Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, Dark Scizor said:

Μάλλον δε κατάλαβες, επηρεάζεται ό,τι βγήκε μέχρι και μια δεκαετία πριν τουλάχιστον.

σωστα οποτε αναβαθμιση του χρονου που θελω να πιστευω στους καινουργιους επεξεργαστες  2018-2019 θα στρωσει το πραγμα.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, VChris είπε

Όπως είπα και σε άλλο thread... θα παρακαλάμε να ανήκει ο επεξεργαστής μας στους προβληματικούς για να πάρουμε αυτήν την "μαγική" αύξηση επιδόσεων:rolleyes:

Σωστά, αφού το διπλανό διαμέρισμα καίγεται μόνο. Εσύ έχεις την πόρτα σου κλειδωμένη.

Εδώ μιλάμε για μια τεράστια τρύπα, έναν νέο τρόπο hacking ο οποίος εκμεταλλεύεται την φυσιολογική λειτουργία του επεξεργαστή και που δεν αφήνει ίχνη πίσω του.

'Ενα exploit που οι επιστήμονες ακόμη ψάχνουν και αναλύουν γιατί δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλο είναι και πιθανότατα θα εμφανιστούν ακόμη περισσότερα στοιχεία τις επόμενες μέρες (γι΄αυτό και η AMD επισήμανε πως δεν έχει πρόβλημα έως τώρα), κι εσείς μιλάτε για φανμποισμούς και... αυξήσεις επιδόσεων που σας πρόσφερε το damage control (φαντάζομαι χωρίς να γίνει bios update) και φυσικά πολύ πριν να δοθεί η ολοκληρωμένη λύση που θα επιλύει το πρόβλημα, καθώς γίνεται λόγος ότι πολύ απλά δεν λύνεται.

εννοειται οτι εκανα update και το bios. οπως προειπα μειωση επιδοσεων ειδα μονο στην επικοινωνια και στην ανακτηση γρηγορων δεδομενων. στο gaming δλδ επηρεαζεται αρνητικα μονο οταν φορτωνει το παιχνιδι κι οταν πεθανεις π.χ. που φορτωνει σχεδον τα ιδια ο χρονος φορτωσης εχει αυξηθει. κατα μερικα δευτερα. στο frrate & frtm εχω καλυτερες επιδοσεις σε ολα σχεδον τα παιχνιδια.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Heybro είπε

Οι servers θα πληγουν περισσοτερο και θα υπαρξουν αρκετες μηνυσεις. Για τον απλο το χρηστη ουτε το 1% δεν θα παρατηρησει διαφορα σε επιδοσεις.

Ναι οι σέρβερ παραπάνω μάλλον αλλά αν εγώ παρατηρήσω 1,1% σύμφωνα με το δικό μου workload θα έχω λόγο να κινηθώ νομικά εναντίον σου? Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε δηλώσεις λες και έχουμε στάνταρ απαντήσεις. Κανένας εδώ δεν έχει απάντηση και κανένας ούτε σε σαΐτ έγκαιρα του εξωτερικού. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, evzonas23 είπε

Ναι οι σέρβερ παραπάνω μάλλον αλλά αν εγώ παρατηρήσω 1,1% σύμφωνα με το δικό μου workload θα έχω λόγο να κινηθώ νομικά εναντίον σου? Αυτό που λέω είναι ότι δεν πρέπει να κάνουμε δηλώσεις λες και έχουμε στάνταρ απαντήσεις. Κανένας εδώ δεν έχει απάντηση και κανένας ούτε σε σαΐτ έγκαιρα του εξωτερικού. 

Κοίτα εγώ από χθες είμαι φουλ patcharismemos και με το patch της ms και με bios update οπότε μιλάω αντικειμενικά. Καμία πτώση σε gaming τα πάντα ανοίγουν σφαίρα. Σε mining το ίδιο λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες είδα. Σε μεταφορά δεδομένων δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάνει ακόμα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Κοίτα εγώ από χθες είμαι φουλ patcharismemos και με το patch της ms και με bios update οπότε μιλάω αντικειμενικά. Καμία πτώση σε gaming τα πάντα ανοίγουν σφαίρα. Σε mining το ίδιο λίγο μεγαλύτερες θερμοκρασίες είδα. Σε μεταφορά δεδομένων δεν ξέρω γιατί δεν έχω κάνει ακόμα. 

Good 4 you και για πολλούς άλλους από εμάς, έκανα μια παρατήρηση για να μην γίνει παρεξήγηση, καλή χρονιά να έχουμε, 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικοι και το σπιτι να σας παρει η ιντελα θα πειτε δεν πειραζει τουλαχιστο  εχω ακριβο premium cpu και βγαζω 20 καρε παραπανω σε 1080p... αντε και καλα μυαλα...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, panoskatos είπε

Καλά εσύ είσαι στην κοσμαρα σου αγόρι μου.Εδω όλος ο κόσμος μιλάει για το μεγαλύτερο τεχνολογικό φιάσκο κ εσύ μιλάς για ryzen και ότι την έχεις μακρύτερη. 

Κ εγώ intel έχω στο σύστημα μου αλλά κατανοώ το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν γράφω κοτσάνες. 

Και τέλος εσύ επιδεικνυεις φανμποισμο γράφοντας ότι έχεις πάρει τον καλύτερο cpu! 

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Υπάρχουν δύο ειδών exploits. Ένα πολύ σοβαρό(meltdown) που πατσαρίστηκε σε intel με σημαντική μείωση επιδόσεων κυρίως σε πολύ γρήγορους SSD(nvme). Και δύο παραλλαγές ενός άλλου(spectre) όπου δεν υπάρχουν οριστικές λύσεις για κανέναν, ενώ για την μία από αυτές περιμένουμε να δούμε software διορθώσεις σε AMD.

Εν τω μεταξύ οι ερευνητές την google δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν κενά και στο out of order της AMD. Ανέφεραν απλά ότι η τεχνική τους δεν δούλεψε σε AMD και τα περισσότερα ARM.

Έχουν υπάρξει και στο παρελθόν πολύ σοβαρά κενά( ψάξε IME), αλλά δεν έγινε τόσος ντόρος γιατί δεν υπήρξε μείωση επιδόσεων. Η οποία παρεμπιπτόντως θα πλήξει περισσότερο τις επιχειρήσεις. Γιατί λοιπόν οι home users να πρέπει να πετάξουν τα intel και να στραφούν σε AMD τη στιγμή που δεν θίγονται περισσότερο απ'ότι οι κάτοχοι συστημάτων με διαφορετικούς cpu vendors, ούτε σε επιδόσεις ούτε σε ασφάλεια;

Σχετικά με τον intel CEO έχουν ήδη αναλάβει δράση δικηγόροι των μετόχων.

Σχετικά με την server αγορά τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο ρόδινα για την AMD. Όπως αναφέρθηκε και στο amd reddit οι αγοραστές των προβληματικών XEON ενδέχεται να στραφούν πάλι στην intel για να καλύψουν τη χασούρα των επιδόσεων λόγω του ότι η AMD δεν διαθέτει ανάλογη παραγωγική δυναμικότητα. Αν και υπάρχει μια πιθανότητα για την AMD να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυξάνοντας την τιμή των EPYC.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Μερικοι και το σπιτι να σας παρει η ιντελα θα πειτε δεν πειραζει τουλαχιστο  εχω ακριβο premium cpu και βγαζω 20 καρε παραπανω σε 1080p... αντε και καλα μυαλα...

Αν υπαρχει καποια μειωση επιδοσεων ο καθενας μας θα το γραψει δεν υπαρχει λογος για το αντιθετο. Χρησιμοποιω τον υπολογιστη ακριβως οπως πριν χωρις καμια διαφορα. Τωρα τι βγαζει το καθε benchmark λιγη σημασια δινω το real life use με νοιαζει και στο τι δουλειες κανω εγω με τον υπολογιστη που εχω.Το καλο ειναι οτι πηραμε και patch και microcode και ειμαστε ασφαλεις απο τις 2 παραπανω ευπαθειες.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, strawman είπε

Oχι και εσυ ρε φιλε τα ιδια! Ryzen εχω, με 3 1080ti και μια 1080. Λες να μην ειχα να παρω Intel? Please, μην γιενστε ολοι fotis13 ρε μαγκες. 

Ειπε δεν εχεις λεφτα αφου! Ξερει καλυτερα

1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Ειπε δεν εχεις λεφτα αφου! Ξερει καλυτερα

Πριν οσοι ειχαν παρει INTEL μιλουσαν με benchmark, επιδοσεις κλπ. Τωρα ξαφνικα αρχισαν την καραμελα του "real life usage δε θα με πληξει καθολου, δε θα δω διαφορα" κλπ. ΕΛΕΟΣ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Heybro είπε

Αν υπαρχει καποια μειωση επιδοσεων ο καθενας μας θα το γραψει δεν υπαρχει λογος για το αντιθετο. Χρησιμοποιω τον υπολογιστη ακριβως οπως πριν χωρις καμια διαφορα. Τωρα τι βγαζει το καθε benchmark λιγη σημασια δινω το real life use με νοιαζει και στο τι δουλειες κανω εγω με τον υπολογιστη που εχω.Το καλο ειναι οτι πηραμε και patch και microcode και ειμαστε ασφαλεις απο τις 2 παραπανω ευπαθειες.

Αν είσαι πατσαρισμενος είσαι ασφαλής από το ένα πρόβλημα. Το spectre δεν έχει λυθεί και αν έχεις ιντελ + οποιοδήποτε OS υπάρχει ακόμα. Αν έχεις amd + non standard linux kernel υπάρχει και εκεί, αλλά σε amd + windows, standard linux, κλπ δεν έχει παρατηρηθεί ευπάθεια ... ακόμα. 

Κανέναν δεν συμφέρει πάντως να φάει μαύρο η ιντελ, ούτε την amd, και φυσικά όχι τους καταναλωτές. Ένα ισχυρό ταρακουνημα καλό είναι, αλλά μέχρι εκεί. Και φυσικά αυτοί που θίγονται, να αποζημιωθούν, εταιρείες και ιδιώτες. 

Κατά τη γνώμη μου, τα κινητά έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που το support σταματά πολύ πιο νωρίς από ότι τα motherboards, και εκεί όλες οι εταιρείες θα στηρίξουν αδιάφορα λέγοντας it works as designed

Επεξ/σία από kogos
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, kogos είπε

Αν είσαι πατσαρισμενος είσαι ασφαλής από το ένα πρόβλημα. Το spectre δεν έχει λυθεί και αν έχεις ιντελ + οποιοδήποτε OS υπάρχει ακόμα. Αν έχεις amd + non standard linux kernel υπάρχει και εκεί, αλλά σε amd + windows, standard linux, κλπ δεν έχει παρατηρηθεί ευπάθεια ... ακόμα. 

Κανέναν δεν συμφέρει πάντως να φάει μαύρο η ιντελ, ούτε την amd, και φυσικά όχι τους καταναλωτές. Ένα ισχυρό ταρακουνημα καλό είναι, αλλά μέχρι εκεί. Και φυσικά αυτοί που θίγονται, να αποζημιωθούν, εταιρείες και ιδιώτες. 

Κατά τη γνώμη μου, τα κινητά έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα που το support σταματά πολύ πιο νωρίς από ότι τα motherboards, και εκεί όλες οι εταιρείες θα στηρίξουν αδιάφορα λέγοντας it works as designed

Λενε οτι το patch της ms ειναι για το meltdown και το microcode patch για το spectre. Τωρα τι ισχυει 100% δεν ξερω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kogos είπε

Συμφωνω σε ολα οσα γραφεις απλα ορισμενοι fanboys  το παιζουν αγιοι τωρα. Αυτοι που θαβαν την amd τοσα χρονια κ τους χρηστες αυτων τωρα ξαφνικα το γυρισαν. Πολλοι απο αυτους δε,  ειμαι σιγουρος οτι θαβαν κ την apple για το θεμα των μπαταριων/επιδοσεων που προεκυψε στο ανιστοιχο νημα. Και μαλιστα εχουν σκασει απο το κακο τους στην πιθανοτητα να μην επηρεαζονται οι amd απο το προβλημα. Κι εγω  εχω laptop με intel και ουτε χαιρεκακος ειμαι. Απλα να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Τοσα χρονια οι fx πχ δεν κανανε δουλεια? Σε real life usage δεν ηταν αξιοπιστοι και γρηγοροι? Παρολα αυτα εφαγαν το θαψιμο της αρκουδας και οτι καιγονται! Εχω δουλευα fx απο την πρωτη μερα κ προβλημα θερμοκρασιών δεν υφιστατο ποτε. Πανω απο 48 βαθμους δεν ειδα ποτε. (καλο κουτι, airflow) 

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1
Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό η Intel ξεφεύγει απο θέμα λαθών. Ελπίζω να υπάρξει κάποια βελτίωση στο μέλλον και να μην ακούμε αλλά τέτοια περιστατικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Heybro είπε

δεν πηγαινε για σενα αδερφε ,για αυτους που γραφουν μπουρδες πηγαινε...

ασχετο στα λαπτοπ  θα παρουμε κανα bios update η θα μας γραψουν κανονικα?

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Λενε οτι το patch της ms ειναι για το meltdown και το microcode patch για το spectre. Τωρα τι ισχυει 100% δεν ξερω.

Και το software patch και το microcode updated bios είναι για το melt. Για το spectre δεν υπάρχει γιατρειά ακόμα, και μάλλον δεν θα υπάρξει ποτέ γιατί απαιτεί αλλαγή αρχιτεκτονικής... αλλά ακόμα το ψάχνουν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...