NOPSTRIM Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω. Έχω ένα φύλλο excel στο οποίο υπάρχουν καμιά 500αρια κωδικοί προϊόντων και έχω και έναν φάκελο στον οποίο υπάρχουν οι φωτογραφίες τους με ονομασία του αντίστοιχου κωδικού, θα ήθελα με κάποιο τρόπο δίνοντας το path του φακέλου να πάει να βάλει δίπλα τις αντίστοιχες φωτογραφίες. πχ στο item code 1 να πάει στον φάκελο και να βάλει στη δίπλα κολόνα την φωτογραφία 1 και αντίστοιχα τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
NOPSTRIM Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Λοιπόν βρήκα ένα scriptάκι για να κάνω αυτό που θελω Το μόνο που θα ήθελα είναι να μου πει κάποιος πως μπορώ να του πω να κοιτάει πχ την στήλη Α για κωδικό και να βάζει την φωτογραφία στην στήλη Ε Τώρα όπως λειτουργεί κοιτά κωδικό στην Β και βάζει την φωτογραφία στην Α αλλά δεν βλέπω κάπου Β&Α αντίστοιχα ώστε να τα αλλάξω. Φαντάζομαι κάτι θα πρέπει να αλλάξω σε αυτό το σημείο. Set WorkArea = Source.Range(Cells(2, 2), Cells(Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row, 2) Sub Load_Picture() Dim Entry As Range Dim WorkArea As Range Dim Source As Worksheet With Application .ScreenUpdating = False End With Set Source = Sheets("Sheet1") Set WorkArea = Source.Range(Cells(2, 2), Cells(Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row, 2)) For Each Entry In WorkArea PicturePath = Dir("C:\Pics\" & Entry.Value & ".jpg") If PicturePath <> "" Then Set Shp = ActiveSheet.Shapes.AddPicture(Filename:="C:\Pics\" & Entry.Value & ".jpg" _ , LinkToFile:=False, SaveWithDocument:=True, Left:=Cells(Entry.Row, 1).Left, Top:=Cells(Entry.Row, 1).Top _ , Width:=Cells(Entry.Row, 1).Width, Height:=Cells(Entry.Row, 1).Height) Shp.Placement = xlMoveAndSize Shp.ControlFormat.PrintObject = True Else Entry.Offset(0, -1).Value = "Picture Not Found" End If Next Entry End Sub
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα