voltmod Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Η Samsung αποκάλυψε μία νέα “curved” οθόνη QLED, που είναι η πρώτη στο κόσμο με Thunderbolt 3, χαρακτηριστικό που ενδεχομένως να την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική για ορισμένους χρήστες MacBook Pro. Επισήμως, η νέα οθόνη της Samsung τεχνολογίας QLED έχει την ονομασία CJ791 και το πάνελ της επιδεικνύει καμπυλότητα 1500R, αναλογία πλευρών 21:9 και ανάλυση 3440 x 1440 pixels (δυόμιση φορές το pixel density των εναλλακτικών προτάσεων Full HD). Ο χρόνος απόκρισης της επίσης είναι 4ms. Οι γωνίες θέασης είναι 178⁰ ενώ από άποψη χρωματικής απόδοσης, υποστηρίζει το 125% του χρωματικού πρότυπου sRGB προσφέροντας “βαθύτερα μαύρα και λευκότερες αποχρώσεις”. Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ευελπιστεί ότι η νέα της οθόνη θα φανεί ελκυστική τόσο στους επαγγελματίες χρήστες που αναζητούν multi-tasking screen space όσο και στους gamers που επιθυμούν άνεση και ακρίβεια. Επιπλέον, η συγκεκριμένη οθόνη προβάλει το πλεονέκτημα της ύπαρξης Thunderbolt 3, και επομένως οι χρήστες φορητών υπολογιστών μπορούν να συνδέσουν τα συστήματα τους στην οθόνη χωρίς να είναι απαραίτητη πρόσθετη τροφοδοσία. Η υψηλότερη επίσης ταχύτητα processing που προσφέρει το πρότυπο Thunderbolt 3 –έως και 40 Gigabits per second, ταχύτητα που είναι σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερη από την εναλλακτική λύση USB- αλλά και η φόρτιση για το laptop με έως και 85W ισχύος μπορούν να θεωρούνται δεδομένες. Η Samsung δεν ανακοίνωσε ακόμα το κόστος της νέας οθόνης της, που θα επιδείξει στην έκθεση CES 2018. Engadget Δείτε ολόκληρο το article Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
diaton101 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Τελικα οι QLED ειναι υποδεεστερες των OLED? Γνωριζει καποιος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScorpioX777 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, diaton101 είπε Τελικα οι QLED ειναι υποδεεστερες των OLED? Γνωριζει καποιος? Λιγο βελτιωμενες LED ειναι στην ουσια, με παραπλανητικο ονομα που να φερνει κοντα στο OLED αλλα τεχνολογικα δεν εχουν καμια σχεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 6 λεπτά πριν, diaton101 είπε Τελικα οι QLED ειναι υποδεεστερες των OLED? Γνωριζει καποιος? Από ότι ακούγεται οι OLED είναι καλυτερες και ισως χανουν ελαχιστα σε φωτεινότητα. Παντος πολύ ομορφη οθονη , αρκετα χρονια είμαι σε 3440χ1440 - 21:9 και δεν μπορω να δω κατι άλλο . Μακαρι να βγαλουν και καμια TV 21:9 να βλέπουμε ταινιες χωρις μαυρες μπαρες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G1O Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, diaton101 είπε Τελικα οι QLED ειναι υποδεεστερες των OLED? Γνωριζει καποιος? Καμια σχεση απολυτως.οι oled ειναι ανωτερες χιλιαδες φορες καθαροτερη εικονα που φαινεται αμεσως 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Karpouzoeispraktoras Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Ωραία!!! Αν μάλιστα συμπιέσει και τις τιμές στις ήδη υπάρχουσες οθόνες 21:9 τώρα που είμαι σε φάση αναζήτησης τέτοιας οθόνης μου έχει κάτσει κουτί! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 18 λεπτά πριν, G1O είπε Καμια σχεση απολυτως.οι oled ειναι ανωτερες χιλιαδες φορες καθαροτερη εικονα που φαινεται αμεσως Συγνώμη. Γιατί διαβάζω πράγματα που ίσως δεν στέκουν. Έχει δει κανείς οθόνη quantum dot samsung από κοντά σε αυτό το μέγεθος και ανάλυση και τα λέτε αυτά? Η έχετε δει μόνιτορ υπολογιστή OLED 21:9 με αυτή την ανάλυση? Αν ναι πείτε και εμένα ρε παιδιά να πάω να πάρω ένα. Άκου χιλιάδες φορές... 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, nectons είπε Συγνώμη. Γιατί διαβάζω πράγματα που ίσως δεν στέκουν. Έχει δει κανείς οθόνη quantum dot samsung από κοντά σε αυτό το μέγεθος και ανάλυση και τα λέτε αυτά? Η έχετε δει μόνιτορ υπολογιστή OLED 21:9 με αυτή την ανάλυση? Αν ναι πείτε και εμένα ρε παιδιά να πάω να πάρω ένα. Άκου χιλιάδες φορές... Μπορει να μου πει και εμενα καποιος , δεν ξερω λεπτομέρειες για αυτό ρωταω ... Σε οθονη 21:9 και προτεραιότητα τα χρωματα και αναλυση ποια είναι η καλυτερη επιλογή ? IPS , TN OLED ? αν υπαρχουν δεν ξερω ... Σκέφτομαι να κανω καποια στιγμη μια αλλαγη από ένα LG UC98 IPS 99% color calibrated που μου ηρθε από το εργοστασιο με χαρτι calibrated 3440x1440 σε κατι καλυτερο . HZ δεν με απασχολούν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
siegfried_gr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 " Η Samsung δεν ανακοίνωσε ακόμα το κόστος της νέας οθόνης της, που θα επιδείξει στην έκθεση CES 2018. " Ένα νεφρό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, Agony είπε Μπορει να μου πει και εμενα καποιος , δεν ξερω λεπτομέρειες για αυτό ρωταω ... Σε οθονη 21:9 και προτεραιότητα τα χρωματα και αναλυση ποια είναι η καλυτερη επιλογή ? IPS , TN OLED ? αν υπαρχουν δεν ξερω ... Σκέφτομαι να κανω καποια στιγμη μια αλλαγη από ένα LG UC98 IPS 99% color calibrated που μου ηρθε από το εργοστασιο με χαρτι calibrated 3440x1440 σε κατι καλυτερο . HZ δεν με απασχολούν η οθόνη σου είναι κορυφαία για αυτό που ζητάς σε αυτό το μέγεθος και αναλογία. Η μόνη διαφορά που θα δεις με τα υπάρχοντα μόνιτορ της Samsung με quantum dot είναι η αντίθεση το βαθύτερο μαύρο και το freesync. Τίποτε άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agony Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 52 λεπτά πριν, nectons είπε η οθόνη σου είναι κορυφαία για αυτό που ζητάς σε αυτό το μέγεθος και αναλογία. Η μόνη διαφορά που θα δεις με τα υπάρχοντα μόνιτορ της Samsung με quantum dot είναι η αντίθεση το βαθύτερο μαύρο και το freesync. Τίποτε άλλο. Δλδ να περιμενω ? από ότι καταλαβα δεν υπαρχει OLED τεχνολογια σε 21¨.9 ακομα ? ευχαριστω για την απαντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nectons Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, Agony είπε Δλδ να περιμενω ? από ότι καταλαβα δεν υπαρχει OLED τεχνολογια σε 21¨.9 ακομα ? ευχαριστω για την απαντηση. Παρακαλώ. Προς το παρόν από ότι ξέρω μόνο η Dell έχει βγάλει OLED Monitor στην αγορά 30 ιντσών 4Κ αλλά είναι 16:9. Αυτή τη στιγμή κατά την προσωπική μου άποψη το καλύτερο 34άρι που υπάρχει με τεχνολογία λίγο ανώτερη (καλύτερο μαύρο ταχύτητα πάνελ κλπ) από IPS TN κλπ στην Ελληνική αγορά είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/10537497/Samsung-C34F791WQU.html Και αν υπάρχουν ανησυχίες για μεγαλύτερο και καλύτερο που το ζαχαρώνω καιρό αλλά είναι λίγο έξω από το βαλάντιό μου και τον χώρο μου είναι αυτό! https://www.skroutz.gr/s/12177840/Samsung-CHG90.html?keyphrase=Samsung+CHG90 όπου δεν είναι 2x4:3 monitors με την λειτουργία PIP αλλά 2x16:9 ! Πανέμορφο και λειτουργικότατο και κατά την πάντα προσωπική μου άποψη με χαμηλότερη ανάλυση από τα υπόλοιπα στο κάθετο (1080) αλλά το προτιμώ ιδιαίτερα στα παιχνίδια που δεν ζορίζεται πολύ η κάρτα γραφικών (1080ti) και σε πολλά παιχνίδια κρατάει 100fps Που μπορεί να παίξει με Nvidia και software V-Sync. Το αποτέλεσμα είναι όνειρο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, nectons είπε Παρακαλώ. Προς το παρόν από ότι ξέρω μόνο η Dell έχει βγάλει OLED Monitor στην αγορά 30 ιντσών 4Κ αλλά είναι 16:9. Αυτή τη στιγμή κατά την προσωπική μου άποψη το καλύτερο 34άρι που υπάρχει με τεχνολογία λίγο ανώτερη (καλύτερο μαύρο ταχύτητα πάνελ κλπ) από IPS TN κλπ στην Ελληνική αγορά είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/10537497/Samsung-C34F791WQU.html Και αν υπάρχουν ανησυχίες για μεγαλύτερο και καλύτερο που το ζαχαρώνω καιρό αλλά είναι λίγο έξω από το βαλάντιό μου και τον χώρο μου είναι αυτό! https://www.skroutz.gr/s/12177840/Samsung-CHG90.html?keyphrase=Samsung+CHG90 όπου δεν είναι 2x4:3 monitors με την λειτουργία PIP αλλά 2x16:9 ! Πανέμορφο και λειτουργικότατο και κατά την πάντα προσωπική μου άποψη με χαμηλότερη ανάλυση από τα υπόλοιπα στο κάθετο (1080) αλλά το προτιμώ ιδιαίτερα στα παιχνίδια που δεν ζορίζεται πολύ η κάρτα γραφικών (1080ti) και σε πολλά παιχνίδια κρατάει 100fps Που μπορεί να παίξει με Nvidia και software V-Sync. Το αποτέλεσμα είναι όνειρο. Νομιζω οτι αποσυρθηκε λογω προβληματων πριν την κυκλοφορια το εν λογω μονιτορ. Και δεν βλεπω προς το παρον σχεδια για oled υλοποιησεις σε gaming monitors. Μονο τα νεα QWHD VA panels της AU Optronics αναμενονται στην high end αγορα και επειδη αυξανεται η ταση για μεγαλα πανελ γενικοτερα εσκασε μυτη και.. αυτο. Το οποιο βεβαια δεν ειναι για επαγγελματιες.. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από d4ydr33m3r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, diaton101 είπε Τελικα οι QLED ειναι υποδεεστερες των OLED? Γνωριζει καποιος? Οι qled είναι μια μίξη 2 τεχνολογιών των led και των LCD. Οι oled έχουν καλύτερα μαύρα και γτ κάθε πίξελ τους φωτίζεται ξεχωριστά και σβήνει όταν θέλει να αναπαραστήσει το μαύρο. Οι qled εχουν καλύτερα χρώματα και καλύτερη αντίθεση . Επίσης οι qled έχουν καλύτερα λευκά και αρκετά μεγαλύτερη φωτεινότητα. Οι διαφορά τους αν τις δεις δίπλα δίπλα είναι μικρή αλλά η τιμή κατασκευής ενός oled πάνελ είναι πολύ μεγαλύτερη από ενός qled . Το καλύτερη είναι δύσκολο να το κρίνει κάποιος ... Σε σκοτεινό δωμάτιο πχ μια oled θα φαίνεται τέλεια σε ένα όμως πολύ φωτεινό δωμάτιο μια oled χάνει αρκετά. Εκεί θες QLED (quantum dot ) γιατί έχουν σχεδόν διπλάσια φωτεινότητα . Την τεχνολογία αυτή την qled την έχουν χρησιμοποιήσει κ άλλοι κατασκευαστές αρκετά χρόνια τώρα . Πχ. Η πρώτη τηλεόραση triluminous της Σόνυ είναι στην ουσία μια qled . Και οι SUHD (SUPER UlTRA HD) της samsung ήταν . Απλά πλέον έχει εξελιχθεί αρκετά η συγκεκριμένη τεχνολογία και έχει φτάσει να συγκρίνεται με τις oled . Οι τύπου qled υπάρχουν από το 1990 σε πολύ προημη μορφή . Πηγή : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Quantum_dot_display https://www.tomsguide.com/us/qled-vs-oled-tv,review-4740.html Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από dimitrisdim14 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλύτερη αντιθεση εχουν οι oled (infinity) για ευνόητους λογους. Από τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Χρωματικά εχουν ελάχιστα πιο ευρεία γκάμα οι qled αναλογα το πρότυπο που αναφερομαστε. Επίσης η peak φωτεινότητα σε hdr σε oled ειναι καλυτερη συνηθως ανάλογα το percentage window βεβαια που αναφερομαστε. Βλεπεις dolby vision σε oled και καταλάβαινεις τι έχανες και οτι μιλαμε για άλλη τεχνολογία στην πράξη οχι μόνο στα λογια. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από d4ydr33m3r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα