Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, saruman123 είπε

Δεν είναι λίγο κοροϊδία να πληρώνεις 25€ για διετή εγγύηση τη στιγμή που η ελάχιστη εγγύηση για κινητά αντικείμενα στην Ελλάδα είναι τα 2 έτη?

2d1516e416df9e9be235926f60a1681f.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, idefixius είπε

Δεν είναι λίγο κοροϊδία να πληρώνεις 25€ για διετή εγγύηση τη στιγμή που η ελάχιστη εγγύηση για κινητά αντικείμενα στην Ελλάδα είναι τα 2 έτη?

2d1516e416df9e9be235926f60a1681f.png

Αυτό που λες ισχύει για την επίσημη εγγύηση.

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν στα Xiaomi.

Αυτές εδώ είναι εγγυήσεις καταστημάτων που άλλη δίνουν 1 χρόνο και άλλη 2 χρόνια και αυτή που δίνουν 2 με κάποιο αντίτιμο.

Στο πρώτο κατάστημα που είναι με τα 3gb/32gb rom έχει 2 χρόνια εγγύηση καταστήματος χωρίς κάποια επιβάρυνση.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι επίσημη και τι ανεπίσημη εγγύηση, το ελληνικό δίκαιο είναι ένα και υποχρεώνει τον πωλητή να παρέχει ελάχιστη νόμιμη εγγύηση για κινητά αντικείμενα 2 χρόνια και για ακίνητα 5 (Ν. 2251/94 (ΦΕΚ 191Α') άρθρο 5 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει). - βλ. και Insomnia, Βασικός Οδηγός για τα Δικαιώματα του Καταναλωτή - προστιμα/ανακοινωσεις ΓΓΚ (updated 2-12-2015)

0033d41b324d897a63eae6fe6c7703bd.png

Aυτά δεν τα λέω χωρίς προσωπική πείρα. Σε χαλασμένο iPhone με καμένη μητρική, υποχρέωσα τον πωλητή (μεγάλη ελληνική αλυσίδα ηλεκτρονικών) να την αντικαταστήσει στο 18μηνο εντελώς δωρεάν, ενώ είναι γνωστό ότι η Apple δίνει σε όλα της τα προϊόντα εγγύηση ενός έτους.  Aμ δε...

Καλό είναι να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας ως καταναλωτές για να μη μας πιάνουν κότσο.  

• Like 1
Δημοσ.

Δλδ θες να πεις ότι κ τα xiaomi που έχουν εγγύηση ένα έτος από τα Σκρουτζομαγαζα έχουν στην πραγματικότητα δύο . Δε νομίζω ότι θα βρεις άκρη σε τέτοια περίπτωση 

Δημοσ.

Ο νόμος δεν κάνει διάκριση σε σκρουτζομάγαζα ή μη.  Εξάλλου μιλάμε για εναρμόνιση σε ευρωπαϊκή οδηγία, κάτι δηλαδή που ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Οπότε ναι, θεωρώ πως και τα σκρουτζομάγαζα, εφόσον έχουν έδρα στην ΕΕ, οφείλουν να παρέχουν διετή κατ' ελάχιστον εγγύηση, άσχετα από το εάν το διατυμπανίζουν ή όχι.

Τώρα εάν αγοράσει κάποιος από Κίνα, που δεν ανήκει στην ΕΕ, εκεί προφανώς έχει άλλους κανόνες και δεν ξέρω τι παίζει.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως τα λεει ακριβως ο Intefixius ειναι.

Η εγγυηση ειναι 2 ετη και υπολογος για αυτη ειναι παντα ο τελευταιος μεταπωλητής. Το εαν υπαρχει, δεν υπαρχει αντιπροσωπεια, εαν ειναι επισημη εισαγωγη ή παραεισαγωγή, η σχεση του μεταπωλητη και οι συμφωνιες του με την αντιπροσωπεια ή οποιο αλλο καταστημα service ή οτι αλλο δεν αφορα τον αγοραστη.

Ο πωλητης ειναι υπευθυνος συμφωνα με τον νομο να καλυψει την ελαχιστη εγγυηση 2 ετων προς τον αγοραστη. Ο τροπος που θα την καλυψει αφορα τον ιδιο.

Η απαιτηση για επιπλεον χρεωση για καλυψη εγγυησης 2 ετων ειναι παρανομη. Ακομη και το να σας παραπεμπτουν τα καταστηματα στην εκαστοτε αντιπροσωπεια ειναι παρανομο.

Γι αυτο και δεν εχω αγορασει ποτε απο skroutzομαγαζο που δεν καλυπτει την ελαχιστη εγγυηση 2 ετων γραπτως.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά το κοιτάω και βλέπω ότι έχει 3 εκδόσεις στα 3GB/16GB, 3GB/32GB και 4GB/64GB. Εγώ απλά γρήγορο θέλω να είναι και να μην έχω κολλήματα και από μνήμη τα 32GB μου είναι κατάλληλα. Αν πάρω το 3GB/32GB είναι καλό έτσι; 

Επεξ/σία από wings12
Δημοσ.
2 ώρες πριν, wings12 είπε

Παιδιά το κοιτάω και βλέπω ότι έχει 3 εκδόσεις στα 3GB/16GB, 3GB/32GB και 4GB/64GB. Εγώ απλά γρήγορο θέλω να είναι και να μην έχω κολλήματα και από μνήμη τα 32GB μου είναι κατάλληλα. Αν πάρω το 3GB/32GB είναι καλό έτσι; 

Ναι, κομπλέ θα είσαι. Προχώρα ;)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, wings12 είπε

Το 4/64 ομως για τα 4GB ram ειναι πιο futureproof ομως.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα, σκεφτομαι να παρω και εγω το ιδιο κινητο αλλα ποια η διαφορα μεταξυ των 2; 

https://www.skroutz.gr/s/10864013/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon-3GB-32GB.html

https://www.skroutz.gr/s/11069307/Xiaomi-Redmi-Note-4X-Snapdragon-32GB.html

Και επισης απ οτι εχω διαβασει προτεινουν την global version και επισης να εχει το κινητο την 800ρα μπάντα. Βεβαια δεν ξερω τι ρολο παιζουν αυτα.

Επεξ/σία από pc_raider
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτούσα και κάποια άλλα κινητά αλλά πιστεύω ότι πιο πολύ με ενδιαφέρει το Xiaomi λόγω χαρακτηριστικών. Είδα το Sony Xperia L1 (https://www.skroutz.gr/s/11395541/Sony-Xperia-L1-16GB.html) επίσης που μου τράβηξε την προσοχή αλλά από χαρακτηριστικά δεν ξέρω αν αξίζει. Αξίζει καθόλου επειδή είναι και Sony που θεωρείται ότι είναι καλή ή να μην το σκεφτώ; Τι λέτε;

Επεξ/σία από wings12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...