Rockjos21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα παιδια ! Εχω ενα σχετικα παλιο σταθερο υπολογιστη με τα παρακατω : MOBO : http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A55M-DGS/ HDD : https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-ΙΙΙ.html#specs Θελω λοιπον να αλλαξω απο τα BIOS να το κανω απο IDE σε AHCI. Δοκιμασα αρκετους τροπους που βρηκα στο ιντερνετ οπως το κολπακι με τις αλλαγες στο registry των windows 10 αλλα κατεληγε σε BSOD (Blue Screen Of Death) οποτε το αλλαζα παλι σε IDE . Και επισης πηγα να εγκαταστησω τα windows 10 απο την αρχη αλλα δεν μου εμφανιζε τον HDD κατα την εγκατασταση λογικα θελει καποιους driver αλλα δεν βρηκα κατι που να μου κανει λογο παλαιοτητας της MOBO . Με τα registry εκανα πολλες προσπαθειες και με safe mode κτλπ αλλα ολες κατεληγαν σε BSOD. Τι λετε να κανω ?
tadegr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω ότι αυτή η μητρική έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει τον σκληρό σου κατά την εγκατάσταση λειτουργικού το αντίθετο πιστεύω ότι το μέσο που κάνεις την εγκατάσταση έχει πρόβλημα επίσης πρώτα πειράζεις την registry και μετά αλλάζεις στο BIOS την ρύθμιση αν εχεις κάνει λάθος στην registry θα εχεις BSOD ίσως χρειάζεσαι και αναβάθμιση BIOS πριν από όλα τσέκαρε στο παρακάτω video αν τα κάνεις όλα σωστά Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από tadegr
Rockjos21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 8 ώρες πριν, tadegr είπε Δε νομίζω ότι αυτή η μητρική έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει τον σκληρό σου κατά την εγκατάσταση λειτουργικού το αντίθετο πιστεύω ότι το μέσο που κάνεις την εγκατάσταση έχει πρόβλημα επίσης πρώτα πειράζεις την registry και μετά αλλάζεις στο BIOS την ρύθμιση αν εχεις κάνει λάθος στην registry θα εχεις BSOD ίσως χρειάζεσαι και αναβάθμιση BIOS πριν από όλα τσέκαρε στο παρακάτω video αν τα κάνεις όλα σωστά Την εγκατασταση τη κανω με ενα flashaki που εχει φορτομενα τα win 10 pro τι παει στραβα?? Ναι θα δοκιμασω να κανω update το Bios και θα ξανα κανω τη διαδικασια. Ναι τη διαδικασια με τη registry τη κανω σωστα με safe mode κτλπ.
rfc Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η λυση του ενος λεπτου fix, ειναι να βαλεις απο πριν το pc σου σε διαδικασια safe mode with networking και ακριβως πριν ξεκινησει σε safe, να αλλαξεις απο το bios απο ide σε ahci. To pc σου θα ξεκινησει σε safe και θα εγκαταστησει αυτοματα το sata controller και αμεσως μετα το ξεκινας normal και ολα παιζουν μια χαρα. Το εχω κανει μερικες χιλιαδες φορες απο την εποχη των win7 και παντα παιζει μια χαρα αυτος ο τροπος. Ουτε πειραγματα registry ουτε καμια αλλη ποικιλια............. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από rfc
Rockjos21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 11 ώρες πριν, rfc είπε Η λυση του ενος λεπτου fix, ειναι να βαλεις απο πριν το pc σου σε διαδικασια safe mode with networking και ακριβως πριν ξεκινησει σε safe, να αλλαξεις απο το bios απο ide σε ahci. To pc σου θα ξεκινησει σε safe και θα εγκαταστησει αυτοματα το sata controller και αμεσως μετα το ξεκινας normal και ολα παιζουν μια χαρα. Το εχω κανει μερικες χιλιαδες φορες απο την εποχη των win7 και παντα παιζει μια χαρα αυτος ο τροπος. Ουτε πειραγματα registry ουτε καμια αλλη ποικιλια............. Και αυτο δοκιμασα αλλα παλι μου πεταει BSOD
rfc Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Εσυ εχεις αλλα θεματα φιλε, στοπα και σε αλλο θρεντ.
Rockjos21 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, rfc είπε Εσυ εχεις αλλα θεματα φιλε, στοπα και σε αλλο θρεντ. Αυτο ειναι το αλλο μου desktop αδελφε χαχα ! Αυτο μια χαρα ειναι απλα θελω να το αλλαξω απο IDE σε AHCI.
rfc Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 H διαδικασια που περιγραφω φιλε δε βγαζει μπλε οθονες. Παιζει να το εχω κανει και εκατονταδες φορες εδω και 10 χρονια.
Rockjos21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, rfc είπε H διαδικασια που περιγραφω φιλε δε βγαζει μπλε οθονες. Παιζει να το εχω κανει και εκατονταδες φορες εδω και 10 χρονια. Κατανοητο ναι . Μηπως εχει θεμα το bios ? Του εκανα και το τελευταιο update που εχει βγαλει ο κατασκευαστης αλλα παλι μπλε οθονη . Παλευω μπας και τα εγκαταστησω απο την αρχη με AHCI αλλα δεν αναγνωριζει το δισκο κατα την εγκατασταση χαχα.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Να σου πω, μπορείς να ποστάρεις ένα screenshot της μπλε οθόνης, να σιγουρευτούμε ότι είναι το κλασικό θεματάκι;
Rockjos21 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, Orestis_G είπε Να σου πω, μπορείς να ποστάρεις ένα screenshot της μπλε οθόνης, να σιγουρευτούμε ότι είναι το κλασικό θεματάκι; κλασικοτατη που λεει κατι για boot....
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, Rockjos21 είπε κλασικοτατη που λεει κατι για boot.... Ναι, δεν διαφωνώ, αλλά μήπως έτυχε και πέσαμε στην περίπτωση
fmarkos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Νομίζω η καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις σε IDE και να το βγάλεις από το μυαλό σου. Αλλιώς θα φας χρόνο και ενέργεια χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Diskimpex Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 δοκιμη με αλλη σατα μηπως εχει προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα