Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://4k.com/news/lthree-of-lgs-4k-tvs-offer-pseudo-uhd-and-a-raw-deal-for-consumers-uh6400-uh6100-uf6800-16649/

Βασικά τα pixels είναι εκεί αλλά αχρηστεύονται δημιουργόντας ένα dithering effect που απλά μειώνει την ποιότητα εικόνας. Ουσιαστικά αντί για 3840 pixels οριζόντια χρησιμοποιείται το 75% γιατί τα υπόλοιπα είναι λευκά. Η ανάλυση που προκύπτει είναι 2880 οριζόντια pixels.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λεω να παρω 4... να τα βαλω γυρο μου και να βαζω βιντεο με πλουσια σπιτι σε 360 ετσι θα κοροιηδευω τον εαυτο οτι ειμαι πλουσιος μουχχαχαχαχα

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, stryder είπε

Καλή χρονιά σε όλους, ρε παιδιά τι άρθρο είναι αυτό ????

Το 2018 μπήκε με χαράτσια, μέτρα άγχοι  και ανασφάλειες αλλά ας δούμε τον νέο 

προβολέα 4Κ  UHD της LG για όσους η ΔΕΗ δεν μας έχει κόψει ακόμα και ξανατονίζω ΑΚΟΜΑ το ρεύμα να βλέπουμε τον Τσίπρα σε full ανάλυση έχοντας πάρει νέο δάνειο για να αποκτήσουμε κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει λόγος να διαφημίζετε και να προβάλετε σε μια χώρα που σχεδόν όλοι οι νέοι δεν θα μπορούμε να έχουμε όχι σπίτι για να βάλουμε τον προβολέα αλλά αντοχή για να τον δούμε σε φωτογραφία.

Θα βλέπουμε τουλάχιστον HD ψωμάκια και φαγητά να ξεχνιόμαστε :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P 

Καιρος η μιζερια να ερθει και σε τεχνολογικο φορουμ. Βουρ να γινουμε σαν τον Αυτια

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Google.com ---> "lg fake 4k panels"

Οι OLED της LG έχουν RGBW και το οποίο έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το RGBW structure δεν είναι κακό, το αντίθετο. Για αυτό μου έκανε εντύπωση αυτό που λες, και διάβασα το άρθρο αυτό http://4k.com/news/lthree-of-lgs-4k-tvs-offer-pseudo-uhd-and-a-raw-deal-for-consumers-uh6400-uh6100-uf6800-16649/

Ισχύει λοιπόν αυτό που λες, στις φθηνές LCD 4k τηλεοράσεις, σε αντίθεση με τις OLED που έχουνε ένα subpixel white για κάθε τριάδα RGB με αποτέλεσμα να έχουνε 4Κ * 4 subpixels. Στις φθηνές LCD, το white τρώει από τον συνολικό αριθμό των 4Κ * 3 subpixels με αποτέλεσμα η συνολική ανάλυση να είναι 3/4 του 4Κ.

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/2398506-rgb-vs-rgbw-lcd-4k-ultra-hd-designation.html

"Unlike LG's OLED TVs, in which each pixel includes a white sub-pixel in addition to red, green, blue, its RGBW LCDs are based on a scheme where every fourth sub-pixel in a row is white, which means that each white sub-pixel is shared by adjacent pixels. This arrangement requires the panel to jump through some hoops in order to render 3840x2160 UHD video."

Για να το κάνω πιο λιανά

4Κ rgb = 11.520 subpixels / 3 = 3840 pixels

4K rgbw lcd = 11.520 subpixels / 4 = 2880 pixels

4k rgbw oled = 15.360 subpixels / 4 = 3840 pixels

Οι oled επομένως δεν επηρεάζονται από το RGBW γιατί έχουν περισσότερα subpixels και το white κόβει από εκεί. Αντίθετα στις φθηνές lcd το white κόβει από τον κανονικό αριθμό subpixels.

Μεγάλο φάουλ, για μένα, αυτό από την lg. Μιλάμε για 3K ανάλυση και όχι 4Κ ακόμη και αν το κάνει μόνο στις πολύ φθηνές LCD όπως λέει (οι ακριβές έχουν rgb). Όταν γράφεις 4Κ πρέπει να δίνει 4Κ. Τέλος.

Επίσης να συμπληρώσω ότι δεν φταίει αυτό καθέ αυτό το RGBW. Δηλαδή μην ανησυχήσει κάποιος ότι επειδή έχει RGBW έχει μειωμένη ανάλυση. Μόνο στα φθηνά μοντέλα κόβει subpixels από το 4Κ.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.

...“ενώ τα δύο ισχυρά 7W ηχεία παρέχουν μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία ήχου”. Είμαι πιασμένος και πονάω όταν γελάω, σοβαρευτείτε.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε

Off topic εγώ που έχω lg 4κ Πως μπορώ να δω αν έχω fake 4κ panel?

Βάλε στο google το μοντέλο με την φράση "fake 4k" δίπλα. Αν είναι μοντέλο του 16, το link που έβαλα παραπάνω λέει ποια είναι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fil_X είπε

Sorry LG αλλα η Xiaomi με 5k lumen σας έφαγε όλους από την αφετηρία!!!

5k lumen= 5000 lumens . Σίγουρα καλύτερο από της Lg με τα 2500 αλλά δεν εχουν την ίδια ανάλυση....4K vs fullHd. Νομίζω κάτι λάθος έκανες με την αφετηρία....

Δημοσ.
1 hour ago, stryder said:

Καλή χρονιά σε όλους, ρε παιδιά τι άρθρο είναι αυτό ????

Το 2018 μπήκε με χαράτσια, μέτρα άγχοι  και ανασφάλειες αλλά ας δούμε τον νέο 

προβολέα 4Κ  UHD της LG για όσους η ΔΕΗ δεν μας έχει κόψει ακόμα και ξανατονίζω ΑΚΟΜΑ το ρεύμα να βλέπουμε τον Τσίπρα σε full ανάλυση έχοντας πάρει νέο δάνειο για να αποκτήσουμε κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν υπάρχει λόγος να διαφημίζετε και να προβάλετε σε μια χώρα που σχεδόν όλοι οι νέοι δεν θα μπορούμε να έχουμε όχι σπίτι για να βάλουμε τον προβολέα αλλά αντοχή για να τον δούμε σε φωτογραφία.

Θα βλέπουμε τουλάχιστον HD ψωμάκια και φαγητά να ξεχνιόμαστε :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P 

Έχει κάποια σχέση με το άρθρο το μήνυμά σου;

Δημοσ.

Καλό θα ήταν τα άρθρα σε αυτό το σάιτ να μην ειναι σα διαφιμιστικά σποτάκια. Το συγκεκριμένο είναι εμφανώς διαφημιστικό, όχι τεχνολογικό. Αν ήταν έτσι θα διάβαζα https://techblog.gr/, όχι ινσόμνια.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Dudadidos είπε

Καλό θα ήταν τα άρθρα σε αυτό το σάιτ να μην ειναι σα διαφιμιστικά σποτάκια. Το συγκεκριμένο είναι εμφανώς διαφημιστικό, όχι τεχνολογικό. Αν ήταν έτσι θα διάβαζα https://techblog.gr/, όχι ινσόμνια.

Από κάπου πρέπει να βγάλει και κάνα φράγκο αυτό το ρημάδι το site αδερφέ..αναγκαίο κακό

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

5k lumen= 5000 lumens . Σίγουρα καλύτερο από της Lg με τα 2500 αλλά δεν εχουν την ίδια ανάλυση....4K vs fullHd. Νομίζω κάτι λάθος έκανες με την αφετηρία....

Πολύ λίγο υλικό με ανάλυση 4k και άθλιες συνδέσεις που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν,οπότε για την Ελλάδα του 2018 είναι οτι καλύτερο συν ότι έχει και Android(Kodi)

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι πιο αστείο.
Το "με 2 ηχεία 7W μέσα στο σασί αυτό που βλέπουμε έχεις κινηματογραφικό ήχο" (ΧΑ ΧΑ!) ή το 2500 lumens (και πετάγεται ο άλλος και λέει για τα 5000 της Xiaomi).

Για να δώσουμε λίγο τα φώτα, η φωτεινότητα ενός προβολέα είναι χαρακτηριστικό που όσο περισσότερο δεν σημαίνει καλύτερη εικόνα/προβολέας.
Για την "ιδανική" εικόνα, θέλουμε συγκεκριμένη φωτεινότητα (για να είμαστε και μέσα στα χαρακτηριστικά που έχουν καθορίσει με τα διάφορα πρότυπα (rec709, rec2020, dolby vision).
Όσο περισσότερο φως δίνει ένας προβολέας, τόσο περισσότερες (συνήθως) ίντσες μπορούμε να ανοίξουμε. Χονδρικά (γιατί παίζουν ρόλο πολλά, όπως ο φακός, το throw ratio του φακού, ο χώρος μας κλπ), όμως αν πάρουμε έναν προβολέα 5000 lumens @100% White, και ανοίξουμε κάδρο 100" στο σαλόνι μας, απλά θα καταφέρουμε να έχουμε μια πολύ φωτεινή και ξεπλυμένη (low contrast) εικόνα και θα φωταγωγούμε και το δωμάτιο τόσο πολύ που και ακόμα σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο με μαύρους μάλιστα τοίχους θα κάνουμε την νύχτα μέρα.

Θα ήθελα να δω και τις επιδόσεις του σε σημαντικά θέματα όπως black depth, color accuracy & gamut, διάρκεια ζωής της λάμπας, ποιότητα φακού, και πόσο τελικά... βολικός και εύκολος για κάθε δωμάτιο είναι όσον αφορά την τοποθέτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...