Προς το περιεχόμενο

Technicolor TG788v v3

koskappas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, 

Δυστυχώς  1) έχω και γω αυτο το σκουπίδι. 

Αρχικά δεν μου φορτώνει το web gui. Αυτό έχω την εντύπωση πως έχει να κάνει με το wifi repeater που έχω - δεν ξέρω γιατί - απλά το έχω παταρήσει.

Ζήτησα από την wind τον κώδικα και αρνείται να μου τον δώσει για λόγους ασφαλείας. Τους εξήγησα ότι δεν είναι στο χέρι τους να τον μου τον δώσουν η όχι αλλα δεν ίδρωσε το αυτί του οπότε και θα προχρήσω σε καταγγελία στην ΓΓΠΚ και βλέπουμε.

Δυστυχώς 2) έχω το τελευταίο firmware της wind και το τρικ με το DynDNs για root δεν παίζει.

Έχω 3 ερωτήσεις.

α) Γϊνεται να κάνω downgrade στην τελευταία έκδοση που γίνεται να γίνει ροοτ? έχει κανείς η μπορεί κάποιος που έχει αυτή την έκδοση να ανεβάσει κάποιο dump?

β) Στην τελευταία έκδοση υπάρχει κάποιος τρόπος να μπώ με SSH ? 

γ) Αν τους πάρω τηλ και ζητήσω downgrade υπάρχει περίπτωση να μου το κάνουν remotely?

Επεξ/σία από magista
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 30/09/2019 at 17:28, jcharisiadis said:

Καλησπέρα παιδιά, σε wind vdsl50 με αυτό το ρούτερ, τι max ταχύτητα να περιμένω στο wifi αν θεωρητικά όλα είναι καλά; Μου παίζει από 5 μέχρι 40Μbps αποσο είδα, είναι φυσιολογικό;

εχω πετυχει και 5mbyte/sec δηλαδη τερματισα την γραμμη vdsl 50/5 αλλα σε κοντινη αποσταση.εχω πετυχει και περιπτωσεις γιατι εξαρτατε αποσταση,παρεμβολες/ΣΥΣΚΕΥΗ να μην πιανει ουτε τα μισα.και οχι μονο με αυτο το ρουτερ αλλα και με αλλα.γενικως τα 2,4 εχουν πεθανει.

On 03/10/2019 at 15:04, mogolfiero said:

Την ίδια απορία έχω και εγώ για το συγκεκριμένο ρούτερ. Από τη στιγμή που προσφέρει μόνο single band 2.4GHz WiFi το θεωρώ απίθανο να μπορεί να πιάσει όλο το "μέγεθος" της σύνδεσης των 50mbps. Σε home network με συσκευές μία στο 2.4 και μία στο Ethernet οι ταχύτητες σπάνια ξεπερνούν τα 2.5-3mb/sec στην καλύτερη, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 20mbps. 

To θεωρώ απαράδεκτο σε συνδέσεις άνω των 24mbps να δίνεται υποχρεωτικά ρούτερ χωρίς AC κανάλι. 

Εγώ περιμένω να ενεργοποιηθώ και να κάνω τις απαραίτητες μετρήσεις ώστε να απευθυνθώ στο τεχνικό τμήμα της Wind και να ζητήσω αλλαγή του 788 σε 789 που δίνουν στις 100άρες συνδέσεις και είναι dual band 2.4 και 5GHz. Βέβαια αν θα δεχτούν να μου κάνουν την αλλαγή είναι άλλου παππά ευαγγέλιο...

θεωρητικα μπορει να τα πιασεις.πρακτικα δεν ειναι τιποτα σιγουρο.

On 17/10/2019 at 15:39, magista said:

Καλησπέρα παιδιά, 

Δυστυχώς  1) έχω και γω αυτο το σκουπίδι. 

Αρχικά δεν μου φορτώνει το web gui. Αυτό έχω την εντύπωση πως έχει να κάνει με το wifi repeater που έχω - δεν ξέρω γιατί - απλά το έχω παταρήσει.

Ζήτησα από την wind τον κώδικα και αρνείται να μου τον δώσει για λόγους ασφαλείας. Τους εξήγησα ότι δεν είναι στο χέρι τους να τον μου τον δώσουν η όχι αλλα δεν ίδρωσε το αυτί του οπότε και θα προχρήσω σε καταγγελία στην ΓΓΠΚ και βλέπουμε.

Δυστυχώς 2) έχω το τελευταίο firmware της wind και το τρικ με το DynDNs για root δεν παίζει.

Έχω 3 ερωτήσεις.

α) Γϊνεται να κάνω downgrade στην τελευταία έκδοση που γίνεται να γίνει ροοτ? έχει κανείς η μπορεί κάποιος που έχει αυτή την έκδοση να ανεβάσει κάποιο dump?

β) Στην τελευταία έκδοση υπάρχει κάποιος τρόπος να μπώ με SSH ? 

γ) Αν τους πάρω τηλ και ζητήσω downgrade υπάρχει περίπτωση να μου το κάνουν remotely?

1.δεν θα σου δωσουν root κωδικο και ουτε μπορεις να τουςυποχρεωσεις. 

2.δεν θα σου κανουν Downgrade.

3.δεν φταιει το Repeater>ειναι θεμα του Web interface και οχι μονο στην wind.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που το hack δεν είναι πλέον δυνατό, για να μην ταλαιπωρείστε, θα σας πρότεινα να αγοράσετε ένα καλό router (όχι, τα router τον 50-60 ευρώ δεν είναι καλά), π.χ. Netgear R7000, R8000, Asus rt-ac86u και άνω, Tplink c4000 κλπ , συνδέστε στο σε μια από τις Lan του technicolor και ξεκινήστε το setup του router. Αυτό είτε μπορείτε να το ρυθμίσετε ως Access point είτε ως κανονικό router με πιθανό όμως το διπλό ΝΑΤ (Double NAT). Ακόμη και έτσι χρησιμοποιώντας πλέον το νέο router σας για σύνδεση και αφού φυσικά απενεργοποιήσετε το wifi του Technicolor, η διαφορά στην πρόσβαση του Internet θα είναι χαοτική. Ακόμη και στην περίπτωση του Double NAT το πιθανότερο είναι να μην αντιμετωπίσετε πουθενά κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από NewGascp

20 minutes ago, NewGascp said:

Από την στιγμή που το hack δεν είναι πλέον δυνατό, για να μην ταλαιπωρείστε, θα σας πρότεινα να αγοράσετε ένα καλό router (όχι, τα router τον 50-60 ευρώ δεν είναι καλά), π.χ. Netgear R7000, R8000, Asus rt-ac86u και άνω, Tplink c4000 κλπ , συνδέστε στο σε μια από τις Lan του technicolor και ξεκινήστε το setup του router. Αυτό είτε μπορείτε να το ρυθμίσετε ως Access point είτε ως κανονικό router με πιθανό όμως το διπλό ΝΑΤ (Double NAT). Ακόμη και έτσι χρησιμοποιώντας πλέον το νέο router σας για σύνδεση και αφού φυσικά απενεργοποιήσετε το wifi του Technicolor, η διαφορά στην πρόσβαση του Internet θα είναι χαοτική. Ακόμη και στην περίπτωση του Double NAT το πιθανότερο είναι να μην αντιμετωπίσετε πουθενά κανένα πρόβλημα.

αν πανε σε access point το κοστος θα ειναι μικροτερο και γλυτωνουν το δευτερο Nat.αν πανε σε router τοτε μπορουν να κανουν dmz,one to one nat κτλ για να γλυτωσουν τα 2 Nat και τα διπλα Port forward. προσωπικα τωρα το V3 για νορμαλ χρηση παιζει .το πιο ενοχλητικο ειναι το web interface που εχει. μετα ειναι ενα θεμα το οτι εχει μονο 2,4 ghz band οποοτε αν καποιος θελει να παρει ολο το bandwidth απο Wifi μπορει να αποδειχτει δυσκολο.

τα 2 Nat θα κανουν θεμα μονο αν θελει να ανοιξει Ports που θα χρειαστει διπλο Port forward/dmz στο technicolor αναλογως τι θα διαλεξει.

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει το router λόγο διαφορετικής mac adress από το modem-router του isp. Σε αυτήν την περίπτωση είτε θα πρέπει να κάνετε στο νέο router mac cloning είτε να ζητήσετε από τον ISP σας (π.χ. Wind) να σας επιτρέψει να συνδέσετε συσκευή δικτύου (router) με διαφορετική mac adress, και αυτό γιατί, αν δεν κάνω λάθος, (ας με διορθώσει κάποιος), οι ISP κάνουν bind τη γραμμή μας με  το δικό τους εξοπλισμό και σε επίπεδο mac adress.

4 hours ago, NewGascp said:

Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει το router λόγο διαφορετικής mac adress από το modem-router του isp. Σε αυτήν την περίπτωση είτε θα πρέπει να κάνετε στο νέο router mac cloning είτε να ζητήσετε από τον ISP σας (π.χ. Wind) να σας επιτρέψει να συνδέσετε συσκευή δικτύου (router) με διαφορετική mac adress, και αυτό γιατί, αν δεν κάνω λάθος, (ας με διορθώσει κάποιος), οι ISP κάνουν bind τη γραμμή μας με  το δικό τους εξοπλισμό και σε επίπεδο mac adress.

ξερω οτι καποτε το εκανε η cyta αυτο για να μην μπορει να γινει register το voip απο αλλη συσκευη ακομα και αν επαιρνες τα στοιχεια.πλεον δεν νομιζω να το κανουν. ειναι και δυσκολο να το παρακολουθησεις αυτο για τον λογο οτι σε πιθανες αντικαταστασεις πρεπει να ενημερωνεις την βαση.αλλα ακομα και αν αφηνες τις δικες σου Mac address απο ολους τους εξοπλισμους παλι ειναι λιγο διαδικασια. δεν ξερω αν το κανει κανας παροχος πλεον.

πολλοι παροχοι δεν εχουν καν radius και βαζεις ενα default username  και παιζεις.

Τελικά θα μου το αντικατστήσουν με το 789 με την προϋπόθεση ότι θα τους καλέσω για να μου κάνουν firmware upgrade χαχαχα. Υπάρχει τρόπο για ροοτ στο 789?

8 ώρες πριν, magista είπε

Τελικά θα μου το αντικατστήσουν με το 789 με την προϋπόθεση ότι θα τους καλέσω για να μου κάνουν firmware upgrade χαχαχα. Υπάρχει τρόπο για ροοτ στο 789?

Πώς τους έπεισες να στο δώσουν; Σαφώς καλύτερο router.

18 hours ago, magista said:

να τους καλεσεις για firmware update?συνηθως γινονται αυτοματα απο την βαση και δεν μπαινει χερακι στην μεση.κανεις δεν αναβαθμιζει Manual τοσες εκατονταδες εξοπλισμους. παντως ναι ειναι μερα με την νυχτα το 788 με το 789.

καλημερα, ειχα παει σε καταστημα τεχνολογιας και εψαχνα τροπο για να κανω streaming video υψηλης αναλυσης (15 Gb αρχεια) απο υπολογιστη σε smart tv ασυρματα. Μου ειπαν οτι το μοντεμ εφοσον ειναι απο τον παροχο υποστηριζει bitrate ως 10 Μbps. Για το συγκεκριμενο μοντεμ εψαξα να βρω στις προδιαγραφες κατι τετοιο αλλα δεν βρηκα.

Η συνδεση που εχω ειναι 50αρα

Γνωριζει κανενας?

25 minutes ago, gasgounis said:

καλημερα, ειχα παει σε καταστημα τεχνολογιας και εψαχνα τροπο για να κανω streaming video υψηλης αναλυσης (15 Gb αρχεια) απο υπολογιστη σε smart tv ασυρματα. Μου ειπαν οτι το μοντεμ εφοσον ειναι απο τον παροχο υποστηριζει bitrate ως 10 Μbps. Για το συγκεκριμενο μοντεμ εψαξα να βρω στις προδιαγραφες κατι τετοιο αλλα δεν βρηκα.

Η συνδεση που εχω ειναι 50αρα

Γνωριζει κανενας?

το βασικο ειναι τι υποστηριζει και η tv σου.το 788 v3 καλως ή κακως είναι 802.11n στα 2,4 ghz>δεν ειναι Dual band. οποτε καλυτερα θα επαιζε ενα Dual band access point αρκει να υποστηριζει και η Smart tv dual band 5ghz. το 788 v3 το πολυ να ειναι 300mbps ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ στα 2,4 ghz.στην πραξη αν βγαλεις 70-80  καλα θα εισαι. αν δεν σε καλυπτει πας σε dual band access point ή βαζεις ethernet ή powerline.τσεκαρε τι υποστηριζει και η tv βεβαια.

βλεπω οτι το θεμα μου ειναι off topic, οποτε συγνωμη αλλα συνεχιζω:

ethernet δεν μπορω να βαλω γιατι τηλεοραση και υπολογιστης ειναι σε διαφορετικα δωματια.

με μπερδεψες με τα νουμερα των 70-80 και 300 mbps που γραφεις. Το νουμερο των 20mbps που εχουν οι ταινιες σαν bitrate εχει σχεση με τις δυνατοτες του μοντεμ?

Aπο οτι βλεπω, η τηλεοραση υποστηριζει dual band, επισυναπτω σχετικο παρακατω. ποια λυση προτεινεις εσυ? Νομιζω οτι το powerline ειναι η πιο οικονομικη, περιπου 50€. Σωστα?

Θελω να βλεπω τις ταινιες απο το ενα δωματιο στο αλλο, μεσω plex?

Y.Γ. αν ειναι εντελως οff-topic, να το μεταφερεις σε αναλογο τοπικο?

image.png.81bbcc14c1def76722cbca8121ef7442.png

10 minutes ago, gasgounis said:

βλεπω οτι το θεμα μου ειναι off topic, οποτε συγνωμη αλλα συνεχιζω:

ethernet δεν μπορω να βαλω γιατι τηλεοραση και υπολογιστης ειναι σε διαφορετικα δωματια.

με μπερδεψες με τα νουμερα των 70-80 και 300 mbps που γραφεις. Το νουμερο των 20mbps που εχουν οι ταινιες σαν bitrate εχει σχεση με τις δυνατοτες του μοντεμ?

Aπο οτι βλεπω, η τηλεοραση υποστηριζει dual band, επισυναπτω σχετικο παρακατω. ποια λυση προτεινεις εσυ? Νομιζω οτι το powerline ειναι η πιο οικονομικη, περιπου 50€. Σωστα?

Θελω να βλεπω τις ταινιες απο το ενα δωματιο στο αλλο, μεσω plex?

Y.Γ. αν ειναι εντελως οff-topic, να το μεταφερεις σε αναλογο τοπικο?

Παμε ενα ενα.
το 788 v3 υποστηριζει 2,4 ghz>δεν θυμαμαι το μεγιστο που υποστηριζει αλλα δεν θα ειναι πανω απο 300Mbit.μιλαμε 300mbit data σαν να λεμε 300mbit internet.
αυτο ειναι το μεγιστο θεωρητικο στα 2,4 ghz στο 802.11n. στην πραξη δεν θα δεις πανω απο 70-80.
αντιθετα στα 5 ghz και στο 802.11ac οι ταχυτητες ειναι πανω απο 1000 και στην πραξη θα δεις και 800-900 χωρις θεμα.
εννοειται οσο μεγαλωνουν τα εμποδια η μεγιστη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταχυτητα μειωνεται.

καθε ταινια θελει και καποια mbit ταχυτητα για να την περασεις απο το ενα Pc στον Player κτλ.πχ τα 4k μπορει να ζητανε 40 mbit για να μεταφερθουν.τα νουμερα τυχαια.αν ζητανε πχ τα 4κ 100mbit τοτε σε 802.11n δεν θα τα πιασεις στην πραξη.στην θεωρια ναι στην πραξη οχι.
οποτε η tv σου κανει τα παντα.
τωρα δυο λυσεις.
α.παιρνεις ενα access point dual band για να μην αλλαξεις το 788.θα σου βγει πιο φτηνα.β.βαζεις ενα ζευγαρι Powerline και δινεις με ethernet κατευθειαν στην tv.
δεν μπορω να σου πω ποιο θα παιξει πιο καλα.συνηθως τα Powerlines παιζουν αρκετα καλα.
βεβαια μπορεις να δοκιμασεις και με το υπαρχον ρουτερ αν σε καλυπτει.αν εχεις πολλα εμποδια δεν ειναι καλη λυση το wifi στα 5ghz.

ta 5ghz περνανε πιο δυσκολα τα εμποδια συγκριτικα με τα 2,4 ghz δυστυχως.

αν μπορεις να δανειστεις κανα Dual band router ή κανα ζευγαρι Powerline θα ηταν καλο για να κανεις δοκιμη.

πουλινε, εισαι ταλεντο.

Διαβαζα τα σχολια σου σχετικα με τα μπουφαν και τα layers σεαλλο νημα. Τωρα, διαβαζω τις αναλυσεις σου και εδω.

Να σαι καλα.

Θα ψαξω απο που μπορω να δανειστω τιποτα απο τα παραπανω και βλεπουμε!

3 minutes ago, gasgounis said:

πουλινε, εισαι ταλεντο.

Διαβαζα τα σχολια σου σχετικα με τα μπουφαν και τα layers σεαλλο νημα. Τωρα, διαβαζω τις αναλυσεις σου και εδω.

Να σαι καλα.

Θα ψαξω απο που μπορω να δανειστω τιποτα απο τα παραπανω και βλεπουμε!

ξεκινα με οτι εχεις γιατι μπορει να παιζεις μια χαρα.επισης σκοπος ειναι να εχεις καλο σημα μεχρι την tv.ακομα και να παρεις dual band και 802.11ac αν το σημα σου ειναι χαμηλο ουτε 50 δεν θα πιανεις.οποτε εκει βοηθαει το powerline.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...