Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκλειδωνει με το dvd που ηρθε κατα την αγορά του ή με γνησιο dvd snow leopard. Υπαρχει η διαδικασια firmware reset στα dvd. Βεβαια θα πρεπει να εχεις λειτουργικο dvd-rom. 

Για να μπουταρει απο τα παραπάνω dvd θα πρεπει να κρατησεις πατημενο το γραμμα C κατα την εκκινηση.

ΥΓ. Παντως αυτο δειχνει οτι τοσα χρονια ο υπολογιστης δεν ειχε κανει ποτε update απο leopard.....

Επεξ/σία από atheatos
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνοντας το θέμα,  σύμφωνα με το άρθρο της Apple τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει από 18.12.2017 με κάποιο "silent" firmware update. Δηλαδή για όλα ανεξαιρέτως τα Mac ισχύει πλέον·

"If you forgot your firmware password

If you can't remember your firmware password or passcode, schedule an in-person service appointment with an Apple Store or Apple Authorized Service Provider. Bring your Mac to the a appointment, and bring your original receipt or invoice as proof of purchase."

Επεξ/σία από ozelot
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ozelot είπε

Ψάχνοντας το θέμα,  σύμφωνα με το άρθρο της Apple τα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει με κάποιο "silent" firmware update από 18.12.2017. Δηλαδή για όλα ανεξαιρέτως τα Mac ισχύει πλέον·

"If you forgot your firmware password

If you can't remember your firmware password or passcode, schedule an in-person service appointment with an Apple Store or Apple Authorized Service Provider. Bring your Mac to the a appointment, and bring your original receipt or invoice as proof of purchase."

Mακαρι το service να το κανει. Αλλα εχω ακουσει κατι ιστοριες οτι τα θεωρει αρκετα παλια μηχανηματα για να ασχοληθει μαζι τους...

Τελος παντων εχω ξεκλειδωσει το firmware password στον συγκεκριμενο μοντελο  mac με τον τροπο που περιεγραψα προηγουμενως. Αμφιβαλλω αν ο συγκεκριμενος  υπολογιστης εχει παρει οποιοδηποτε update τοσα χρονια, ποσο μαλλον να ακυρωσε η apple στο συγκεκριμενο μοντελο την διαδικασια του firmware reset που υπαρχει στο dvd του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, atheatos είπε

Mακαρι το service να το κανει. Αλλα εχω ακουσει κατι ιστοριες οτι τα θεωρει αρκετα παλια μηχανηματα για να ασχοληθει μαζι τους...

Τελος παντων εχω ξεκλειδωσει το firmware password στον συγκεκριμενο μοντελο  mac με τον τροπο που περιεγραψα προηγουμενως. Αμφιβαλλω αν ο συγκεκριμενος  υπολογιστης εχει παρει οποιοδηποτε update τοσα χρονια, ποσο μαλλον να ακυρωσε η apple στο συγκεκριμενο μοντελο την διαδικασια του firmware reset που υπαρχει στο dvd του.

Το μηχάνημα εντάσσεται στην κατηγορία "Obsolete", συνεπώς δεν έχει πλέον καμία υποστήριξη τουλάχιστον από την iSquare. Θέλω να πιστεύω ότι κάποιος authorized θα θελήσει να το αναλάβει.

Να ευχηθούμε το καλύτερο στον φίλο. 

Επεξ/σία από ozelot
Δημοσ.

Όλα τα appdate έχει κάνει από το 2010 που το έχω τώρα έχει το YOSEMITE 

Εάν κάνω BOOTTABLE OS X YOSEMITE σε USB κ το βάλω μέσα Τ θα κάνει 

γιατι Αυτή τη στιγμή μου βγάζει ένα φάκελο που αναβοσβήνει ένα οθόνη 

Η σε sata κ το βάλω Τ θα κάνει εάν ξέρει κάποιος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου μπορείς να ξεκαθαρίσεις σε παρακαλώ αν έχει κλειδώσει το bios ή έκανες απόπειρα να βάλεις λειτουργικό που δεν το παίρνει λόγω παλαιότητας. Αν προσπαθήσεις να βάλεις πχ. το sierra θα σου βγάλει σήμα με το απαγορευτικό  χωρίς να σου ζητάει password. 

Αν σου ζητάει password με κλειδαριά τότε έχει κλειδώσει το bios. Που σημαίνει ότι κάποτε το είχες ενεργοποιήσει το κλείδωμα  ωστε να μην μπουταρει από εξωτερική συσκευή. Όποτε ότι και να φτιάξεις δεν θα το δεχτεί λογικά. Δεν ξέρω αν γίνεται ,περνόντας στον σκληρό (τον εσωτερικό )το λειτουργικό με κάποιο τρόπο από άλλο υπολογιστή και τον τοποθετήσεις ξανά μέσα.

Το εικονίδιο με το φάκελο δείχνει ότι δεν έχει λειτουργικό να εκκινήσει.

ΥΓ. Μπορείς να γράψεις πιο κατανοητά για να σε βοηθήσουμε ?

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Κάπου μπερδεύτηκα φίλε μου,

Απ' ότι καταλαβαίνω το λουκέτο δεν εμφανίζεται πλέον. Σωστά ;.

Πως έγινε αυτό ;.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ozelot είπε

Κάπου μπερδεύτηκα φίλε μου,

Απ' ότι καταλαβαίνω το λουκέτο δεν εμφανίζεται πλέον. Σωστά ;.

Πως έγινε αυτό ;.

Μάλλον το λουκέτο το εμφανίζει μόνο όταν πάει να μπουταρει μόνο από εξωτερικό μέσο. Βάζοντας τον σκληρό μέσα τον καινούργιο ,μπορεί να μπουταρει αλλά δεν έχει λειτουργικό  για αυτό του βγάζει το σήμα με το φάκελο.

Το firmware password το ζητάει μόνο όταν προσπαθείς να ξεκινήσεις από εξωτερικό μέσο άλλο των προαναφερθέντων dvd με το γράμμα c πατημένο κατά την εκκίνηση. Διάβασε εδώ:

https://support.apple.com/en-us/HT204455

Εχει μπλοκάρει κάποιους συνδυασμούς πλήκτρων και τα εξωτερικά μέσα εκκίνησης. Δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που μπουταρει θα του ζητάει  το firmware password.

Δημοσ.

Λοιπόν γιατί σας μπέρδεψα  λίγο για να σας δώσω να καταλάβετε το bios  είναι κλειδωμένο από παλιά   Πέρσι  κάποια στιγμή μου κλείδωσε με κάποιο τρόπο το ξεκλείδωσα και ξαναμπήκα στο λειτουργικό  το λουκετάκι κάποια στιγμή πέρσι μου έβγαλε σφάλμα λογισμικό χωρίς να κάνω κάτι και το πρόβλημα αυτό ήτανε ο σκληρός δίσκος κράσαρε άλλαξα σκληρό δίσκο και θέλω με κάποιο τρόπο να βάλω λογισμικό μέσα να παρακάμψω το κλείδωμα baios και ας είναι  Κλειδωμένο 

Εάν κάνω το  Σκληρό δίσκο που έχω μέσα τη στιγμή  BOOTTABLE OS X YOSEMITE σε από mac  κ το βάλω μέσα Τ θα κάνει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Iσως δουλεψει. Παντως ο υπολογιστη σου ηρθε με leopard 10.5 και για να περασει στο 10.6 χρειαστηκε να μπουταρει απο εξωτερικο μεσο. Δηλαδη για να φτασεις ως τα Yosemite , ειτε κλειδωθηκε μετα το 10.6 το firmware ειτε καταφερε καποιος να περασει στο σκληρο το 10.6 με κλειδωμενο firmware. Πιθανων με τον τροπο που συζηταμε τωρα. 

Αλλα δεν ξερω αν το firmware lock διαβαζει καποιο αναγνωριστικο του σκληρου δισκου και δεν σε αφησει να τρεξεις τον καινουργιο σκληρο.

Αν θες να δουλεψει το μηχανημα απροβληματιστα  καλο ειναι να ξεκλειδωσεις το firmware. 

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Εγώ το έκανα με κάποιο  Συνδυασμό που είχα διαβάσει σε κάποιο Φόρουμ απλά δεν το θυμάμαι τώρα 

Boot από usb είχα φτιάξει τοτε

Θυμάμαι μόνο ότι έχει να κάνει με το  Power button 

Δημοσ.

Αν καταφέρεις και μπεις στο Internet Recovery, για τρέξε την εντολή. Λέγεται ότι απενεργοποιεί το firmware password.

sudo nvram -c

Δημοσ.

Σε προηγούμενο post σου αναφέρεις ότι το λουκέτο δεν εμφανίζεται. Δεν διευκρινίζεις πότε συμβαίνει αυτό, αν λοιπόν είσαι τυχερός και δεν εμφανίζεται σε boot στο Internet Recovery, ίσως επιλυθεί το θέμα.

Δημοσ.

Εμφανίζεται σε boot 

Αλιως δεν θα είχα θέμα σε πρώτη φτάσει 

Ο πρώτος δίσκος του Mac μου εμφάνιζε το στρογγυλό απαγορευτικό που νομίζω σημαίνει ότι είναι σφάλμα λειτουργικού κ για αυτό το αλαξα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...