Προς το περιεχόμενο

Disk boot failure

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους εδω και ένα μήνα αντιμετωπίζω με τον σταθερό μου υπολογιστή το συγκεκριμένο πρόβλημα στα καλά καθούμενα μόλις τον ανοίξω μου γράφει disk boot failure insert system disk ε υπέθεσα και εγώ να του κάνω ένα φόρματ μπας και συνέλθει αλλά τίποτα δεν διαβάζει ούτε το CD ούτε ένα usb stick που έχω και κάνω τα φόρματ. Αποφάσισα να το πάω σε ένα πολύ γνωστό κατάστημα στο Περιστέρι. Και αφού έκαναν την διάγνωση η οποία στοίχισε και 30 ευρώ μου είπαν έχει καεί η μητρική και επειδή δεν υπάρχει άλλη τέτοια είναι 1156 (gigabyte ud3 pa55) πρεπει να αλλάξω και επεξεργαστή πράγμα που δεν θέλω και τον πήρα και έφυγα και αναρωτιέμαι τώρα που τον ψαζουλευω αν είχε καεί η μητρική θα έμπαινε στα bios και αυτα;θα άνοιγε ο υπολογιστής έστω μέχρι εκει; η Κάτι γίνεται με τον σκληρό; 

Επεξ/σία από kagkouras
Δημοσ.

Και όμως τα δοκίμασα όλα τα boot order και τα σχετικά τα CD για κάποιον λόγο δεν τα διαβάζει το στικακι το ίδιο τα boot order πρώτο έχω τον σκληρό γενικά αυτό το άρθρο το είχα διαβάσει και εγώ. Απλά μου κάνει εντύπωσ γιατί εκεί σε εκείνο το κατάστημα μου είπαν για μητρική και όχι πχ για σκληρό αν είχε χαλάσει λεφτά θα έπαιρναν κι στα 2

Δημοσ.

Ναι μπορεί η μητρική να υπολειτουργεί και πιθανόν κάποια στιγμή να νεκρώσει τελείως. Δοκιμές που μπορείς να κάνεις είναι:

1) Να δοκιμάσεις άλλο καλώδιο sata 

2) Να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Ακομα και ο sata controler να εχει χαλασει πανω στην μητρικη δεν μπορεις να βαλεις εναν pci?

Μπορεις να δοκιμασεις αν βλεπει τους ide εχεις κανεναν παλιο δισκο;

Αν μενεις Περιστερι μπορεις να μου το φερεις να το δω εγω δεν θα σε χρεωσω απλα για το τιποτα.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό από όσο τον άνοιξα δουλεύει μια χαρά άλλο καλώδιο δυστυχώς δεν έχω καθώς έχω και 2 σκληρούς πάνω απλά ο ένας είχε τα Windows μέσα οπότε υποθέτω και τον δεύτερο να βάλω σαν πρώτη προτεραιότητα να τον διαβάσει το ίδιο θα πει. Πετρούπολη μένω αλλά δεν μου είναι κόπος και σε ευχαριστώ πάρα πολύ που προσφέρθηκες απλά τον ειχα και καθόταν από όταν μου είπαν στο πλαίσιο έτσι και τον έβγαλα σήμερα να τον ψάξω γιατί κάτι δεν μου κόλλαγε με την μητρική που μου έλεγαν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα δεν έκανες κάποιον έλεγχο στο τροφοδοτικό. Πάνε στον Λευτέρη να δοκιμάσετε κάποιο άλλο. 

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Δεν πρεπει να ειναι τροφοδοτικο αφου ποσταρει bios αυτο που με παραξενευει ειναι που δεν του διαβαζει στικακι η το διαβαζει αλλα οταν παει να κανει εγκατασταση του λεει δεν βρεθηκαν δισκοι;

Τραβα και ενα hard reset bios δηλαδη βγαλε την μπαταρια για λιγη ωρα και πατα το power χωρις να ειναι στην μπριζα για να αδιασουν οι πυκνωτες.

Δημοσ.

Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είχα κάνει όταν μου έβγαλε αυτό μήνυμα έβγαλα την μπαταρία και εντελώς τον υπολογιστή από την Μπριζα και κράταγα το power για 5 λεπτά 

Θα προσπαθησω να βγάλω ένα βιντεακι να δείτε 

Δημοσ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τον USB controller από το BIOS (Ναι καλά διαβάζετε. Μου έχει συμβεί ίδια μάρκα και Chipset λόγω παιγμένου USB controller να μην bootαρει τίποτα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το δοκίμασα τώρα και αυτό. Τίποτα. Τα ίδια πάλι 

Επεξ/σία από kagkouras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι ότι ισχύουν αυτά στην μητρική σου: Μπες Bios και πηγαινε Intergrated Peripherals->USB Controllers->Disable. Εννοείται ότι μετά θα δοκιμάσεις με CD. Αν έχεις μοντέλο που έχει USB 3.0 κλείσε δοκιμαστικά και αυτούς και αν bootαρει μετά βρες ποιός από τους 2 είναι.

Επεξ/σία από CsIns

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...