SB_1957 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 23/8/2019 στις 8:55 ΠΜ, Eliza9 είπε Καλημέρα σας, Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Είμαι ιδιοκτήτης σε ισόγειο διαμέρισμα και έχω θέμα με τον ενοικιαστή του πρώτου ορόφου. Στο δικό μου μπαλκόνι έχω μια απλώστρα ρούχων και ο τύπος πάει ακριβώς από πάνω και καπνίζει και φτύνει, τι μπορώ να κάνω? Γι' αυτό η πολύ σοφή παροιμία λέει "Ο Θεός να σε φυλάει από κακό γείτονα"! Και τέντα να βάλεις, θα σου την φτύνει, θα πετάει αναμμένα αποτσίγαρα ή κάφτρες και μπορεί ακόμη και να κατουράει πάνω της! Αν είσαι ενοικιαστής φύγε και ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες του δικού σου και του άλλου διαμερίσματος για τον μαλάκα από πάνω. Δεν το πρόσεξα ότι είσαι ιδιοκτήτης! Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε περισσότερο από το να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη του πάνω διαμερίσματος, αν βέβαια τον βρεις και αν τον νοιάζει! Όπως ειπώθηκε και σε άλλο νήμα, με άλλον ιδιοκτήτη που έχει πρόβλημα με βρωμιάρα γειτόνισσα, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνεις όταν ο άλλος είναι είτε άρρωστος ψυχικά, είτε χοντρομαλάκας! Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2019 από SB_1957
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Γι' αυτό η πολύ σοφή παροιμία λέει "Ο Θεός να σε φυλάει από κακό γείτονα"! Και τέντα να βάλεις, θα σου την φτύνει, θα πετάει αναμμένα αποτσίγαρα ή κάφτρες και μπορεί ακόμη και να κατουράει πάνω της! Αν είσαι ενοικιαστής φύγε και ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες του δικού σου και του άλλου διαμερίσματος για τον μαλάκα από πάνω. Λέει ότι είναι ιδιοκτήτης. Βάλε σε άλλο σημείο την απλώστρα.
hp8 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Στις 23/8/2019 στις 8:55 ΠΜ, Eliza9 είπε έχω μια απλώστρα ρούχων και ο τύπος πάει ακριβώς από πάνω και καπνίζει και φτύνει, τι μπορώ να κάνω? αυτός δεν αφήνει τιποτα πουθενά ν ?
talibanakos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Συνανταω συχνα το εξης περιεργο: ειτε σε αγγελιες,ειτε απο συζητησεις,μαθαινω οτι υπαρχουν πολυκατοικιες που δεν επιτρεπουν τα κατοικιδια "βασει καταστατικου της πολυκατοικιας". Απο οσο γνωριζα,ο νομος επιτρεπει εως 2 κατοικιδια ανα διαμερισμα. Ισχυει αυτο για το καταστατικο της πολυκατοικιας,ή ειναι κατι που απλα αποφασισαν και επεβαλαν μονοι τους καποιοι; Δε συζηταμε για το τι προβληματα θα δημιουργηθουν μετα,εαν ας πουμε μπει καποιος σε ενα διαμερισμα και να εμφανισει μετα το κατοικιδιο,ρωταω απλα εαν ειναι νομιμο αυτο που λενε.
Joshua21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 15 ώρες πριν, talibanakos είπε Συνανταω συχνα το εξης περιεργο: ειτε σε αγγελιες,ειτε απο συζητησεις,μαθαινω οτι υπαρχουν πολυκατοικιες που δεν επιτρεπουν τα κατοικιδια "βασει καταστατικου της πολυκατοικιας". Απο οσο γνωριζα,ο νομος επιτρεπει εως 2 κατοικιδια ανα διαμερισμα. Ισχυει αυτο για το καταστατικο της πολυκατοικιας,ή ειναι κατι που απλα αποφασισαν και επεβαλαν μονοι τους καποιοι; Δε συζηταμε για το τι προβληματα θα δημιουργηθουν μετα,εαν ας πουμε μπει καποιος σε ενα διαμερισμα και να εμφανισει μετα το κατοικιδιο,ρωταω απλα εαν ειναι νομιμο αυτο που λενε. " Άρθρο 8 Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες 1. Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία έως δύο ζώων συντροφιάς. Στις πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται η διατήρηση έως δύο ζώων συντροφιάς σε κάθε διαμέρισμα, ακόμα και στην περίπτωση που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτης τους ή τον κάτοχό τους. Δεν επιτρέπεται η μόνιμη παραμονή των ζώων στις βεράντες του διαμερίσματος, η δε προσωρινή παραμονή τους σ΄ αυτές, τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας " http://www.opengov.gr/ypaat/?p=120&cpage=1
rus Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2019 11 ώρες πριν, SB_1957 είπε Και τέντα να βάλεις, θα σου την φτύνει, θα πετάει αναμμένα αποτσίγαρα ή κάφτρες και μπορεί ακόμη και να κατουράει πάνω της! Αν είσαι ενοικιαστής φύγε και ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες του δικού σου και του άλλου διαμερίσματος για τον μαλάκα από πάνω. Δηλαδη αυτα τα κανει επιτηδες? Αν ειναι να κατουραει την τεντα τοτε γιατι όχι και να του σπασει το αυτοκινητο...
runner1960 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 14 ώρες πριν, talibanakos είπε Συνανταω συχνα το εξης περιεργο: ειτε σε αγγελιες,ειτε απο συζητησεις,μαθαινω οτι υπαρχουν πολυκατοικιες που δεν επιτρεπουν τα κατοικιδια "βασει καταστατικου της πολυκατοικιας". Απο οσο γνωριζα,ο νομος επιτρεπει εως 2 κατοικιδια ανα διαμερισμα. Ισχυει αυτο για το καταστατικο της πολυκατοικιας,ή ειναι κατι που απλα αποφασισαν και επεβαλαν μονοι τους καποιοι; Δε συζηταμε για το τι προβληματα θα δημιουργηθουν μετα,εαν ας πουμε μπει καποιος σε ενα διαμερισμα και να εμφανισει μετα το κατοικιδιο,ρωταω απλα εαν ειναι νομιμο αυτο που λενε. O νόμος είναι πως επιτρέπονται εως 2 κατοικίδια ακόμα κι αν το καταστατικό της πολυκατοικίας λέει κάτι διαφορετικό.
a_f_a Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Θέλω να βρω το κανονισμό πολυκατοικίας (κτηριο γραφείων στο κέντρο, η μητέρα μου έχει ενα γραφείο άδειο πια). Δε βρίσκει το κανονισμό και η διαχειριστική εταιρεία με παρεπεμψε στο δικηγόρο τους. Κανείς του δεν τον έχει (αν και έπρεπε). Τωρα, ή πρέπει να παω να χτυπάω κουδούνια-πορτες ωρες εργασίας ΄(που δε θέλω να το κάνω) ή οπως είδα τα υποθηκοφυλάκια, έχουν στα αρχεία τους συμβόλαια και κανονισμούς; Μιλαως για το Υποθηκοφυλάκιο Αθηνων (που κατι έγινε Κτηματολογιο). Ειδα βγαζεις ηλεκτρονικό χαρτάκι απο γκοβ.γρ. Ωστόσο, ξέρει κάποιος αν όντως εχουν τους κανονισμούς; Τηλέφωνο δε σηκώνουν. Ευχαριστώ
stelios_2809 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Είναι φοβερό τι κόσμος και κοσμάκης κυκλοφορεί έξω και δυστυχώς πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια λογική α και τελικά αυτό να είναι μια αυταπάτη. εδω που νοικιάζω το ίδιο μου έλεγαν για κατοικίδιο (περί κανονισμών) , όταν πήρα το κλειδί ανακάλυψα ότι 2 ιδιοκτήτες έχουν σκυλάκια. Στη πράξη κανένα πρόβλημα. αυτο που θεωρώ άδικο στις πολυκατοικίες είναι με τα κοινόχρηστα και τα χιλιοστά. Αντιλαμβάνομαι η θέρμανση , το ασανσέρ κλπ να έχει αναλογική χρέωση με τα τετραγωνικά και τον όροφο. Σε εμάς έχει μια τεράστια αυλή με ΕΥΔΑΠ καλοκαιριού κοντά στα 1000-1200 ευρώ νερό από τα ποτίσματα που στη καλοκαιρινή περίοδο είναι τρελό κοστος. Πέρυσι πληρώσαμε 150 ευρώ νερό (χωριά τα υπόλοιπα). Νοικοκυραίοι
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 11 hours ago, a_f_a said: Θέλω να βρω το κανονισμό πολυκατοικίας (κτηριο γραφείων στο κέντρο, η μητέρα μου έχει ενα γραφείο άδειο πια). Δε βρίσκει το κανονισμό και η διαχειριστική εταιρεία με παρεπεμψε στο δικηγόρο τους. Κανείς του δεν τον έχει (αν και έπρεπε). Τωρα, ή πρέπει να παω να χτυπάω κουδούνια-πορτες ωρες εργασίας ΄(που δε θέλω να το κάνω) ή οπως είδα τα υποθηκοφυλάκια, έχουν στα αρχεία τους συμβόλαια και κανονισμούς; Μιλαως για το Υποθηκοφυλάκιο Αθηνων (που κατι έγινε Κτηματολογιο). Ειδα βγαζεις ηλεκτρονικό χαρτάκι απο γκοβ.γρ. Ωστόσο, ξέρει κάποιος αν όντως εχουν τους κανονισμούς; Τηλέφωνο δε σηκώνουν. Ευχαριστώ Θα πρέπει να ρωτήσεις την μητέρα σου για τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας την οποία υπέγραψε και της οποίας αντίγραφο πρέπει να έχει. Στη σύσταση συνήθως εμπεριέχεται ο Κανονισμός. Αν όχι, θα τον βρεις στο αρχείο του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών (πρώην Υποθηκοφυλακείο Αθηνών) - λογικά στο κτηματολογικό φύλλο του ΚΑΕΚ της πολυκατοικίας θα αναφέρεται. 2
a_f_a Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 4 hours ago, paredwse said: Θα πρέπει να ρωτήσεις την μητέρα σου για τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας την οποία υπέγραψε και της οποίας αντίγραφο πρέπει να έχει. Στη σύσταση συνήθως εμπεριέχεται ο Κανονισμός. Αν όχι, θα τον βρεις στο αρχείο του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών (πρώην Υποθηκοφυλακείο Αθηνών) - λογικά στο κτηματολογικό φύλλο του ΚΑΕΚ της πολυκατοικίας θα αναφέρεται. Σε ευχαριστώ πολύ. Η αγορά έγινε το 1975, έψαξε τα χαρτιά της δε βρίσκει σχετικά έγγραφα. Οπότε θα πάω στο Υποθηκοφυλακείο-Κτηματολογικό Γραφείο. Είδα οτι μπορώ να κλείσω ραντεβου ονλαϊν και μάλιστα για την επόμενη μέρα (σε προσφατα reviews έγραφαν οτι και τα ονλαϊν ραντεβού ήταν χάλια υπηρεσία). Θα παω προς το Αυγουστο που θα ειναι πιο ήσυχα μάλλον και θα είμαι εδώ. Ευχαριστώ.
konc Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 On 24/07/2024 at 13:40, a_f_a said: Η αγορά έγινε το 1975, έψαξε τα χαρτιά της δε βρίσκει σχετικά έγγραφα. To 75 δεν υπάρχει η περίπτωση να μην είχε καν συνταχθεί κανονισμός? 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Super Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 On 24/07/2024 at 13:40, a_f_a said: Σε ευχαριστώ πολύ. Η αγορά έγινε το 1975, έψαξε τα χαρτιά της δε βρίσκει σχετικά έγγραφα. Οπότε θα πάω στο Υποθηκοφυλακείο-Κτηματολογικό Γραφείο. Είδα οτι μπορώ να κλείσω ραντεβου ονλαϊν και μάλιστα για την επόμενη μέρα (σε προσφατα reviews έγραφαν οτι και τα ονλαϊν ραντεβού ήταν χάλια υπηρεσία). Θα παω προς το Αυγουστο που θα ειναι πιο ήσυχα μάλλον και θα είμαι εδώ. Ευχαριστώ. Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι αυτό: μια επίσκεψη στο αρχείο του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών (πρώην Υποθηκοφυλακείο Αθηνών) στην οδό Αριστοτέλους 175. 1 hour ago, konc said: To 75 δεν υπάρχει η περίπτωση να μην είχε καν συνταχθεί κανονισμός? Πάντα υπάρχει περίπτωση (ανεξαρτήτως έτους) να μην είχε συνταχθεί κανονισμός - συνήθως όμως υφίσταται και ενσωματώνεται στη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. 1
a_f_a Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 7 hours ago, konc said: To 75 δεν υπάρχει η περίπτωση να μην είχε καν συνταχθεί κανονισμός? Υπάρχει, τον είχε η μητέρα μου. Σε επικοινωνία ξανά με τη διαχειριστική εταιρεία μου είπαν οτι ως εξωτερικοί συνεργάτες, δεν οφείλουν να έχουν το κανονισμό. Οπότε θα πάω να δω στο στο αρχείο του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών.
_^ThEo^_ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα, είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία για πρώτη φορά και ένοικος μου ζητάει απόδειξη καταβολής κοινοχρήστων. Τι πρέπει να του δώσω; Αν τα κοινόχρηστά του είναι 50 ευρω, παίρνω μπλοκ αποδείξεων και γράφω ότι μου έδωσε 50 ευρω για τα κοινόχρηστα Σεπτεμβρίου πχ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα