Προς το περιεχόμενο

Πτυχίο εξ αποστάσεως!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα..

Από οτι καταλάβατε ειμαι φοιτητής και σπουδάζω στην Σπάρτη 2ο ετος! Αρχικά δεν γουσταρω καθόλου που βρίσκομαι εκει και γενικότερα σιχαίνομαι την πόλη...ειμαι απο Αθήνα λογικο! 

Θελω να ρωτησω αν καποιος μπορει να μου απαντησει στις εξής ερωτησεις μου. Η σχολη μου ειναι μονο θεωρητικη(ΑΕΙ) και δεν εχει καθόλου εργαστήρια...Οποτε από το επομενο εξάμηνο ή απο του χρόνου τον Σεπτέμβριο σκέφτομαι να γυρίσω πισω και να προσπαθήσω να τελειώσω την σχολή εξ αποστάσεως,  αυτο αρχικώς γινετε; και τι συμβουλές θα μπορουσατε να μου δωσετε πανω σε αυτο το θεμα! Να προσθέσω οτι θα προσπαθώ να διαβαζω καθημερινά με σημειωσεις και τα σχετικα.

Θελω να γυρισω πισω, γιατι δν περναω καλα; δεύτερον να τους ελάφρυνω οικονομικα και γενικότερα να επιστρέψω στην πολη μου. 

+οτι ειμαι ημιεπαγγελματιας ποδοσφαιριστης και θελω να συνεχίσω την καριερα μου στο ποδόσφαιρο εδω! 

Μπορείτε να με βοηθήσετε; με ολοκληρωμένες απαντήσεις και σχετικές με το θεμα....ειμαι σε αδιεξοδο, να παρω μια τετοια απόφαση; η θα δυσκολευτω απειρα...θα μεινω αιώνιος φοιτητης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Ξερω ατομα που το κανουν αλλα πρεπει να εχεις καποιο φιλο εκει να σε ενημερωνει για διαφορα θεματα της Σχολης , σημειωσεις καθηγητων κλπ .

Το κανει η κορη μου στην Αθηνα και μενουμε Αθηνα  που ειναι στο Παντειο 3ο ετος τωρα  γιατι εργαζεται σχεδον δυο χρονια . Τον πρωτο χρονο πηγαινε κανονικα αλλα μετα οχι . Τωρα μονο 2 φορες την εβδομαδα σε εργαστηρια αλλαζοντας ωραριο ( εργαζεται βαρδια) .

Μπορει να χρειστεις να κανεις πιο πολυ χρονο για το πτυχιο αν και η κορη μου χρωσταει συνολικα μονο 3 μαθηματα στα δυο πρωτα χρονια .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι μικρό αυτό που θέλεις να κάνεις.

Κατ΄αρχην σκέψουν αν "το χεις" με τα μαθήματα. Μπορεις να ανταποκριθείς στην εξεταστική? Είσαι σίγουρος οτι μονο διαβάζοντας, χωρις τις διδασκαλικές ώρες, μπορεις να αντιληφθείς τι παίζει με το κάθε μάθημα?

Έπειτα, παρατηρώ οτι το μονο ΑΕΙ στη Σπάρτη ειναι το τμημα οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού, που γενικά έχει και αρκετή πρακτική στους εκεί αθλητικούς χώρους.

Πρόταση: Συζήτησέ το με άτομο που ασχολείται με τη φοιτητική μέριμνα, εφόσον υπάρχει. Πες του τους προβληματισμούς σου, θέσε του το οικονομικό πρόβλημα, να δεις πως θα σε καθοδηγήσει. Έπειτα μπορεις να το κουβεντιάσεις με φοιτητές σε πιο μεγάλα έτη, να δεις αν όντως γίνεται αυτό που θέλεις να κάνεις.

Τέλος, θα γινω λιγο κακός. Η σχολή έχει ένα πολύ ωραίο αντικείμενο που αν το εκμεταλλευτείς σωστά και ασχοληθείς, μπορείς μελλοντικά να έχεις μια πολύ καλά αμοιβόμενη εργασία. Απ΄όσο ειδα στο πρόγραμμα, υπάρχουν μαθήματα που απο μονα τους ειναι υψηλά αμοιβόμενα επαγγέλματα. Αν ήμουν στη θέση σου, θα άφηνα εντελώς τον παράγοντα βαρεμάρα και θα έδινα πολύ βάση στη σχολή. Θα ξημεροβραδιαζόμουν εκεί.

Τις προάλες μιλαγα με φοιτητή που ειναι στην ιδια σχολή με εσένα. Ούτε σε αυτόν αρέσει η Σπάρτη (καλά γενικά δεν έχει και κάτι που να τραβάει έναν νέο η συγκεκριμένη πόλη). Ομως έχει βρει παρέες απ το τμημα του, μαζεύονται σε σπίτια, βγαινουν, γενικά κάνουν χαβαλέ και περνάει ο χρόνος. Μάλιστα μου έλεγε οτι έχει έρθει και σε επαφή με 1-2 καθηγητές που ειναι αρκετά ανοιχτοί και πλέον πίνουν και καφέ παρέα.

Στα του ποδοσφαίρου, έχεις ψαχτεί με τον αθλητικό Ομιλο Σπάρτης? Δοξα το θεό, η ομάδα παίζει στη Β εθνική. Δε μπορεις να τσεκάρεις αν θέλουν να προπονήσε στη Β ομάδα, ή σε κάποια τοπική ομάδα εκει μια που εισαι ημιεπαγγελματίας?

Αυτά

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να γίνω λίγο κακός;

Αν είναι μόνο θεωρητικά τα μαθήματα, μάλλον γίνεται. Θα το κάνεις όμως; Σκέφτηκες ποτέ ότι το να είσαι σε μία πόλη όπως η Σπάρτη, που δεν προσφέρει πολλά, είναι ίσως καλύτερα καθώς βοηθάει στο να διαβάσεις;

Αν γυρίσεις πίσω στον τόπο σου, μάλλον θα το παραμελήσεις το διάβασμα. Να μην πω ότι το ποδόσφαιρο ίσως είναι και από τους κύριους λόγους που γυρνάς...Ξέρω το κόλλημα του "είμαι ποδοσφαιριστής". 

Ζύγισέ τα και αποφάσισε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έκανα στο πρώτο μου πτυχίο αλλά

  • δεν είναι για όλους
  • δε θα τα κατάφερνα έτσι απλά αν δεν είχα φίλους να σκάω μύτη και να μου έχουν τα πάντα από ύλη κλπ στο πιάτο
  • τρεις μήνες το χρόνο που έχει εξεταστική ήμουν στη σχολή και δεν έκανα τίποτα άλλο
  • πρέπει να το θέλεις το πτυχίο γιατί αν παραστρατήσεις δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα

Φρόντισε αν το δοκιμάσεις να είσαι πολύ σίγουρος και να έχεις φίλους συμφοιτητές να σε βοηθήσουν.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/1/2018 στις 6:40 ΠΜ, Vaggoskaf είπε

σκέφτομαι να γυρίσω πισω και να προσπαθήσω να τελειώσω την σχολή εξ αποστάσεως,  αυτο αρχικώς γινετε;

και τι συμβουλές θα μπορουσατε να μου δωσετε πανω σε αυτο το θεμα! Να προσθέσω οτι θα προσπαθώ να διαβαζω καθημερινά με σημειωσεις και τα σχετικα.

Γίνεται, όμως χρειάζεται αυστηρή αυτοπειθαρχία. Επίσης μάλλον θα χρειαστείς κανά χρόνο επιπλέον.

Μέσω συμφοιτητών, ίντερνετ, fb κλπ να κρατήσεις επαφή με τα τεκταινόμενα της σχολής και να μαθαίνεις τις απαιτήσεις των μαθημάτων- εξετάσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αυτό έκανα με τη δεύτερη σχολή μου. Επειδή ήταν σε άλλη πόλη από αυτή που έμενα και δεν υπήρχε περίπτωση να μετακομίσω εκεί,έδωσα όλα τα μαθήματα χωρίς να παρακολουθήσω ούτε ένα(μάλιστα επειδή δεν πέρασα με κατατακτήριες , αλλά με πανελλήνιες έπρεπε να τα δώσω όλα από το πρώτο έτος, δεν γλίτωσα κάποια εξάμηνα όπως γίνεται καμιά φορά με κατατακτήριες). Φυσικά και γίνεται από τη στιγμή που δεν έχει υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, αλλά να ξέρεις ότι θα θέλει παραπάνω δουλειά. Δηλαδή για ένα μάθημα που οι άλλοι φοιτητές μπορεί να διάβαζαν μόνο από τις χειρόγραφες σημειώσεις τους, εγώ έπρεπε να διαβάσω τουλάχιστον όλο το σύγγραμμα, ενίοτε και δύο και τρία.Και φυσικά η κατ' ιδίαν μελέτη δεν υποκαθιστά την παρακολούθηση, ειδικά αν ο καθηγητής είναι πραγματικά καλός. Χρήσιμο θα ήταν να κρατήσεις κι επαφή με κάποιον γιατί , εκτός από σημειώσεις, κάποια στιγμή θα χρειαστείς και φιλοξενία και θα ήταν καλό να γλιτώσεις , έστω κάποιες μέρες, διαμονή σε ξενοδοχείο, ειδικά αν πρέπει να μείνεις παραπάνω από βδομάδα.Γενικά θα είναι πιο δύσκολο , και θέλει πειθαρχία, καθώς , εφόσον απέχεις από τις παρακολουθήσεις και γενικά από τη λογική του φοιτητή (και πιθανόν να πιάσεις δουλειά, ενώ σίγουρα θα θες να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο ), είναι πιο εύκολο να να μην είσαι συνεπής σε μελέτη κι εξετάσεις.

Επεξ/σία από jennyV
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...