Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Imac 24 κ έχω Κλειδωμένο  bios ξέρει κάποιος πως μπορεί να γίνει ξεκλείδωμα σε αυτό

Δηλαδή όταν κάνω reboot μου  βγάζει κλειδωμένο το Rios και δεν θυμάμαι τον κωδικό 

Επεξ/σία από Erisnid
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιό επακριβώς μοντέλο είναι το μηχάνημα ;.

Αυτό βγάζει (ίσως σε λευκό φόντο) ;.

21237137755_d0a12f8227_m.jpg

Επεξ/σία από ozelot
Δημοσ.

Μιλάμε για το firmware password, μια διάταξη ασφάλειας που δεν επιτρέπει boot στο μηχάνημα από εξωτερικά media,

από τον startup manager ή από το recovery partition. 

Θέλω να πω, στην περίπτωση σου δεν δικαιολογείται. Το θέμα θα επιλυθεί, αλλά για πες μου ποιός είναι ο  δίσκος startup ;.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλαξα δίσκο κ τώρα έχω βάλει LaCie Minimus 2TB 

Κ τώρα δεν ξέρω πως να ξανά βάλω Τ OS X μάλλον θα  Κάνω εγκατάσταση από cd 

Επεξ/σία από Erisnid
Δημοσ.

1. Αποσύνδεσε το μηχάνημα από το ρεύμα.
2. Αφαίρεσε τα RAM modules για ≈5΄, οπότε το firmware password ακυρώνεται. Συνιστάται να φοράς αντιστατικό βραχιόλι, αφού αν τυχόν αναπτυχθεί στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκληθεί ζημιά στα modules.
3. Επανατοποθέτησε τα modules και σύνδεσε κατόπιν  το μηχάνημα στο ρεύμα.
4. Reset την PRAM: Άνοιξε το μηχάνημα και μόλις ακούσεις το "bong" κρατάς πατημένα τα πλήκτρα command-alt-P-R μέχρι να το ακούσεις άλλες δύο φορές, οπότε τα αφήνεις ώστε να ξεκινήσει κανονικά και είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

Πρόκειται για διαδικασία που συνιστάται από την Apple.

Μήπως δεν έχεις κάνει κάτι σωστά ;. 

Πριν βγάλεις τα RAM modules έχεις αποσυνδέσει το μηχάνημα από την πρίζα και κράτησες τα modules εκτός μηχανήματος για περίπου 5 λεπτά της ώρας ;.

Δημοσ.

επισης αστα παραπάνω απο 5 λεπτα, αστα ιμση ωρα εκτος και το μηχανημα εκτος ρευματος...

επισης προσωπικά σε παρομοιες περιπτωσεις που θελω να αδειασει το ρευμα παταω και 4-5 φορες το power button ενω ειναι εκτος ρευματος

Δημοσ.

Παντός δεν έκανε τίποτα κ με ότι κατάλαβα δεν μπορείς να το  Αφαιρέσεις εντελώς το EFI FIRMWARE PASSWORD 

Τρόπο να μπορέσω να κάνω format θα πρέπει να βρω τώρα 

Εαν έχω καταλάβει καλά 

Δημοσ.

Και βέβαια το firmware password αφαιρείται πλήρως, με την διαδικασία που περιγράφω.

Πρόκειται πάντως για μια περίεργη περίπτωση, αφού το λουκέτο εμφανίζεται κατά το reboot. Εκτός και το σύστημα έχει αλλοιωθεί και δεν αναγνωρίζει πλέον τον Macintosh HD σαν startup disk, αλλά σαν εξωτερικό media. 

Πάντως το λουκέτο θα έπρεπε να είχε εμφανισθεί όταν θέλησες να φορμάρεις τον καινούριο δίσκο από το install DVD,  ή από το όποιο άλλο εξωτερικό media.

Όπως και να έχει το format (ανεξάρτητα του ότι δεν το επιτρέπει το firmware password) δεν θα βοηθήσει, αφού το password δεν φυλάσσεται στον δίσκο αλλά στην RAM.

Αφού  λοιπόν για άγνωστο λόγο η διαδικασία δεν δουλεύει, προτείνω να πας το μηχάνημα στο service.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν πριν τα παρατήσεις κάνε το εξής:

αφαίρεσε μια μνήμη μόνο καθώς η διαδικασία θέλει να αλλάξει απλά το μέγεθος της εγκατεστημένης μνήμης.

έπειτα το ανάβεις χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις και κρατάς πατημένα τα πλήκτρα που έχουν αναφερθεί παρραπάνω για να κάνεις nvram reset

μόλις καταφέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείς να ξαναβάλεις πίσω την μνήμη

Επεξ/σία από sil_unique

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...