zoranb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Έχω κάνει partition το δίσκο σε δύο κομμάτια και θέλω να κάνω destructive format τουλάχιστον στο 2ο partition, μπορούν τα xp να κάνουν τέτοιο πράγμα;
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Αν δεν πρόκειται για το installation partition τα πράγματα είναι απλά. Κάνεις μέσα από τα xp διαμόρφωση στο 2ο partition και ξετσεκάρεις το "Γρήγορη διαμόρφωση". Μετά που θα τελειώσει, διαγράφεις το 2ο partition και κάνεις πλήρη επέκταση στο κεντρικό διαμέρισμα για να πιάσει όλον τον δίσκο. Αν θέλεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ccleaner για να διαγράψεις με ασφάλεια όλο το διαμέρισμα. http://www.piriform.com/docs/ccleaner/using-ccleaner/wiping-free-disk-space
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Αν δεις στο οδηγό μου (στο 1ο screen), πρέπει να πατήσεις κάποιο κουμπί όταν μπουτάρεις από cd, πρέπει όμως να στο λέει κάπως.
zoranb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Ναι οκ, τώρα εμφανίστηκε η δυνατότητα για click με spacebar για boot από το cd. Λοιπόν, λέω να κάνω ένα format αρχικά μόνο το 2ο partition χωρίς να πειράξω το 1ο. Μετά θα κάνω και στο 1ο κατά την εγκατάσταση. Θέλω με κάθε τρόπο να μην αφήσω κανένα ίχνος, αφού θα το κάνω να το κάνω σωστά. Ποιός είναι ο πιό destructive τρόπος κατά τη γνώμη σου;
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Να μπουτάρεις σε live xp ή 7 σύστημα π.χ. hirens boot cd και με κάποιο από τα προγράμματα που έχει για τα partitions (Active kill disk ή disk wipe στο Hard disk tools από τα DOS programs) ή με κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα. https://www.raymond.cc/blog/wipe-your-hard-disk-before-lending-or-giving-away/ Όλοι αυτοί οι τρόποι γράφουν μηδενικά ή τυχαία νούμερα σε όλη την επιφάνεια του δίσκου και στο mft έτσι ώστε όποιος προσπαθήσει να κάνει κάποια ανάκτηση να μην μπορεί να βρει τίποτα. Τώρα, αν εσύ πουλήσεις το λάπτοπ στον Mr Robot δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει αυτός για να βρει τα αρχεία σου.
zoranb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Λέω να κάνω ένα bootable disk με το Rufus αλλά δεν ξέρω ούτε πως θα το κάνω, ούτε εάν θα μου το bootάρει το bios.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Για το πως θα γίνει, είναι πολύ απλό. Απλά επιλέγεις το iso και το usb και τα κάνει όλα αυτόματα. Το αν θα μπουτάρει, εξαρτάται από το λάπτοπ. Μπορείς να το δοκιμάσεις καθώς δεν θα χαλάσεις τίποτα. Αλλιώς, αφού έχεις cd rom, κάψε ένα cd.
zoranb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποιό iso εννοείς πως θα επιλέξω; Επίσης σκέφτομαι να κάνω το formatting με το 4. CMRR HDDErase αλλά δεν καταλαβαίνω πως το εγκαθιστώ. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από zoranb
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το hdderase είναι στο ubcd και στο hirens boot cd, οπότε αν κατεβάσεις ένα από αυτά (το 2ο έχει περισσότερα προγράμματα) σε μορφή iso και το κάψεις σε ένα cd (με το πρόγραμμα εγγραφή σου ή αν δεν έχεις δοκίμασε με το imageburn), θα μπορέσεις να μπουτάρεις από αυτό και να κάνεις το erase. Α, και το 3. (parted magic) περιλαμβάνεται στο hirens. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από micos000
zoranb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Έκανα remove όλα τα προγράμματα από το Compaq και έχω μείνει τώρα μπουκάλα με έναν iMac. Τι να κάνω τώρα λες; Κατέβασα το HirensBootCD15.2 το οποίο είναι zip αρχείο, αυτό να κοιτάξω εάν μπορώ να το γράψω από το Mac?
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν ανοίξεις το zip αρχείο θα δεις ότι (πρέπει να) περιέχει ένα iso αρχείο (αρχείο εικόνας). Αποσυμπίεσε το και κάψε το iso σε cd/dvd https://www.online-tech-tips.com/mac-os-x/burn-an-iso-file-using-mac-os-x/ ή http://osxdaily.com/2015/11/22/burn-disc-images-os-x-finder/ Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2018 από micos000 1
zoranb Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Oυφ ύστερα από μερικές αποτυχημένες προσπάθεις εγγραφής cd το έφτιαξα το Hiren's BootCD... ok τώρα τι κάνω;
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2018 Θα μπουτάρεις από το hirens και θα πας dos programs->Hard disk tools και βρες ποιο πρόγραμμα θέλεις για να καθαρίσεις τον δίσκο. 1
zoranb Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εκτός από το ActiveKillDisk που υπάρχει σαν freeware μέσα στο Hirens, ποιό άλλο θα πρότεινες να χρησιμοποιούσα για να διαγράφει ακόμα περισσότερα πράγματα; Και επίσης για να ενοποιήσω και τα δύο partitions σε ένα... ποιό πρόγραμμα επίσης από το Hirens θα πρότεινες; Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από zoranb
micos000 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όλα αυτά τα προγράμματα ασφαλούς διαγραφής λειτουργούν με τουν ίδιο τρόπο. Δηλαδή γράφουν μηδενικά ή τυχαία νούμερα σε όλον τον δίσκο διαγράφοντας ότι έχει γραφτεί από κάτω. Οπότε όποιο πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσεις θα είσαι καλυμμένος. Για σιγουριά βάλε 2 ή 3 περάσματα αν θέλεις. Να ξέρεις όμως ότι αυτή η διαδικασία είναι πολύ αργή και μπορεί να πάρει ώρες έστω και για ένα πέρασμα σε έναν 160άρι δίσκο γιατί είναι σαν να γράφεις στον δίσκο ένα αρχείο 160gb και το κάθε πέρασμα διπλασιάζει τον χρόνο αυτόν. Κατ' εμέ, ένα πέρασμα είναι αρκετό καθώς, ακόμα και να καταφέρει κάποιος να κάνει ανάκτηση κάποια bytes/kilobytes από τον δίσκο, αυτά θα είναι κατεστραμμένα αρχεία και θα πρέπει να να είναι και γ@μώ τους hackers ή να παρέμβει η cia ή η kgb για να μπορέσει να ανασυνθέσει τα δεδομένα σε κάποιο ημιτελές αρχείο, γιατί ολοκληρωμένο αρχείο δεν πρόκειται να βγει. Οπότε μην πιστεύουμε και πολύ τις ταινίες και τις σειρές με τα μαγικά τους που βγάζουν φωτογραφίες και έγγραφα από δίσκο που έχει καεί, χτυπηθεί, πυροβοληθεί και τον έχει πατήσει οδοστρωτήρας! Για τα partitions, μπορείς να το κάνεις και κατά την εγκατάσταση των xp. Απλά διαγράφεις ότι διαμέρισμα υπάρχει και αφήνεις τον installer να δημιουργήσει ένα συνεχόμενο σε όλον τον διαθέσιμο χώρο. Αν θέλεις όμως και από το hirens, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το parted Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα