Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Ας κάνω και εδώ τις ερωτήσεις μου, αφού με έχετε βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ήρθε η στιγμή μετά από σκέψη, να αλλάξω το σύστημά μου, με ένα καινούργιο. Η ήδη υπάρχουσα σύνθεσή μου (από το 2009) είναι η εξής:

Cpu: Intel E8500 - Mobo: Asus P5Qc - Ram: Kingston 4Gb - Gpu: Asus nVidia GeForce 9600GT - Psu: Tagan 600w

Νέα σύνθεση:

Cpu: AMD A8-7650K

Mobo: Gigabyte F2A88XM-D3HP

Ram: G.Skill Ripjaws 8GB DDR3-1600MHz

Psu: Corsair CX Series 450M

Κουτί: Thermaltake Core V21

Hdd, ssd είμαι καλυμμένη

Οθόνη δεν χρειάζομαι, πληκτρολόγιο-ποντίκι έχω, η αγορά θα γίνει από διαφορετικά καταστήματα και θα το στήσω μόνη μου.

Ο προϋπολογισμός είναι μέχρι 400€

Χρήση υπολογιστή: Για χρήση γραφείου -καθόλου παιχνίδια

Υ.γ. Ελπίζω να τα συμπλήρωσα σωστά. 

Οι ερωτήσεις μου:

1: Η μητρική έχει μόνο 2 slots για ram. Είναι τόσο μεγάλο "πρόβλημα" αυτό;

2: Παρατήρησα πως οι amd (a-series) σιγά-σιγά, εξαφανίζονται, είναι λόγος αυτός να μη προβώ στην αγορά του συγκεκριμένου υπολογιστή. 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο να προσέξω ή να μου προτείνετε, με χαρά θα σας ακούσω.

Επεξ/σία από marilou26
Δημοσ.

Καλησπερα, καλη χρονια, συμπληρωσε την φορμα

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ssd υπαρχει στο τωρινο σου; 

Αν οχι ξεκινα με αυτο στο υπαρχον συστημα και θα δεις μεγαλη διαφορα.

Γραψε λιγο το budget που εχεις και ποια κομματια θα χρησιμοποιησεις απο το παλιο. Αυτα που εβαλες ξεχασε τα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

2018 έχουμε. Αυτή η πλατφόρμα που πόσταρες είναι του 2014. Όχι ότι δεν θα σε κάλυπτε αλλά αν θες κάτι να μείνει για καιρό πήγαινε σε νέο hardware του 2017 τουλάχιστον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marilou26 είπε

Παιδιά, καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Ας κάνω και εδώ τις ερωτήσεις μου, αφού με έχετε βοηθήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Ήρθε η στιγμή μετά από σκέψη, να αλλάξω το σύστημά μου, με ένα καινούργιο. Η ήδη υπάρχουσα σύνθεσή μου (από το 2009) είναι η εξής:

Cpu: Intel E8500 - Mobo: Asus P5Qc - Ram: Kingston 4Gb - Gpu: Asus nVidia GeForce 9600GT - Psu: Tagan 600w

Με γνώμονα πως ο υπολογιστής θα είναι για χρήση γραφείου, ταινίες και internet, (καθόλου παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο ή άλλες βαριές εφαρμογές), κατέληξα σε αυτά εδώ: 

Cpu: AMD A8-7650K - Mobo: Gigabyte F2A88XM-D3HP - Ram: G.Skill Ripjaws 8GB DDR3-1600MHz - Psu: Corsair CX Series 450M και μερικά άλλα παρελκόμενα.

Οι ερωτήσεις μου:

1: Η μητρική έχει μόνο 2 slots για ram. Είναι τόσο μεγάλο "πρόβλημα" αυτό;

2: Παρατήρησα πως οι amd (a-series) σιγά-σιγά, εξαφανίζονται, είναι λόγος αυτός να μη προβώ στην αγορά του συγκεκριμένου υπολογιστή. 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Αν υπάρχει κάτι καλύτερο να προσέξω ή να μου προτείνετε, με χαρά θα σας ακούσω.

Υπολογίζοντας απο τα όσα πόσταρες το συνολικό ποσό κυμαίνεται στα 250.

Οπότε κρατάς κουτί και τροφοδοτικό και αγοράζεις τα παρακάτω.

Τροφοδοτικό θα χρειαστεί να αλλάξεις μόνο όταν και εφόσον χρειαστεί να τοποθετήσεις κάρτα γραφικών μεγάλης κατανάλωσης.

Ο g4600 έχει ενσωματωμένα γραφικά οπότε άν σε βολεύει να πουλήσεις το σετάκι σου δώσε και την κάρτα για να εξοικονομήσεις λίγα ευρώ παραπάνω.

mustshop.JPG.97a714e49a5581c684fd091b5a50a425.JPG

Άν σε βολεύει κάποιο άλλο κατάστημα ονόμασέ το αλλα σίγουρα θα βγαίνει ακριβότερα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Οχι καινουργια components πανω σε no name τροφοδοτικο εννια ετων, ας συμπληρωσει την φορμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, #mtsalla11 είπε

Οχι καινουργια components πανω σε no name τροφοδοτικο εννια ετων, ας συμπληρωσει την φορμα

Δική σου γνώμη. Το σύστημα θα καταναλώσει σε full load maximun 125w. Δλδ ποτέ.

Δημοσ.
1 minute ago, radiohead said:

Δική σου γνώμη. Το σύστημα θα καταναλώσει σε full load maximun 125w. Δλδ ποτέ.

Δικη μου γνωμη, ναι. Η δικη σου ειναι να βαλει καινουργια components πανω σε χαμηλης ποιοτητας τροφοδοτικο που ηταν στο αθλιο δικτυο της ΔΕΗ επι 9 χρονια.

Δημοσ.

Το δραματοποιείς.Τα tagan έπαιζαν πολύ εκείνα τα χρόνια και δεν είχαν άσχημο όνομα. Εννιά χρόνια δεν ήταν και 24/7 και για να μην τα πολυλογώ, μπορεί να μείνει μέχρι νεωτέρας με αυτό ωστε να μην θυσιάσει τον ssd χρησιμοποιώντας τον (ide?) σκληρό των εννέα χρόνων. Άν έχει χρήμα ή ήδη ssd δεν χρειάζεται ερώτημα.  Όπως και να έχει με σύστημα που μέσο όρο θέλει 60watt και τα 2/3 του Psu να ψόφησαν πάλι είναι overkill.

Δημοσ.

Μετριο ηταν ακομα και τοτε, με passive PFC και κρατησε ηδη 9 χρονια, δεν αξιζει να ρισκαρει για €40 που κανει κατι κλασεις ανωτερο. Αυτη ειναι η οπτικη μου, ας συμπληρωσει η ts την φορμα για να  πει τι ακριβως θελει να κανει και με ποσα.

Δημοσ.

Κλάσης ανώτερο να πάρει λέω κι εγώ. Αλλα όχι να θυσιάσει κάτι άλλο τώρα! Μπορεί να καθυστερήσει την αγορά του psu απο το να βάλει celeron ή να μείνει με παλιό δίσκο και να ξαναπαερνάει μετά λειτουργικά κλπ κλπ. Συμφωνούμε με τη διαφορά οτι του δίνω πίστωση χρόνου ενω εσύ όχι.

Δημοσ.

Ας πει ποσα εινα διατεθειμενη να δωσει πρωτα, μπορει να μην χρειαστει να κανει ιδιαιτερους συμβιβασμους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, radiohead είπε

Ssd υπαρχει στο τωρινο σου; 

Αν οχι ξεκινα με αυτο στο υπαρχον συστημα και θα δεις μεγαλη διαφορα.

Γραψε λιγο το budget που εχεις και ποια κομματια θα χρησιμοποιησεις απο το παλιο. Αυτα που εβαλες ξεχασε τα.

Ναι, έβαλα πριν 2 χρόνια Intenso High Performance 120GB. Από το παλιό δεν νομίζω να κουμπώσω τίποτα πάνω στο καινούργιο. 

Επεξ/σία από marilou26
Δημοσ.
Μόλις τώρα, marilou26 είπε

Ναι, έβαλα πριν 2 χρόνια Intenso High Performance 120GB. 

Οπότε παίρνεις αυτό που πόσταρες το οποίο είναι υπέρ του δέοντος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...