Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρα ενα audio jack splitter και εχω συνδεσει τα ηχεια και τα ακουστικα. Παρατηρω ομως οτι η ποιοτητα εχει χαλασει αρκετα και επισης ο ηχος παιζει ταυτοχρονα και στις δυο συσκευες, χωρις να μπορω να διαλεξω μονο μια. Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο;

Το πηρα για να εχω και τις δυο συσκευες συνδεδεμενες στη μητρικη, καθως πριν ειχα τα ηχεια στη μητρικη και τα ακουστικα στο pc case, αλλα ειχα διαβασει οτι η θυρα της μητρικης ισως βγαζει καλυτερη ποιοτητα.. Αλλα πλεον ο ηχος ειναι αρκετα χειροτερος και με περισσοτερο θορυβο, οποτε τα ξανασυνδεσα οπως τα ειχα και παλια.

Δημοσ.

Αυτά τα splitters είνα για πέταμα.

Αν θέλεις μια σωστή λύση, πας σε ένα μίνι ενισχυτή που έχει έξοδο για ηχεία και ακουστικά.
Τα ηχεία σου, δεν έχουν θέση για ακουστικά;

• Like 1
Δημοσ.
On 8/1/2018 at 4:44 PM, elpaso1 said:

Πηρα ενα audio jack splitter και εχω συνδεσει τα ηχεια και τα ακουστικα. Παρατηρω ομως οτι η ποιοτητα εχει χαλασει αρκετα και επισης ο ηχος παιζει ταυτοχρονα και στις δυο συσκευες, χωρις να μπορω να διαλεξω μονο μια. Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο;

Το πηρα για να εχω και τις δυο συσκευες συνδεδεμενες στη μητρικη, καθως πριν ειχα τα ηχεια στη μητρικη και τα ακουστικα στο pc case, αλλα ειχα διαβασει οτι η θυρα της μητρικης ισως βγαζει καλυτερη ποιοτητα.. Αλλα πλεον ο ηχος ειναι αρκετα χειροτερος και με περισσοτερο θορυβο, οποτε τα ξανασυνδεσα οπως τα ειχα και παλια.

τα jack splitter αυτη ειναι η δουλεια τους.απο μια θυρα να βγαζουν δυο ταυτοχρονα οποτε λογικο ειναι που παιζουν και τα 2.

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, poulinos είπε

τα jack splitter αυτη ειναι η δουλεια τους.απο μια θυρα να βγαζουν δυο ταυτοχρονα οποτε λογικο ειναι που παιζουν και τα 2.

Αυτό συν το ότι χαλάνε υπερβολικά τον ήχο.

Δημοσ.
On 1/8/2018 at 5:44 PM, Zaytsev said:

Αυτά τα splitters είνα για πέταμα.

Αν θέλεις μια σωστή λύση, πας σε ένα μίνι ενισχυτή που έχει έξοδο για ηχεία και ακουστικά.
Τα ηχεία σου, δεν έχουν θέση για ακουστικά;

Πραγματικα οσο ζω θα μαθαινω.. Τοσα χρονια και δεν το ειχα σκεφτει αυτο.. Και η ποιοτητα φαινεται αρκετα καλη! Λογικα θα ειναι καλυτερα απο την θεση για τα ακουστικα που ειχε το pc case, σωστα;

Δημοσ.
1 hour ago, elpaso1 said:

Πραγματικα οσο ζω θα μαθαινω.. Τοσα χρονια και δεν το ειχα σκεφτει αυτο.. Και η ποιοτητα φαινεται αρκετα καλη! Λογικα θα ειναι καλυτερα απο την θεση για τα ακουστικα που ειχε το pc case, σωστα;

Εξαρτάται από την κάρτα ήχου που έχεις. Μπορεί να είναι καλύτερη από την έξοδο των ηχείων, μπορεί και χειρότερη. Δεν υπάρχει κανόνας.

Αν έχεις κάρτα ήχου των 100-200€ και ηχεία των 30€, φαντάζομαι θα ισχύει το αντίστροφο.

Δημοσ.
1 hour ago, Zaytsev said:

Εξαρτάται από την κάρτα ήχου που έχεις. Μπορεί να είναι καλύτερη από την έξοδο των ηχείων, μπορεί και χειρότερη. Δεν υπάρχει κανόνας.

Αν έχεις κάρτα ήχου των 100-200€ και ηχεία των 30€, φαντάζομαι θα ισχύει το αντίστροφο.

Δεν εχω καρτα ηχου. Αλλα διαβασα οτι παντα αν συνδεσεις τα ακουστικα/ηχεια στην μητρικη θα εχεις καλυτερο ηχο απ'οτι εαν τα συνδεσεις στην θυρα που εχει το pc case. Ισως επειδη υπαρχουν μικροαπωλειες..

Μελλοντικα σκεφτομαι να αγορασω και μια καρτα ηχου.

Τωρα για να καταλαβω, εχοντας συνδεσει τα ακουστικα πανω στα ηχεια, παιρνω ηχο απο αυτα; Τα logitech Z3 εχω. Αρχαια ειναι.

Δημοσ.

Σίγουρα στη μητρική είναι καλύτερα από το κουτί. Επιπλέον καλώδιο = απώλειες + παράσιτα

Αν τα ηχεία τα συνδέεις αναλογικά, τότε δε θα έχεις ιδιαίτερο πλεονέκτημα να βάλεις τα ακουστικά εκεί, εκτός ίσως από μεγαλύτερη ένταση. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Ιδανικά μπορείς να πάρεις έναν ενισχυτή ακουστικών με DAC και να πάρεις σαφώς καλύτερο ήχο.

Δημοσ.

Μεγαλυτερη ενταση σιγουρα υπαρχει, αλλα και μεγαλυτερη παραμορφωση. Βεβαια ποτε δε θα ακουγα τοσο δυνατα. Σε νορμαλ ενταση ο ηχος ειναι μια χαρα.

Καλυτερα ειναι μια καρτα ηχου ή εναν ενισχυτη ακουστικων με DAC; Ισως το δευτερο, οντας Portable, να ειναι πιο χρησιμο και για αλλες συσκευες..

Δημοσ.

Εξαρτάται αν και πόσα είσαι διατεθιμένος να δώσεις. Υπάρχουν απλές λύσεις από 30-40€ και ανεβαίνουν.

Σοβαρές λύσεις, θα βρεις στα >100€.

Δημοσ.

παιδες δν σκαμπαζω απο αυτα κ ρωταω:

Πως μπορω να εχω ηχο απο δυο ακουστικα ταυτοχρονα?

δλδ παιζει ο αδερφος μου pubg με ακουστικα κ θελω να ακουω κ εγω απο αλλα ακουστικα?εννοειται κ τα δυο καρφωμενα στο ιδιο pc. :)

στο pc του ο αδερφος μου εχει μητρικη asus vII hero z97.

Δημοσ.

Ο πιό απλός, αλλά λιγότερο ποιοτικός είναι με ένα splitter. Καλύτερη απόδοση θα έχεις αν τα ακουστικά είναι παρόμοιων χαρακτηριστικών (ohms/impedance).

O σωστός τρόπος είναι με ενισχυτή που έχει δύο εξόδους. Υπάρχουν φθηνοί, ακριβοί και DIY, όπου αν πιάνει το χέρι σου, παίρνεις τα κομμάτια από eBay και τον φτιάχνεις, έχοντας σαφώς καλύτερο VFM.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zaytsev είπε

Ο πιό απλός, αλλά λιγότερο ποιοτικός είναι με ένα splitter. Καλύτερη απόδοση θα έχεις αν τα ακουστικά είναι παρόμοιων χαρακτηριστικών (ohms/impedance).

O σωστός τρόπος είναι με ενισχυτή που έχει δύο εξόδους. Υπάρχουν φθηνοί, ακριβοί και DIY, όπου αν πιάνει το χέρι σου, παίρνεις τα κομμάτια από eBay και τον φτιάχνεις, έχοντας σαφώς καλύτερο VFM.

μπορεις να προτινεις κανα mini-ενισχυτη αξιολογο?

Δημοσ.

δν το θελω για επαγγελματικη χρηση.απλα να μην χανω ηχο οταν βαζω κ τα 2 ακουστικα.τωρα απο αγορα ελλαδα,online.οχι κινα ομως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...