xtrmsnpr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Πριν μια βδομάδα μου ήρθε από το Amazon Γερμανίας η καινούργια μου κάρτα γραφικών της MSI Rx 580 gaming X με 8gb. Λόγω γιορτών κτλ δεν είχα χρόνο και είχα αφήσει το pc και δεν είχα δοκιμάσει να παίξω. Μόλις χτες δοκίμασα,αλλά φορούσα ακουστικά. Σήμερα που έβαλα να παίξω με έναν φίλο που ήρθε, άκουσα(με) αυτό το τσιριχτό,με το όνομα coil whine. (Δοκίμασα σε Portal 2 και quantum break). Τα έβαλα τέρμα όλα τα settings χωρίς vsync και καλώς ήρθες τσιριχτό. Είδα του jayztwocents μια κάποια λύση να βάλω vsync,για να μειώσω τον ήχο,και έπιασε οκ..χωρίς αυτό το τσιριχτό να είναι all over the place που λένε και στο χωριό μου. Οκ εντάξει,δεν έχω θέμα να παίζω με 75fps πού που βάζει το vsync λόγω της οθόνης(75hz), αλλά οκ ξέρω γω θα ήθελα χωρίς,όπως και έκανα τόσα χρόνια.Και χωρίς να ακούω τον ήχο αυτόν όταν δεν έχω ακουστικά. (Έκανα αμάν να ελαττωσω τον θόρυβο που έκανε ο υπολογιστής, και απέκτησα χειρότερο θόρυβο που τρυπάει το μυαλό) Αποτι διάβασα, προβλήματα στην απόδοση δεν προκαλεί(δεν παρατήρησα και κάτι όσο έπαιζα, νερό όλα)...όμως προκαλεί πρόβλημα στα αφτιά και στο κεφάλι μου, εάν δεν παίζω με headset. Μιας και είναι αρκετά σπαστικό. Τί μπορώ να κάνω?? Γίνεται να ζητήσω αντικατάσταση και να την στείλω πίσω?? Θεωρείται πρόβλημα-ελατωμα? Απογοητεύτηκα κάπως και στεναχωριέμαι Βασικά είναι coil whine ή είναι το άλλο που διάβασα capacitor squeal.?? γιατί τσιριχτό ακούω Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από xtrmsnpr 2
Heybro Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Το coin whine δεν το γλιτωνει κανεις. Δεν εχει θεμα η καρτα ουτε θα παθει τιποτα απλα ο θορυβος δεν σταματαει. Στα μεγαλα ποσα ενεργειας δημιουργείται. Αν δεν θες να ακουγετε δωσε στροφες στα fans και θα καλυψουν το coil που ειναι πιο σπαστικο απο τα φανς. 2
SteveWisejohn Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Εγώ που περιμένω απο βδομάδα παραλαβή την ASUS Strinx RX580 TOP Edition μήπως να μη πάω να την παραλάβω καθόλου Αγχώθηκα τώρα με το Coil Whine ..... Είναι δυνατόν οι εταιρίες να έχουν τόσο τεχνογνωσία πάνω στην κατασκευή GPU και να μη μπορούν να εξαλήψουν ένα θόρυβο που είναι τόσο ενοχλητικός ....... Αν αγοράσεις έναν καλό ενισχυτή και τον χρυσοπληρώσεις και έχει θόρυβο τότε παύει να είναι καλός ενισχυτής και πάει στα σκουπίδια.... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό με το Coil Whine !!!!!!
Heybro Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Απαράδεκτο αλλα δεν μπορούν να το εξαλείψουν. Π άλλος πήρε 4 1080ti κάρτες από διαφορετικά brands και όλες έχουν coil whine. Στα μεγάλα ποσά ενέργειας δεν το γλιτώνει κανείς σχεδόν. 1
oddin Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 7 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε Καλημέρα. Πριν μια βδομάδα μου ήρθε από το Amazon Γερμανίας η καινούργια μου κάρτα γραφικών της MSI Rx 580 gaming X με 8gb. Λόγω γιορτών κτλ δεν είχα χρόνο και είχα αφήσει το pc και δεν είχα δοκιμάσει να παίξω. Μόλις χτες δοκίμασα,αλλά φορούσα ακουστικά. Σήμερα που έβαλα να παίξω με έναν φίλο που ήρθε, άκουσα(με) αυτό το τσιριχτό,με το όνομα coil whine. (Δοκίμασα σε Portal 2 και quantum break). Τα έβαλα τέρμα όλα τα settings χωρίς vsync και καλώς ήρθες τσιριχτό. Είδα του jayztwocents μια κάποια λύση να βάλω vsync,για να μειώσω τον ήχο,και έπιασε οκ..χωρίς αυτό το τσιριχτό να είναι all over the place που λένε και στο χωριό μου. Οκ εντάξει,δεν έχω θέμα να παίζω με 75fps πού που βάζει το vsync λόγω της οθόνης(75hz), αλλά οκ ξέρω γω θα ήθελα χωρίς,όπως και έκανα τόσα χρόνια.Και χωρίς να ακούω τον ήχο αυτόν όταν δεν έχω ακουστικά. (Έκανα αμάν να ελαττωσω τον θόρυβο που έκανε ο υπολογιστής, και απέκτησα χειρότερο θόρυβο που τρυπάει το μυαλό) Αποτι διάβασα, προβλήματα στην απόδοση δεν προκαλεί(δεν παρατήρησα και κάτι όσο έπαιζα, νερό όλα)...όμως προκαλεί πρόβλημα στα αφτιά και στο κεφάλι μου, εάν δεν παίζω με headset. Μιας και είναι αρκετά σπαστικό. Τί μπορώ να κάνω?? Γίνεται να ζητήσω αντικατάσταση και να την στείλω πίσω?? Θεωρείται πρόβλημα-ελατωμα? Απογοητεύτηκα κάπως και στεναχωριέμαι Βασικά είναι coil whine ή είναι το άλλο που διάβασα capacitor squeal.?? γιατί τσιριχτό ακούω Μπορείς να την επιστρέψεις πίσω μέσα σε 30 μέρες απο την αγορά σου χωρίς λόγο..τα καλά του amazon..
xtrmsnpr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, oddin είπε Μπορείς να την επιστρέψεις πίσω μέσα σε 30 μέρες απο την αγορά σου χωρίς λόγο..τα καλά του amazon.. Μπορώ να ζητήσω αντικατάσταση; Δεν θέλω να μου επιστραφούν τα χρήματα,απλώς θέλω την ίδια κάρτα. Να πω ότι η κάρτα έχει coil whine και θέλω άλλη δηλαδή;
oddin Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση με ίδια (το πιο πιθανό ναι αν υπάρχει σε stock η ίδια,αλλιώς refund) Στείλε email με το πρόβλημα σου και θα σε πουν. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από oddin 2
7nisiotis Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Πλέον κατά μεγάλο ποσοστό έχουν όλες σχεδόν οι κάρτες. Σε μια EVGA GTX 1070 SC που έχω υπάρχει coil whine όταν ξεπεράσει η κάρτα τα 100 fps. Ειδικά στο Rainbow Six Siege που φτάνει και πάνω από 140+ γίνεται πιο αισθητό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν θεωρείται κιόλας και βλάβη. Δεν προκαλεί προβλήματα σε επιδόσεις κλπ απλά αν δε φοράς ακουστικά ακούς το τσιριχτο Εγώ έχω και στο Corsair GS800 (τροφοδοτικό) coil whine οπότε παίζει να ακούω και τα δυο παράλληλα. 1
xtrmsnpr Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/7/2018 στις 5:44 ΜΜ, 7nisiotis είπε Πλέον κατά μεγάλο ποσοστό έχουν όλες σχεδόν οι κάρτες. Σε μια EVGA GTX 1070 SC που έχω υπάρχει coil whine όταν ξεπεράσει η κάρτα τα 100 fps. Ειδικά στο Rainbow Six Siege που φτάνει και πάνω από 140+ γίνεται πιο αισθητό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν θεωρείται κιόλας και βλάβη. Δεν προκαλεί προβλήματα σε επιδόσεις κλπ απλά αν δε φοράς ακουστικά ακούς το τσιριχτο Εγώ έχω και στο Corsair GS800 (τροφοδοτικό) coil whine οπότε παίζει να ακούω και τα δυο παράλληλα. να μη μπω στον κόπο να την στείλω πίσω;
7nisiotis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Στείλε ένα μειλ στο support του Amazon αλλά κάνε τους να καταλάβουν ότι σε ενοχλεί όντως πολύ. Πχ πες τους ότι χρησιμοποιείς την κάρτα σε ημι-επαγγελματικο επιπεδο για κάποια χψ εργασία που έχει σκοπό ηχογραφήσεις ( κάτι παρόμοιο ). Αλλά και πάλι πιστεύω θα στην αλλάξουν. Το αν θα έχει και η επόμενη το ίδιο πρόβλημα σε μικρότερο/μεγαλύτερο βαθμό δε το ξέρει κανείς. Δεν έχεις κάτι να χάσεις, στη θέση σου θα προσπαθούσα να "παίξω" με τις πιθανότητες και θα τους έστελνα για rma.
michael130509 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Εγω θα έλεγα να την κρατησεις και απλως προσπαθησε να μην δινεις σημασια στον θορυβο. Eκτός βέβαια αν δεν παλευέται ο ήχος. Εγω προσωπικα αλλαξα τρεις φορες καρτα γραφικων r9 390x sapphire και στις δυο πρωτες υπηρχε whine noise. H τριτη για δυο μηνες δεν ακουγοταν τιποτα υστερα τα ιδια και αυτη. Το ιδιο εχω παρατηρησει στο τροφοδοτικο μου corsair rm1000 και το έχω δει και σε corsair Και πραγματικα ειναι πολυ ενοχλητικο ειδικα αν έχεις θέμα με τον θόρυβο αλλα απο τι φαινεται αναποφεκτο. 1
xtrmsnpr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 22 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Στείλε ένα μειλ στο support του Amazon αλλά κάνε τους να καταλάβουν ότι σε ενοχλεί όντως πολύ. Πχ πες τους ότι χρησιμοποιείς την κάρτα σε ημι-επαγγελματικο επιπεδο για κάποια χψ εργασία που έχει σκοπό ηχογραφήσεις ( κάτι παρόμοιο ). Αλλά και πάλι πιστεύω θα στην αλλάξουν. Το αν θα έχει και η επόμενη το ίδιο πρόβλημα σε μικρότερο/μεγαλύτερο βαθμό δε το ξέρει κανείς. Δεν έχεις κάτι να χάσεις, στη θέση σου θα προσπαθούσα να "παίξω" με τις πιθανότητες και θα τους έστελνα για rma. Κίνησα ήδη τις διαδικασίες αλλαγής! Περιμένω απάντηση τους. 6 ώρες πριν, michael130509 είπε Εγω θα έλεγα να την κρατησεις και απλως προσπαθησε να μην δινεις σημασια στον θορυβο. Eκτός βέβαια αν δεν παλευέται ο ήχος. Εγω προσωπικα αλλαξα τρεις φορες καρτα γραφικων r9 390x sapphire και στις δυο πρωτες υπηρχε whine noise. H τριτη για δυο μηνες δεν ακουγοταν τιποτα υστερα τα ιδια και αυτη. Το ιδιο εχω παρατηρησει στο τροφοδοτικο μου corsair rm1000 και το έχω δει και σε corsair Και πραγματικα ειναι πολυ ενοχλητικο ειδικα αν έχεις θέμα με τον θόρυβο αλλα απο τι φαινεται αναποφεκτο. κοιτάξτε έκανα αμάν να ελαττώσω τον θόρυβο που έκανε το pc.. Ήδη ξεφορτώνομαι τα σάπια noctua (τα αντικαθιστώ με coolermaster silencio). Το τροφοδοτικό που πήρα(masterwatt 650) τα ίδια για ελάχιστη φασαρία..και τα κατάφερα! Και μου έτυχε η κάρτα να τσιρίζει,το θέμα είναι μου τρυπάει το μυαλό,πιάνω τον ήχο σε υψηλά hz(πάλι καλά ακούω δηλαδή),δεν μπορώ να κάθομαι συνέχεια με ακουστικά,πόσο μάλλον καλοκαίρι.. Οπότε έχω ξενερώσει άσχημα.. Είναι τραγικές οι εταιρείες με τα φράγκα που βγάζουν και τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν να μην μπορούν να το λύσουν αυτό το ζήτημα.Πόσο μάλλον όταν διαλέγεις μια top γιαυτό τον λόγο! 1
michael130509 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 13 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε Κίνησα ήδη τις διαδικασίες αλλαγής! Περιμένω απάντηση τους. κοιτάξτε έκανα αμάν να ελαττώσω τον θόρυβο που έκανε το pc.. Ήδη ξεφορτώνομαι τα σάπια noctua (τα αντικαθιστώ με coolermaster silencio). Το τροφοδοτικό που πήρα(masterwatt 650) τα ίδια για ελάχιστη φασαρία..και τα κατάφερα! Και μου έτυχε η κάρτα να τσιρίζει,το θέμα είναι μου τρυπάει το μυαλό,πιάνω τον ήχο σε υψηλά hz(πάλι καλά ακούω δηλαδή),δεν μπορώ να κάθομαι συνέχεια με ακουστικά,πόσο μάλλον καλοκαίρι.. Οπότε έχω ξενερώσει άσχημα.. Είναι τραγικές οι εταιρείες με τα φράγκα που βγάζουν και τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν να μην μπορούν να το λύσουν αυτό το ζήτημα.Πόσο μάλλον όταν διαλέγεις μια top γιαυτό τον λόγο! 13 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε Κίνησα ήδη τις διαδικασίες αλλαγής! Περιμένω απάντηση τους. κοιτάξτε έκανα αμάν να ελαττώσω τον θόρυβο που έκανε το pc.. Ήδη ξεφορτώνομαι τα σάπια noctua (τα αντικαθιστώ με coolermaster silencio). Το τροφοδοτικό που πήρα(masterwatt 650) τα ίδια για ελάχιστη φασαρία..και τα κατάφερα! Και μου έτυχε η κάρτα να τσιρίζει,το θέμα είναι μου τρυπάει το μυαλό,πιάνω τον ήχο σε υψηλά hz(πάλι καλά ακούω δηλαδή),δεν μπορώ να κάθομαι συνέχεια με ακουστικά,πόσο μάλλον καλοκαίρι.. Οπότε έχω ξενερώσει άσχημα.. Είναι τραγικές οι εταιρείες με τα φράγκα που βγάζουν και τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν να μην μπορούν να το λύσουν αυτό το ζήτημα.Πόσο μάλλον όταν διαλέγεις μια top γιαυτό τον λόγο! Το ξέρω δίκιο έχεις, το ίδιο είχα κάνει και εγώ. Φαντάσου ότι άλλαξα τρεις κάρτες και μια φορά το τροφοδοτικό. Απλώς ξενέρωσα πλέον και δεν ασχολούμαι. Εγώ έχω δει whine noise σε τροφοδοτικό corsair ax 1500i που θεωρείται το κορυφαίο της corsair και πραγματικά είναι τραγικό για τροφοδοτικό των 500 ευρό. Κανονικά είναι να τους το φέρεις στο κεφάλι και μου αρέσει που η corsair στο Web site της γράφει πως καταπολεμα το whine noise. Δες εδώ http://www.corsair.com/en-eu/blog/2013/september/coil-whine 1
xtrmsnpr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Άμα αρχίσω να πιστεύω ότι είναι το νέο τροφοδοτικό καλά κρασιά! Να χ*σω την fanless λειτουργία που έχουν,αν είναι να τρυπάνε το μυαλό μας μόλις λειτουργήσουν στα ζόρια. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από xtrmsnpr 1
xtrmsnpr Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δοκίμασα να δω αν είναι το τροφοδοτικό,ευτυχώς δεν είναι αυτό.. Γονάτισε η onboard κάρτα του i5 2500k με το benchmark..αλλά και στο portal2 που το δοκίμασα.. Έπιασε 110 fps στα ultra low,κιχ δεν έβγαλε το κουτί χωρίς την κάρτα! Από amazon ακόμα δεν έχω νέα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα