BlackThursday Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι ναι ξέρω, είμαι σίγουρος ότι θα περιμένετε να ακούσετε κανένα μωρό να κλαίει που του μπρίκαρε το κινητό του. Η αλήθεια είναι ότι είχα ενα "ατύχημα"(μην λέμε μαλακίες, δικό μου λάθος ηταν) κατα την διάρκεια που έκανα root το κινητό μου, με αποτέλεσμα να εχω στα χέρια μου ενα Huawei hard-bricked, το οποίο δεν ανοίγει, ούτε φορτίζει. Τώρα μιλάω με την εταιρία ετσι ωστε κάπως να μου το φτιάξουν ειτε με πληρωμή ειτε όχι. Τώρα πως σχετίζεται αυτό με hardware θα με ρωτήσετε. Το θέμα μου είναι το εξης ... ότι θα με ενδιέφερε να μάθω πως θα μπορούσα άραγε να διορθώσω εγω το brick ? Κάπου άκουσα ότι αυτό που χρειάζετε είναι αλλαγή πλακέτας. Η ερώτηση μου είναι, γίνετε κάπως να διορθώσω εγω το brickαρισμενο κινητό μου στο μέλλον ? Και αν ναι, πρέπει να είμαι κανένας τεχνικός με 20ετη πείρα, η με κάποιον οδηγό(η κάτι) θα μπορούσα να αγοράσω τα υλικά για να κάνω ενα τέτοιο "χειρουργείο" ? Ακόμα και αν η απάντηση είναι αρνητική στο τελευταίο μου ερώτημα, συνεχίζει να με ενδιαφέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει ενας τεχνικός(θέλω την γνώμη επαγγελματία εδω) για να επαναφέρει επιτυχώς ενα hard-bricked κινητό. Μπορεί να είναι χαζές ερωτήσεις, αλλά επιδή μου αρέσει να εξερευνώ και να ανακαλύπτω, είπα ότι αξίζει να δοκιμάσω να ρωτήσω. Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα στο φόρουμ Υ.Γ Αν η κατηγορία που το έβαλα είναι λάθος, ζητώ συγγνώμη, και παρακαλώ κάποιον υπεύθυνο να το μεταφέρει Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από BlackThursday
AlienTechGR Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Εξαρτάται το hardbrick, πόσο hardbrick είναι. Από τα πιο συνηθισμένα hardbrick είναι όταν για παράδειγμα, "καίγεται" η EMMC μνήμη. Εκεί, (όπως και σε οποιοδήποτε χειρουργείο τέτοιου βαθμού δυσκολίας) πρέπει να είσαι όντως πολύπειρος μάστορας για να κάνεις δουλειά και χρειάζεται και ακριβός εξοπλισμός προφανώς. Εννοείται, πως τέτοια πράγματα, δεν γίνονται με guides στο internet και εννοείται όχι απλά με κολλητήρι και καλάι. Εν ολίγοις, καλό θα ήταν να αφήσεις την σκέψη και το ενδεχόμενο, τέτοιας επισκευής. Αν πιστεύεις ότι το Huawei (δεν μας είπες ποιο μοντέλο) αξίζει να φτιαχτεί, άλλαξε καλύτερα απλά μία πλακέτα και τελείωσε η υπόθεση. 1
BlackThursday Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ενα Huawei Y6 2017 μπρίκαρα. Μάλιστα, κατάλαβα. Επιδή πάρα πολλά δεν κατέχω, για να αλλάξω την πλακέτα που λες ... έχουμε περίπου καμιά ιδέα ποσο θα μου κοστίσει ? Επίσης με κανένα δυο κατσαβίδια και κανέναν οδηγό την βολεύουμε η θέλει εργαστήριο και πτυχίο κι εκει ? Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από BlackThursday
AlienTechGR Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Αν δε κάνω λάθος, πλακέτες δεν πουλάνε καινούριες σε καταστήματα κτλ οπότε θα πρέπει να βρεις μεταχειρισμένη αν θες να κάνεις την επέμβαση μόνος σου. Όσο για τα εργαλεία που θα χρειαστείς, εξαρτάται καθαρά από την συσκευή. Μερικές συσκευές, τις κάνεις βίδες εντελώς μόνο με στραβοκατσάβιδο ενώ σε άλλες χρειάζεσαι ένα σκασμός κατσαβίδια, βεντούζες, σπάτουλες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Τσέκαρε κάνα disassembly guide στο YouTube ή στο iFixit για το κινητό σου, κι αν δεις ότι το "'χεις", πηγαίνεις στο επόμενο στάδιο που είναι η πλακέτα όπου εκεί τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.
UsualSuspect__ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 https://www.google.gr/search?ei=y1ZRWoeeJsPJ6AS_1r7oDw&q=Huawei+Y6+2017+brick&oq=Huawei+Y6+2017+brick&gs_l=psy-ab.3..33i160k1.1155.2099.0.2443.6.6.0.0.0.0.123.465.0j4.4.0....0...1c.1.64.psy-ab..2.4.463...0j33i22i29i30k1.0.3ptiCDOcG7o
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα