Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα και μετά από πολύ ταλαιπωρία συνδέθηκα με 24Mbps ADSL στο δίκτυο της Wind. Έχω δύο desktops συνδεδεμένους με καλώδιο ethernet απευθείας στο router και συνήθως χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Έχω παρατηρήσει ότι ανεξαρτήτως της χρήσης, η ταχύτητα μου τρώει σκαμπανεβάσματα κάθε λίγο και λιγάκι. Παραδείγματος χάρη, μπορεί ο ένας υπολογιστής να είναι σβηστός κι εγώ απλά να ανοίγω το Facebook και να πρέπει να περιμένω 5 δευτερόλεπτα να φορτίσει το οτιδήποτε ή να παίζω MOBA και να έχω 80 ping ενώ ο άλλος υπολογιστής είναι στο Youtube με 720p και παράλληλα κατεβάζει. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι όταν κατεβάζω κάτι, η ταχύτητα συνεχώς πηγαίνει από τα 300Kbps στα 1,3Mbps σταδιακά και σπάνια παραμένει σταθερή για πάνω από 20 λεπτά.

Μου είναι σημαντικό να είναι σταθερή η ταχύτητα, κυρίως γιατί και οι δύο μας παίζουμε online games και πάμε από τα 80 ping στα 160-300 ping απότομα και χωρίς λόγο.

Σας παραθέτω Speedtest για να καταλάβετε τι ταχύτητες έχω και γιατί αυτό που συμβαίνει μου φαίνεται πολύ παράξενο.

Έχω βάλει κωδικό στο router. Τι άλλο μπορώ να κάνω;

speedtest.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Αν εχεις 12 στο speedtest τοτε σίγουρα ο ρουτερ συγχρονίζει αρκετά παραπανω, αυτές ειναι οι ταχύτητες που έχουμε οι περισσοτεροι στο adsl.

Που σημαίνει; Τι μπορώ να κάνω πρακτικά για να έχω έστω και 8Mbps, αλλά σταθερά;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Βάλε εδω τα στατιστικά το υ ρουτερ να δούμε

Με την εταιρεία μιλησες;

Αυτά εννοείς; Δεν έχω μιλήσει με τη Wind ακόμη.

net-stats.png

Δημοσ.

Μια χαρα δειχνουν τα στατιστικα απο τον ρουτερ .

Το προβλημα αυτο το διαπιστωνεις οταν ειναι και οι 2 υπολογιστες ανοιχτοι ? 

Π.χ αν εχεις μονο τον εναν ανοιχτο στο κανει και παλι ?

Αν δεν το εχεις προσπαθησει , προσπαθησε να εχεις μονο τον 1 ανοιχτο και κλειστο το wi-fi .

Αν εχεις και τους 2 ανοιχτους η καποια συσκευη μεσω wi-fi λογικο ειναι αν βλεπει καποιος youtube να εχει σκαμπανεβασματα η ταχυτητα .

Δημοσ.
9 ώρες πριν, balourdiskakos είπε

Μια χαρα δειχνουν τα στατιστικα απο τον ρουτερ .

Το προβλημα αυτο το διαπιστωνεις οταν ειναι και οι 2 υπολογιστες ανοιχτοι ? 

Π.χ αν εχεις μονο τον εναν ανοιχτο στο κανει και παλι ?

Αν δεν το εχεις προσπαθησει , προσπαθησε να εχεις μονο τον 1 ανοιχτο και κλειστο το wi-fi .

Αν εχεις και τους 2 ανοιχτους η καποια συσκευη μεσω wi-fi λογικο ειναι αν βλεπει καποιος youtube να εχει σκαμπανεβασματα η ταχυτητα .

Όχι, το θέμα είναι ανεξάρτητο της χρήσης. Πχ εχτές ο ένας υπολογιστής ήταν κλειστός και η μόνη συσκευή που χρησιμοποιούσε ίντερνετ ήταν ο δικός μου. Έπαιζα ένα online game με 130 ping. Λίγο αργότερα το ping έπεσε στα 80 και για να δω αν έχει να κάνει με τη χρήση, έβαλα Spotify και δεν κουνήθηκε μία.

Αντίστοιχα, μπορεί το άλλο PC να είναι ανοιχτό και να βλέπει βίντεο στο Youtube και να μην κολλάω καθόλου ή να κολλάω τη ζωή μου με 300 ping ενώ το άλλο PC είναι idle με κανένα background download.

Σκέφτηκα ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά η συμπεριφορά είναι η ίδια σε όλα τα games και επιπλέον μπορεί να συμβεί και ενώ κάνω κάτι άλλο (πχ ανεξαρτήτως χρήσης, μπορεί το πρώτο τέταρτο να φορτώνω ένα ολόκληρο βίντεο 1080p σε μερικά δευτερόλεπτα και μετά να μην μπορώ να δω ένα άλλο βίντεο ούτε σε 240p).

Και οι δύο υπολογιστές είναι ενσύρματα πάνω στο ίδιο ρούτερ, το WIFI είναι ανοιχτό μόνο για το κινητό (το οποίο δεν είναι μόνιμα συνδεδεμένο, αλλά μόνο όταν δεν κάθομαι στο PC).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλιστα, απο οτι βλεπω απο τον παροχο σε εχουν στα 9db, πες τους να σε βαλουν σε 11db και δες αν το προβλημα παραμενει .

Αν παραμενει και ετσι τοτε κατι συμβαινει ειτε με τους υπολογιστες η στην χειροτερη στο κεντρικο και απερχομενο καλωδιο που σου εχει δωσει ο ΟΤΕ.

Επισης μπορεις να δοκιμασεις το fast path και να δοκιμασεις .

Επεξ/σία από balourdiskakos
πληροφοριες
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, balourdiskakos είπε

Μαλιστα, απο οτι βλεπω απο τον παροχο σε εχουν στα 9db, πες τους να σε βαλουν σε 11db και δες αν το προβλημα παραμενει .

Αν παραμενει και ετσι τοτε κατι συμβαινει ειτε με τους υπολογιστες η στην χειροτερη στο κεντρικο και απερχομενο καλωδιο που σου εχει δωσει ο ΟΤΕ.

Επισης μπορεις να δοκιμασεις το fast path και να δοκιμασεις .

Η αλλαγή από 9dB σε 11dB έχει κόστος και ενδέχεται να μου κόψει το ίντερνετ εντελώς για κάποιο διάστημα μέχρι να γίνει;

Για το fastpath έχω ακούσει ότι μπορεί να κάνει τη σύνδεση πιο ασταθή, ισχύει;

Δημοσ.

Η αλλαγη απο 9 σε 11 δεν εχει κοστος και γινεται μεσα σε 5 λεπτα, απλα αποσυγχρονιζει το ρουτερ και ξανα συγχρονιζει .

Στην ουσια κατεβαζει λιγο την ταχυτητα κανοντας την πιο σταθερη .

Το fast path επισης κατεβαζει λιγο την ταχυτητα αλλα κατεβαζει πολυ και το ping της γραμμης,  καποιες φορες κανει την γραμμη πιο ασταθη,

απο την εμπειρια μου 1 στις 5 γραμμες εχουν θεμα με FP .

Δοκιμαζεις και βλεπεις .

Δημοσ.

τι ρουτερ εχεις?αν εχεις κανα zte δεν αμφιβαλλω.οποτε θα ξεκιναγα με ρουτερ.

κατα τα αλλα αν παιξεις σταθερα με ρουτερ μετα ζητα 6 margin και fast path για να παρεις τα μεγιστα απο την γραμμη.η εστω 6 me interleave θα σου δωσει 1 mbit και παραπανω σιγουρα.

Δημοσ.
4 hours ago, divo said:

έχεις κάνει πρόσφατα επανεκκίνηση στο router?

εχεις καποια λαθακια CRC 

γιατι το λες αυτο; εχεις δει κατι στα entry 2i ή τα προηγουμενα;

για τα παλιά δε το συζητάω... για κλωτσες.:P

για τα παλια λεω πιο πολυ.Crc errors οτι και να κανει θα εχει.χαλκος ειναι .

On 7/1/2018 at 12:52 PM, balourdiskakos said:

Η αλλαγη απο 9 σε 11 δεν εχει κοστος και γινεται μεσα σε 5 λεπτα, απλα αποσυγχρονιζει το ρουτερ και ξανα συγχρονιζει .

Στην ουσια κατεβαζει λιγο την ταχυτητα κανοντας την πιο σταθερη .

Το fast path επισης κατεβαζει λιγο την ταχυτητα αλλα κατεβαζει πολυ και το ping της γραμμης,  καποιες φορες κανει την γραμμη πιο ασταθη,

απο την εμπειρια μου 1 στις 5 γραμμες εχουν θεμα με FP .

Δοκιμαζεις και βλεπεις .

το 9 παντως ειναι ηδη μεγαλο Margin.εκτος αν εχει δει να πεφτει πολυ χαμηλα στα ξαφνικα οταν μειωνεται η ταχυτητα του ή ανεβαινει στο Ping

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/1/2018 στις 4:45 ΜΜ, poulinos είπε

τι ρουτερ εχεις?αν εχεις κανα zte δεν αμφιβαλλω.οποτε θα ξεκιναγα με ρουτερ.

κατα τα αλλα αν παιξεις σταθερα με ρουτερ μετα ζητα 6 margin και fast path για να παρεις τα μεγιστα απο την γραμμη.η εστω 6 me interleave θα σου δωσει 1 mbit και παραπανω σιγουρα.

ZTE ZXHN H108N Series

Έκανα διάφορα speedtest όταν η ταχύτητα μου ήταν καλή και μετά όταν παρατήρησα ότι άρχιζε να πέφτει ως συνήθως. Στο Speedtest της Ookla από τα 12,10Mbps έπεσα στα 4Mbps μέσα σε μισό λεπτό. *

Έκανα ping test σε άλλο σάιτ και μου έβγαλε ότι έχω 70 ping με σέρβερ στην Ιταλία, στα περίπου 20 δεύτερα που διήρκησε το τεστ έφαγε spike στα 300ms 3 φορές...

Τι παίζει;

* Να σημειώσω ότι ο δεύτερος υπολογιστής είναι κλειστός και το ρούτερ ολοκαίνουριο και κλειδωμένο με δικό μου κωδικό...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Προσθήκη πληροφοριών
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, divo είπε

Απο 8 γραμμες σημερα 7 χωρις crc kai fec 0 δεκα λεπτα το argus επανω.. Μου ρχοτανε να τις ξηλώσω να τις παρω σπιτι μου...... 

Σόρρυ, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα...

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 12/1/2018 at 10:36 PM, divo said:

Απο 8 γραμμες σημερα 7 χωρις crc kai fec 0 δεκα λεπτα το argus επανω.. Μου ρχοτανε να τις ξηλώσω να τις παρω σπιτι μου...... 

οχι με το argus δοκιμη το οποιο δεν θα κανει κινηση και ειναι μια κατηγορια μονο του.και με sunrise που ειχα πριν το argus για να δω error επρεπε η γραμμη να διαλυεται.επισης δεν μιλαμε για δεκαλεπτες μετρησεις.αν εχεις uptime χ ωρες θα σου βγαλει καποια errors.ακομα και σε vdsl που ειναι στα 30 με attainable 120 βλεπεις οτι εχουν errors εστω και λιγα.ειμαι με vdsl 50 με margin 21+ και κατι Uptime 30 μερες αλλα οκ θα βγαλω καποια Fec και Crc αργα η γρηγορα.οχι κατι το τρελλο.λιγοτερα απο adsl αλλα θα βγαλω.

συνηθως αν μια γραμμη εχει θεμα θα δεις ακομα και με το argus να ανεβαζει ταπα τα fec ανα χιλιαδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...