Heatspreader Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μετά από περίπου 11 χρόνια υδρόψυξης εκ των οποίων τα 4 με Custom και τα υπόλοιπα 7 με AIO, αυτήν την εβδομάδα θα πάω σε αέρα. Οι λόγοι που γυρίζω στον αέρα είναι οι λόγοι που με έκαναν να φύγω από την Custom και να πάω σε AIO συν ένας ακόμα. Οι λόγοι που με έκαναν να φύγω από Custom και να πάω σε AIO ήταν η περίπτωση βλάβης. Αν κάποιο Hardware παρουσίαζε πρόβλημα όπως κάρτα γραφικών για παράδειγμα, έπρεπε να αδειάσω όλα τα νερά, να μπλέξω και μετά να γεμίσω πάλι. Ξανά σωληνώσεις και γενικά ένα μπάχαλο. Με την AIO το πρόβλημα αυτό δεν εξαλείφεται εντελώς, αλλά σε έναν μεγάλο βαθμό. Τα προβλήματα στην AIO είναι δύο κατά τη γνώμη μου: 1) Αν η αντλία χαλάσει πρέπει να ξηλώσεις όλο το PC, ανεμιστήρες, νέα διάταξη ανεμιστήρων, κλπ. 2) Ο θόρυβος της αντλίας. Στην αρχή κάνει λίγο, αργότερα μπορεί να κάνει περισσότερο. Ωστόσο μία AIO δεν σε πονοκεφαλιάζει για το αν θα βρίσκουν οι μνήμες στην ψύκτρα, αν θα χωράει, κλπ. Πρόσφατα παρατήρησα ότι η Corsair Η100i που έχω μετά από 4,5 χρόνια σχεδόν συνεχόμενης λειτουργίας, άρχισε να κάνει θόρυβο. Δεν μπορώ να κόψω το κεφάλι μου και να πω με σιγουριά ότι δεν έκανε έτσι από την αρχή, αλλά μου φαίνεται πως τώρα τελευταία την ακούω. Ίσως επειδή έχω κάνει το σύστημα πολύ αθόρυβο να ακούγεται η αντλία. Έστειλα μήνυμα στην Corsair ενημερώνοντας την ότι τελευταία η αντλία ακούγεται έντονα (μάλιστα εν ώρα λειτουργίας όταν την αποσύνδεσα η ησυχία ήταν εκπληκτική, τους το ανέφερα) και μου είπαν ότι θα μου στείλουν άλλη αφού πρώτα στείλω τη δική μου. Έτσι θα πάω στην Thermalright Macho x2 και όταν έρθει με το καλό ή νέα AIO από την Corsair μάλλον θα την βάλω αγγελία. Εκτός αν δεν μείνω ευχαριστημένος ή κάτι δεν πάει καλά με την Macho x2. Όταν κάνω την εγκατάσταση της Macho x2 θα επανέλθω με αποτελέσματα. Γνωρίζω σίγουρα πως θα έχω μεγαλύτερη ησυχία. Για να είμαι ευχαριστημένος με τις επιδόσεις θα ήθελα να δω το πολύ 3C παραπάνω από την Corsair Η100i, το οποίο είναι θεωρώ ένα εφικτό σενάριο. Η Corsair Η105 με διπλό και χοντρό ψυγείο αποδίδει ~4C καλύτερα από την Macho x2. Φαντάζομαι πως η H100i Rev1 που έχω στην κατοχή μου θα είναι τουλάχιστον 2C χειρότερη από την Corsair H105 και με δεδομένο πως έχω τους ήσυχους και σχετικά αργούς σε σχέση με τους Corsair ανεμιστήρες και οι θερμοκρασίες μου είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ίσως να μην δω τόσο μεγάλη διαφορά. Η συνέχεια εντός των ημερών. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ωραίος! +1 Για την μετάβαση σε αέρα και για την επιλογή της ψυκτρας. Άριστη η macho x2 σε όλα της. Κορυφαία αεροψυκτρα. Οι βαθμοί που ουσιαστικά θα χάσεις (που θα ειναι ελαχιστοι) ,ειναι τίποτα σε σχέση με την ησυχία που ια κερδίσεις. Καλό το νερό αλλά για να το συνδυάσεις με silent πρέπει να σκάσεις αρκετό χρήμα ,χωρίς να αποφεύγεις τα ρίσκα και την δουλειά που ανέφερες. Με γεια και περιμένουμε τα αποτελέσματα Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από mcrae13 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χθες έφτασε στο κατάστημα και αμέσως ξεκίνησα με την ψυχή στο στόμα μία ώρα πριν κλείσει να την παραλάβω. Αμέσως απεγκατέστησα την Corsair H100i και η Thermalright Macho x2 εγκαταστάθηκε με επιτυχία. Ήξερα σε γενικές γραμμές τι αποτελέσματα θα δω αφού είχα διαβάσει πολύ, δεν περίμενα όμως οι θερμοκρασίες να είναι τόσο καλές. Οι θερμοκρασίες περίπου 3C κάτω και ο θόρυβος σε επίπεδα που τα περίμενα μεν, αλλά φοβερά δε. Την Macho x2 την περίμενα πιο μεγάλη και πιο βαριά παρόλο που ήξερα τις διαστάσεις και το βάρος της. Άλλο να τα διαβάζεις και άλλο να τα βλέπεις. Πλέον μου ακούγεται ελάχιστα ο 4TB Seagate (ο οποίος δίσκος είναι ένας από τους πιο αθόρυβους εκεί έξω). Γι' αυτό δεν μπορώ να κάνω κάτι. Από εκεί και πέρα νομίζω πως αρχίζει η παράνοια σε έναν άνισο πόλεμο με τον θόρυβο. Η Thermalright Macho x2 πράγματι πρόκειται για μια εξαιρετική ψύκτρα. Θα αρχίσω με τα μειονεκτήματα: 1) Χρησιμοποιώντας τον 140άρη ανεμιστήρα αν κάποιος έχει Sticks Ram στην πρώτη θέση δεν θα μπορέσει να την εγκαταστήσει, παρά μόνο αν χρησιμοποιήσει 120άρη ανεμιστήρα. 2) Αν κάποιος έχει κανονικό κουτί και όχι βαθύ όπως το NZXT. Noctis 450, δεν θα μπορέσει να την εγκαταστήσει, καθώς θα βρίσκει στο πλαϊνό. 3) Ο δεύτερος ανεμιστήρας για να εγκατασταθεί, θα πρέπει να είναι πολύ κοντά στον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει θόρυβο και σίγουρα ένα όχι τόσο αισθητικά καλό αποτέλεσμα. 4) Θα ήθελα τα τελειώματα των Heatpipes στο πάνω μέρος της ψύκτρας να είναι πιο περιποιημένα. Στα θετικά θα βάλω: 1) Την εξαιρετική απόδοση ακόμα και με έναν ανεμιστήρα. 2) Η ψύκτρα είναι ουσιαστικά αθόρυβη. 3) Τους πολύ καλής ποιότητας σε μια πρώτη επαφή ανεμιστήρες. 4) Το σχετικά μικρό βάρος για το μέγεθος της και την απόδοση της. 5) Τον σχετικά μικρό μέγεθος της για την απόδοση της. 6) Το άριστο Mount της. Οι καλύτερες επιδόσεις από την Corsair Η100i, μπορεί να οφείλονται σε τρεις λόγους: 1) Καλύτερο mount (σύστημα στήριξης της ψύκτρας). 2) Να είχε πέσει με τον καιρό η AIO. 3) Απλά να αποδίδει καλύτερα η συγκεκριμένη αερόψυξη. Εδώ κάποιες φωτογραφίες οι οποίες είναι βράδυ με το Xiaomi Mi Max που δεν φημίζεται για τα οπτικά του. Εντός των ημερών θα ποστάρω φωτογραφίες στο ανάλογο Topic, καλύτερης ποιότητας. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από Heatspreader Προσθήκη φωτογραφίας 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Καλωσόρισες στο αερόψυκτρο clubaki......θα την καταευχαριστηθείς bro......με γειά και καλές επιδόσεις & ησυχίες με την macho! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Πίστευα ότι θα ήμουν το μαύρο πρόβατο. Υπάρχουν και άλλοι όμως που κατάλαβαν. Είχατε ποτέ AIO; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υδρόψυξη γενικά ποτέ εγώ.......προτιμώ μία top αερόψυκτρα .......την βάζεις και ξενοιάζεις για τα πάντα......μπορεί να υστερείς σε temps από μία custom loopa αλλά από μία aio παίζεις στα ίδια (αν όχι και καλύτερα) temps.... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2018 από BabisTs 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Πάω να ρίξω ρεύματα να δω τι γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TRILOBYTER Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Ειμαι κατοχος thermalright TRUE SPIRIT 140 Power εδω και χρονια και ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Ο ανεμηστιρας TY147 που φοραει πρεπει να ειναι απο τους καλυτερους της αγορας. Δεν ξερω αν και η macho φοραει τον ιδιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 TY 142 φοράει η δική μου. 800rpm. Λογικά αλλάζουν τα χρώματα μόνο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cons1985 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Θηριάκι αλλά όμορφο, και εγώ πιστεύω πως θα το ευχαριστηθείς πολύ. Σίγουρα η κάθε επιλογή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Αυτά που εσύ αναφέρεις ως αρνητικά μπορεί να μην πειράζουν κάποιον άλλο. Οπότε πάντα καταλήγουμε στο ότι δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο αλλά το τι εξυπηρετεί τον καθένα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Καλοδουλευτη, και εγω θεωρω πως ολα ειναι θεμα τι θελει ο καθενας ,πλεον υπαρχουν πολυ καλες αεροψυκτρες που δεν εχουν να ζηλεψουν κατι απο μια aio ,και για χρονια υπηρχε μια ψευτικη εντυπωση απο πολλους πως η υδροψυξη ειναι αθορυβη πραγμα που δεν ισχυε ποτε. Εγω κατεληξα σε aio σε συνδιασμο με ησυχους ανεμιστηρες για το μονο λογο οτι προσωπικα δεν μου αρεσει ο μεγαλος ογκος των ψυκτρων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TRILOBYTER Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Heatspreader είπε TY 142 φοράει η δική μου. 800rpm. Λογικά αλλάζουν τα χρώματα μόνο; Νομιζω η 147 μαξαρει στα 1100 rpm, αλλα παλι δεν ακους τιποτα. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2018 από TRILOBYTER Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν 2 fans 147. Η 147Β και η 147Α .Ο Α μαξαρει στις 1300 και ο B αν δεν κάνω λάθος στις 1600. Το καλό είναι ότι έχουν και minimum περίπου στις 300. Έχω τον 147Α και τον έχω βάλει στην D15s και κάνει άψογη δουλειά και μέχρι τις 1000-1100 που πηγαίνει,είναι εντελώς αθόρυβος. Αυτόν φοράει η thermalright grand macho rt Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2018 από mcrae13 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3.5 χρόνια με την πολύ καλή και αρκετά ήσυχη CM SEIDON 240m είπα να αλλάξω και να πάω επιτέλους στο club Noctua (αφού και η CM δεν θα έβγαζε αντάπτορα για ΑΜ4) και αφού δεν μπορούσα να πλησιάσω την υπέρτατη D15, πήγα στο μικρό αδελφό της U14S. Ένα έχω να πώ, η αλλαγή άργησε πάρα πολύ! Ησυχία και πολύ καλές θερμοκρασίες ακόμη και στα 4ghz 63 βαθμοί. Προσωπικά δεν με πειράζει το χρώμα του ανεμιστήρα. Καλώς ήλθες αδελφέ στο κλάμπ! Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από STORM1978 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Και δεν έπαιρνες την Macho x2; Ένα βαθμό χειρότερη και ίδιος θόρυβος από την D15... http://gamezoom.net/artikel/Thermalright_Macho_X2_Test_Review-33811-2 Πρέπει να φέρουμε και άλλους στο Club. Και εγώ αισθάνθηκα ότι άργησα, αλλά δεν πειράζει, τουλάχιστον τώρα κατάλαβα... Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2018 από Heatspreader 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα