Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντί της προβολής ενοχλητικών διαφημίσεων, ολοένα περισσότερες ιστοσελίδες αποκτούν κέρδη διαμέσου των χρηστών τους μέσω της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, αξιοποιώντας την ισχύ της CPU των μηχανημάτων τους.

Αυτή η πρακτική αποκαλείται cryptojacking και λειτουργεί εις βάρος των χρηστών, περιορίζοντας εν αγνοία τους την υπολογιστική ισχύ των PC τους. Το cryptojacking επεκτείνεται ανησυχητικά ως πρακτική, καθώς μια μελέτη της AdGuard (Νοεμβιος 2017) έδειξε ότι 33.000 ιστοσελίδες χρησιμοποιούν scripts κρυπτονομισμάτων ως πηγή εσόδων.

Η εταιρεία εκτιμά τους επισκέπτες αυτών των sites στο 1 δισεκατομμύριο τον μήνα, ενώ ο αριθμός των ιστοσελίδων που υιοθετούν την εν λόγω πρακτική αυξάνεται με ρυθμό 31% σε μηνιαία βάση.

Η τελευταία εκδοχή του Opera έρχεται με ενσωματωμένη προστασία από το cryptojacking. Ο Opera 50 χρησιμοποιεί γι’ αυτό τον σκοπό τη λίστα «No Coin»,  η οποία ανανεώνεται τακτικά, καθώς εμφανίζονται συνεχώς νέα ανάλογα scripts.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί, απλώς χρειάζεται από τις επιλογές να ενεργοποιηθεί ο ενσωματωμένος adblocker του browser. Εάν κάποιος θέλει να δει διαφημίσεις, αλλά να προστατευθεί από cryptojacking, απλώς πρέπει να κλικάρει την επιλογή «No Coin».

Thenextweb

Δείτε ολόκληρο το article

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, caveneo είπε

Καιρός να το υιοθετήσουν και άλλοι περιηγητές!!!

Εγω ειχα τρελαθει με την δυνατοτητα σαν PiP (picture in picture)!

Οτι πρεπει για να εχεις μια ταινια - σειρα - youtube να παιζει σε ενα μικρο παραθυρο

• Like 1
Δημοσ.

Πάνω που είχαμε βρει ένα επάγγελμα για να κονομάμε bitcoins με mining στα computer των άλλων

έρχονται οι κακοί και μάς χαλάνε τη δουλειά.

Αίσχος! Πώς θα ζήσουμε αν δεν πληρωνόμαστε χωρίς την άδεια αυτών που πληρώνουν, εεεε;

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, m32s είπε

Πάνω που είχαμε βρει ένα επάγγελμα για να κονομάμε bitcoins με mining στα computer των άλλων

έρχονται οι κακοί και μάς χαλάνε τη δουλειά.

Αίσχος! Πώς θα ζήσουμε αν δεν πληρωνόμαστε χωρίς την άδεια αυτών που πληρώνουν, εεεε;

και να φανταστείς το δίνουμε τζάμπα στο Seti, θα πρέπει να ζητάμε ποσοστά σε btc πλέον

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, vocals_ είπε

Πάντως σε εμένα, ως κλασικός γκαντέμης, τη λίστα NoCoin δεν την εμφανίζει.

τι εννοεις? δεν νομιζω οτι βλεπεις τη λιστα, απλα πατας την επιλογη

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

τι εννοεις? δεν νομιζω οτι βλεπεις τη λιστα, απλα πατας την επιλογη

Ναι αυτό εννοώ, την επιλογή δε βλέπω καθόλου όπως υπάρχει στην εικόνα. Έχω μόνο easylist και easyprivacy. Προφανώς με το τελευταίο update.

480089-opera-no-coin-option.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαιρετικος οπως παντα ο opera και πολυ καλη προσθηκη. Και στο λαπτοπ μου σαφως γρηγοροτερος απο τους υπολοιπους(με εξαιρεση ισως τον epic).

Επεξ/σία από kargo130

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...