Προς το περιεχόμενο

wipe clean στα WindowsXP

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πουλήσω ένα παλιό laptop με WindowsXP και θέλω να κάνω έναν καλό καθαρισμό των προσωπικών αρχείων μου ώστε να μην μπορεί να κάνει κανείς ανάκτηση κλπ. καταλαβαίνετε ;)
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος;

Επεξ/σία από zoranb
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Του δικού μας κράτους και άλλων :D.
Θα έκανα κι εγώ format,  αλλά μετά δεν έχω τα cd's για να εγκαταστήσω τα XP...  τι να κάνω ρε γαμώτο!

Δημοσ.

Τα λάπτοπ έχουν συνήθως κάποιο σύστημα για επιστροφή στην εργοστασιακή κατάσταση. Ποιο λάπτοπ είναι και τι χαρακτηριστικά έχει; Αν είναι τουλάχιστον διπύρηνο με 2gb ram μπορείς να πας σε 7άρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χμμ εάν καταφέρω να βρω το cd των WinXP μπορώ να κάνω κάτι άραγε;

Eπίσης παιδιά με τις λύσεις που μου δώσατε μπορεί να γίνει "δυνατό" format που να αποτρέπει την ανάκτηση δεδομένων εάν προσπαθήσει  κάποιος να κάνει;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Αν Το πληκτρολόγιο έχει έξτρα λειτουργίες στα F-Keys, μπορεί να θέλει να κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο Fn ενώσω πατάς επανειλημμένα το πλήκτρο F11. Συνήθως υπάρχει σχετική επιλογή στο bios για το πως να λειτουργούν τα πλήκτρα F1-F12.

Δημοσ.

Ναι τα γνωρίζω τα F-Keys αλλά δεν κάνουν κάτι για το F11. Το F10 με βάζει στο Bios και τίποτ'άλλο. Έχω κολλήσει! Άραγε το cd των xp δεν θα μπορεί να κάνει κάποιο destructive format και μετά εγκατάσταση των xp?

Δημοσ.

Ποια xp έχει; Τα pro τα βρίσκεις σχετικά εύκολα αν ψάξεις. Τα Ελληνικά home όμως δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν στα γνωστά site.

Το θέμα είναι να δουλέψει το κλειδί που έχεις γιατί αν είναι να πας σε activators τότε βάζεις ότι θέλεις (εννοώ βάζεις και xp pro).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ τότε. Κατά την εγκατάσταση μπορείς να επιλέξεις πλήρες format του δίσκου αντί για γρήγορο (δες στην υπογραφή μου τον οδηγό για εγκατάσταση XP, το 7ο screenshot ;) )

Κατέβασε όμως τους drivers για να τους έχεις, ιδίως για δίκτυο. Όσο για browser, φυσικά ξεχνάς chrome και τους νέους firefox. Αν σου δεχτεί την 52 esr του ff καλώς αλλιώς πας για την 48 ή την 45 esr γιατί θέλει sse2 στον επεξεργαστή..

Αν και ειλικρινά, τέτοιο σύστημα θα ήταν καλύτερο να γίνει σε linux γιατί δεν είναι για πολλά-πολλά. Μπορείς να δοκιμάσεις την linux lite ή κανένα lubuntu.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...