Προς το περιεχόμενο

Η Samsung επιδεικνύει τη πρώτη κυρτή οθόνη QLED με Thunderbolt 3 στην έκθεση CES 2018

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΟΚ παιδια, πολυ κατατοπιστικα αυτα που γραφετε. Σκεφτομαι να παρω μια 55αρα και η διαφορα αναμεσα σε QLED vs OLED ειναι της ταξης των 200 ευρω.

Φανταζομαι αξιζει τον κοπο αυτη η "μικρη" διαφορα (δηλαδη να προτιμησω OLED).

Αν ηταν μεγαλυτερη, πανω απο 300 ευρω δε θα το συζητουσα γιατι και η QLED της Samsung που ειδα απο κοντα μου φανηκε υπεροχη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Σαφεστατα ειναι πολυ καλες τηλεορασεις οι QLED, το αν αξιζει ή οχι να πας σε OLED εξαρταται αποκλειστικα απο το περιεχομενο που βλεπεις στην τηλεοραση σου και ποσο απαιτητικος εισαι με την ποιοτητα απεικονισης.

Υπαρχουν παρα πολυ καλες τηλεορασεις που δεν ειναι OLED αυτο εξυπακουεται δεν ειναι μονοδρομος αυτες.

Απ οτι λεει εδω θα ειναι 60hz και χωρις freesync. Αρα ειναι κατωτερη απ την c34f791. Μαλλον για να μπορεσει η samsung να την βγαλει πιο φθηνα στην αγορα

https://www.tweaktown.com/news/60358/samsungs-new-ultrawide-qled-monitor-thunderbolt-3/index.html

Παντως προτιμω τα χρωματα των Quantum Dot. Ειναι πιο ζωντανα και φωτεινα. Τα oled φυσικα εχουν το καλυτερο μαυρο, αφου το πιξελ σβηνει.

• Like 1

Ισχυει αυτό που λενε ότι τα OLED μόνιτορ εχουν προβλήματα με την στατικη εικονα  ... δλδ το desktop που εχουμε ? Αν είναι οντος αυτό αληθεια από ότι καταλαβα δεν θα δουμε ποτε μόνιτορ OLED εφόσον τις περισσότερες φορες εχουμε στατικες εικονες .... 

Εχουμε καποιο λινκ που να το αποδεικνύει αυτό ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

QLED = Quantum Dot LED. Το πιθανότερο με SVA panel όπως οι υπάρχουσες Samsung C34F791 (34" curved QLED SVA, 21:9 1440p 100Hz 4ms 3000:1, HDR) και Samsung 27CHG70 (27" curved QLED SVA, 16:9 1440p 144Hz 1ms 3000:1, HDR) την οποία και εχω πάρει πρόσφατα και την θεωρώ μακράν την καλύτερη επιλογή σε gaming monitor. 
Την τεχνολογία αυτή μπορείτε να την δείτε απο κοντά σε κάποια κατάστημα public ή plaisio κτλ στην σειρά QLED τηλεοράσεων της Samsung, η εικόνα είναι εκπληκτική.
Σε σύγκριση με DELL IPS 1440p μόνιτορ που ειχα (και εχω σαν δεύτερο πλέον) η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα σε χρώματα, αντιθέσεις, βάθος μαύρου, refresh rate-κίνηση, φωτεινότητα, χωρίς να έχει ips glow και blacklight bleed όπως όλες οι IPS.

Επεξ/σία από Cowboy

10 λεπτά πριν, Agony είπε

Ισχυει αυτό που λενε ότι τα OLED μόνιτορ εχουν προβλήματα με την στατικη εικονα  ... δλδ το desktop που εχουμε ? Αν είναι οντος αυτό αληθεια από ότι καταλαβα δεν θα δουμε ποτε μόνιτορ OLED εφόσον τις περισσότερες φορες εχουμε στατικες εικονες .... 

Εχουμε καποιο λινκ που να το αποδεικνύει αυτό ?

Με τις υπάρχουσες OLED τεχνολογίες ναι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, σε περιορισμένο βαθμό σε σχέση με παλιότερα. Όταν βγουν OLED οθόνες, που δεν είναι ακόμα καιρός, θα το έχουν λύσει το πρόβλημα αυτό.

Μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό στο google.

• Like 1

Εχω δει σε φοτο εναν ουρανο μαυρο που ειχε ακομα ενα μπλε χρωματισμο, η QD το εδειχνε κανονικα ενω η oled το "πατουσε" ολο με μαυρο. Εχουν θεματα ακομα τα oled

28 λεπτά πριν, Cowboy είπε

QLED = Quantum Dot LED. Το πιθανότερο με SVA panel όπως οι υπάρχουσες Samsung C34F791 (34" curved QLED SVA, 21:9 1440p 144Hz 4ms 3000:1, HDR) και Samsung 27CHG70 (27" curved QLED SVA, 16:9 1440p 144Hz 1ms 3000:1, HDR) την οποία και εχω πάρει πρόσφατα και την θεωρώ μακράν την καλύτερη επιλογή σε gaming monitor. 
Την τεχνολογία αυτή μπορείτε να την δείτε απο κοντά σε κάποια κατάστημα public ή plaisio κτλ στην σειρά QLED τηλεοράσεων της Samsung, η εικόνα είναι εκπληκτική.
Σε σύγκριση με DELL IPS 1440p μόνιτορ που ειχα (και εχω σαν δεύτερο πλέον) η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα σε χρώματα, αντιθέσεις, βάθος μαύρου, refresh rate-κίνηση, φωτεινότητα, χωρίς να έχει ips glow και blacklight bleed όπως όλες οι IPS.

100hz ειναι η c34f791

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, firepc είπε

Εχω δει σε φοτο εναν ουρανο μαυρο που ειχε ακομα ενα μπλε χρωματισμο, η QD το εδειχνε κανονικα ενω η oled το "πατουσε" ολο με μαυρο. Εχουν θεματα ακομα τα oled

Μην εμπιστευεστε οτι βλεπετε στο ιντερνετ. Εχω δει παρα πολυ υλικο εδω και 3 εβδομαδες που εχω OLED και απλα ειναι οτι καλυτερο εχω δει στην ζωη μου σε IQ. 

Αν μπορεσεις επισκεψου ενα φιλο σου με oled TV και κατσε να δεις μια ταινια σπιτι του σε σωστα καλιμπραρισμενη TV. 

Δες περιεχομενο UHD HDR και μετα πηγαινε συγκρινε το με οτι τηλεοραση θες σε επιπεδα αντιθεσης,μαυρου,γωνιων θεασης και ρεαλισμου εικονας σε HDR. Δεν μπορεις να καταλαβεις απο 2 ντεμο ακαλιμπραριστα σε eco mode στα μαγαζια. Εκει συνηθως ολες καλες φαινονται και ιδιες.. 

Πολυ καλες οι QLED αλλα ΟLED δεν ειναι.. Αυτα μιλωντας παντα για τηλεοραση και θεαση υλικου. Αν δεν πηγαινα σε OLED θα κοιταγα μοναχα προς Sony μερια πολυ καλο price/performance και εντυπωσιακη αποδοση με X900 series.

Τωρα αν καποιος θελει μονιτορ gaming ή για εργασια γραφειου αλλαζουν οι επιλογες του. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Νομιζω οτι αποσυρθηκε λογω προβληματων πριν την κυκλοφορια το εν λογω μονιτορ. 

Και δεν βλεπω προς το παρον σχεδια για oled υλοποιησεις σε gaming monitors.

Μονο τα νεα QWHD VA panels της AU Optronics αναμενονται στην high end αγορα και επειδη αυξανεται η ταση για μεγαλα πανελ γενικοτερα εσκασε μυτη και.. αυτο. Το οποιο βεβαια δεν ειναι για επαγγελματιες..  :D

Έχεις κάποιο λινκ να δείχνει τα προβλήματα που λες? Με ενδιαφέρει. 

Επίσης Σε λίγο θα γίνει μόδα το συγκεκριμένο πάνελ καθώς βλέπω όλοι θα το βγάλουν με τις δικές τους ονομασίες.. https://rog.asus.com/articles/gaming-monitors/rog-swift-pg65-big-format-gaming-display-bfgd-120hz-gsync-65-inch-4k-with-hdr/

Αλλά τι να το κάνεις? 16:9 ... Άλλη μαγεία το curved super ultra wide...

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS82

Επεξ/σία από nectons

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nectons είπε

Έχεις κάποιο λινκ να δείχνει τα προβλήματα που λες? Με ενδιαφέρει. 

Επίσης Σε λίγο θα γίνει μόδα το συγκεκριμένο πάνελ καθώς βλέπω όλοι θα το βγάλουν με τις δικές τους ονομασίες.. https://rog.asus.com/articles/gaming-monitors/rog-swift-pg65-big-format-gaming-display-bfgd-120hz-gsync-65-inch-4k-with-hdr/

Αλλά τι να το κάνεις? 16:9 ... Άλλη μαγεία το curved super ultra wide...

https://www.oled-info.com/dell-brings-back-its-up3017q-30-4k-oled-monitor-and-slashes-price-1500

quoted απο το αρθρο..

Αναφορά σε κείμενο

In early 2016 Dell announced the world's first OLED monitor, the 30" 4K Ultrasharp UP3017Q. This interesting and innovative monitor was supposed to be shipping in March 2016 for $4,999 - but that did not happen, and reports suggested that Dell canceled this monitor as the company was unhappy with the image quality of that OLED panel - especially the amount of color drift that it displayed when you viewed the monitor from the sides.

Δεν ειχα δει οτι το ξαναβγαζουν αλλα και με τετοιο κοστος ειναι φαρμακι και ασυμφορο φυσικα, ακομη και για την ποιοτητα του σαν πανελ. Υπαρχουν πολυ πιο συμφερουσες και εξειδικευμενες αγορες για τους επαγγελματιες.

Αυτο το 65αρι που μου δειχνεις ανηκει σε αυτο το νεο φορματ που με εκανες quote και εβαλα και σαν τοπικ σημερα, BFGD της Nvidia και θα βγει και απο Acer και HP.

Για το 21:9 συμφωνω οτι ειναι πολυ καλο για gaming απλα ακομη και τα 34αρια πλεον μικρα μου φαινονται καθ'υψος δεν ξερω αν μπορω να παιξω πλεον σε τοσες ιντσες, συνηθισα στις 4k TVs για μια πλειαδα παιχνιδιων που δεν ειναι competitive.. Size does matter :D

Επειδη ομως θα αναβαθμισω και το μονιτορ μου για τα υπολοιπα fast paced παιχνιδια ειμαι στην αναμονη για τα μεγαλα 34αρια WQHD που ερχονται μεσα στο χρονο με 200αρι πανελ, gsync, hdr. Δεν αγοραζω τωρα μονιτορ για PC, ειδικα τοσο ακριβο οσο θα ειναι αυτα και να μην εχει HDR.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r

29 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

https://www.oled-info.com/dell-brings-back-its-up3017q-30-4k-oled-monitor-and-slashes-price-1500

quoted απο το αρθρο..

Δεν ειχα δει οτι το ξαναβγαζουν αλλα και με τετοιο κοστος ειναι φαρμακι και ασυμφορο φυσικα, ακομη και για την ποιοτητα του σαν πανελ. Υπαρχουν πολυ πιο συμφερουσες και εξειδικευμενες αγορες για τους επαγγελματιες.

Αυτο το 65αρι που μου δειχνεις ανηκει σε αυτο το νεο φορματ που με εκανες quote και εβαλα και σαν τοπικ σημερα, BFGD της Nvidia και θα βγει και απο Acer και HP.

Για το 21:9 συμφωνω οτι ειναι πολυ καλο για gaming απλα ακομη και τα 34αρια πλεον μικρα μου φαινονται καθ'υψος δεν ξερω αν μπορω να παιξω πλεον σε τοσες ιντσες, συνηθισα στις 4k TVs για μια πλειαδα παιχνιδιων που δεν ειναι competitive.. Size does matter :D

Επειδη ομως θα αναβαθμισω και το μονιτορ μου για τα υπολοιπα fast paced παιχνιδια ειμαι στην αναμονη για τα μεγαλα 34αρια WQHD που ερχονται μεσα στο χρονο με 200αρι πανελ, gsync, hdr. Δεν αγοραζω τωρα μονιτορ για PC, ειδικα τοσο ακριβο οσο θα ειναι αυτα και να μην εχει HDR.

Α εννοούσες για το 30άρι το ντελ. Αυτό είναι εκτός ενδιαφέροντος γιατί είναι 16/9. Και όπως είπα τα 34άρια ναι τα βαρέθηκα. Αυτό που θέλω είναι το 49άρι. Και αυτό μικρό σου πέφτει? :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nectons είπε

Α εννοούσες για το 30άρι το ντελ. Αυτό είναι εκτός ενδιαφέροντος γιατί είναι 16/9. Και όπως είπα τα 34άρια ναι τα βαρέθηκα. Αυτό που θέλω είναι το 49άρι. Και αυτό μικρό σου πέφτει? :P

Το 49αρι που λες , δεν μου αρεσει καθολου αν εννοεις το 32:9 .. :D

21:9 is one thing 32:9 though..

Το θεωρω μακρυναρι, fail aspect ratio και αν θυμαμαι καλα και η αναλυση ειναι 3840x1080.. Το 1080p εν ετει 2018 ειναι ψιλοfail οπως και να το κανεις ακομη και αν σου αρεσει το aspect ratio.. Ειναι σαν να εχω 2 x 1080p μονιτορ κολλημενα..  

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...