Hal9000 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Με την τεχνολογία να μπαίνει χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, σε πτυχές που παλαιότερα μπορεί να μην φανταζόμασταν καν, η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, η CES, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις της τεχνολογίας και όχι μόνο. Για τρίτη συνεχόμενη φορά, βρισκόμαστε στο Λας Βέγκας για να καλύψουμε τις σημαντικότερες ανακοινώνεις εταιρειών από την έκθεση. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές του κόσμου δηλώνουν και πάλι το παρών, πάντα, φυσικά, με την ηχηρή απουσία της Apple. Κρίνοντας από τις προηγούμενες χρονιές, η θεματολογία της CES δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε γνωστές κατηγορίες gadgets, αλλά επεκτείνεται σε πολύ περισσότερους τομείς. Το έξυπνο σπίτι είναι μία από αυτές τις κατηγορίες, αφού οι σχετικές «λευκές» συσκευές γίνονται όχι μόνο πιο έξυπνες αλλά και οικονομικά προσιτές, με την αγορά τους να έχει πάψει πλέον να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ένας άλλος τομέας που μέχρι πριν λίγα χρόνια ενδεχομένως να μας ξένιζε, αυτός του αυτοκινήτου, διαθέτει μεγάλη παρουσία στη CES η οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μετατρέπεται σε μια μικρή έκθεση αυτοκινήτου. Κάτι τέτοιο μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού οι εξελίξεις με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά κυρίως με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που σταδιακά κάνουν την εμφάνισή τους, αποτελούν ίσως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια. Κατά τα άλλα, με βάση και τις πληροφορίες που υπάρχουν, η τηλεόραση θα είναι μία από τις κατηγορίες που θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο, με τα νέα μοντέλα των κορυφαίων κατασκευαστών του χώρου να αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον. Δεδομένη θεωρείται η παρουσίαση των νέων σειρών Ultra HD/4K των Samsung και LG, με τις δύο κορεατικές εταιρείες να στηρίζουν διαφορετικές τεχνολογίες για τα κορυφαία τους μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, η Samsung στοιχηματίζει στις QLED τηλεοράσεις οι οποίες έκαναν ντεμπούτο πριν ένα χρόνο ακριβώς εδώ στη CES, ενώ για την LG τα πράγματα είναι εδώ και καιρό ξεκάθαρα με πλήρη υποστήριξη της OLED τεχνολογίας. Ήδη η LG έχει ανακοινώσει ότι στον εκθεσιακό της χώρο θα προχωρήσει σε επίδειξη δύο πρωτότυπων OLED τηλεοράσεων, η πρώτη με ανάλυση 8K και μια δεύτερη με τη μοναδική δυνατότητα να μπορεί να αναδιπλωθεί σε ρολό. Επιστρέφοντας στη Samsung, ακούγεται ολοένα και περισσότερο ο όρος Micro-LED, μια νέα LED τεχνολογία στην οποία θα στηριχτεί η εταιρεία, φέρνοντας ποιότητα εικόνας εφάμιλλη της OLED τεχνολογίας αλλά με πιο προσιτό οκονομικό κόστος. Η Sony προχώρησε σε μία από τις σημαντικότερες εκπλήξεις στην προηγούμενη έκθεση, ανακοινώνοντας την πρώτη της OLED τηλεόραση, και πιθανότατα φέτος θα έχει να ανακοινώσει περισσότερα γύρω από τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Αν και με ελάχιστο ελληνικό ενδιαφέρον, οι ψηφιακοί βοηθοί των εταιρειών όπως το Google Assistant αλλά κυρίως η Alexa της Amazon, θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ακόμα περισσότερα gadgets όλων των ειδών, με έμφαση κυρίως στα έξυπνα ηχεία, εκεί όπου η Amazon κυριαρχεί. Βεβαίως όπως συμβαίνει σε κάθε CES έτσι και φέτος, δε θα λείπουν οι ξεχωριστές ανακοινώσεις προϊόντων από το πουθενά, με αρκετές από αυτές να έχουμε ήδη εντοπίσει και προγραμματίσει να παρουσιάσουμε στο insomnia. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχουμε δημιουργήσει ειδική ενότητα στην οποία μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα άρθρα και τις βιντεοπαρουσιάσεις από την έκθεση, και που μπορείτε να επισκεφθείτε στη διεύθυνση insomnia.gr/ces2018. Δείτε ολόκληρο το article 1
KAFETZHS1981 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Ωραία η τεχνολογία ..... αλλά άμα ήμουνα στο Λας Βέγκας δεν νομίζω να έχανα τον χρόνο μου στο να κοιτάζω ηχεια και τηλεοράσεις. Άποψη μου.
kaliakman Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 27 λεπτά πριν, KAFETZHS1981 είπε Ωραία η τεχνολογία ..... αλλά άμα ήμουνα στο Λας Βέγκας δεν νομίζω να έχανα τον χρόνο μου στο να κοιτάζω ηχεια και τηλεοράσεις. Άποψη μου. Όχι ότι τους πλήρωσαν για να πάνε εκεί στην έκθεση. Μάλλον θα είδαν φως και θα μπήκαν.
MontzOlee Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, KAFETZHS1981 είπε Ωραία η τεχνολογία ..... αλλά άμα ήμουνα στο Λας Βέγκας δεν νομίζω να έχανα τον χρόνο μου στο να κοιτάζω ηχεια και τηλεοράσεις. Άποψη μου. Γιατι σου ειπε κανεις οτι θα ειναι εκει όλη μέρα ; Ετσι κ αλλιως οτι συμβαίνει στο Λας Βεγκας μένει στο Λας Βεγκας παίδες ! καλα να περάσετε και ανυπομονούμε για τις εξελιξεις ! Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από MontzOlee
KAFETZHS1981 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, MontzOlee είπε Γιατι σου ειπε κανεις οτι θα ειναι εκει όλη μέρα ; Ετσι κ αλλιως οτι συμβαίνει στο Λας Βεγκας μένει στο Λας Βεγκας παίδες ! καλα να περάσετε και ανυπομονούμε για τις εξελιξεις ! Ποιός σου είπε ότι θα πάω μέρα φίλε......
Super Moderators billdanos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 4/4 (και ένα το δικό μου, 5)offtopic αυτή τη φορά! New record!
Snolly Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 10 hours ago, KAFETZHS1981 said: Ωραία η τεχνολογία ..... αλλά άμα ήμουνα στο Λας Βέγκας δεν νομίζω να έχανα τον χρόνο μου στο να κοιτάζω ηχεια και τηλεοράσεις. Άποψη μου. κι ακόμα ένα off-topic αν δεν εισαι gambler το las vegas ειναι η επιτομη του γκράντε κιτς. αν αξιζει να το επισκεφθεις είναι μονο κατα τη διαρκεια της CES για να κοιτας ηχεια και τηλεορασεις 3
d_crazy Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Περιμένουμε να δούμε ενδιαφέροντα πράγματα απο την CES 2018, ευχαριστούμε Insomnia!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 11 hours ago, KAFETZHS1981 said: Ωραία η τεχνολογία ..... αλλά άμα ήμουνα στο Λας Βέγκας δεν νομίζω να έχανα τον χρόνο μου στο να κοιτάζω ηχεια και τηλεοράσεις. Άποψη μου. Δλδ προτείνεις να πάνε κάπου για διασκέδαση, ενώ τους έχουν στείλει με πληρωμένα έξοδα για να κάνουν συγκεκριμένα αυτό που δεν θα έκανες...
underground21 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Εγώ πάντως που έτυχε να βρεθώ τον περασμένο Απρίλιο στο Λας Βέγκας, μπορώ να πώ με σιγουριά ότι αξίζει να δεις τα αξιοθέατα και να ζήσεις την εμπειρία για 4-5 μέρες. Δεν θες καν να ασχοληθείς με gadgets παρά μόνο με το smartphone σου να τραβάς φωτογραφίες... Αν είσαι και τυχερός και φύγεις και παντρεμένος όπως εγώ τότε το έχεις ζήσει όλο το "πακέτο" .
Misokatsu64 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Ωραια πραγματα. Ελπιζω να πατε στο περιπτερο της Retro-bit, γιατι τις επομενες μερες θα ανακοινωσει τα νεα ασυρματα χειριστηρια για Dreamcast, Saturn και Mega Drive με την επισημη αδεια της Sega μαλιστα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα