Προς το περιεχόμενο

Kaspersky και Mac OS high Sierra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα και καλη χρονια,

Θα ηθελα να ρωτησω τους πιο ειδικους απο εμενα, καθως ειμαι σε επιπεδο αρχαριου, αν ειναι σωστο που εχω κανει εγκατασταση του kaspersky 2017 (το πηρα σε προσφορα που ειχε παιξει στο insomnia ) διοτι εχω αλλαξει τον hdd δισκο με ssd για βελτιωση της αποκρισης του υπολογιστη και τωρα βλεπω να καθυστερει παλι στο ανοιγμα εφαρμογων κ.τλ. Εδω θελω να προσθεσω οτι κανω συναλλαγες μεσω e-banking και αυτος ειναι ενας λογος που το κραταω πιο πολυ καθως δεν μπαινω σε περιεργα σαιτ.

Περιμενω να μου πειτε την αποψη σας, καθως σε οτι εχω ρωτησει και εχω ακολουθησει ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

τι  mac εχεις?(ram, κτλ.)

Ως τωρα δεν εχω χρησιμοποιησει κανενα antivirus σε mac OS μεχρι το sierra που ειμαι τωρα και μπαινω και σε περιεργα site και κανω και τραπεζικες χωρις κανένα προβλημα χρονια τωρα... Βέβαια προσεχω που κανω κλικ  και εχω και timemachine back up ενεργο.

Δες το activity monitor  αν το antivirus καταναλωνει πόρους.

Δημοσ.

Εχω imac 21,5 2015 late τον απλο με 8 ram 1tb hdd και τωρα προσθεσα εναν ssd 240 εξωτερικο για main disk. Time machine κανω συνεχως, απλα φοβαμαι με ολα αυτα που γινονται με τα κενα ασφαλειας κτλ. Και χωρις να θελεις αναγκαστικα ψαχνοντας κατι στο google σε πεταει καποιες φορες σε site που δεν σ αφηνουν να βγεις να γυρισεις πισω σελιδα κτλ

Δημοσ.

Με τι browser στα κανει ολα αυτα? Συνηθως πεταγεται αλλη σελιδα πανω στην σελιδα που δουλευεις και την καλυπτει. Αλλα κλεινει αρκετα ευκολα αν βγεις απο full screen , κανεις minimze (command + M σε safari) και  δεις ετσι την απο πισω σελιδα που δουλευες. Τελος παντων αυτα ειναι πτεσματα.

Με usb σκληρο δουλευεις?

Δημοσ.

Η ίδια η Apple πάντως, συστήνει το Malware Bytes για προστασία. Το scanner που μπορείς να τρέχεις μια φορά στο τόσο, ή όποτε αισθάνεσαι ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι, είναι δωρεάν, ενώ η live προστασία, θέλει 40€ το χρόνο για μία συσκευή, 60€ για δύο χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ταχυτητες σου με usb νομιζω δεν ξεπερνανε τα 250 mb/s read write ειδικα οταν ο kaspersky παει να σκαναρει τον εσωτερικο σκληρο τοτε πρεπει να κολλανε ολα...

Καλυτερη λυση ειναι  ssd με thunderbolt αλλα ειναι ακριβη λυση προς το παρον( https://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=thunderbolt+ssd)

Δεν ξερω ποσο πηρες τον samsung αλλα γενικα ssd μεσω usb ειναι καλοι για αποθηκευση και οχι για main drive

YΓ. Ειχα στον MacBook Pro 2012 ssd με ταχυτητες καλες αλλα μολις εβγαλα το dvd drive και προσθεσα αλλον εννα ssd σε raid, το μηχανημα απογειωθηκε.... Η ταχυτητα του δεδομενων κανει μεγαλη δουλεια στο mac os.

Επεξ/σία από atheatos
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, atheatos είπε

Οι ταχυτητες σου με usb νομιζω δεν ξεπερνανε τα 250 mb/s read write ειδικα οταν ο kaspersky παει να σκαναρει τον εσωτερικο σκληρο τοτε πρεπει να κολλανε ολα...

Καλυτερη λυση ειναι  ssd με thunderbolt αλλα ειναι ακριβη λυση προς το παρον( https://www.skroutz.gr/c/87/eksoterikoi-sklhroi-diskoi.html?from=catspan&keyphrase=thunderbolt+ssd)

Δεν ξερω ποσο πηρες τον samsung αλλα γενικα ssd μεσω usb ειναι καλοι για αποθηκευση και οχι για main drive

YΓ. Ειχα στον MacBook Pro 2012 ssd με ταχυτητες καλες αλλα μολις εβγαλα το dvd drive και προσθεσα αλλον εννα ssd σε raid, το μηχανημα απογειωθηκε.... Η ταχυτητα του δεδομενων κανει μεγαλη δουλεια στο mac os.

Εχεις δικιο για το thunderbolt αλλα προς το παρον δν με παιρνει και επειδη δεν ηθελα να τον ανοιξω σκεφτηκα αυτην την λυση.δεν εχω κοιταξει ταχυτητες αλλα σε σχεση με το προηγουμενο δισκο ειμαι υπερευχαριστημενος. Τωρα με το raid ειμαι αρκετα αρχαριος για αυτο, προσπαθω να καταλαβω πως λειτουργει και πως το δουλευω αλλα μου φαινονται αλαμπουρνεζικα..

16 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Η ίδια η Apple πάντως, συστήνει το Malware Bytes για προστασία. Το scanner που μπορείς να τρέχεις μια φορά στο τόσο, ή όποτε αισθάνεσαι ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι, είναι δωρεάν, ενώ η live προστασία, θέλει 40€ το χρόνο για μία συσκευή, 60€ για δύο χρόνια.

Εχεις απολυτο δικιο.απλα το βρηκα με 7€ απο μια προσφορα και το πηρα χωρις να ειμαι σιγουρος για την χρησιμοτητα του..

Δημοσ.

+1 @Zaytsev για Malwarebytes.

Γενικά τσέκαρε ότι είπε και ο @atheatos: Activity Monitor και δες τι σου τρώει τους πόρους. Σίγουρα είναι το Time Machine ένα από αυτά. Επίσης τα antivirus τρώνε πολύ λόγω των backround process που τρέχουν συνεχώς, γι' αυτό και εγώ έχω το Malwarebytes στο disable και μια στο τόσο το ανοίγω για να τσεκάρω. Χρησιμοποιούσα παλιά και εγώ Time Machine αλλά από τότε που ξεκίνησα monitoring και είδα ότι τρώει πολλούς πόρους, το γύρισα σε cloud (Dropbox & Google Drive) και manual backup σε external drives μια στο τόσο (αν έχεις τακτοποιημένα τα files σου γενικά δεν είναι πονοκέφαλος).

2 ώρες πριν, mitskitsamal είπε

Περιμενω να μου πειτε την αποψη σας, καθως σε οτι εχω ρωτησει και εχω ακολουθησει ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.

Προσωπικά δουλεύω daily driver με Mac από το 2013 και με ενδιαφέρουν 2 πράγματα: η ασφάλεια (στις συναλλαγές μου & στο συστήμα) και η χρησιμοποίηση όσο το δυνατόν λιγότερων πόρων. Οπότε το setup μου είναι:

1. Safari + uBlock Origin (https://github.com/el1t/uBlock-Safari/releases). To uBlock Origin είναι μια πολύ καλύτερη και open source έκδοση του Adblock + custom filters από FilterLists (https://filterlists.com). Custom filters είναι η επιλογή σου να βάλεις δικά σου φίλτρα στον adblocker σου. To setup των custom filters μου το παραθέτω με εικόνες στη συνέχεια (είναι αυτά που βρίσκονται στην 3η φωτό στο σημείο που λέει "προσαρμοσμένη"):
  2. Malwarebytes. Ίσως ό,τι πιο ελαφρύ και αξιόπιστο υπάρχει σε antimalware.
  3. Τα Security updates στο mac (και γενικά στα pc) καλό είναι να γίνονται με το που τα βλέπεις. Να μην τα αφήνεις δηλαδή για αργότερα.
  4. Το πιο σημαντικό ίσως απ' όλα, να ξέρεις τι sites επισκέπτεσαι και κυρίως τι κατεβάζεις. Γενικά άμα κάνεις ορθολογική χρήση και serfάρισμα στο mac/pc σου θα είσαι ΟΚ.

Τσέκαρε activity monitor, δες τι είναι αυτό που σε καθυστερεί και εδώ είμαστε εμείς για βοήθεια. Εύχομαι να βοήθησα!

uBlock Origin filters 1-3.png

uBlock Origin filters 2-3.png

uBlock Origin filters 3-3.png

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω παρα πολυ προσπαθω ομως να προσθεσω στην προσαρμοσμενη αλλα δεν μπορω με ADD μπορειτε να μου πειτε τον τροπο που τα προσθετω?

Δημοσ.
Στις 1/7/2018 στις 8:22 ΜΜ, mitskitsamal είπε

Σας ευχαριστω παρα πολυ προσπαθω ομως να προσθεσω στην προσαρμοσμενη αλλα δεν μπορω με ADD μπορειτε να μου πειτε τον τροπο που τα προσθετω?

Δίπλα από το φίλτρο που θέλεις να προσθέσεις πάτα το Home. Θα μεταβείς στην σελίδα του φίλτρου, όπου θα βρεις τις οδηγίες εγκατάστασής του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...