Προς το περιεχόμενο

Η Samsung επιδεικνύει τη πρώτη κυρτή οθόνη QLED με Thunderbolt 3 στην έκθεση CES 2018

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, d4ydr33m3r είπε

Το 49αρι που λες , δεν μου αρεσει καθολου αν εννοεις το 32:9 .. :D

21:9 is one thing 32:9 though..

Το θεωρω μακρυναρι, fail aspect ratio και αν θυμαμαι καλα και η αναλυση ειναι 3840x1080.. Το 1080p εν ετει 2018 ειναι ψιλοfail οπως και να το κανεις ακομη και αν σου αρεσει το aspect ratio.. Ειναι σαν να εχω 2 x 1080p μονιτορ κολλημενα..  

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όταν μιλάμε για gaming το 32:9 είναι μαγικό επαναλαμβάνω. Άλλωστε ΟΛΟΙ αυτό προσπαθούν να κάνουν ΧΡΟΝΙΑ τώρα. Ενώνουν 2 και 3 οθόνες για να έχουν μεγάλο fov. Η ανάλυση είναι 3840χ1080 καλά θυμάσαι και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Άλλωστε αλίμονο αν δεν ήξερε τι κάνει ακριβώς η σάμι. Δεν είναι 1080p είναι 4Κ με λιγότερα πίξελ από 2,5Κ και περισσότερα από 2Κ. Δηλαδή ΙΔΑΝΙΚΟ για μηχανήματα με μια κάρτα γραφικών και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. 

Και τέλος όπως λες είναι ΣΑΝ να έχεις 2χ1080p μόνιτορ. Εδώ είναι ΕΝΑ μόνιτορ με αυτό που ποθούν οι περισσότεροι. Μεγάλο FOV δίχως την χαζή μαύρη πλαστική γραμμή να χαλάει την μαγεία.

Αυτό προς το παρόν δεν το βλέπεις σε κανένα μόνιτορ στον κόσμο. Εν έτη 2018 :D

maxresdefault.jpg

Και έχουν αρχίσει να βγαίνουν και πατσάκια για παλιότερα παιχνίδια να υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση όπως θα δεις εδώ..

Και για να δεις ότι είναι το μέλλον ... αγνόησε το στην αρχή και απόλαυσε όταν τα βάζει δίπλα δίπλα... Σβήνεις το φως και έχεις σχεδόν VR 180 μοιρών δίχως motion sickness ... απλώς δεν είναι 3D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, firepc είπε

Εχω δει σε φοτο εναν ουρανο μαυρο που ειχε ακομα ενα μπλε χρωματισμο, η QD το εδειχνε κανονικα ενω η oled το "πατουσε" ολο με μαυρο. Εχουν θεματα ακομα τα oled

Near Black performance. Κλασικό πρόβλημα των oled μεταξύ πολλών άλλων όπως grey uniformity, image retention κλπ. 

Ο πραγματικός λόγος όμως του ότι δεν βλέπουμε oled monitors είναι η αξιοπιστία. Η lg  λόγο της κατοχής πατεντών με τις οποίες έχει ήδη μονοπωλήσει την αγορά τηλεοράσεων θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στα monitors απλά η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη. Στις τηλεοράσεις μπορεί τα κρούσματα να είναι λιγότερα λόγο διαφορετικής χρήσης αλλά στην αγορά των monitor τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Ένας hardcore χρήστης που κλείνει 10 ώρα+ σε μια οθόνη θα μπορούσε να καταστρέψει ένα monitor μέσα σε 6 μήνες. Αυτό θα έκανε τεράστια ζημιά στην lg. 

Η γήρανση ενός oled panel και μελλοντική πιθανότητα burn in είναι αναπόφευκτη δυστυχώς με την τωρινή τεχνολογία, όσο και να χτυπιούνται οι εταιρείες. Ειδικά με την έλευση του hdr που προϋποθέτει μέγιστη φωτεινότητα την ίδια στιγμή που η Lg συνιστά να δουλεύουν οι τηλεοράσεις στο 40%-50% του brightess. 

Επεξ/σία από Rebel21
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, nectons είπε

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όταν μιλάμε για gaming το 32:9 είναι μαγικό επαναλαμβάνω. Άλλωστε ΟΛΟΙ αυτό προσπαθούν να κάνουν ΧΡΟΝΙΑ τώρα. Ενώνουν 2 και 3 οθόνες για να έχουν μεγάλο fov. Η ανάλυση είναι 3840χ1080 καλά θυμάσαι και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Άλλωστε αλίμονο αν δεν ήξερε τι κάνει ακριβώς η σάμι. Δεν είναι 1080p είναι 4Κ με λιγότερα πίξελ από 2,5Κ και περισσότερα από 2Κ. Δηλαδή ΙΔΑΝΙΚΟ για μηχανήματα με μια κάρτα γραφικών και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. 

Και τέλος όπως λες είναι ΣΑΝ να έχεις 2χ1080p μόνιτορ. Εδώ είναι ΕΝΑ μόνιτορ με αυτό που ποθούν οι περισσότεροι. Μεγάλο FOV δίχως την χαζή μαύρη πλαστική γραμμή να χαλάει την μαγεία.

Αυτό προς το παρόν δεν το βλέπεις σε κανένα μόνιτορ στον κόσμο. Εν έτη 2018 :D

maxresdefault.jpg

Και έχουν αρχίσει να βγαίνουν και πατσάκια για παλιότερα παιχνίδια να υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση όπως θα δεις εδώ..

Και για να δεις ότι είναι το μέλλον ... αγνόησε το στην αρχή και απόλαυσε όταν τα βάζει δίπλα δίπλα... Σβήνεις το φως και έχεις σχεδόν VR 180 μοιρών δίχως motion sickness ... απλώς δεν είναι 3D :D

Ok ειναι το μέλλον 

28 λεπτά πριν, Rebel21 είπε

Near Black performance. Κλασικό πρόβλημα των oled μεταξύ πολλών άλλων όπως grey uniformity, image retention κλπ. 

Ο πραγματικός λόγος όμως του ότι δεν βλέπουμε oled monitors είναι η αξιοπιστία. Η lg  λόγο της κατοχής πατεντών με τις οποίες έχει ήδη μονοπωλήσει την αγορά τηλεοράσεων θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και στα monitors απλά η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη. Στις τηλεοράσεις μπορεί τα κρούσματα να είναι λιγότερα λόγο διαφορετικής χρήσης αλλά στην αγορά των monitor τα πράγματα είναι διαφορετικά. 

Ένας hardcore χρήστης που κλείνει 10 ώρα+ σε μια οθόνη θα μπορούσε να καταστρέψει ένα monitor μέσα σε 6 μήνες. Αυτό θα έκανε τεράστια ζημιά στην lg. 

Η γήρανση ενός oled panel και μελλοντική πιθανότητα burn in είναι αναπόφευκτη δυστυχώς με την τωρινή τεχνολογία, όσο και να χτυπιούνται οι εταιρείες. Ειδικά με την έλευση του hdr που προϋποθέτει μέγιστη φωτεινότητα την ίδια στιγμή που η Lg συνιστά να δουλεύουν οι τηλεοράσεις στο 40%-50% του brightess. 

Η LG το μονο που συνιστά ειναι να δουλεύει μια TV 5  ωρες και να κλείνει μια. Τα αλλα ειναι φημες που κυκλοφορούν. Για τις 2017 oled και το image retention περιμενω το μεγάλο stress test του rtings που ειναι και το μονο πoυ εμπιστεύομαι.

Το πανελ μου εχει σχεδον αριστο uniformity και οι oled έχουν προχωρήσει παρα πολυ σε αυτο τον τομεα. 

Τωρα για την ποιότητα των oled panel σε βαθος χρονου πρεπει να περιμένουμε να δουμε. Γιατί για την τωρινη τους απόδοση σε σχεση με τις λοιπες τεχνολογιες τα reviews μιλανε μονα τους.

Για gaming monitors δεν γνωρίζω να σου πω και δεν υποθέτω. Δεν υφίστανται συνεπώς δεν μπορώ να σχολιασω επ'αυτου

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

26 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Ok ειναι το μέλλον 

Η LG το μονο που συνιστά ειναι να δουλεύει μια TV 5  ωρες και να κλείνει μια. Τα αλλα ειναι φημες που κυκλοφορούν. Για τις 2017 oled και το image retention περιμενω το μεγάλο stress test του rtings που ειναι και το μονο πoυ εμπιστεύομαι.

Για να διαβάσεις και να δεις φωτογραφίες από τις '' φήμες '' ρίξε μία ματιά στο avsforum έχει επίσης μερικά ενδιαφέροντα polls. 

Εμπιστεύεσαι το rtings που ξεκίνησε το πρώτο του stress test χωρίς logo κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος (για ευνόητους λόγους) και μετά από κράξιμο τα πρόσθεσε. Που αγνοεί επιδεικτικά στα reviews  όλα τα test που εκθέτουν μία oled?

Οσο για την αξιοπιστία δεν έχεις λόγο να ανησυχείς αφού είσαι κάτοχος 3 εβδομάδων. Πάντως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η τωρινή σειρά είναι πιο αξιόπιστη από την σειρά 6.

Και για να μην παρεξηγηθώ. Η oled τεχνολογία είναι το μέλλον αυτό δεν το αμφισβητεί κάνεις. Απλά η τωρινή κατάσταση στην αγορά δεν την ευνοεί. 

• Like 1

Το θεμα στο rtings το παραδεχθηκαν και  οι ιδιοι. Οταν δεν θες να παραδεχθείς κατι απλα το αγνοεις. Δεν το τονιζεις και το προσθέτεις στα επομενα μεγάλα  συγκριτικά σου. Άλλωστε για κάθε ενα που ισχυρίζεται πληρωμένα reviews υπάρχουν άλλοι τόσοι που κάνουν  την αντίθετη δουλειά στα φορα για λογαριασμό αλλων που δεν πληρώνουν royalties και δεν καταφεραν πρωτοι να πατενταρουν. 

Κατα τα αλλα ναι συμφωνώ με ολα τα λεγόμενα σου πλην του ποσοστού. Παρακολουθώ τα avforums χρονια και εγω.. 

Και πολλές φορές διαβαζω πραγματα που απλα δεν υφίστανται ή υπερβαλλουν. Issues υπάρχουν με ολες τις τεχνολογίες καμια δεν ειναι τελεια.  Απο μια πρωτη ματια uniformity issues, 2-5% grey issues και general performance retention issues δοξα τω Θεό παμε παρα πολυ καλα. Fingers crossed 

• Like 1

Η ταπεινή μου γνώμη για τις oled είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα μόνον για ταινίες. Εκεί δεν έχουν αντίπαλο και αυτό είναι γεγονός. Πιστεύω ότι η samsung έχει κάνει τρομερή δουλειά με τα qled panel αφού έχουν τα περισσότερα πλεονεκτήματα από όλες τις τεχνολογίες και έχουν καταφέρει να έχουν εκπληκτικό μαύρο και αντίθεση δίχως ίχνος light bleeding και δίχως κανένα κίνδυνο image redention. Πριν κάνα δίωρο έσβησα τα φώτα στο μαγαζί μου και έβαλα να παίζει μαύρο φόντο ένα βίντεο στο youtube fullscreen και πραγματικά δεν το είχα κάνει ως τώρα και μου έπεσε το σαγόνι στην κυριολεξία. Καλύτερο μαύρο και από πλάσμα. Σχεδόν ίδιο με την οθόνη του oneplus 5T μου! Με ανοικτά φώτα? Καμιά διαφορά πραγματικά (πάντα σε σύγκριση με το κινητό μου). Όσο για φωτεινότητα και αντίθεση? Αυτό απλά δεν το σχολιάζω. Έβλεπα ρε παιδί μου ως τώρα qled τηλεοράσεις στο πλαίσιο ντέμο αλλά δεν τσίμπαγα γιατί είχε δυνατό φωτισμό το κατάστημα. Τώρα με αφορμή την συζήτηση μας έκανα την δοκιμή και έχω ταραχτεί αρκετα μπορώ να πω. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...