Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μικρόφωνο που λέγεται BM 700 το έχω βρει σε αυτό το σάιτ https://www.e-felekis.gr/bm-700-pyknotiko-mikrofono.html/?originator=aggregator

Στο οποίο γράφει στην περιγραφή ότι για να το συνδέσω με το λάπτοπ θα πρέπει να έχω μια εξωτερική κάρτα ήχου με phantom power 48+v ή ένα προενισχυτη μικροφώνου..επειδή εγώ είμαι λίγο άσχετος με τα pc έχω μια απορία..γιατί να πάρω εξωτερική κάρτα ήχου;εμένα το λάπτοπ μου δεν έχει κάρτα ήχου από μόνο του;έχω το λάπτοπ Dell Inspiron 3567 (i5-7200U/4GB/500GB/Radeon R5 M430/W10) ..στο youtube έβλεπα κάποιος που κάναν σύνδεση του μικρόφωνο απευθείας στο pc τούς..έτσι πήγα στις ρυθμίσεις εκεί που λέει διαχείριση συσκευών ήχου για να δω τι κάρτα ήχου έχω και μου έβγαλε ότι έχω RealTek Audio και Ήχος Οθόνη Intel..η RealTek κάρτα ήχου δεν είναι;παρακαλώ βοηθήστε με

Επεξ/σία από Τζεκος
Έλλειψη πληροφοριών
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή έχω το μικρόφωνο και έψαξα λίγο το θέμα με phantom power (το οποίο ουσιαστικά δουλεύει ως ενισχυτής του ήχου) έχουμε και λέμε, στο pc μου (σταθερός) το μικρόφωνο δουλεύει κανονικά χωρίς καμία επιπλέον κάρτα ήχου ή phantom power (υποθέτω πως παρέχεται ικανοποιτική ισχύς από το σύστημα). Παρ' όλα αυτά όταν το δοκίμασα σε laptop φίλου δεν έγραφε τίποτα πέρα από θόρυβο (όχι απλά αδύναμο σήμα αλλά θόρυβος/παράσητα άρα απλά η ενίσχυση δεν θα ήταν αρκετή). Εν τέλει δεν γνωρίζω αν στο laptop σου θα δουλέψει γνωρίζω όμως ότι μπορείς να βρεις το μικρόφωνο (όπως και το bm 800) από Ευρωπαϊκή αποθήκη στα gearbest/bangood αν δεν κάνω λάθος με 15-20 ευρώ.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όπως προαναφέρθηκε το phantom power είναι ενίσχυση του ήχου που θα ηχογραφήσεις στο μικρόφωνο σου.

Εξωτερικές κάρτες ήχου που έχουν αυτή τη δυνατότητά (phantom power) ηχογραφούν τον ήχου καλύτερα, πιο καθαρά και πιο "ποιοτικά" μέσω του πυκνωτικου mic.

Αν βάλεις οποιοδήποτε πυκνωτικο mic (εκτός από τα πυκνωτικα usb μικρόφωνα) στην onboard κάρτα ήχου (την κάρτα ήχου που έχει από την μάνα της η μητρική σου είτε σε laptop είτε σε σταθερό-tower) θα γράψεις μόνο θόρυβο, παράσιτα και βουητά. Αυτό γιατί το μικρόφωνο δεν τροφοδοτείται με την αντίστοιχη τάση που χρειάζεται για να αποδόσει.

Από τις φωτογραφίες του link που έχεις δώσει παραπάνω πυκνωτικο μικρόφωνο με καλώδιο από xlr  σε jack ακουστικών δεν είναι "σοβαρό" μικρόφωνο.

Γνώμη μου είναι να ανεβάσεις το χρηματικό ποσό, να το ψάξεις καλύτερα και περισσότερο και να σκεφτείς τι θέλεις να σου κάνω αυτό που θα πάρεις, για ποια χρήση θα το χρησιμοποιήσεις κλπ.

Δεν κάνουν όλα για όλες τις δουλειές

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/1/2018 στις 9:52 ΠΜ, Τζεκος είπε

Γεια σας ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα μικρόφωνο που λέγεται BM 700 το έχω βρει σε αυτό το σάιτ https://www.e-felekis.gr/bm-700-pyknotiko-mikrofono.html/?originator=aggregator

Στο οποίο γράφει στην περιγραφή ότι για να το συνδέσω με το λάπτοπ θα πρέπει να έχω μια εξωτερική κάρτα ήχου με phantom power 48+v ή ένα προενισχυτη μικροφώνου..επειδή εγώ είμαι λίγο άσχετος με τα pc έχω μια απορία..γιατί να πάρω εξωτερική κάρτα ήχου;εμένα το λάπτοπ μου δεν έχει κάρτα ήχου από μόνο του;έχω το λάπτοπ Dell Inspiron 3567 (i5-7200U/4GB/500GB/Radeon R5 M430/W10) ..στο youtube έβλεπα κάποιος που κάναν σύνδεση του μικρόφωνο απευθείας στο pc τούς..έτσι πήγα στις ρυθμίσεις εκεί που λέει διαχείριση συσκευών ήχου για να δω τι κάρτα ήχου έχω και μου έβγαλε ότι έχω RealTek Audio και Ήχος Οθόνη Intel..η RealTek κάρτα ήχου δεν είναι;παρακαλώ βοηθήστε με

https://www.skroutz.gr/s/4371520/Rode-NT1-A.html

Το πακετακι που παίρνουν οι περισσότεροι στην πρώτη τους (σοβαρή) αγορά mic.

Οτιδήποτε(πολυ)φθηνότερο θα το μετανιώσεις (αν θες να ασχοληθείς σοβαρά).

Δες και το at2020.

Επεξ/σία από thory
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/1/2018 στις 11:06 ΠΜ, thory είπε

https://www.skroutz.gr/s/4371520/Rode-NT1-A.html

Το πακετάκι που παίρνουν οι περισσότεροι στην πρώτη τους (σοβαρή) αγορά mic.

Οτιδήποτε(πολυ)φθηνότερο θα το μετανιώσεις (αν θες να ασχοληθείς σοβαρά).

Δες και το at2020.

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο

Επεξ/σία από Kapoios Akuros
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...