Προς το περιεχόμενο

TP-Link TL-WDR3600 router ή Speedport W 724V σε 100άρα γραμμή?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, bobptz said:

1)
>>>>
μπορεις να ζητησεις fast Και στο downstream
<<<<
Θα το κάνω, και αν δουλέψει μάλον θα γλυτώσω τα 7ms Down Interleave Delay.  Σωστά?

Πάντως όταν εξέτασα τη γραμμή με το http://www.dslreports.com/speedtest το Download είχε μηδενικό bufferbloat, αλλά το Upload ήταν πολύ άσχημο.  Me to QoS (sqm-scripts στο tp-link router) το διόρθωσα.

Μήπως λοιπόν αν βάλω Fast Download μου βγάλει πολύ bufferbloat (το οποίο πιθανότατα να το διορθώσω με το sqm-scripts).

2) Αυτό που δε μου δουλεύει είναι να συνδέσω το laptop κατ'ευθείαν πάνω στο speedport 2i modem (bridge mode) και να δω internet , μέσω ειδικής σύνδεσης.  ΑΥτό παλιά δούλευε και το περιγράφω εδώ:
>>>
11) Για να ελέγξω αν πράγματι δουλεύει το speedport σε Bridge mode και βλέπω internet, έφτιαξα στο OS του laptop μια pppoe connection, με το όνομα "DSL connection - speedport":

Στο tab του DSL βάζω τα login information του παρόχου.  Στο IPv4 Settings επιλέγω να βάλω στατική IP (192.168.2.100).   Με καλώδιο ethernet συνδέω στο LAN1 του modem.  Και η σύνδεση δουλεύει, έχω internet.
<<<

EDIT1: στο speedtest πάντως μου βγάζει 11-12 ms ping.  Με το interleaved δε θα έπρεπε να είχα παραπάνω?

EDIT2:

>>>

δεν σου παιζει με vdsl η δεν σου δουλευει το pppoe απο τοτε που πηγες στα 100?πιο πανω γραφεις οτι παιζεις ηδη bridge με
το speedport αρα τι δεν παιζει?κατι δεν καταλαβα καλα.

<<<<

Αυτά με τα pppoe δε τα καταλαβαίνω και πολύ.  Δουλεύει σε bridge mode και με το routeraki έχω internet.  Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ σύνδεση που ανέφερα παραπάνω, που τη χρειάζομαι για να κάνω tests, αυτή δε δουλεύει.

EDIT3:  errors έχω μόνο στο download, το οποίο έχει interleaved.  Δε καταλαβαίνω, με το interleaved έπρεπε να έχω λιγότερα λάθη.

ναι θα γλυτωσεις πανω κατω κοντα στα 10Ms και το σηκωνει η γραμμη σου.δεν χανεις να δοκιμασεις το fast path στο down.
α οκ καταλαβα τι δεν δουλευει.κανονικα με Pppoe συνδεση θα πρεπε να παιζει σαν να ειχες ρουτερ.μηπως πρεπει να περασει λιγη ωρα απο την στιγμη
που θα βγαλεις το tp link για να παιξει?
επειδη εισαι Fast up και interleave down για αυτο βγαζεις 11.μετα θα πεσεις και αλλο.αν ησουν ολο interleave θα ησουν
παραπανω απο 11.
το Download ειναι 100 Mbit αρα περισσοτερα bits per tone μεγαλυτερο ευρος συχνοτητας ολα πιο ζορισμενα οποτε εχεις errors
το Upload ειναι 10 mbit αρκετα μακρυα απο το attainable σου στο Up οποτε εχεις λιγοτερα errors.fec δεν θα δεις αφου ειναι σε
Fast path.gia bridge απο το λαπτοπ βαζεις gateway κανονικα ή παιρνεις Ip απο τον Dhcp του speedport?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

>>>>

ναι θα γλυτωσεις πανω κατω κοντα στα 10Ms και το σηκωνει η γραμμη σου.

<<<<

Και θα πέσω από τα 12ms στα 2-4ms?  Τι να πω, με την ταχύτητα του φωτός θα δουλεύω :)

>>>

gia bridge απο το λαπτοπ βαζεις gateway κανονικα ή παιρνεις Ip απο τον Dhcp του speedport?

<<<

Για την τεστ σύνδεση έχω στατική IP (στο laptop):  192.168.2.100

Το speedport 2i έχει IP: 192.168.2.1

Να η σύνδεση που χρησιμοποιώ:
https://1.bp.blogspot.com/-CEsE_mTKn2Y/WgyFmNqP2BI/AAAAAAAABKY/pwT4A9d7R9I61FAur78a8DEnkFmOKXozgCLcBGAs/s640/DSL%2Bconnection%2B-%2BSpeedort.png

Στο speedport είναι απενεργοποιημένο το DHCP.  Είναι το βήμα #11 εδώ:
http://bbb-solutions.blogspot.gr/2015/11/speedport-entry-2i-modem.html

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ.

τωρα θα πας κοντα στα 7-8 εφοσον εισαι ηδη Fast path στο up.1-2 me dns θα δεις μονο με fiber η μισθωμενο.κανονικα θα πρεπε να παιξει .δοκιμασε απο κανα αλλο λαπτοπ αν εχεις πχ με windows απο περιεργεια.ναι συνηθως στο bridge μπορεις να κλεισεις τον Dhcp.

Δημοσ.

Πληροφοριακά, σε σχέση με το qos-script, θεωρώ καλύτερο και πανεύκολο το SQM (καλύτερα δες τις πληροφορίες του Lede, οπώς αναφέρεται και στο howto).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Πληροφοριακά, σε σχέση με το qos-script, θεωρώ καλύτερο και πανεύκολο το SQM (καλύτερα δες τις πληροφορίες του Lede, οπώς αναφέρεται και στο howto).

Το SQM χρησιμοποιώ.  Και λέω να βάλω LEDE αλλά φοβάμαι μη πάει λάθος η διαδικασία.  Δες εδώ please και δώσε μου τη συμβουλή σου:  

Επεξ/σία από bobptz
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα Fast Path και στο download και το Ping έπεσε από 12ms στο 5ms.  Τέλεια!

Δες εδώ:

Να και τα στατιστικά γραμμής από το speedport 2i:

QPQLGrT.png

Επεξ/σία από bobptz
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 10/1/2018 at 5:55 PM, bobptz said:

Μια χαρά δούλεψε το adsl splitter σαν απλό splitter.

Ευχαριστώ.

ΣΥΝΗΘΩΣ το σπλιττερ ειναι ενα φιλτρο με διακλαδωτη μαζι.απο την πλευρα που παει στο τηλεφωνο το φιλτραρει ενω η πλευρα που παει στο ρουτερ παει κατευθειαν.οποτε αν καποιος βαλει ενα σπλιττερ σαν τηλεφωνικο διακλαδωτη ΣΥΝΗΘΩΣ θα παιξει αφου και στις δυο υποδοχες φτανει το τηλεφωνικο σημα. εκτος αν καποιος κατασκευαστεις στην πλευρα που παει στο dsl βαλει κατι για να κοψει την τηλεφωνια που δεν εχει νοημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...