Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, wings12 είπε

Για να μην ξεκινάω νέο θέμα απλά μία ερώτηση βρε παιδιά, το παλιό μου κινητό εδώ και καιρό μου κάνει κάτι περίεργα με την μπαταριά. Πρέπει να είναι εδώ και 2 εβδομάδες. Κάνει πολύ ώρα να φορτίσει κανονικά με φορτιστή. Εκεί δηλαδή που σε 2,5 ώρες είχε φτάσει άνετα 90%+  τώρα παίρνει πολύ ώρα να φορτίσει. Υποθέτω μέχρι και πάνω από 4 ώρες. Το παρατήρησα ότι πάει πολύ αργά αλλά φορτίζει. Ένα βράδυ το άφησα όλη νύχτα και εκεί που έπρεπε να έχει φτάσει στο 100% ήταν στο 75. Πριν λίγες μέρες φόρτισε κανονικά αλλά αργά (νομίζω πήρε 4ωρο και παραπάνω). Επίσης φορτίζει ποιο εύκολα όταν είναι κλειστό, έτσι παρατήρησα αλλά δεν είμαι και σίγουρη. Όταν είναι ανοιχτό αργεί νομίζω. Τι γίνεται πιστεύετε;

Κατέβασε αυτό για να δεις τι γίνεται

https://www.doctorandroid.gr/2015/03/ampere.html?m=1

Αν είναι όλα καλά τότε μπαταρία.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, saruman123 είπε

Κατέβασε αυτό για να δεις τι γίνεται

https://www.doctorandroid.gr/2015/03/ampere.html?m=1

Αν είναι όλα καλά τότε μπαταρία.

To δοκίμασα και λέει ότι η κατάσταση της μπαταρίας είναι καλή. Βλέπω ότι από τότε που το είχα πάρει το 2016 ήταν μία χαρά και πήγαινε γρήγορα η φόρτιση. Τώρα παρατηρώ ότι όταν είναι κάτω από 50% και φορτίζει για να πάει πάνω 1% εκεί που ήθελε 1 λεπτό κάποιες φορές θέλει 3-4 λεπτά και γίνεται συχνά. Πάνω από 50% αργεί ακόμα πιο πολύ. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει σε κάτι αλλά όταν το είχα αγοράσει στην αρχή δεν έκανε τέτοια. Άλλες φορές βασικά φορτίζει εντάξει άλλες κολλάει και αργεί οπότε είναι μπαταρία μάλλον;

Επεξ/σία από wings12
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, wings12 είπε

To δοκίμασα και λέει ότι η κατάσταση της μπαταρίας είναι καλή. Βλέπω ότι από τότε που το είχα πάρει το 2016 ήταν μία χαρά και πήγαινε γρήγορα η φόρτιση. Τώρα παρατηρώ ότι όταν είναι κάτω από 50% και φορτίζει για να πάει πάνω 1% εκεί που ήθελε 1 λεπτό κάποιες φορές θέλει 3-4 λεπτά και γίνεται συχνά. Πάνω από 50% αργεί ακόμα πιο πολύ. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει σε κάτι αλλά όταν το είχα αγοράσει στην αρχή δεν έκανε τέτοια. Άλλες φορές βασικά φορτίζει εντάξει άλλες κολλάει και αργεί οπότε είναι μπαταρία μάλλον;

Ναι κατά εκεί πάει το θέμα.

Δημοσ.

Τα εχουμε ξαναπει. Ολες οι μπαταριες φθειρονται με την χρηση. Φυσικο ειναι να δυσκολευεται να φορτισει και να ξεφορτιζει και γρηγορα. Μπαταριες που φορτιζονται καθε μερα μετα τον 1,5 χρονο πανε για αλλαγη συνηθως.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Τα εχουμε ξαναπει. Ολες οι μπαταριες φθειρονται με την χρηση. Φυσικο ειναι να δυσκολευεται να φορτισει και να ξεφορτιζει και γρηγορα. Μπαταριες που φορτιζονται καθε μερα μετα τον 1,5 χρονο πανε για αλλαγη συνηθως.

Ανάλογα την χρήση και την φόρτιση που του κάνει ο καθ'ένας.

Εγώ στο S3 την είχα σχεδόν 3 χρόνια.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, saruman123 είπε

Ανάλογα την χρήση και την φόρτιση που του κάνει ο καθ'ένας.

Εγώ στο S3 την είχα σχεδόν 3 χρόνια.

Υπαρχουν και εξαιρεσεις. Αναλογα την χωρητικοτητα, τον τροπο, τον φορτιστη, την συχνοτητα την ποιοτητα της μπαταριας κλπ. Παρολα αυτα μετα τον 1,5 χρονο τυπικης χρησης με 1 φορτιση καθε μερα η μπαταρια αρχιζει και φθινει. Τα παραπανω συμπτωματα παντως ειναι ενδειξεις φθορας της μπαταριας. Οταν τα στοιχεια αρχιζουν να φθειρονται τοτε ζοριζεται η φορτιση τους, ζεσταινεται περισσοτερο η μπαταρια, κραταει λιγοτερο, κλεινει με 20-30% ενδειξη φορτισης κλπ. Δεν ειναι ποτε το τηλεφωνο. Ειναι παντα η μπαταρια. Το γιατι λιγο ενδιαφερει τελικα 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Μπαταριες που φορτιζονται καθε μερα μετα τον 1,5 χρονο πανε για αλλαγη συνηθως.

Δεν ισχύει αυτό που λες στις τωρινές μπαταρίες και ειδικότερα όταν μιλάμε για τόσο λίγο χρονικό διάστημα (1,5 χρόνο). Προφανώς και αναφέρομαι σε μπαταρίες οι οποίες δεν είναι προβληματικές.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, d4mage είπε

Δεν ισχύει αυτό που λες στις τωρινές μπαταρίες και ειδικότερα όταν μιλάμε για τόσο λίγο χρονικό διάστημα (1,5 χρόνο). Προφανώς και αναφέρομαι σε μπαταρίες οι οποίες δεν είναι προβληματικές.

Η καθε μπαταρια εχει συγκεκριμενο κυκλο φορτισεων-εκφορτισεων για τον οποιο σχεδιαστηκε. Εαν θελεις να μιλησουμε σωστα, τοτε να δουμε η συγκεκριμενη ποσους κυκλους φορτισης εχει κανει (γινεται με λογισμικο) και για ποσους ο κατασκευστης της την εχει προδιαγραψει.

Δημοσ.

Εγώ αυτό το κινητό το έχω λίγο παραπάνω από 1.5 χρόνο και τους τελευταίους μήνες το φόρτιζα καθημερινά οπότε λογικά θα έχει πάθει κάτι η μπαταρία.

Λοιπόν παιδιά το τσέκαρα και όταν το έχω κλειστό φορτίζει κανονικά. Όταν είναι ανοιχτό δεν φορτίζει πλήρως και πάει αργά. Το άφησα όλο το βράδυ και ήταν στο 65%. Μετά το πρωί το κλείνω εντελώς και φορτίζει κανονικά μέχρι 100% και γρήγορα. Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά η μπαταρία πλέον χάνει σιγά σιγά οπότε με το που χειροτερέψει πάω για το νέο κινητό.

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχεις δοκιμάσει με κάποιον άλλο φορτιστή ή κάποιο άλλο καλώδιο; Κάνε δοκιμές με διάφορους συνδυασμούς (καλώδιο - φορτιστή), γιατί μπορεί να φταίει κι αυτό και η μπαταρία να είναι οκ (όσο οκ είναι μια μπαταρία 1.5 χρόνου και την όποια φυσιολογική φθορά έχει).

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, spysif είπε

Καλημέρα. Έχεις δοκιμάσει με κάποιον άλλο φορτιστή ή κάποιο άλλο καλώδιο; Κάνε δοκιμές με διάφορους συνδυασμούς (καλώδιο - φορτιστή), γιατί μπορεί να φταίει κι αυτό και η μπαταρία να είναι οκ (όσο οκ είναι μια μπαταρία 1.5 χρόνου και την όποια φυσιολογική φθορά έχει).

Αν ήταν αυτό θα το έδειχνε το Ampere που του έδωσα στο link ποιο πάνω

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spysif είπε

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά άλλοι που έχουν χρησιμοποιήσει τον φορτιστή μου είναι μία χαρά. Επιπλέον και το Ampere δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα. 

Έτσι και αλλιώς σε λίγες μέρες θα πάρω το καινούριο. Θέλω να αναβαθμίσω σε κινητό με καλύτερα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερη οθόνη (από 4.7" σε 5.5" θα πάω) οπότε Θα πάρω το Xiaomi να είμαι πιο άνετα. Το παλιό από καιρό όλο κολλήματα και προβλήματα με την μπαταρία έχει δεν λέει να το κρατάω άλλο πια. 

Δημοσ.

Παιδια να ρωτησω κατι και εγω μιας και βλεπω το θεμα ακομα ανοιχτο. Εχω καταληξει να παρω το 
Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon) 3GB/32GB αντι του 4Χ λογω περισσοτερο οτι διαθετει την 800αρα μπαντα. 
Μπηκα στο scroutz να δω απο που να το παραγγειλω και μεταξυ δυο e-shop στο ενα εγραφε για το κινητο
Δίκτυο 4G: LTE bands 3(1800), 5(850), 40(2300), 20(800) και στο αλλο αντιστοιχα
4G bands:  LTE bands 1(2100), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)
Απλα βαριουνται στο πρωτο να γραψουν ολες τις μπαντες που υποστηριζει η οντως ετσι ειναι;  

Δημοσ.
4 ώρες πριν, pc_raider είπε

Παιδια να ρωτησω κατι και εγω μιας και βλεπω το θεμα ακομα ανοιχτο. Εχω καταληξει να παρω το 
Xiaomi Redmi Note 4 (Snapdragon) 3GB/32GB αντι του 4Χ λογω περισσοτερο οτι διαθετει την 800αρα μπαντα. 
Μπηκα στο scroutz να δω απο που να το παραγγειλω και μεταξυ δυο e-shop στο ενα εγραφε για το κινητο
Δίκτυο 4G: LTE bands 3(1800), 5(850), 40(2300), 20(800) και στο αλλο αντιστοιχα
4G bands:  LTE bands 1(2100), 3(1800), 5(850), 7(2600), 8(900), 20(800), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500)
Απλα βαριουνται στο πρωτο να γραψουν ολες τις μπαντες που υποστηριζει η οντως ετσι ειναι;  

Από την στιγμή που έχουν και τα δύο την 800αρα μην αγχώνεσαι.

Αυτά είναι βαρεμάρα τον καταστημάτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...