Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, πριν λίγες μέρες άλλαξα το downstream μου σε fast path γιατι παιζω online παιχνιδια, πιο συγκεκριμενα League Of Legends, το Ping εχει πεσει σε ικανοποιητικο βαθμο αλλα το θεμα μου ειναι οτι με τα crc errors μου προκαλει μεγαλο θεμα την ωρα που παιζω, κολλαει για αρκετη ωρα και ξαφνικα θα γινουν τα παντα μεσα σε ενα δευτερολεπτο, οποτε παει χαραμι και το ωραιοτατο Ping, σας αναφερω αυτο το θεμα γιατι μονο εκει παρατηρω την επιρροη των errors που εχω στην γραμμη μου, κλειδωνω κανονικα στα 50, το download speed μου ειναι στα 47mbps και εχω 6ms. Βεβαια, για να φτασω σε αυτο το σημειο περασα αρκετες ωρες στο τηλεφωνο με την τεχνικη υποστηριξη της wind γιατι υπηρχαν καποια μικροθεματακια με τον συγχρονισμο του dsl αλλα και με τον "θορυβο" στην γραμμη μου. Επισης, έχω αλλάξει και την εσωτερικη και την εξωτερικη γραμμη μου προσφατα με συνεστραμμενο  καλωδιο cat5e. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω απο μέρους μου ή αν η Wind θα μπορέσει να μου λύσει το θέμα που έχω, γιατί δεν θέλω να βγάλω το fastpath είναι η αλήθεια, οπότε αν βλέπετε κάτι περίεργο στην σύνδεση μου και έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση, θα το εκτιμούσα πολύ!

Το router μου ειναι το ZTE ZHXN H168N και αυτα ειναι τα στατιστικα μου:

Link Status Up
Modulation Type VDSL2(Vectoring)
Actual Rate(Up/Down) 5000/49999 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 27760/62744 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31/9.5 dB
Line Attenuation(Up/Down) 7.4/13.9 dB
Output Power(Up/Down) 6.5/10.7 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Fast
Interleave Depth(Up/Down) 1/1
Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms
INP(Up/Down) 0/0 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/40734
FEC Errors(Up/Down) 0/0
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 1 h 38 min 44 s

μετα απο 4 λεπτα τα crc errors ειναι ετσι:

CRC Errors(Up/Down) 0/25746

μετα απο 2 ετσι:

CRC Errors(Up/Down) 0/65402

Απ'ότι βλέπετε και εσεις αναβοκατεβαίνουν σαν τρελά, οπότε αν γνωρίζετε κάποιον τρόπο ή οτιδηποτε πάνω σε αυτο το θέμα θα το εκτιμούσα πολύ, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επεξ/σία από jeng7
Δημοσ.

a.to βασικο ειναι να εχεις κανο αυτο που ισως το εχεις κανει σχετικα με την καλωδιωση

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

απο εκει και περα το vdsl ειναι πιο ευαισθητο οποτε ισως να μην μπορει να παιξει σωστα με Fast path.εχεις βεβαια μεγαλυτερο attaianble αλλα δεν ειναι και το τελειο attainable Με σχεση αλλους που εχουν 100.μονο δοκιμη με αλλο ρουτερ μηπως παιξει πιο σταθερα και παντα ethernet βεβαια για gaming.

Δημοσ.

Έκανα μια πρόχειρη κάτοψη στο paint, πάντως στην master πρίζα με συνδεμένο το Ρούτερ χωρίς σπλίττερ και τηλέφωνο έχω 13.5db SNR και 75000-77000 attainable σε σύγκριση με την θέση που βρίσκεται το ρούτερ στην κάτοψη.

katopsi.jpg

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 11/1/2018 at 12:56 AM, jeng7 said:

Έκανα μια πρόχειρη κάτοψη στο paint, πάντως στην master πρίζα με συνδεμένο το Ρούτερ χωρίς σπλίττερ και τηλέφωνο έχω 13.5db SNR και 75000-77000 attainable σε σύγκριση με την θέση που βρίσκεται το ρούτερ στην κάτοψη.

μου φαινεται παραξενο να χανεις 15 Mbit attainable απο 15 μετρα Utp εκτος αν δεν πηρες ενα ζευγαρι απο το Utp και χρησιμοποιησες δυο καλωδια απο δυο διαφορετικα ζευγαρια.επισης στο πριζακι αν το ανοιξεις απο πισω εχεις ενα ζευγαρι καλωδια ή παραπανω?για να παρεις τα μεγιστα θα πρεπει να εχεις ενα ζευγαρι .ολα τα αλλα θα πρεπει να αποσυνδεθουν ειτε πηγαινουν στον κατανεμητη/χωνευτη ειτε πηγαινουν σε αλλα πριζακια για να μην ειναι bridge tap.η αλλη λυση ειναι να βαλεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα και να βαλεις Utp σαν ethernet ομως οχι σαν τηλεφωνικο που το εχεις τωρα μεχρι το Pc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...