Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα απνυέυτ στο bios της ASUS B150 PRO GAMING AURA και ενώ βάλαμε το .cad στον φιλικό του updater το πισί ρώτησε "are u sure u want to do this?" Πάτησα YES και δεν ξανάναψε ποτέ.

Δε κάνει beep. Μόνο αν βγάλουμε τις ram. 

Το μόνιτορ δεν ανάβει. Δοκιμάσαμε τα παρακάτω από δύο φορές : 

Βάλαμε βγάλαμε μπαταριά

Πήγαμε το τζαμπερ στο CLR RTC για το χρονικό διάστημα που αναγράφει το μανιουαλ.

Δοκιμάσαμε άλλη συνδεσμολογία στο μόνιτορ.

Παίζει να θέλουμε ένα ειδικό τσιπ για ρολ Μπακ 

Σε αυτή τη περίπτωση είμαι για κλάματα. Χειρότερο από το να μείνεις χωρίς χαρτί υγείας μετά από Thai και έξω να σε περιμένει η δικιά σου για να "συνεχίσετε"..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα λεει και στο manual, αλλα ριξε μια ματια.

2.1.3 
ASUS CrashFree BIOS 3 utility
The ASUS CrashFree BIOS 3 is an auto recovery tool that allows you to restore the BIOS file 
when it fails or gets corrupted during the updating process. You can restore a corrupted BIOS 
file using the motherboard support DVD or a USB flash drive that contains the updated BIOS 
file.
• Before using this utility, rename the BIOS file in the removable device into 
B5PG.CAP (μπορει για την Aura να θελει αλλο ονομα)

• The BIOS file in the support DVD may not be the latest version. Download the latest 
BIOS file from the ASUS website at 
www.asus.com

Recovering the BIOS
To recover the BIOS:
1. Turn on the system.
2. Insert the support DVD to the optical drive or the USB flash drive that contains the 
BIOS file to the USB port.
3. The utility automatically checks the devices for the BIOS file. When found, the utility 
reads the BIOS file and enters ASUS EZ Flash 3 utility automatically.
4. The system requires you to enter BIOS Setup to recover BIOS settings. To ensure 
system compatibility and stability, we recommend that you press <F5> to load default 
BIOS values.
DO NOT shut down or reset the system while updating the BIOS! Doing so can cause 
system boot failure!

Επεξ/σία από Shadowjump
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σιγουριά, πριν δοκιμάσεις το crashfree αποσυνδεσε όλους τους δίσκους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να διαβαστεί ως boot device, ώστε το bios να μην προσπαθήσει να βρει boot partition από καμία συσκευή πλην της usb, και χρησιμοποίησε το usb port που είναι ακριβώς δίπλα από το lan. 

Πες μας νέα όταν το δοκιμάσεις

Επεξ/σία από kogos
Δημοσ.

Αν ΔΕΝ παίξει τίποτα (crashfree κ.λπ), ψάχνεις ebay. Υπάρχουν αρκετοί που πουλάνε προγραμματισμένο τσιπάκι BIOS, οπότε αντικαθιστάς το δικό σου (το είχα κάνει σε μία Asus, πριν 1-2 χρόνια)

Δημοσ.

Αρχικά περισσεύει να σας περιγράψω την ζεστασιά που με κάνετε να αισθάνομαι με το σαππορτο σας.

Παιδιά, το δοκιμάσαμε το παραπάνω, με δυο εναλλακτικα ονοματα (B5PG.CAP κτλπ) που είδαμε στο διαδίκτυο καθώς και το παραπάνω.. περάσαμε σε USB καθώς προσπαθήσαμε και το DVD PLAYER me to OFFICIAL CD του.

Τζίφος, το κακό είναι πως ΟΥΤΕ το keyboard δεν ανάβει, επίσης δεν ξέρω αν θα δείξει η οθόνη με dvi to hdmi Και δεν θα ζητάει καμιά απαρχαιομένη VGA για να δείξει. 

Άρα, ΚΑΙ με USB και με CD, δεν δείχνει τίποτα ΟΣΗ ΩΡΑ και να περιμένουμε, και προ πάντων δεν βγάζει ήχο ποτέ μα ποτέ παρα μόνο όταν βγάζω τις RAM που δεν πιάνεται καν σαν γεγονός.

Ξεκινάω τώρα που σας γράφω να αφαιρώ και όλους τους HDD/SSD που λέει ο kogos καθώς τα USB τα δοκιμάσαμε χθες.. θα το αφήσω ΜΟΝΟ με DVD PLAYER, KB και ΟΘΟΝΗ και θα επαναλάβω.

Δημοσ.

update : δοκίμασα ξανά από την αρχή τα εξής :

1. έβγαλα μπαταρία ενώ είχα το πισί με το διακοπτάκι του PSU OFF

2. έκανα JUMP το CLRRTC

3. Άφησα ΜΟΝΟ keyboard πάνω, και είχα πάνω plugged τόσο το αρχείο CAP στο USB (και όχι σε USB3) καθώς και το OFFICIAL CD μέσα στο DVD PLAYER μήπως και..

ΤΖΙΦΟΣ. Αρχίζω και φρικάρω, επίσης την πιο τρελή φρίκη την έχω όταν διαβάζω ιδέες σαν αυτή του oresti παραπάνω, που θα με κάνει να μείνω χωρίς πισί για παραπάνω από 3 μέρες ξέρω γω.. λες και ξέρω πως θα ζήσω μετά..

Δημοσ.

Αν το χτυπ'ησεις από Γερμανία, θέλει μία βδομαδίτσα. Το ξέρω, είναι δύσκολο να περιμένεις, αλλά από το να καταναλώνεις ενέργεια και να κάνεις τόσο κόπο, για να μην καταλήξεις και κάπου...

Ένα τελευταίο δοκίμασε: Βγάλε καλώδιο τροφοδοσίας, ξεφόρτισε το τροφοδοτικό μέσω power button, βγάλε τη CPU από το motherboard και ξανακούμπωσέ τη και δοκίμασε

Δημοσ.
23 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Παιδιά προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα απνυέυτ στο bios της ASUS B150 PRO GAMING AURA και ενώ βάλαμε το .cad στον φιλικό του updater το πισί ρώτησε "are u sure u want to do this?" Πάτησα YES και δεν ξανάναψε ποτέ.

Δε κάνει beep. Μόνο αν βγάλουμε τις ram. 

Το μόνιτορ δεν ανάβει. Δοκιμάσαμε τα παρακάτω από δύο φορές : 

Βάλαμε βγάλαμε μπαταριά

Πήγαμε το τζαμπερ στο CLR RTC για το χρονικό διάστημα που αναγράφει το μανιουαλ.

Δοκιμάσαμε άλλη συνδεσμολογία στο μόνιτορ.

Παίζει να θέλουμε ένα ειδικό τσιπ για ρολ Μπακ 

Σε αυτή τη περίπτωση είμαι για κλάματα. Χειρότερο από το να μείνεις χωρίς χαρτί υγείας μετά από Thai και έξω να σε περιμένει η δικιά σου για να "συνεχίσετε"..

εγγύηση δεν εχεις?

Δημοσ.

Έχω. Σοβαρά όμως πρέπει να φτάσω εκεί; Από απντέυτ να κάτσω να ξεριζώσω, μεταφέρω μέσω ΕΛ.ΤΑ ή διαδρομής μετά τη δουλειά, περιμένω για 6-15 εργάσιμες, και ξανά μανά επαναφορά και εγκατάσταση.. δεν είναι happy ending για εμένα. Το αντιλαμβάνεσαι.

Κάνω αυτό με τον CPU αν είναι, είμαι απεγνωσμένος. Επανέρχομαι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δημοσ.

Διάβασα στο redit ότι το crashfree είναι μόνο για failed overclock. Άστα βραστά δηλαδή. Δεν ξέρω αν είναι έτσι τα πράγματα γιατί δεν είναι από έγκυρη πηγή αλλά από χωριστή. Πάντως η asus μιλά για corrupted bios αλλά δεν βρήκα ούτε έναν που να τα κατάφερε. Gigabyte dual bios ftw

Δημοσ.

Στην Asus M4A79 το crashfree είχε δουλέψει μόνο με το CD . Το usb δεν δούλεψε . 

Σε μένα όμως η οθόνη άναβε και μου  έβγαζε μήνυμα ότι έχει πρόβλημα το bios 

Δημοσ.

Αγορασε η βρες καποιον τεχνικο που να εχει bios programmer κ εισαι ετοιμος. Με την προϋποθεση οτι βγαινει το bios chip απο την μητρικη σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...