ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά αγόρασε ξάδερφός μου ένα Dell Inspiron 5770 από Βουλγαρία και ήρθε με Ubuntu. Long story short, η πρώτη μου απόπειρα να βάλω Windows 7 64-Bit δεν πήγε και πολύ καλά. Τα μισά drivers εγκαταστάθηκαν και τα άλλα μισά όχι (error messages, failures κλπ). Υποπτεύομαι ότι φταίει το γεγονός ότι τα εγκατέστησα με σχετικά τυχαία σειρά. Το site της Dell έκανε scan και μου δείχνει ότι χρειάζονται τα εξής drivers: Μπορεί κάποιος να μου πει ακριβώς με ποια σειρά πρέπει να τα εγκαταστήσω? Ps: Το driver για τα BIOS έγινε την πρώτη φορά. Πρέπει να το ξανακάνω σε κάθε format? Ps2: Για να μου βγάλει αυτά τα drivers στο site της Dell, επέλεξα σαν λογισμικό Windows 10 γιατί δεν υπήρχε επιλογή για Windows 7. Είναι πρόβλημα αυτό? Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από ΡΙ ΑΠ
SPANK Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Καταρχάς το bios που έβαλες και με ρίσκο γιατί δεν ειναι ουσιαστικά drivers τεσπα κάλά έκανες δεν το ξανα περνάς ποτε και γενικά μην ξανα περάσεις οτι βλέπεις με bios , απο εκει και πέρα εφόσον έχεις windows 10 φαντάζομαι τα παραπάνω που βλέπουμε ειναι για windows 10 ( αν ανοίξεις την κάθε καρτέλα τους λεει ) , δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά τα περνάς με οποια θέλεις. Και στα 7 θα μπορούσες να περάσεις τους drivers απλά θα επέλεγες για vista και μετα με compatibility mode θα τα πέρναγες ( αν δεν γνωρίζεις όμως θα μπερδευτείς τι και πώς ) , γενικά επειδή τα καινούργια laptop υποτίθεται οτι ειναι μονο για τα 10 δεν βγάζουν ολους τους drivers για τα 7 αλλα και πάλι αν ξέρεις γενικά μπορείς να τους βρείς απο αλλου
ΡΙ ΑΠ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, SPANK είπε Καταρχάς το bios που έβαλες και με ρίσκο γιατί δεν ειναι ουσιαστικά drivers τεσπα κάλά έκανες δεν το ξανα περνάς ποτε και γενικά μην ξανα περάσεις οτι βλέπεις με bios , απο εκει και πέρα εφόσον έχεις windows 10 φαντάζομαι τα παραπάνω που βλέπουμε ειναι για windows 10 ( αν ανοίξεις την κάθε καρτέλα τους λεει ) , δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά τα περνάς με οποια θέλεις. Και στα 7 θα μπορούσες να περάσεις τους drivers απλά θα επέλεγες για vista και μετα με compatibility mode θα τα πέρναγες ( αν δεν γνωρίζεις όμως θα μπερδευτείς τι και πώς ) , γενικά επειδή τα καινούργια laptop υποτίθεται οτι ειναι μονο για τα 10 δεν βγάζουν ολους τους drivers για τα 7 αλλα και πάλι αν ξέρεις γενικά μπορείς να τους βρείς απο αλλου Support for Inspiron 5770 Όπως βλέπετε στην επιλογή για operating system, δεν υπάρχει να επιλέξω ούτε Windows 7 αλλά ούτε Vista. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω drivers που είναι συγκεκριμένα για Windows 7 Ultimate? Ps: δεν έχω ιδέα από Compatibility mode.
comfuzio Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Γιατί να μην βάζει ποτέ BIOS updates? Τόσα χρόνια φτιάχνω pc/laptops/servers/miners και το πρώτο πράγμα είναι BIOS update....
ss13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/7/2018 στις 11:54 ΠΜ, ΡΙ ΑΠ είπε Support for Inspiron 5770 Όπως βλέπετε στην επιλογή για operating system, δεν υπάρχει να επιλέξω ούτε Windows 7 αλλά ούτε Vista. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω drivers που είναι συγκεκριμένα για Windows 7 Ultimate? Ps: δεν έχω ιδέα από Compatibility mode. Δες εδώ https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/80cae5ee-dc98-4a2f-8284-a1ab826059b7/how-to-install-a-hardware-device-driver-using-compatibility-mode?forum=w7itprohardware πήγαινε Start - Control Panel - Device Manager όπου δεις κίτρινο ερωτηματικό κάνε επάνω του δεξί κλικ και πήγαινε Properties - Details επέλεξε από το μενού Hardware Id επέλεξε τους κωδικούς με Copy all - Paste να δούμε ποιοι είναι
SPANK Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/7/2018 στις 1:18 ΜΜ, comfuzio είπε Γιατί να μην βάζει ποτέ BIOS updates? Τόσα χρόνια φτιάχνω pc/laptops/servers/miners και το πρώτο πράγμα είναι BIOS update.... Ειδικά στα laptop ειναι λίγο περίεργο το bios update σε σχέση με το desktop και αν δεν γνωρίζεις μπορείς να κάνεις ζημιά , απο εκει και πέρα αν δεν εχει θέμα με το compatibility με δίσκο που θα βάλει ή οτιδήποτε αλλο δεν ειναι ανάγκη να γίνει bios update ειδικά σε laptop Στις 1/7/2018 στις 11:54 ΠΜ, ΡΙ ΑΠ είπε Support for Inspiron 5770 Όπως βλέπετε στην επιλογή για operating system, δεν υπάρχει να επιλέξω ούτε Windows 7 αλλά ούτε Vista. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βρω drivers που είναι συγκεκριμένα για Windows 7 Ultimate? Ps: δεν έχω ιδέα από Compatibility mode. Κατεβάζεις εναν driver που θέλεις για τα windows 10 που έχει και αφού κατεβάσεις τον driver πατά δεξί κλίκ επάνω του μετα properties , πας στην καρτέλα compatibility και επιλέγεις απο κάτω ενα κουτάκι που λεει run this program in compatibility mode for και επιλέγεις τα windows 7 που έχεις , μετά δοκίμασε να κάνεις κανονικά εγκατάσταση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα