Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IoannisLp είπε

Ρε παιδιά επειδή βαριέμαι να διαβάσω με το συμπάθιο κιόλας δεν έχω το χρόνο! Εγώ που έχω 8700k σε gaming multimedia χρήση pc υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα με όλη αυτή την κατάσταση? Η απλά να είχαμε να λέγαμε? 

Ε τι λεμε; :D Από 5% κάτω που είναι το στανταράκι ... ανάλογα με την εφαρμογή και το τι πάει να κάνει στο PC ίσως και 30-35% κάτω.

Στην υγειά μας! :D

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IoannisLp είπε

Ρε παιδιά επειδή βαριέμαι να διαβάσω με το συμπάθιο κιόλας δεν έχω το χρόνο! Εγώ που έχω 8700k σε gaming multimedia χρήση pc υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσω πρόβλημα με όλη αυτή την κατάσταση? Η απλά να είχαμε να λέγαμε? 

Μια χαρά θα είσαι.

Δημοσ.

ρε παιδιά οι υπολογιστές άμα κάνεις μαλαγανιές χρόνια τώρα κολλάνε ιούς και χίλια δυο απλά άμα έχεις σοβαρό pc για δουλειά δεν κατεβάζεις τσόντες και μπαίνεις μόνο σε πράγματα της δουλειάς...... δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος χρόνια τώρα άμα θέλει κάποιος που ξέρει σου παρακολουθεί τον υπολογιστή τι άλλαξε σήμερα το ότι ανακοινώθηκε άλλη μια ευπάθεια ? γιατί ήταν λίγες πριν και σας χάλασε η καινούργια.

πόσα cpu throtling malwares είχε το utorrent και πήρε π@υλο , τόσα θέματα και ? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Την σοβαροτητα του θεματος, την εβγαλε νομιζω πιο εντονα προς τα εξω η κινηση του κυρ CEO που πηρε τα λεφτουδακια του δειχνοντας οτι υπαρχει κινδυνος τα μειωθουν παρα πολυ!  29 CEO cpu συνηστουν  " ο σωζων εαυτον σωθητω "! Αυτοι...ξερουν!:P

Και να θελανε να το περασουν οσο πιο ανεμακτα γινεται, αυτος τους εκανε την καλυτερη κινηση πανικου που πολλαπλασιαζει το μεγεθος του θεματος προς τα εξω δειχνοντας τεραστιο προβλημα!

1) Στην US γίνεται πόλεμος με τον Trump και τις New Technology Companies. Ο κύριος αυτός έπαιζε σε άλλο στρατόπεδο :

2) Εδώ τα σπάει με τον Trump... August 15, 2017   (Γνωρίζει το bug)

http://money.cnn.com/2017/08/14/technology/intel-ceo-brian-krzanich-trump-manufacturing-council/index.html

3) Πουλάει τις μετοχές του τέλος του 2017.(Γνωρίζει το bug). (Γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να κρυφτεί το bug για κάποιο λόγο? ...)

http://mashable.com/2018/01/04/intel-ceo-stock-sale-security-flaw/#K1GWMjKzYOqd

4) 3/1/2018 Ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας με meltdown - spectre.

Πολλές συμπτώσεις ...

Επεξ/σία από Red_Phantom
  • Like 2
Δημοσ.

Απλά με τις νέες ευπάθιες των cpu δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάτι μπορεί να μπείς π.χ. www.insomnia.gr για να δείς κάποιο άρθρο και μόνο που θα φορτώσει η σελίδα στον browser εκμεταλεύονται ένα exploit και σου φορτώνουν τον κύριο specter και γειά σας!!! Οι moderators θα κάνουν πάρτυ με το pc σου ! Βλεπουν τα πάντα live streaming χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα. Τόσο απλά !!! 

Χίλιες φορές 5-30% παρακάτω επιδόσεις παρά να φοβάσαι να ανοίξεις το pc. Μιλάμε για πολύ μεγάλη υπόθεση !!! 

Μπράβο στην Google Project Zero !!!

Δημοσ.

Όταν διαβάζω για απροσεξία η λάθος στο σχεδιασμό των  chip μου έρχεται να φύγω από το παράθυρο.

Δεν είναι ούτε λάθος ούτε μαμακια στον σχεδιασμό, είναι το γνωστό παραθυράκι της  CIA  και NSA για να σκαλίζουν δεξιά και αριστερά.

Και το πιθανότερο σενάριο είναι να τους παραπεσε το software ( malware )σε λάθος χερια.

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός... Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο κενό ασφαλείας και έχουν υπάρξει περιπτώσεις που οι πιθανές συνέπειες ήταν πολύ σοβαρότερες κ άμεσες (βλ. Jeep αν θυμάμαι καλά που μπορούσες remotely να πάρεις τον έλεγχο αυτοκινήτου... χωρίς να κάνεις inject malware μέσω Javascript που απαιτείται για να εκμεταλλευτεί κάποιος τα Spectre/Meltdown).

Το μόνο καλό με τον όλο χαμό και τα click-bait άρθρα είναι ότι μπορεί επιτέλους το cybersecurity να το πάρει λίγο πιο σοβαρά ο μέσος χρήστης και να ξεφύγει απ'την λογική "δεν κατεβάζω cracks/τσόντες άρα δεν χρειάζομαι AV, Win updates" και άλλα χαριτωμένα.

Δημοσ.

Μου θυμιζει VW Group.

Καθε φορα που κατι εβγαζε το αμαξι (απο το εργοστασιο) και επρεπε να κανει update την CPU του για να μην εκραγει ενω οδηγας, η δεν λειτουργουσε καλα η αντλια βενζινης η πραγματικα οτιδηποτε, παντα μα παντα επεφτε η επιδοση της μηχανης.

Σου πουλουσαν 150 αλογα και τα ενιωθες μια χαρα.

Μετα το update που εκανες για να μην χαλασει αργοτερα, το ενιωθες σαν datsun.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stamka είπε

εχουν και αλλο οι AMD ...

AMD ευπάθεια του Secure Chip-On-Chip ελεύθερη στο διαδίκτυο
Ο ερευνητής της Google ανέφερε το ελάττωμα στην ΑMD το Σεπτέμβριο και η ΑMD δήλωσε στον ερευνητή τον Δεκέμβριο ότι έχει αναπτύξει μια ενημερωμένη έκδοση και προετοιμάζεται για την κυκλοφορία της
Ο Cfir Cohen, ερευνητής ασφάλειας της ομάδα Google Cloud Security, αναφέρει ότι ανακάλυψε μια ευπάθεια στη μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας (TPM) του επεξεργαστή AMD Secure.
Το TPM είναι ένα στοιχείο για την αποθήκευση κρίσιμων δεδομένων των συστήματος, όπως κωδικών πρόσβασης, πιστοποιητικών και κλειδιών κρυπτογράφησης, και βρίσκεται σε ένα “ασφαλές” περιβάλλον και έξω από τους πιο εύκολα προσβάσιμους πυρήνες της AMD.

Η αποκάλυψη του Cohen για το ελάττωμα του επεξεργαστή ΑMD Secure Processor ήρθε την ίδια μέρα που οι ερευνητές της Google αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες για τα ελαττώματα Meltdown και Specte
Πηγη:iguru

Για το οποίο βγήκε ενημερωμένο AGESA από αρχές Δεκεμβρίου και μπορείς και να το απενεργοποιήσεις αν θέλεις.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=AMD-PSP-Disable-Option
https://www.reddit.com/r/linuxmasterrace/comments/7i6kl7/amd_listened_to_us_and_added_a_psp_disable_option/?st=jawq1tt4&sh=eacf3aa8

Spectre όμως φαίνεται ότι δεν έχουν από την εξαίρεση της AMD στο Linux
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-Tip-Git-Disable-x86-PTI

Να λέμε το «έχουν και άλλο» και των Intel (πέραν των Spectre και Meltdown), το πολυπαθές ΙΜΕ.
https://www.theregister.co.uk/2017/11/20/intel_flags_firmware_flaws/
Ελπίζω να μπαλωθεί και αυτό με τα νέα BIOS, μην μείνει κερκόπορτα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, Volga said:

Ε τι λεμε; :D Από 5% κάτω που είναι το στανταράκι ... ανάλογα με την εφαρμογή και το τι πάει να κάνει στο PC ίσως και 30-35% κάτω.

Στην υγειά μας! :D

Ούτε καν με την χρήση που κάνω! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsf είπε

όπως και με την Apple, έλα να τρέχουν οι μηνύσεις.. 

μαλακια για την apple. οκ τις αλλες φορες εφταιγε, τωρα ομως τζαμπα την πληρωνει τη νυφη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...