Lanike71 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Τον τελευταίο καιρό έχω δει πτώση στην ταχύτητα συγχρονισμού από 10mbps σε max 8 mbps. Δεν ξέρω αν υπάρχουν προβλήματα ή γίνεται εκ του πονηρού για να προσελκύσουν κόσμο σε αλλαγή πακέτων (από adsl σε vdsl), καθώς η τιμή είναι σχετικά κοντά (25-35). Συμφέρει η αλλαγή; Θα δω διαφορά σε ταχύτητα και ποιό μπορεί να το εγγυηθεί αυτό; Μιλάω για το πακέτο ως 50mbps της Wind. Περιοχή Λάρισα, όχι κοντά στο κέντρο. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από Lanike71
koskappas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπες στο site της εταιρειας που εισαι και δες για διαθεσιμοτητα Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από koskappas
Lanike71 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, koskappas είπε Μπες στο site της εταιρειας που εισαι και δες για διαθεσιμοτητα Ναι είναι διαθέσιμη (Wind)...Τι μπορώ να περιμένω στο θέμα της ταχύτητας; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από Lanike71
koskappas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Πρεπει να δεις αν θα περνεις απο οπτικη ινα ή απο το αστικο κεντρο. Εχουν κανει εργα για οπτικη ινα στην περιοχη σου?
Lanike71 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 25 λεπτά πριν, koskappas είπε Πρεπει να δεις αν θα περνεις απο οπτικη ινα ή απο το αστικο κεντρο. Εχουν κανει εργα για οπτικη ινα στην περιοχη σου? Δηλώνω άσχετος φίλε μου. Πώς μπορώ να το ξέρω αυτό; (χωρίς να πάρω τηλέφωνο στην εταιρία, ξέρω ότι θα πουν ψέματα για να πουλήσουν).
koskappas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Πρωτα κοιταξε στην περιοχη σου αν υπαρχουν καινουριες καμπινες , τα γνωστα ΚΑΦΑΟ. Αν υπαρχουν τοτε θα εχουν περαστει οι οπτικες ινες απο καποια εταιρεια. Αν οχι τοτε πρεπει να παρεις τηλεφωνο στη WIND και να τους ρωτησεις τι υπαρχει διαθεσιμο.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 οτι επεσες απο τα 10 στα 8 δεν ειναι παραξενο.οι συνδρομητες αυξανουν τα καλωδια κοβονται ραβονται συνεχεια οποτε για πολλους λογους μπορεις να δεις μικροτερη ταχυτητα.ακομα και απο Crosstalk μπροει να γινει αυτο.αν μπορεις να βαλεις vdsl ναι τοτε αξιζει.για να βαλεις vdsl απο το α/κ θα πρεπει να εισαι σε μικροτερη αποσταση απο 1 Km που για να παιζεις στα 10 μαλλον δεν εισαι οποτε θα παρεις απο Kv.αλλα δες αν εχεις Kv ή αν παιρνεις απο το kv με βαση το κκ που αναφερεται στον κατανεμητη ή στο box σου. επισης μπορει να πεσει η ταχυτητα αν σου εχουν αλλαξει Profile αλλα πρεπει να σηκωσεις τα χαρακτηριστικα της γραμμης για να το δουμε αυτο.μπορεις να ζητησεις 6 margin για να παρεις τα μεγιστα της γραμμης αν δεν σε εχουν με 6 margin στο download
theopan Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 22 ώρες πριν, Lanike71 είπε Δηλώνω άσχετος φίλε μου. Πώς μπορώ να το ξέρω αυτό; (χωρίς να πάρω τηλέφωνο στην εταιρία, ξέρω ότι θα πουν ψέματα για να πουλήσουν). Μην υπερβάλλουμε. Οι εταιρείες προώθησης λένε ψέμματα κάποιες φορές για να μην τους κλείσεις το τηλέφωνο. Οι πάροχοι δεν μπορούν να λένε και δεν λένε ψέμματα. Γιατί πολύ απλά η αλήθεια φαίνεται όταν κατατίθεται το αίτημα στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΤΕ για την αλλαγή της υπηρεσίας. Πάρε την υποστήριξη της εταιρείας που βρίσκεσαι και ρώτα τι διαθεσιμότητα έχει.
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 α.δες αν εχεις τα νεα kv κοντα σου. β.γραψες μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης.αν εχεις kv κοντα σου και εχεις attenuation μεγαλυτερο απο 15 δεν παιζει να παρεις απο το αστικο κεντρο. γ.μπορεις να δεις το κκ στον κατανεμητη σου/βοχ και μετα να δεις αν υπαρχει κοντα Kv και ποσο κοντα με αυτο το νουμερο
Lanike71 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν νέα ΚΑΦΑΟ από ΟΤΕ, περίπου στα 250-300μ από εδώ. Attenuation σε up - down είναι 21.2 και 32db αντίστοιχα.
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 θα παρεις απο Kv.τα 32db ειναι 2,3 km σχεδον οποτε δεν θα σου δωσουν απο το αστικο κεντρο 16 hours ago, Lanike71 said: Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν νέα ΚΑΦΑΟ από ΟΤΕ, περίπου στα 250-300μ από εδώ. Attenuation σε up - down είναι 21.2 και 32db αντίστοιχα.
Lanike71 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 8 ώρες πριν, poulinos είπε θα παρεις απο Kv.τα 32db ειναι 2,3 km σχεδον οποτε δεν θα σου δωσουν απο το αστικο κεντρο Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάτι τελευταίο, γίνε πιο αναλυτικός για αυτό που γράφεις " μπορεις να δεις το κκ στον κατανεμητη σου/βοχ και μετα να δεις αν υπαρχει κοντα Kv και ποσο κοντα με αυτο το νουμερο ".
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 15 hours ago, Lanike71 said: Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάτι τελευταίο, γίνε πιο αναλυτικός για αυτό που γράφεις " μπορεις να δεις το κκ στον κατανεμητη σου/βοχ και μετα να δεις αν υπαρχει κοντα Kv και ποσο κοντα με αυτο το νουμερο ". ενα σπιτι συνδεεται ειτε με τον κατανεμητη του οτε οταν ειναι πολυκατοικια συνηθως ειτε με box οταν ειναι μονοκατοικια. ο κατανεμητης ειναι ειτε στην εισοδο της πολυκατοικιας ειτε στο υπογειο.ο κατανεμητης εχει πανω καποια νουμερα .συνηθως εχει ενα νουμερο μπροστα και καποια αλλα νουμερα μετα.δηλαδη θα δεις να λεει κκ 234 10-12.αυτο σημαινει οτι πεφτεις στο καφαο(Kv) 234 και οι ρεγκλετες ειναι οι 10-12 δηλαδη 10,11,12. αντιστοιχα οταν υπαρχει box θα δεις να γραφει παλι κκ πανω πχ κκ 200 και διπλα να γραφει 10.κοινως καφαο 200 και ρεγκλετα 10.αν πας μια βολτα κοντα σου καπου θα πρεπει να υπαρχει ενα καφαο/Kv το οποιο γραφει πανω ενα νουμερο.αν πχ κοντα σε σενα ειναι το καφαο 200 και ο κατανεμητης σου γραφει 200 τοτε εκει συνδεεσαι οποτε μπορεις να δεις που συνδεεσαι.υπαρχει περιπτωση βεβαια να εχεις καφαο πιο κοντα σου αλλα να συνδεεσαι σε καποιο που μπορει να ειναι λιγο πιο μακρυα απο την αλλη πλευρα.μια διευκρινηση για το box ειναι οτι το box ειναι εξω ειτε σε κολωνα ειτε πανω σε τοιχο.υπαρχει περιπτωση να εχεις box απεξω σου αλλα αυτο να παιρνει απο αλλο box οποτε πρεπει να ακολουθησεις το καλωδιο για να δεις σε ποιο box παει.σε πολλα box εχουν σβησει τα νουμερα δυστυχως.το αρχικο box ειναι αυτο που γραφει νουμερα πανω(τα ενδιαμεσα δεν γραφουν) και το καλωδιο ειναι μαυρο και φευγει υπογεια μετα.μπορεις να δεις περισσοτερα στο θεμα 1
Lanike71 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο: Έστω ότι μία εταιρία δεν έχει κοντά μου ΚΑΦΑΟ και το πιο κοντινό είναι του ΟΤΕ, σύμφωνα με το χάρτη http://fttxgr.eu/map. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω εταιρία; Ή η Wind θα ενοικιάσει γραμμή από τον ΟΤΕ; Αν δε γίνεται το 2ο, υποθέτω ότι θα έχω επιπτώσεις στην απόδοση (ταχύτητα) της γραμμής, έτσι;
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 32 minutes ago, Lanike71 said: Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο: Έστω ότι μία εταιρία δεν έχει κοντά μου ΚΑΦΑΟ και το πιο κοντινό είναι του ΟΤΕ, σύμφωνα με το χάρτη http://fttxgr.eu/map. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω εταιρία; Ή η Wind θα ενοικιάσει γραμμή από τον ΟΤΕ; Αν δε γίνεται το 2ο, υποθέτω ότι θα έχω επιπτώσεις στην απόδοση (ταχύτητα) της γραμμής, έτσι; κατι εχεις μπερδεψει.σε μια περιοχη ΣΥΝΗΘΩΣ βαζει τα νεα Kv Μια εταιρεια.αν ειναι ο οτε τοτε βγαζει το παλιο καφαο και βαζει νεο.αν ειναι αλλος παροχος πχ wind τοτε το οτε αφηνει κανονικα το παλιο του καφαο και καπου πολυ κοντα και διπλα αν γινεται μπαινει της wind απο το οποιο θα παρει vdsl και ο οτε και η wind και η forthnet και παει λεγοντας.αν ενας παροχος δεν θελει να παρει τοτε η θα πρεπει να βαλει το δικο του (σπανια περιπτωση εχει γινει ελαχιστες φορες) ειτε μετα adsl απο το αστικο κεντρο.αλλιως οπως ειπες νοικιαζει πχ η wind γραμμη απο τον οτε για εκεινο το kv(με απλα λογια). οχι δεν χρειαζεται να αλλαξεις εταιρεια.οχι δεν εχεις απωλεια στην ταχυτητα αφου ειτε forthnet ειτε wind ειτε οτε θα παρεις απο το ιδιο Kv που το Dslam ειναι του οτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα