isay Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, elpaso1 είπε Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα. Γνωριζετε εαν πχ ενα πολυπριζο ασφαλειας κινεζικο με εναν ευρωπαικο ανταπτορα χασει την αποδοση του, εξαιτιας του ανταπτορα, ειδικα εαν ειναι ο πιο απλος που υπαρχει; UPS δεν ειναι βολικο και ειναι και ακριβο. 2 πολυπριζα θα χρειαστω. 1 για το καθε δωματιο. Συνεχίζεις να κοιτας λάθος πραγματα και θα πληρώσεις αερα, χωρις να εχεις προστασία. Αντί να ψάχνεις λύσεις για "πολυπριζα ασφαλείας" πάρε δυο απλα πολυπριζα με διακόπτη, βαλε τα και απο τη διαφορα στα χρηματα, συν λίγο οικονομια για κάποιο διαστημα μαζευεις τα λεφτα για ενα ups (που θα εχεις προστασία). Αρχικά για τους adaptors. Οι adaptors ειναι ενα κομματικι πλαστικο με λιγο σιδερο και χαλκο. Δεν επηρεάζουν την αποδοση ενος ups ή πολυπριζου. Ειτε τα εχεις ή οχι, καμια διαφορα (εκτός βεβαια αν ειναι φθηνιάρικα και εχεις βραχυκυλώματα) Απο εκει και πέρα, το συγκεκριμένο πολυπριζο που εδειξες ειναι πολυ καλο ... πολυπριζο που επιπλεον εχει wifi σκάλισμα (χρησιμο κατα περιπτωση feature) και μια ασφάλεια (οπως τα κλασσικα πολυπριζα ασφαλειας) που θα κοψει αν παει να περασει κεραυνος. Καμια αλλη πρακτικη προστασία. Αν θες λοιπον να αγορασεις πολυπριζο, αυτο της xiaomi ειναι ενα πολυ καλο και με extra features wifi. Αν θες να αγοράσεις "προστασία" πάρε ups. Αν τώρα κρίνεις οτι θες πολυπριζο ασφαλειας και οτι θα σε προστατευει σοβαρα, περιμενε λιγο διαστημα μεχρι το lidl να βγαλει προσφορα ή καποιο αλλο site βγαλει κατι αντιστοιχο. 2
Fubar.gr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Χαθήκανε τα πολύπριζα με Schuko? Για ποιό λόγο να πάρεις αγγλικό-κινέζικό και να μπλέκεις μετά με αντάπτορες? 1
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 On 11/1/2018 at 8:01 PM, elpaso1 said: Οταν λες τριτο δοντι, αναφερεσαι μονο στις αγγλικες πριζες; Στις δικες μας πως καταλαβαινω αν υπαρχει γειωση; Προφανως και δε με συμφερει να αγορασω 10 τετοια, μαζι με το πολυμπριζο θα μου βγει στα 50 ευρω.. Θελω 2 πολυμπριζα απο 4-6 θεσεις το καθενα. Στο ενα θα εχω συνδεδεμενα τηλεοραση και κανα ps4 και στο αλλο θα εχω τον υπολογιστη,εκτυπωτη κτλ.. Η γειωση σε πολλες πριζες ειναι το τριτο δοντακι ενω στις schuko ειναι τα μεταλλικα ελασματα.ακομα και αν η πριζα εχει γειωση δεν σημαινει οτι ειναι συνδεδεμενη απο πισω(κιτρινο/πρασινο καλωδιο).κατα τα αλλα οταν αγοραζεις καποιο προιον για προστασια απο ρευμα πας σε κατι καλο και οχι σε κινεζικο απο το ebay αν θεωρεις οτι θες να εχεις προστασια. On 12/1/2018 at 1:15 AM, isay said: Στο ευρωπαικό σουκο η γείωση ειναι το μεταλλικό έλασμα στην πάνω και κατω πλευρα (στην άκρη). Δες μια πριζα και ενα βυσμα και θα τα βρεις. Αν τώρα κάποιος βάζει το σουκο της συσκευής σε απλή διπολική πριζα (που ειναι flat, οχι τρύπα) τοτε απλα δε χρησιμοποιεί τη γείωση, οτι κι αν σημαίνει αυτό. Αν τώρα ρωτάς πως θα δεις αν μια πρίζα (τοιχου) σουκο εχει ή οχι συνδεμένη γείωση, ο πιο ευκολος τρόπος ειναι με ενα πολύμετρο. Αν νδε το εχεις (το όργανο και τη γνώση) βρες κάποιον να το κανει για σενα. Θα το γράψω πάλι μπας και σε πείσω να μην πετάξεις λεφτα. Μην πάρεις πολύπριζο ασφαλείας, ειναι (για μενα) πεταμένα λεφτα. Προστασία εχεις με τους σταθεροποιητές τάσης και ακομα περισσότερη με ups. Αν τώρα θες να αγοράσεις, κατα καιρους τα ελληνικά μαγαζια (αλυσίδες, lidl, κλπ) βγαζουν αξιοπρεπη πολύπριζα "ασφαλείας" σε πολύ καλές τιμές. Τσίμπα τοτε οσα χρειάζεσαι. ποσες πριζες τις εχουν ξεχειλωσει για να μπει βυσμα schuko σε κανονικη.αστα να πανε. +1 οτι το πολυπριζο ασφαλειας ειναι απλα πολυ βασικη προστασια. On 12/1/2018 at 1:35 AM, elpaso1 said: Αυτο που εβαλα εχει surge protect, που λογικα ειναι αυτο με την προστασια απο υπερταση που λες και εσυ. Τετοιο θα ψαξω, αλλα απο Ελλαδα θα ειναι πανακριβα! Αλλα και παλι ο,τι πολυπριζο και να παρω, και να εχει 100 διαφορετικες προστασιες, το κυριο ρολο δεν το παιζει η πριζα που θα ειναι συνδεδεμενο το πολυπριζο; Γνωριζετε εαν τα πολυπριζα με προστασια τηλεορασης κανουν δουλεια; Ανα καιρους ακουω κατι περιεργα "κρατς" απο την τηλεοραση. Λες και σπαει κατι απο μεσα.. Δεν καταλαβαινω τι μπορει να ειναι. Οπως και καμια φορα εαν εχω ταυτοχρονα A/C, πλυντηριο πιατων και τηλεοραση, η τελευταια αναβοσβηνει στιγμιαια στα ξαφνικα. Μια φορα το κανει μονο στην ημερα, αλλα αρκει για να με αγχωσει.. Τι μπορει να σημαινει; Αυτο εχει surge protect; https://www.skroutz.gr/s/6196451/APC-PM5-GR.html#reviews ναι εχει surge protect.σε μικρα σκαμπανεβασματα συνηθως πετανε την ασφαλεια εξω σαν μια ασφαλεια στον πινακα ενω αμα φαει κεραυνο απλα θα καψει κατι μεσα για να μην καει η συσκευη που ειναι πανω στο πολυπριζο( lightning arrestor).οποτε ενα πολυπριζο ασφαλειας θα σε γλυτωσει απο τα χοντρα.αν πεσει λιγο το ρευμα δεν θα κανει τιποτα και θα δινει λιγοτερο ρευμα στην συσκευη σου με οτι συνεπαγεται αυτο.ναι αμα τραβηξουν αποτομα ρευμα καποιες συσκευες μπορει να στο κανει αυτο οπως γινεται ειδικα με συσκευες που παιζουν στην ιδια ασφαλεια με το ac που το ac τραβαει αποτομα οταν ξεκιναει. On 12/1/2018 at 1:58 AM, isay said: Το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιου (γείωση, χοντρά καλώδια, καλοί διακόπτες, καλές ασφάλειες) ειναι η βάση προστασίας. Αν παίζει και αντικεραυνικό και σταθεροποιητής στον πίνακα ακομα καλύτερα (σπανιο στα περισσοτερα σπιτια) Το πολύπριζο ασφαλείας θα σε προστατευσει μονο απο πολύ αποτομες και μεγαλες αυξησεις τάσης (δηλαδη κεραυνους ή έναρξη μεγαλων βρωμικων μοτερ - δε νομιζω να εχει τορνο σπιτι σου). Τιποτα αλλο. Αν πχ τα περιεργα κρατς που ακους ειναι απο αυξομειώσεις τασης, το πολύπριζο ασφαλείας δε θα κανει τιποτα και η τηλεοραση σου θα συνεχιζει να ψήνεται μεχρι να καει η πλακέτα (μετα απο Χ κρατς) και να την πάρεις μασχάλη για μαστορα. Φαντάσου το πολύπριζο σαν μια ασφάλεια πίνακα που θα καει αν περασει πάρα μα παρα πολύ ρευμα. Ο σταθεροποιητής τασης θα κάνει οτι το προηγουμενο συν οτι θα εξομαλύνει (εντός ορίων) τα spikes που αυτά μαμανε τα ηλεκτρονικα. Δε θα προστατευσει όμως απο μεγαλη βυθιση τασης (διακοπή μισου δευτερολέπτου ή στιγμιαία μεγαλη βυθιση). Π.χ. τα κολπα που γραφεις οταν εχεις ac, πλυντήριο δεν θα τα βλέπεις στις συνδεμένες συσκευές. Το ups με avr και τουλάχιστον line interactive (τα καλύτερα ειναι τα online αλλα πιο ακριβά) θα σε προστατευσει αποτελεσματικά απο όλα τα τερτίπια του ρευματος(και ολα τα παραπάνω) αρκεί να εχει επιλεγει σωστα η χωρητικότητα των μπαταριων και ο χρονος αποκρισης. Η προστασία τηλεορασης (δηλαδη καλωδίου κεραίας, τηλεφωνικου δικτύου, ethernet, κλπ) εχουν λόγο σε περιτπώσεις κεραυνου που η διαφορα τάσης μπορει να περασει απο το καλωδιο κεραίας προς την τηελοραση αν καποιος δεν χρειαζεται να παρει πολλα va ups ειναι καλυτερα να παρει Ups απο σταθεροποιητη γιατι δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα τιμης.αν ειναι μεγαλη η βυθιση βεβαια παιζει και ο σταθεροποιητης να μην προλαβει να κανει πολλα οποτε παλι να δει καμια tv να αναβοσβηνει. On 12/1/2018 at 6:45 PM, elpaso1 said: Οποτε τι μου προτεινεις να αγορασω για την τηλεροαση και τι για τον υπολογιστη; Σε νορμαλ κοστος παντα.. Κοιταω απο εξωτερικο; Το τελευταιο που θελω ειναι να μου καει η τηλεοραση. Ups ή εστω σταθεροποιητη.αν θες τωρα το πιο φτηνο ενα σωστο πολυπριζο ασφαλειας πχ apc και οχι οτι βρεις στο ebay. https://www.skroutz.gr/s/4876056/APC-Back-UPS-500VA-IEC.html se surge https://www.skroutz.gr/c/2544/polypriza-asfaleias.html?from=most-popular&keyphrase=apc+surge&order_by=pricevat&order_dir=asc καποια εχουν και για τηλεφωνο και για κεραια τηλεορασης και για δικτυο. και μπορει απο εξωτερικο με ταχυδρομικα να ερθει πιο ακριβα αν μιλαμε για σοβαρο προιον και οχι Κινεζικα πραγματα απο ebay On 19/1/2018 at 12:15 AM, elpaso1 said: Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα. Γνωριζετε εαν πχ ενα πολυπριζο ασφαλειας κινεζικο με εναν ευρωπαικο ανταπτορα χασει την αποδοση του, εξαιτιας του ανταπτορα, ειδικα εαν ειναι ο πιο απλος που υπαρχει; UPS δεν ειναι βολικο και ειναι και ακριβο. 2 πολυπριζα θα χρειαστω. 1 για το καθε δωματιο. θεωρητικα δεν εχεις θεμα εκτος αν ο ανταπτορας ειναι τοσο χαλια και ζεστενεται ή ξαφνικα δεις να εχει λιωσει που το εχω δει σε πολυπριζο.to ups ομως ειναι επενδυση.αλλιως παρε apc surge protectors. On 19/1/2018 at 4:19 PM, isay said: Συνεχίζεις να κοιτας λάθος πραγματα και θα πληρώσεις αερα, χωρις να εχεις προστασία. Αντί να ψάχνεις λύσεις για "πολυπριζα ασφαλείας" πάρε δυο απλα πολυπριζα με διακόπτη, βαλε τα και απο τη διαφορα στα χρηματα, συν λίγο οικονομια για κάποιο διαστημα μαζευεις τα λεφτα για ενα ups (που θα εχεις προστασία). Αρχικά για τους adaptors. Οι adaptors ειναι ενα κομματικι πλαστικο με λιγο σιδερο και χαλκο. Δεν επηρεάζουν την αποδοση ενος ups ή πολυπριζου. Ειτε τα εχεις ή οχι, καμια διαφορα (εκτός βεβαια αν ειναι φθηνιάρικα και εχεις βραχυκυλώματα) Απο εκει και πέρα, το συγκεκριμένο πολυπριζο που εδειξες ειναι πολυ καλο ... πολυπριζο που επιπλεον εχει wifi σκάλισμα (χρησιμο κατα περιπτωση feature) και μια ασφάλεια (οπως τα κλασσικα πολυπριζα ασφαλειας) που θα κοψει αν παει να περασει κεραυνος. Καμια αλλη πρακτικη προστασία. Αν θες λοιπον να αγορασεις πολυπριζο, αυτο της xiaomi ειναι ενα πολυ καλο και με extra features wifi. Αν θες να αγοράσεις "προστασία" πάρε ups. Αν τώρα κρίνεις οτι θες πολυπριζο ασφαλειας και οτι θα σε προστατευει σοβαρα, περιμενε λιγο διαστημα μεχρι το lidl να βγαλει προσφορα ή καποιο αλλο site βγαλει κατι αντιστοιχο. αν ειναι να παρει πολυπριζο να παρει κανα σοβαρο.απο τα Lidl παιζει να μην εχει και τιποτα μεσα και να γραφει οτι κανει θαυματα.βλεπε Ups turbo x. On 20/1/2018 at 3:34 PM, Fubar.gr said: Χαθήκανε τα πολύπριζα με Schuko? Για ποιό λόγο να πάρεις αγγλικό-κινέζικό και να μπλέκεις μετά με αντάπτορες? μαλλον επειδη ειναι πιο φτηνα.
masteripper Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Κόψε το καλώδιο και βάλε Φις σουκο...βρες κάποιο φίλο σου ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ και τέρμα.. ούτε ανταπτορες ούτε τίποτα...άμα χαλάσει σιγά μην το γυρίσεις πίσω..
elpaso1 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Επειδη δεν το κατεχω με τα ηλεκτρολογικα, γνωριζετε εαν εχω στον κεντρικο πινακα του σπιτιου καποιου ειδους ασφαλεια; Οριστε και 2 φωτογραφιες. Επισης η πανω ασφαλεια λειτουργει ή απλα εχει χαλασει το φωτακι και δεν αναβει; Αλλη μια τελευταια ερωτηση, ισως χαζη.. Εαν αγορασω μια πριζα ασφαλειας και πανω σε αυτη συνδεσω ενα απλο/ασφαλειας πολυπριζο, τι ακριβως προστασια θα εχω; Θα γινουν τα πραγματα χειροτερα; UPS δεν θα αγορασω, ειναι κυριως για τον υπολογιστη, ειναι ακριβως και εγω θελω και να εχει και πριζες τουλαχιστον 6, οποτε η τιμη ξεφευγει. Πιστευω την ιδια δουλεια θα κανω και με ενα καλο πολυπριζο ασφαλειας με προστασια απο υπερταση. Ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια και συγνωμη εαν κουραζω.
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 On 30/1/2018 at 11:48 PM, elpaso1 said: Επειδη δεν το κατεχω με τα ηλεκτρολογικα, γνωριζετε εαν εχω στον κεντρικο πινακα του σπιτιου καποιου ειδους ασφαλεια; Οριστε και 2 φωτογραφιες. Επισης η πανω ασφαλεια λειτουργει ή απλα εχει χαλασει το φωτακι και δεν αναβει; Αλλη μια τελευταια ερωτηση, ισως χαζη.. Εαν αγορασω μια πριζα ασφαλειας και πανω σε αυτη συνδεσω ενα απλο/ασφαλειας πολυπριζο, τι ακριβως προστασια θα εχω; Θα γινουν τα πραγματα χειροτερα; UPS δεν θα αγορασω, ειναι κυριως για τον υπολογιστη, ειναι ακριβως και εγω θελω και να εχει και πριζες τουλαχιστον 6, οποτε η τιμη ξεφευγει. Πιστευω την ιδια δουλεια θα κανω και με ενα καλο πολυπριζο ασφαλειας με προστασια απο υπερταση. Ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια και συγνωμη εαν κουραζω. ρελε διαφυγης εννοεις μαλλον γιατι ασφαλειες εχεις.ρελε διαφυγης οχι δεν βλεπω. δεν ειδα το κατω μερος της φωτογραφιας οποτε ναι εχεις.και ελεγα που ειναι οι 2 φωτογραφιες που αναφερεις. το πανω λαμπακι μου φαινεται παραξενο να πηγαινει καπου αφου πανω ειναι μονες ασφαλειες εκτος αν καποιος το εχει βαλει πχ για νυχτερινο ρευμα. τα κατω μαλλον ειναι καμια κουζινα και κανα θερμοσιφωνας που εχει ασφαλεια και διακοπτη(διπλο). β.οχι δεν θα γινουν χειροτερα.μπορεις οσο ξερω να βαλεις πολυπριζο πανω στο πολυπριζο ασφαλειας.αλλωστε το πολυπριζο ασφαλειας 2 συγκεκριμενες δουλειες κανει. οχι δεν προκειται να κανεις ποτε την ιδια δουλεια που κανει ενα Ups σε συγκριση με ενα πολυπριζο ασφαλειας ουτε καν με σταθεροποιητη τασης. το καθενα κανει οτι κανει το προηγουμενο + κατι παραπανω. πολυπριζο ασφαλειας.κοβει τα Μεγαλα spikes σε γλυτωνει απο κεραυνο. σταθεροποιητης ολα τα προηγουμενα συνηθως συν οταν ανεβαινει η ταση να στην κοβει λιγακι σαν avr αλλα προς τα πανω. Ups ολα τα παραπανω συν να σου δινει απο την μπαταρια και οταν βρει χαμηλη ταση ειτε να την boostarei ειτε να δινει απο την μπαταρια.+ Remote management για καποια Ups. 1
Fubar.gr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 19 ώρες πριν, elpaso1 είπε Επειδη δεν το κατεχω με τα ηλεκτρολογικα, γνωριζετε εαν εχω στον κεντρικο πινακα του σπιτιου καποιου ειδους ασφαλεια; Οριστε και 2 φωτογραφιες. Επισης η πανω ασφαλεια λειτουργει ή απλα εχει χαλασει το φωτακι και δεν αναβει; Ο πίνακας φαίνεται καινούριος. Ο ηλεκτρολόγος πολύ σωστά έχει βάλει μικροαυτόματους καμπύλης B που είναι και πιό κατάλληλοι για οικιακή χρήση, αντί για C που βάζουν συνήθως. Το ρελέ διαρροής είναι το δεξιά στη δεύτερη φωτογραφία. Το λαμπάκι θα μπορούσε να έχει χαλάσει, όμως τα ραγουλικά της Legrand είναι πολύ καινούρια και υποθέτω οτι έχουν LED μέσα και όχι λαμπάκι neon που καίγονταν με τον καιρό. Οπότε υποθέτω οτι το λαμπάκι δέν είναι χαλασμένο. Πιθανόν απλά ο ηλεκτρολόγος το έχει αφήσει εκεί ασύνδετο σαν αναμονή, γιατι στο σημείο που είναι δέν έχει ιδιαίτερο νόημα. Επίσης μία μικρή συμβουλή: Στο θερμοσίφωνα αφήστε το μικροαυτόματο (το μονό διακόπτη με το μαύρο μοχλό) μόνιμα ανεβασμένο, και ανοιγοκλείνετε τον απο το διπλό διακόπτη με το γκρί μοχλό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του. Ο λόγος είναι οτι οι μικροαυτόματοι έχουν πιό ευαίσθητο μηχανισμό και δέν αντέχουν πολλά πάνω-κάτω. Για περιστασιακή χρήση δέν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για θερμοσίφωνα που χρησιμοποιείται καθημερινά, ο μικροαυτόματος πιθανόν να χαλάσει μετά απο κάποια χρόνια. Ο διακόπτης δέν έχει πρόβλημα, αντέχει πολλές χιλιάδες πάνω-κάτω. 1
elpaso1 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Quote το πανω λαμπακι μου φαινεται παραξενο να πηγαινει καπου αφου πανω ειναι μονες ασφαλειες εκτος αν καποιος το εχει βαλει πχ για νυχτερινο ρευμα. Οντως εχω νυχτερινο ρευμα. Λογικα θα αναβει το βραδυ, εαν λειτουργω καποια συσκευη. Θα το ελεγξω. Quote Επίσης μία μικρή συμβουλή: Στο θερμοσίφωνα αφήστε το μικροαυτόματο (το μονό διακόπτη με το μαύρο μοχλό) μόνιμα ανεβασμένο, και ανοιγοκλείνετε τον απο το διπλό διακόπτη με το γκρί μοχλό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του. Ο λόγος είναι οτι οι μικροαυτόματοι έχουν πιό ευαίσθητο μηχανισμό και δέν αντέχουν πολλά πάνω-κάτω. Για περιστασιακή χρήση δέν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για θερμοσίφωνα που χρησιμοποιείται καθημερινά, ο μικροαυτόματος πιθανόν να χαλάσει μετά απο κάποια χρόνια. Πιο δυσκολα ανεβαινει ο διπλος διακοπτης. Σιγουρα ο μονος ειναι πιο ευαισθητος; Ανεβοκατεβαινει χωρις καμια δυσκολια. Ο θερμοσιφωνας το χειμωνα μπορει να ανοιγει και καθε ημερα. Quote β.οχι δεν θα γινουν χειροτερα.μπορεις οσο ξερω να βαλεις πολυπριζο πανω στο πολυπριζο ασφαλειας.αλλωστε το πολυπριζο ασφαλειας 2 συγκεκριμενες δουλειες κανει. Αν βαλω πριζα ασφαλειας και συνδεσω απλο πολυπριζο θα εχει νοημα; Εχω ηδη 2 πολυπριζα στο σπιτι εδω και χρονια. Ενα με 5 θεσεις της trust και ενα με 8 θεσεις της crystal audio. Το 2ο ειχε καει η πριζα και ο ηλεκτρολογος την αλλαξε. ( Ειχε καει και η ασφαλεια απο το air condition τοτε.. Εχει 5 χρονια.. ) Δεν ξερω αν πλεον ειναι ασφαλες.. Σε αυτο εχω συνδεδεμενο μονο την τηλεοραση και σπανια το ps3. Καμια φορα η τηλεοραση ανοιγοκλεινει ή ακουγεται ενας περιεργος θορυβος ( σαν κρατς ).. Οταν εχω ανοκτο και το πλυντηριο πιατων. Μαλλον θα το αλλαξω συντομα.. https://imgur.com/a/XKXwH Αυτο το πολπριζο με την προστασια τηλεορασης και τηλεφωνου, τι ακριβως κανει; Εχω Cyta με Voip. Θα λειτουργησει; Με το ρελε διαρροης εχω καποια προστασια; Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από elpaso1
isay Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Για την προστασια τηλεορασης και τηλεφωνου που ρωτας. Αν πέσει κεραυνός στην κεραία σου (ή πολύ κοντα) και κατέβει απο το καλώδιο κεραίας, θα φτασει στο πολύπριζο, θα καει η ασφάλεια του πολύπριζου και δεν θα περάσει προς την τηλεοραση σου. Το ιδιο και το τηλεφωνο. Ίδιο πραγμα εχεις και στο παλιο μαυρο πολυπριζο. Για το αν σου κόψει ή οτι τη συνδεση με cyta μονο με δοκιμή θα το δεις αλλά σιγουρα θα στη μειώσει αρκετα. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2018 από isay
elpaso1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) On 3/1/2018 at 3:42 AM, isay said: Για την προστασια τηλεορασης και τηλεφωνου που ρωτας. Αν πέσει κεραυνός στην κεραία σου (ή πολύ κοντα) και κατέβει απο το καλώδιο κεραίας, θα φτασει στο πολύπριζο, θα καει η ασφάλεια του πολύπριζου και δεν θα περάσει προς την τηλεοραση σου. Το ιδιο και το τηλεφωνο. Ίδιο πραγμα εχεις και στο παλιο μαυρο πολυπριζο. Για το αν σου κόψει ή οτι τη συνδεση με cyta μονο με δοκιμή θα το δεις αλλά σιγουρα θα στη μειώσει αρκετα. Όταν λες θα μειώσει, εννοείς την ταχύτητα; Σήμερα θα κάνω την παραγγελία. Τα μονά πρίζακια ασφάλειας αξίζουν; Αλλά δεν είναι λίγο ακριβά, στα 12 ευρώ; Τα θέλω για a/c και κουζινομηχανη. Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από elpaso1
isay Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, elpaso1 είπε Όταν λες θα μειώσει, εννοείς την ταχύτητα; Σήμερα θα κάνω την παραγγελία. Τα μονά πρίζακια ασφάλειας αξίζουν; Αλλά δεν είναι λίγο ακριβά, στα 12 ευρώ; Τα θέλω για a/c και κουζινομηχανη. Λες οταν λεω οτι θα δεις μειωση, εννοώ την πιεση του νερου στη βρύση;
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 δεν ειναι σιγουρο οτι θα μειωσει την ταχυτητα του internet αν το περασει απο το πολυπριζο.καποιοι λενε μειωση καποιοι λενε αυξηση εγω με adsl παλια που περασα την γραμμη απο το apc surge performance δεν ειδα διαφορα.με το vdsl δεν το εχω δοκιμασει
elpaso1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2018 Τα αγορασα τα πολυπριζα της APC. Τα καλωδια που εχω δεν φτανουν στο πολυπριζο, οποτε προς το παρον αφηνω τις προστασιες τηλεορασης και τηλεφωνου. Το προβλημα με την τηλεοραση εξακολουθει να υπαρχει. Οποτε ειναι ανοικτη η τηλεροαση και εχω και το πλυντηριο πιατων ή τον απορροφητηρα ανοικτα, τοτε η τηλεοραση αναβοσβηνει για κλασμα του δευτερολεπτου. Αυτο το κανει ειτε οταν ανοιγω ή κλεινω αποτομα τον απορροφητηρα, ειτε οταν το πλυντηριο πιατων αλλαζει καποιο προγραμμα. Δλδ εαν η πλυση κραταει 2 ωρες, θα το κανει 2,3 φορες.. Για ποιο λογο συμβαινει κατι τετοιο, πως θα λυθει, και υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη να καει η τηλεοραση; Κλεινει και ανοιγει ή απλα χανει την ταση για λιγο; Μαλλον το δευτερο πρεπει να παιζει.
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 On 10/3/2018 at 4:48 PM, elpaso1 said: Όταν λες θα μειώσει, εννοείς την ταχύτητα; Σήμερα θα κάνω την παραγγελία. Τα μονά πρίζακια ασφάλειας αξίζουν; Αλλά δεν είναι λίγο ακριβά, στα 12 ευρώ; Τα θέλω για a/c και κουζινομηχανη. αξιζουν αλλα ναι αν παρεις καλη μαρκα δεν ειναι φτηνα.αν παρεις Noname ναι ειναι φτηνα On 17/3/2018 at 1:43 PM, elpaso1 said: Τα αγορασα τα πολυπριζα της APC. Τα καλωδια που εχω δεν φτανουν στο πολυπριζο, οποτε προς το παρον αφηνω τις προστασιες τηλεορασης και τηλεφωνου. Το προβλημα με την τηλεοραση εξακολουθει να υπαρχει. Οποτε ειναι ανοικτη η τηλεροαση και εχω και το πλυντηριο πιατων ή τον απορροφητηρα ανοικτα, τοτε η τηλεοραση αναβοσβηνει για κλασμα του δευτερολεπτου. Αυτο το κανει ειτε οταν ανοιγω ή κλεινω αποτομα τον απορροφητηρα, ειτε οταν το πλυντηριο πιατων αλλαζει καποιο προγραμμα. Δλδ εαν η πλυση κραταει 2 ωρες, θα το κανει 2,3 φορες.. Για ποιο λογο συμβαινει κατι τετοιο, πως θα λυθει, και υπαρχει περιπτωση καποια στιγμη να καει η τηλεοραση; Κλεινει και ανοιγει ή απλα χανει την ταση για λιγο; Μαλλον το δευτερο πρεπει να παιζει. ισως με Ups Να μην ειχες αυτα τα θεματα.καθολου απιθανο εφοσον για καποιο λογο δεν φτανει η σωστη ταση/ενταση στην τηλεοραση να παθει τιποτα ο μετασχηματιστης της.και δεν νομιζω οτι το πολυπριζο ασφαλειας θα σου κανει τιποτα.κανας σταθεροποιητης ισως αν και παλι δυσκολο. On 10/2/2018 at 7:44 PM, elpaso1 said: Οντως εχω νυχτερινο ρευμα. Λογικα θα αναβει το βραδυ, εαν λειτουργω καποια συσκευη. Θα το ελεγξω. Πιο δυσκολα ανεβαινει ο διπλος διακοπτης. Σιγουρα ο μονος ειναι πιο ευαισθητος; Ανεβοκατεβαινει χωρις καμια δυσκολια. Ο θερμοσιφωνας το χειμωνα μπορει να ανοιγει και καθε ημερα. Αν βαλω πριζα ασφαλειας και συνδεσω απλο πολυπριζο θα εχει νοημα; Εχω ηδη 2 πολυπριζα στο σπιτι εδω και χρονια. Ενα με 5 θεσεις της trust και ενα με 8 θεσεις της crystal audio. Το 2ο ειχε καει η πριζα και ο ηλεκτρολογος την αλλαξε. ( Ειχε καει και η ασφαλεια απο το air condition τοτε.. Εχει 5 χρονια.. ) Δεν ξερω αν πλεον ειναι ασφαλες.. Σε αυτο εχω συνδεδεμενο μονο την τηλεοραση και σπανια το ps3. Καμια φορα η τηλεοραση ανοιγοκλεινει ή ακουγεται ενας περιεργος θορυβος ( σαν κρατς ).. Οταν εχω ανοκτο και το πλυντηριο πιατων. Μαλλον θα το αλλαξω συντομα.. https://imgur.com/a/XKXwH Αυτο το πολπριζο με την προστασια τηλεορασης και τηλεφωνου, τι ακριβως κανει; Εχω Cyta με Voip. Θα λειτουργησει; Με το ρελε διαρροης εχω καποια προστασια; προστατευεις κεραια και τηλεφωνο ή ethernet αναλογως τι δινει.το ρελε διαρροης ειναι προστασια για εσενα:P τα πολυπριζα συνηθως εχουν μια ασφαλεια που βγαινει εξω αν γινει κατι και μετα εχουν μια αντικεραυνικη προστασια που καιει κατι μεσα(νομιζω gas tubes τα λενε) αν παει να περασει πολυ ρευμα..αν δεν εχει χαλασει κατι που αν ειχε χαλασει θα το ηξερες διοτι το πολυπριζο δεν θα επαιζε τοτε δεν εχεις θεμα να το χρησιμοποιησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα