ozelot Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Κρίμα, αφού τελικά δεν μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στο μηχάνημα τα πράγματα δυσκολεύουν.
atheatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Θα ακουστει λιγο κουφο, αλλα για δοκιμασε να φτιαξεις dvd OS X Lion και να μπουταρεις απο αυτο με το γραμμα C πατημενο.
Erisnid Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Θα έλεγα να δοκιμάσω να φτιάξω το δίσκο που είχα κ έχει σφάλμα στο λογισμικό γιατι αυτό κάνει κανονικά Ησίοδο
ozelot Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Να πω κάτι ;. Έχω την αίσθηση ότι το password συνδέεται κατά κάποιο τρόπο και με τον δίσκο. Ακούγεται δηλαδή λογικό να μην μπορεί όποιος έκλεψε το μηχάνημα να το ιδιοποιηθεί αλλάζοντας τον δίσκο. Ίσως γι' αυτόν τον λόγο δεν απενεργοποιείται το password με αφαίρεση των RAM modules. Για βάλε λοιπόν -αν τον έχεις ακόμη- τον παλιό δίσκο να δούμε τι παίζει.
Erisnid Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό έκανα κ μου βγάζει το Στρογγυλό σχήμα το απαγορευτικό ότι το λογισμικό έχει κάποιο θέμα η κάποια αρχεία με ότι καταλαβενω αλλά δεν ξέρω εάν μπορώ να κάνω κάτι στο δίσκο το παλιό σε άλλο μηχάνημα για να το διορθώσω τι λέτε Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από Erisnid
atheatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μολις ξαναβαλεις τον παλιο τον δισκο δοκιμασε να κανεις nvram https://support.apple.com/en-us/HT204063. Υπαρχει περιπτωση να μπουταρει απο το recovery partition του δισκου που απο εκει ισως καταφερεις να απενεργοποιησεις το firmware lock. Αν και πιστευω πιο ευκολα φτιαχνεις το dvd που σου ειπα ακομα και απο windows, αν βρεις το .iso 13 λεπτά πριν, Erisnid είπε Αυτό έκανα κ μου βγάζει το Στρογγυλό σχήμα το απαγορευτικό ότι το λογισμικό έχει κάποιο θέμα η κάποια αρχεία με ότι καταλαβενω αλλά δεν ξέρω εάν μπορώ να κάνω κάτι στο δίσκο το παλιό σε άλλο μηχάνημα για να το διορθώσω τι λέτε Aν το αλλο μηχαμνημα δεν τρεχει mac δυσκολα θα καταφερεις να κανεις κατι. Ολα αυτα τωρα ειναι αλχημειες γιατι δεν ειναι ξεκλειδωτο το firmware. Οτι και να κανεις αν δεν το ξεκλειδωσεις συνεχεια θα σου δημιουργει προβληματα.
ozelot Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Το απαγορευτικό μπορεί να αντιμετωπισθεί με τις πιο κάτω ρουτίνες, που δυστυχώς δεν επιτρέπει το password· 1. Startup σε safe mode 2. Reset της PRAM 3. Επισκευή του Macintosh HD. 4. Reinstall OS X. Πάντως βλέπω μια αδιέξοδη κατάσταση, όπου το service είναι μονόδρομος.
Erisnid Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Αυτό βλέπω κ εγώ Τα δοκίμασα όλα και πέφτω πάνω στο bios EFI Μόνο το DVD δεν έχω δοκιμάσει και θα το δοκιμάσω αύριο
atheatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Και για να καταλαβεις στα καινουργια μηχανηματα το κλειδωμα ειναι ακομα πιο ισχυρο https://www.cnet.com/news/efi-firmware-protection-locks-down-newer-macs/ Δεν λυνεται με πατεντες, παρα μονο απο την ιδια την Apple.
Erisnid Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Το θέμα είναι ότι η Apple θέλει απόδειξη κ σιγά μ Θυμάμαι εγώ από το Δεκέμβρη του 2009 που έχω αφήσει την απόδειξη αγοράς Υπάρχει μία εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκλειδώνει το bios παντός έτσι λένε ifixer.gr
ozelot Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Το link της CNET που έδωσε ο Δημήτρης και μεταξύ άλλων τα blogs osxdaily και macnotes λένε το ίδιο πράγμα· ότι στο μηχάνημα σου (σαν παλιότερης τεχνολογίας) το password ξεκλειδώνει με αφαίρεση των RAM modules. Αν με ρωτήσεις γιατί στην ευχή δεν γίνεται, δεν γνωρίζω. Μια αποδεκτή εικασία είναι ότι ένα "silent firmware update" κλείδωσε το password όπως σε νεότερης γενιάς μηχανήματα όπου μόνο το service μπορεί να το ξεκλειδώσει.
atheatos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 45 λεπτά πριν, Erisnid είπε Το θέμα είναι ότι η Apple θέλει απόδειξη κ σιγά μ Θυμάμαι εγώ από το Δεκέμβρη του 2009 που έχω αφήσει την απόδειξη αγοράς Υπάρχει μία εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκλειδώνει το bios παντός έτσι λένε ifixer.gr Tουλαχιστον κοιταξε να θυμηθεις που ειναι το DVD του. Αν το ειχες θα το είχες ξεκλειδωσει τοση ωρα που μιλάμε...
Erisnid Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δεν το έχω το δικό του σίγουρα το έχω πετάξει τόσα χρόνια εβγαλα Τ ram κ το ξανά έκανα κ μου έβγαλε τέρμιναλ το όπιο μετά έφυγε κ έβγαλε ξανά το αίμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα