Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία για πρώτη φορά και ένοικος μου ζητάει απόδειξη καταβολής κοινοχρήστων. Τι πρέπει να του δώσω; Αν τα κοινόχρηστά του είναι 50 ευρω, παίρνω μπλοκ αποδείξεων και γράφω ότι μου έδωσε 50 ευρω για τα κοινόχρηστα Σεπτεμβρίου πχ;

Ποιος σας υπολογίζει/"βγάζει" τα κοινόχρηστα; "Κανονικά" οι εταιρίες που το κάνουν αυτό παραδίδουν μαζί με την κατάσταση των κοινοχρήστων και "ειδοποιητήριο" με το ποσό του κάθε διαμερίσματος (μοιράζεται στα διαμερίσματα για ενημέρωση) και "αποδείξεις" που δίνονται στον κάθε ένοικο όταν πληρώνει.

Τώρα αν εσείς είσαστε πιο d-i-y φάση ("τα κάνουμε/υπολογίζουμε όλα μόνοι μας"), θα πας στη λύση που είπες με το μπλοκάκι (εννοείται πλήρης αναγραφή στοιχείων επάνω)

Επίσης άλλη λύση είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα ανοιχτεί για την πολυκατοικία (ψιλογλιτώνεις τις αποδείξεις) αλλά είναι λίγο πιο "ιστορία" για να ανοιχτεί ο λογαριασμός και πολλοί το αποφεύγουν.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, haris_216 είπε

Ποιος σας υπολογίζει/"βγάζει" τα κοινόχρηστα; "Κανονικά" οι εταιρίες που το κάνουν αυτό παραδίδουν μαζί με την κατάσταση των κοινοχρήστων και "ειδοποιητήριο" με το ποσό του κάθε διαμερίσματος (μοιράζεται στα διαμερίσματα για ενημέρωση) και "αποδείξεις" που δίνονται στον κάθε ένοικο όταν πληρώνει.

Τώρα αν εσείς είσαστε πιο d-i-y φάση ("τα κάνουμε/υπολογίζουμε όλα μόνοι μας"), θα πας στη λύση που είπες με το μπλοκάκι (εννοείται πλήρης αναγραφή στοιχείων επάνω)

Επίσης άλλη λύση είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα ανοιχτεί για την πολυκατοικία (ψιλογλιτώνεις τις αποδείξεις) αλλά είναι λίγο πιο "ιστορία" για να ανοιχτεί ο λογαριασμός και πολλοί το αποφεύγουν.

Εγώ τα βγάζω τώρα τα κοινόχρηστα. Οπότε μια απόδειξη απο μπλοκ αποδείξεων που να περιγραφει αναλυτικα και ειμαι οκ. Θα ηθελα να ρωτησω επίσης αν υπάρχει πρόβλημα που μου βάζουν τα κοινόχρηστα στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό μου και τα πληρώνω μετά απο εκεί. Μπορεί να έχω θέμα με την εφορεία πχ;

Επίσης, γνωρίζει κανείς αν κάποιος ενοικιαστής σε πολυκατοικία έχει δικαίωμα να αρνηθεί να έρχεται καθαρίστρια μία φορά το μήνα να καθαρίζει τις σκάλες, λέγοντας ότι θα κάνει μόνος του το κομμάτι του, αρα ουσιαστικά να αρνηθεί να πληρώσει κοινόχρηστα που αφορούν καθαριότητα;

Επεξ/σία από _^ThEo^_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...