και θα τον έχω δίπλα μου στο γραφείο θέλω να δείχνει όμορφος να τον χαζεύω. Προσωπικά μπορεί να τα έσκασα στην x62 αλλά έχω και εξαιρετικές θερμοκρασίες από ήχο το pump ακούγεται ελάχιστα τα ανεμιστηρακια καθόλου και το οπτικό αποτέλεσμα αποζημιωνει. Θα μπορούσα να βάλω μια noctua u14s με τα μισά χρήματα αλλά μόνο που το σκέφτομαι στην εμφάνιση είναι no go για μένα. Αν έχετε κλειστό κουτί ναι βάλτε ότι θέλετε κανένα θέμα. Από θερμοκρασίες πάντως οι καλές υδροψυξεις έχουν πάντα καλύτερες θερμοκρασίες από τις καλύτερες αεροψυξεις. Να μην ξεχάσω και τα 6 χρόνια εγγυησης. 

Το θέμα της εμφάνισης είναι για εμένα το μειονέκτημα της αερόψυξης. Από την άλλη επειδή το κουτί το έχω δίπλα μου, η ησυχία είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

Τότε κάτι δεν έχεις μετρήσει σωστά.
Με 1.40V σε Prime95 ένας 8700K, πηγαίνει 90C+.

Το θέμα της εμφάνισης είναι για εμένα το μειονέκτημα της αερόψυξης. Από την άλλη επειδή το κουτί το έχω δίπλα μου, η ησυχία είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Σεβαστό απλά δεν μπορείς να πεις ότι κάνει και φασαρία μια υδρόψυξη. Το pump ίσα ίσα που ακούγεται σε απόλυτη ησυχία. Όπως έγραψα αν είχα κλειστό κουτί θα έπερνα αερόψυξη σίγουρα και πιο φθηνές είναι και πιο αθόρυβες ειδικά η noctua. Αλλά το καφέ χρώμα δεν παλεύεται και θα έκλεινε όλο το κουτί με τον όγκο που έχουν αρκετές μεγάλες.Περίμενα να είναι τελείως αθορυβη μια υδρόψυξη αλλά το pump σε απόλυτη ησυχία όπως και να έχει θα ακούγεται ελάχιστα. Πιο πολύ ο σκληρός με σπάει τα νεύρα ο οποίος έφαγε σουτ και ησύχασα με την βαβούρα που προκαλεί. Τώρα έχω εξωτερικό με 5μετρα καλώδιο στα 3 μετρα και πάλι πιο πολύ ακούγεται από τον υπολογιστή που τον έχω δίπλα μου στα 10 εκατοστά. 

Επεξ/σία από Heybro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...