BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 16 minutes ago, ThReSh said: 101% σίγουρος για το upload. Όχι 2mb/sec αλλά 20Μbit/sec (δλδ 2000κάτιKByte/sec). Τώρα με την 50αρα έχουμε 5Mbit/sec, δλδ 500κάτιKByte/sec... H ADSL έχει 1Mbit/sec, δλδ 100κάτιKByte/sec. Ε καλά σου είπα μάλλον εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι! Αρχίζω και συνειδητοποιώ πόσο upload μου έδινε ο φίλος με το private network και τον εκτιμώ ακόμα πιο πολύ. Ευχαριστώ πολύ ThReSh, θα κάναμε κίνηση άδικα, 2mb/s δεν φθάνουν δυστυχώς. Το υπολόγιζα λάθος!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δεν σας φτάνουν 2κάτιMbyte/sec? Damn... Πόσο έδινε?
BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 46 minutes ago, ThReSh said: Δεν σας φτάνουν 2κάτιMbyte/sec? Damn... Πόσο έδινε? Από μια συνομιλία παλιά στο fb: "TX/RX BYTES 49.0 G / 5.49 G" Φαντάζομαι 50mb/s up και 5.5mb/s down? Στο OBS του είχα δώσει και 2800 bitrate οπότε 2.8mb/s up σίγουρα. Δεν το έχω με τα δίκτυα, τις ταχύτητες και τις μονάδες μέτρησής τους! To Twitch πάντως 2500 bitrate δίνει σαν recommended για 720p (αν δεν είσαι partner δε σε αφήνει παραπάνω έτσι και αλλιώς). Ε δεν θέλεις και λίγο ακόμα για τα πακέτα που πηγαινοέρχονται σε game servers κτλπ? 3mb/s upload τουλάχιστον! Εμείς θέλαμε να έχουμε 2 stream ανοιχτά ταυτόχρονα και σκεφτόμουν (λανθασμένα γιατί νόμιζα δίνει παραπάνω upload) να κάναμε streaming σε διαφορετικές πλατφόρμες ταυτόχρονα. Δηλαδή το ίδιο stream και σε κανάλι στο twitch και στο youtube για περισσότερους viewers. Μας βλέπω να μετακομίζουμε όπου έχει Inalan Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από BaggsR
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 50Mb/sec up? Πολη? Είδος σύνδεσης? Κόστος το μήνα?
BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, ThReSh said: 50Mb/sec up? Πολη? Είδος σύνδεσης? Κόστος το μήνα? Καλαμάτα, η σύνδεση ήταν με κεραίες wi-fi Ubiquiti, η τιμή ήταν υπέρ-φιλική για μένα κάτω από 50 ευρώ το μήνα. Δεν ξέρω παραπάνω τεχνικές λεπτομέρειες. Με ενδιέφερε που μπόρεσα και τέσταρα το stream από το σπίτι και φάνηκε αν το project έχει potential ή όχι. Είχαμε πολύ θόρυβο στο σήμα όμως, κυρίως την ημέρα και το διακόψαμε. Έχανα viewers που μου έλεγαν πως το stream τα σπάει αλλά δεν μπορούν να παρακολουθήσουν λόγω lag. Με αυτά που μου είπες όμως, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τον ξαναενοχλήσω! Και ας κολλάει, ίσως βρούμε άκρη κάπως.
NikosKallithea Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σημασία έχει τι παροχή είχε αυτός που σου έδινε, τι ηταν εταιρεια; Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από NikosKallithea
BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, NikosKallithea said: Σημασία έχει τι παροχή είχε αυτός που σου έδινε, τι ηταν εταιρεια; Δεν έχω ιδέα!
infin1tyGR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μάλλον έχεις μπερδευτεί με τις μονάδες μέτρησης. Για να το δεις σε kbps, που το έχεις συνηθίσει έτσι λόγω OBS, είναι περίπου 20.000 kbps το upload. Άρα από 3.000 για κάθε κανάλι σας μαζί με την κίνηση του game είναι αρκετό πιστεύω. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από infin1tyGR 1 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 9 hours ago, infin1tyGR said: Μάλλον έχεις μπερδευτεί με τις μονάδες μέτρησης. Για να το δεις σε kbps, που το έχεις συνηθίσει έτσι λόγω OBS, είναι περίπου 20.000 kbps το upload. Άρα από 3.000 για κάθε κανάλι σας μαζί με την κίνηση του game είναι αρκετό πιστεύω. Κι εγώ αυτό πιστεύω... 1
BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 4 hours ago, divo said: Το απερχομενο δυκτιο στη Καλαματα εχει παραμεινει οπως ηταν, δλδ χαλκος. το 200αρι οπως και ολα τα προγραμματα πανε μεσω χαλκου και μεσω του οτε σε ολα τα σπιτια στο κεντρο της Καλαματας. Μονο εκει εχει δικες της καμπινες η Wind οι οποιες συνδεονται με καθρεφτη στα καφαο του Οτε. Στην υπολοιπη μεσσηνια εχει κατευθειαν καμπινες οτε, ή ρουραλ παλι Οτε. Στο upload ετσι ειναι οπως στα λεει.10% της ονομαστικης περιπου. Μπορεις ομως αν δε σε φτανει, με 5,5€ να εχεις + και ταχυτητες 4G μεχρι 50/10 d/u, αν είσαι ΟΤΕ Δεν υπαρχει χρονος υπαναχωρησης αν πας σε καταστημα. Υπαναχωρηση 14 μερες ειναι μονο για online αγορες ή τηλεφωνικες. Μπορεις ομως αν δε σου παρεχει την υπηρεσια να υπαναχωρησεις ΓΡΑΠΤΟΣ. Το τονιζω το γραπτος γιατι αλλιως θα μπλεξεις, οποιαδηποτε ωρα και στιγμη. Το ιδιο υσχυει για ολες τις εταιρειες. αποψη μου: οι τιμες ειναι πολυ κοντα σε αυτες του ΟΤΕ το 200αρι εχει 59,50 με φπα και τελος συνδρομητών . Οι καμπινες στο κεντρο της καλαματας εχουν δωθει σε ολους πλεον αρα και στον ΟΤΕ. Το δυκτιο για το σπιτι σου ειναι και παραμενει στον Οτε. Αυτος που μπορει να σου κατασκευασει αμεσα τη γραμμη ειναι ο Οτε. Αλλωστε και απο wind να αγορασεις ο Οτε θα στη φτιαξει. Στη wind θα παρεις γραμμη μετα απο 15 με 20 μερες, στον Οτε σε καμια βδομαδα το πολυ. Στις βλαβες ο οτε θα σου ερθει πρωτα για ελεγχο και η wind σε δευτερο χρονο, οποτε εχει τεχνικο, μια και δεν εχει δικους της τεχνικους αλλα ενοικιαζομενους απο ιντρακομ. Αν χρειαστεις βοηθεια στις συνδεσεις σου στειλε μου μνμ. Δεν μπορω να σου πω πολλα πράματα απο δω Το αστείο είναι πως επειδή είμαι υπέρ-ευχαριστημένος με τον ΟΤΕ μέχρι τώρα (νομίζω πελάτης από το 2006! και τα disconnect είναι μετρημένα στα δάχτυλα), ρώτησα και μου είπαν πως δεν δίνουν! Μα, τους λέω, η WIND πως μου δίνει? Αφού από εσάς συνδέεται! Με τα πολλά, ο ΟΤΕ δίνει μέχρι 24αρα στο συγκεκριμένο σπίτι. Θα ρωτήσω ξανά μήπως άλλαξε κάτι μέσα στον Δεκέμβριο. Αυτό με το booster θεωρείς πως είναι αξιόπιστο? Θέλω σταθερότητα πάνω απ΄όλα, μην ξεκινάμε τα stream και laggarei, είναι χάσιμο χρόνου και δικού μας και του θεατή. 12 hours ago, infin1tyGR said: Μάλλον έχεις μπερδευτεί με τις μονάδες μέτρησης. Για να το δεις σε kbps, που το έχεις συνηθίσει έτσι λόγω OBS, είναι περίπου 20.000 kbps το upload. Άρα από 3.000 για κάθε κανάλι σας μαζί με την κίνηση του game είναι αρκετό πιστεύω. Ναι εδώ είναι που μπερδεύομαι. Η Wind λέει 200/20, αυτό μεταφράζεται (υπό ιδανικές συνθήκες) σε 2MB/s upload, σωστά? Δηλαδή 2000kb/s. E, αυτό δεν είναι 2000 bitrate στο OBS? Η τα έχω κάνει αχταρμά στο κεφάλι μου? Γιατί και σε guides στο youtube το ίδιο είδα.
infin1tyGR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 2 MB/s είναι 2048 kB/s ή 16384 kb/s που μετράει το OBS και χρησιμοποιείται γενικά στο bitrate ενός βίντεο. Βέβαια, παραπάνω θα έχεις υπό ιδανικές συνθήκες γιατί θα είναι πάνω από 2 MB/s το upload. Κεφαλαίο B είναι Byte, ενώ το μικρό είναι bit. 1 Byte = 8 bit, εκεί θέλει προσοχή. 3 1
BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 9 minutes ago, infin1tyGR said: 2 MB/s είναι 2048 kB/s ή 16384 kb/s που μετράει το OBS και χρησιμοποιείται γενικά στο bitrate ενός βίντεο. Βέβαια, παραπάνω θα έχεις υπό ιδανικές συνθήκες γιατί θα είναι πάνω από 2 MB/s το upload. Κεφαλαίο B είναι Byte, ενώ το μικρό είναι bit. 1 Byte = 8 bit, εκεί θέλει προσοχή. ΩΧ! Τώρα το κατάλαβα. Ναι εκεί έκανα το λάθος, μετέτρεπα σε bytes και όχι σε bit. (θυμήθηκα τον δάσκαλό μου το '94 εν τω μεταξύ και αυτός τα ίδια μου έλεγε χαχαχα) Οπότε 4 OBS επί 2500 bitrate το καθένα τα σηκώνει άνετα, σωστά? Σκεφτόμουν να μοιράσω την σύνδεση στα 3 pc που έχουμε και να δώσω το περισσότερο στο pc που θα κάνει upload και να δώσω στα άλλα 2 όσο χρειάζονται για άνετο gaming. Αυτό το κάνω με το ρούτερ που θα μου δώσουν ή χρειάζομαι κάτι σαν hub? Πω πω φίλε είχα απογοητευτεί χθες βράδυ, νόμιζα δε γινόταν με τίποτα στα 2MB/s (epic fail).
BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 17 hours ago, ThReSh said: Θα ήταν ιδανικό αν ήξερες τον 3ψηφιο αριθμό του καφάο που ανήκεις ώστε να βρουμε στον πίνακα πως θα έρθει η 200αρα σπίτι. Μπορεί να είσαι από τους τυχερούς που θα έρχεται με FTTH. Η καμπίνα γράφει επάνω Α 060, το κοίταξα πριν από λίγο. Είναι στον παράλληλο δρόμο και σε απόσταση περίπου 50 μέτρα, ίσως και λιγότερο. Απλώς δεν είναι ευθεία!
BaggsR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, divo said: Η wind δεν εχει δωσει ολες τις καμπινες στον Οτε ακομα. Το κεντρο της Καλαματας εχει οντως καμπινες Wind. Αν θες στειλε μου σε μνμ το τηλεφωνο να το τσεκαρω απο Δευτερα. Διαφορετικα μπορεις να δεις διαθεσιμοτητα εδω. εχε υποψη σου οτι ερχονται καμπινες καθε βδομαδα. μεχρι στιγμης ειναι 100+ καμπίνες της wind σε διαθεσιμοτητα οτε , στη καλαματα. Μιλαω για το κεντρο παντα. Αν εχεις κανα γνωστο στην τεχνικη υπηρεσια που βρισκετε στην Βασ.Κωσταντινου ρωτα εκει για πιο σιγουρα. το booster ειναι αξιοπιστο αλλα πρεπει πρωτα να τσεκαρεις το χωρο σου, αν εκει που θα το βαλεις εχεις 4G+ και με τι ταχυτητα. θεωρω ομως οτι δεν το χρειαζεσαι αυτη τη στιγμη. Πρωτα δοκιμαζεις με VDSL και μετα πας στο booster. Δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι για να το τσεκάρεις. Ούτε ΟΤΕ, ούτε κάτι άλλο. Γνωστός υπήρχε στους τεχνικούς αλλά έχει συνταξιοδοτηθεί πλέον και δεν έχουμε επαφές (ήταν γνωστός του πατέρα μου). Αν σε βολεύει η διεύθυνση, είναι Μπούτση 19, όπισθεν εφημερίδας "ΘΑΡΡΟΣ". Είναι στην περιοχή της Πλατείας 23ης Μαρτίου, δεν το λες ακριβώς κέντρο αλλά έχουν σκάψει παντού οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Δηλαδή προτείνεις πως αν κάνω λίγο υπομονή ακόμη, ίσως να μου δίνει ο ΟΤΕ κατευθείαν 200άρα? Υπάρχει περίπτωση για μεγαλύτερη ταχύτητα, ή μιλάμε απλώς για καλύτερο customer support?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 10 minutes ago, BaggsR said: Η καμπίνα γράφει επάνω Α 060, το κοίταξα πριν από λίγο. Είναι στον παράλληλο δρόμο και σε απόσταση περίπου 50 μέτρα, ίσως και λιγότερο. Απλώς δεν είναι ευθεία! Έχει κάποια του ΟΤΕ κοντά της? Γιατί βάση αυτής έχουμε νούμερα στο excel. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mDiPB0wHyVtkrSpzS5ypq0J8qGyMJERbrPP5xWM9a5U/edit#gid=390961627 Πάντως μόνο 4 καμπίνες στην Καλαμάτα θα δώσουν FTTH, οι άλλες θα είναι με Vectoring/Vplus για 100/200 Mbps. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα