akpe Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ παίδες, Έχω την εντύπωση πως είχα ξαναγράψει post για το συγκεκριμένο πρόβλημα σε άλλο θέμα πιο παλιά, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να το βρω στην αναζήτηση... anyway. Έχω το εξής πρόβλημα: αρκετά συχνά, συνήθως όταν παίζω κάποιο παιχνίδι για λίγη ώρα, ή κάποια εφαρμογή σαν το Kodi που μάλλον χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών (I'm with stupid) θολώνει από μέσα το τζάμι στο case window. Συνήθως είναι ελάχιστο το πρόβλημα, αν και πάντα με το που το δω ανοίγω το κουτί και ρίχνω ένα καθάρισμα, καμιά φορά όμως θολώνει υπερβολικά πολύ. Μόλις τώρα μετά από περίπου 4 ώρες Kodi και Netflix (W10 app) είχε θολώσει πάλι αρκετά. Δεν έχω δει σταγόνες ακόμα, αλλά είναι κάτι που με φοβίζει. Ανέφερα συγκεκριμένα την κάρτα γραφικών γιατί αρχικά το είχα αποδώσει μόνο στην υγρασία που υπάρχει γενικά στο σπίτι. Μετά σκέφτηκα πως ξεκίνησε να συμβαίνει αφού αναβάθμισα από μια gtx660 σε μια rx480 (καμίνι;). Οπότε το θέμα είναι σύνθετο: αν δεν κάνω λάθος (από φυσική δεν το'χω και τόσο) από τη μια ο ζεστός αέρας στο case (σε σχέση με το δωμάτιο) από τη θερμότητα που βγάζει η gpu, από την άλλη η υγρασία, απολύτως λογικό να συμβαίνει. Έπαιξα λίγο με το airflow μήπως ήταν και θέμα θετικής πίεσης, αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Δυστυχώς το σπίτι έχει γενικά υγρασία, όχι σε υπερβολικό βαθμό, αλλά αρκετή για να αμφιβάλλω πως η μετακίνηση της μονάδας σε άλλο χώρο θα βοηθήσει. Προς το παρόν φαντάζομαι οι μοναδικές λύσεις είναι a/c στο ζεστό όταν χρησιμοποιώ την κάρτα (για να μην υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας) ή στην αφύγρανση (όσο αυτό είναι εφικτό τον χειμώνα), και ίσως και ρύθμιση της κάρτας για να τρέχει πιο κρύα (underclock/fans κ.λπ.). Κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει; Αυτά τα σακουλάκια σιλικόνης λέτε να κάνουν δουλειά; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από akpe
cons1985 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιον υγραντήρα, κοντά στο pc. Αν δεν έχεις πάρε από κάποιον φίλο σου και δοκίμασε να δεις αν φταίει αυτό. Το κουτί έχει υδρόψυξη? 1
akpe Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Εννοείς αφυγραντήρα, έτσι; Έχει το κλιματιστικό, είναι απέναντι από το κουτί σε απόσταση περίπου 1.5 μέτρων, το δωμάτιο είναι μικρό, οπότε νομίζω είναι αρκετό για να κάνει δουλειά. Έχω υδρόψυξη για τον επεξεργαστή, την h100, έχω τσεκάρει εξονυχιστικά για διαρροές πολλές φορές, δεν βρήκα κάτι. Έτσι κι αλλιώς αν ήταν θέμα της υδρόψυξης φαντάζομαι θα το εμφάνιζε και όταν είχα αυξημένο cpu usage χωρίς ανάλογη χρήση της gpu, σωστά;
cons1985 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Ναι αφυγραντηρα εννοούσα sorry. Δοκίμασε να το δουλέψεις με a/c και δε πως θα πάει.
Xristaras12 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 10 ώρες πριν, akpe είπε Εννοείς αφυγραντήρα, έτσι; Έχει το κλιματιστικό, είναι απέναντι από το κουτί σε απόσταση περίπου 1.5 μέτρων, το δωμάτιο είναι μικρό, οπότε νομίζω είναι αρκετό για να κάνει δουλειά. Έχω υδρόψυξη για τον επεξεργαστή, την h100, έχω τσεκάρει εξονυχιστικά για διαρροές πολλές φορές, δεν βρήκα κάτι. Έτσι κι αλλιώς αν ήταν θέμα της υδρόψυξης φαντάζομαι θα το εμφάνιζε και όταν είχα αυξημένο cpu usage χωρίς ανάλογη χρήση της gpu, σωστά; δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα απο την υδρόψυξη, αν είχε την παραμικρή διαρροή πέρα του ότι θα άκουγες τις φυσαλλίδες απο ενα σημείο και μετά, θα ήσουν στο desktop και θα είχες 50+ βαθμούς. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Υπάρχουν κάτι πολύ μικροί συλλέκτες υγρασίας (είναι σαν κάτι σκοροκτόνα που τα κρεμάς) που συνήθως τα βάζεις σε ντουλάπες ρούχων κλπ. Δεν δοκιμάζεις να βάλεις ένα κάπου μέσα στο κουτί για να δεις αν αλλάξει κάτι? Αλλιώς θα δοκίμαζα να βάλω άλλο έναν ανεμιστήρα στο κουτί για να διώχνει περισσότερο αέρα προς τα έξω. 2
cons1985 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, billdanos είπε Υπάρχουν κάτι πολύ μικροί συλλέκτες υγρασίας (είναι σαν κάτι σκοροκτόνα που τα κρεμάς) που συνήθως τα βάζεις σε ντουλάπες ρούχων κλπ. Δεν δοκιμάζεις να βάλεις ένα κάπου μέσα στο κουτί για να δεις αν αλλάξει κάτι? Αλλιώς θα δοκίμαζα να βάλω άλλο έναν ανεμιστήρα στο κουτί για να διώχνει περισσότερο αέρα προς τα έξω. Νομίζω πως περισσότερα θα κερδίσει βάζοντας κρύο αέρα από έξω.
mindtrapper Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βάλε το ψυγείο πάνω, αν μπαίνει (δεν λες ποιο κουτί έχεις), και μπροστά fans να βάζουν μέσα στο κουτί αέρα θερμοκρασίας δωματίου. Λογικά τώρα ο αέρας που μπαίνει ζεσταίνεται και σκάει πάνω στο παράθυρο ζεστός, ενώ αυτό από έξω είναι πιο κρύο. Αυτή η διάταξη θα βοηθήσει και τον ζεστό αέρα της κάρτας γραφικών να φύγει πιο γρήγορα από το case. Ας είναι το CPU 3 βαθμούς πάνω σε load, δεν πειράζει. Εσύ λογικά έχεις πρόβλημα γιατί παγιδεύεται ζεστός αέρας στο case σου για ώρα, πρέπει να βρεις μια διάταξη που θα τον διώχνει γρήγορα. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από mindtrapper 1
akpe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Παίδες, μάλλον όντως η Η100 έφταιγε. Σήμερα τα κακαρωσε, ξαφνικά ανεβασε θερμοκρασία 70 σε idle και ακουγα ήχους από την αντλία. Άσχετο αυτό με το θόλωμα βέβαια, αλλά όταν την εβγαλα είδα πως το radiator είχε βουλώσει παντού από σκονη! Περίεργο μιας και το καθάριζα κάθε εξάμηνο και ποτέ δεν είχε πιάσει τόση. Μαλλον για αυτό έμενε αέρας μέσα στο κουτί.
Xristaras12 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, akpe είπε Παίδες, μάλλον όντως η Η100 έφταιγε. Σήμερα τα κακαρωσε, ξαφνικά ανεβασε θερμοκρασία 70 σε idle και ακουγα ήχους από την αντλία. Άσχετο αυτό με το θόλωμα βέβαια, αλλά όταν την εβγαλα είδα πως το radiator είχε βουλώσει παντού από σκονη! Περίεργο μιας και το καθάριζα κάθε εξάμηνο και ποτέ δεν είχε πιάσει τόση. Μαλλον για αυτό έμενε αέρας μέσα στο κουτί. Η100i ; κοίταξε τα fittings σε αντλία και ψυγείο αν έχουν σκάσει. Αν είσαι εντός 5ετίας πας για εγγύηση. Κλάσσικό πρόβλημα των Η100i δυστυχώς. 1
akpe Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Την απλή h100 έχω, και όλως τυχαίως τα έφτυσε ένα μήνα αφού έκλεισε 5ετια
akoinonitos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 23 ώρες πριν, akpe είπε Την απλή h100 έχω, και όλως τυχαίως τα έφτυσε ένα μήνα αφού έκλεισε 5ετια Τι σκατα ημερομηνια ληξης εχουν? Και η δικη μου h100 λιγο μετα τα 5 χρονια παπαλα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα