Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους! 

Λοιπον πιστευω πως ηρθε η ωρα για αναβαθμιση απο τον 2600k. Φυσικα αυτο προβλεπει και την αλλαγη της μητρικης καθως και της RAM. Οποτε θα ηθελα να ακουσω αποψεις σχετικα με αναβαθμιση κυριως πανω στο CPU. Συγκεκριμενα budget: το πολυ μεχρι 450.

Να συμπληρωσω οτι ψαχνω αξιοπιστια. Η intel δεν με εχει απογοητευσει (και συγκεκριμενα ο 2600k), αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν κοιταω και AMD!
A και να μην ξεχασω, χρηση : Gaming αλλα και Visual Studio, Matlab, Virtual Box και αλλα παρομοια

Δημοσ.

Θα θέλαμε να μας πεις τι είδους παιχνίδια παίζεις και αναλυτικά από τι αποτελείται το σύστημά σου, όπως και τι οθόνη έχεις. 

Δημοσ.

Rainbow Six Siege, PUBG, απαιτητικα τελος παντων :P 
Geforce GTX 960 2GB
RAM και μητρικη δεν θυμαμαι τα μοντελα, αλλα σιγουρα το σοκετ δεν κολλαει και η ραμ ειναι DDR3

WD 1 TB
Crucial 260GB SSD

650W PSU

2 Οθονες 60 HZ

Δημοσ.

Αν θες αναβάθμιση για gaming και για τα προγράμματα που ανέφερες τότε θες cpu+motherboard+ram+gpu δηλαδή +300€ από αυτά που υπολόγιζες.

Αν προέχει το gaming βάζεις μια νέα κάρτα γραφικών (GTX1060 6gb, RX580) και καθάρισες. Αλήθεια πόση ram έχεις; Και δεν απάντησες για τροφοδοτικό, οθόνη/-ες (συγκεκριμένα μοντέλα)

Αν προέχει η εργασία μέσα από τα προγράμματα που ανέφερες τότε η μόνη λύση για τα λεφτά που ανέφερες είναι

R5 1600, AB350 Pro4, 16gb DDR4 2666mhz

• Like 2
Δημοσ.

Πόση μνήμη έχεις ; Ψύκτρα έχει ο 2600Κ ; Overclock τον έκανες ;;; Από gpu πάσχεις, το υπόλοιπο σύστημα είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Δεν εχω σκοπο να αλλαξω gpu, δεν με νοιαζει αν θα ειναι low ή ultra high τα γραφικα. Απλα 60fps.

To προβλημα ειναι οτι εχω bottleneck μεταξυ cpu και gpu αυτην την στιγμη. Για αυτο κοιταω να αλλαξω cpu, το οποιο σημαινει απευθειας (μιας και η παλια μου μητρικη του 2600k δεν εχει το ιδιο σοκετ με τους καινουριους cpu) οτι πρεπει να αλαξω και μητρικη αλλα και ram γιατι αυτη που εχω τωρα ειναι DDR3, και οι καινουριες μητρικες βγαζουν μονο ddr4.

Δεν βρισκομαι κοντα στο PC αυτην την στιγμη για να σου πω συγκεκριμενα τα μοντελα, αλλα δεν νομιζω πως εχει καποιο συγκεκριμενο νοημα.

Θα κοιταξω τωρα τις επιλογες που ανεφερες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, skepas είπε

Δεν βρισκομαι κοντα στο PC αυτην την στιγμη για να σου πω συγκεκριμενα τα μοντελα, αλλα δεν νομιζω πως εχει καποιο συγκεκριμενο νοημα.

Έχει νόημα και αποκλείεται να έχεις bottleneck με αυτή την κάρτα γραφικών. Με overclock σηκώνει και GTX1070 o 2600Κ...

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Πόση μνήμη έχεις ; Ψύκτρα έχει ο 2600Κ ; Overclock τον έκανες ;;; Από gpu πάσχεις, το υπόλοιπο σύστημα είναι μια χαρά.

Ναι ξεχασα να αναφερω οτι η ραμ ειναι 8gb DDR3. Εχει ψυκτρα Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2. Οχι δεν εχω κανει overclock ποτε.

2 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Έχει νόημα και αποκλείεται να έχεις bottleneck με αυτή την κάρτα γραφικών.

Μπορει η οθονη να εχει επιδραση στην αποδοση; Σορρυ αλλα ειμαι εκτος του σπορτ απο το 2011, μολις δω τα μοντελα θα σου τα αναφερω. LG ειναι το μονο σιγουρο που μπορω να σου πω τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκινάς με overclock . Αν και η gtx 960 είναι αρκετά αναιμική κάρτα . Η έκδοση με τα 4gb που είχα κάποια στιγμή , είχε ακόμη πιο κακό value for money , αφού δεν έχει δύναμη να ανταπεξέλθει σε ανώτερα settings που επιτρέπει η επιπλέον μνήμη. Πιστεύω ότι την πουλάς εύκολα 110 ευρώ και με άλλα τόσα παίρνεις μια gtx 1060 3gb . Για πιο πάνω , με 405 (γερμανικό amazon) παίρνεις mini gtx 1070 ή καλύτερα με 425 μεγάλου μεγέθους 1070 , με διπλούς ανεπιστήρες (σηκώνει καλύτερο oc) και απογειώνεται το μηχάνημα σε games. Την vga έτσι κι αλλιώς, την έχεις και μετά από αναβάθμιση . Με την 960 και σε 8700Κ να πας, θα πάρεις ελάχιστη βελτίωση  . (Σύστημα φίλου με 2600Κ OC ,16gb ram , gtx 1070ti παίζει άνετα σε 2Κ ) .

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Ξεκινάς με overclock . 

Mόνο αν έχεις ποιοτικό τροφοδοτικό και όχι κάποιο του κιλού,  και επίσης η ψύκτρα που έχεις δεν είναι αρκετή, χρειάζεσαι κάποια καλύτερη https://www.skroutz.gr/s/6398412/Cryorig-H7.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html

• Like 1
Δημοσ.

@Dr_73 Με δυσκολευεις τωρα :P Πανω που ειχα ετοιμαστει ψυχολογικα να τον αποχωριστω, μου λες να τον κρατησω :P  Παντως, θα ξεκινησω σιγα σιγα το OC να δω πως θα τα παει.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, skepas είπε

Μπορει η οθονη να εχει επιδραση στην αποδοση; Σορρυ αλλα ειμαι εκτος του σπορτ απο το 2011, μολις δω τα μοντελα θα σου τα αναφερω. LG ειναι το μονο σιγουρο που μπορω να σου πω τωρα.

Χρειάζεται να μάθουμε τι οθόνη έχεις για να σου προτείνουμε ανάλογη κάρτα γραφικών. Αν παίζεις με 720p monitor τότε φυσιολογικά θα σου φαίνεται δυνατή η 960 2gb

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skepas είπε

@Dr_73 Με δυσκολευεις τωρα :P Πανω που ειχα ετοιμαστει ψυχολογικα να τον αποχωριστω, μου λες να τον κρατησω :P 

Τα λεφτά σου θα πέταγες. Και να μην κάνεις overclock , αλλαγή vga θα σου δώσει πολλά ! Κοίτα μπας και βρεις και άλλα 8gb ram , ίδια με αυτά που έχεις μεταχειρισμένα !

Δες αυτό .....

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Χρειάζεται να μάθουμε τι οθόνη έχεις για να σου προτείνουμε ανάλογη κάρτα γραφικών. Αν παίζεις με 720p monitor τότε φυσιολογικά θα σου φαίνεται δυνατή η 960 2gb

Σορρυ και παλι, λαθος το καταλαβα εγω. 1080p ειναι και οι 2 οθονες, και τρεχουν και οι 2 σε αυτο το resolution.

@Dr_73 @tanasen01 Οκ θα το κοιταξω, ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τους 2 σας!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεξεργαστή και πλατφόρμα γενικά θα άλλαζες αν ήθελες να βελτιώσεις την παραγωγικότητα του συστήματος και σε multitasking. Μιλάω για τα λεφτά που δίνεις πάντα. Αν σε ενδιαφέρει μόνο το gaming μένεις όπως είσαι εκτός από gpu και ενδεχομένως παραπάνω ram.

Επεξ/σία από tanasen01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...