BaggsR Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά! Πρόσφατα ανακαλύψαμε πως η Wind μας δίνει δυνατότητα νέας σύνδεσης στα 200mb/s (περιοχή Καλαμάτα, περνούσαν όλο τον χρόνο οπτικές, λογικά έχουν αρχίσει και τις ενεργοποιούν). Το σκέφτομαι αλλά κολλάω στα διάφορα παράπονα που διαβάζω στο φόρουμ για την τεχνική τους υποστήριξη και για τις συχνές αποσυνδέσεις. Το σπίτι που θα μπει δεν έχει τηλέφωνο ή ίντερνετ αυτήν την στιγμή. Μου το βγάζουν στα 65 κάτι ευρώ το μήνα με κόστος ενεργοποίησης 42 ευρώ. Με προβληματίζει πως το συμβόλαιο είναι 24μηνο και όσο και να το κάνεις 2 χρόνια είναι πολύς καιρός. Τι επιλογές έχω αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλω ή παρουσιαστεί το οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα και είτε δεν με εξυπηρετούν, είτε μου ρίξουν την ταχύτητα? Η τέλος πάντων αν δεν είμαι ευχαριστημένος, πως προχωράω σε διακοπή και πόσο θα κοστίσει, αν ξέρει κάποιος. Επίσης η σύνδεση ξεκαθαρίστηκε στην υπάλληλο πως είναι για επαγγελματική χρήση (4 κανάλια σε twitch/youtube κ.α) και ζητήσαμε να έρθει τεχνικός να μας μετρήσει ακριβώς την διαθέσιμη ταχύτητα (θέλουμε πάνω από 10mb/s σταθερό upload) και μας είπαν πως θα έρθει τεχνικός αλλά η απόκλιση που θα έχει την υπολογίζουν στο 5% επειδή το κουτί είναι πολύ κοντά στο σπίτι. Ισχύουν αυτά ή προσπαθούσε να πουλήσει την γραμμή και έλεγε ναι σε όλα? Αν ο τεχνικός έρθει και μου πουλήσει φούμαρα πως μπορώ να προστατευτώ? Μπορώ να ζητήσω γραπτώς τα αποτελέσματα της μέτρησης? Από όσο ξέρω καμία άλλη εταιρεία δεν δίνει τόσο γρήγορο ίντερνετ στην περιοχή. Ο ΟΤΕ δίνει ΕΩΣ™ 24mb/s.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, BaggsR said: Το σκέφτομαι αλλά κολλάω στα διάφορα παράπονα που διαβάζω στο φόρουμ για την τεχνική τους υποστήριξη και για τις συχνές αποσυνδέσεις. Αυτά κυρίως είναι για ADSL... 32 minutes ago, BaggsR said: Μου το βγάζουν στα 65 κάτι ευρώ το μήνα με κόστος ενεργοποίησης 42 ευρώ. To 200αρι Double Play είναι 55 euro το μήνα... 33 minutes ago, BaggsR said: Ισχύουν αυτά ή προσπαθούσε να πουλήσει την γραμμή και έλεγε ναι σε όλα? Αν ο τεχνικός έρθει και μου πουλήσει φούμαρα πως μπορώ να προστατευτώ? Μπορώ να ζητήσω γραπτώς τα αποτελέσματα της μέτρησης? Αν δεν ενεργοποιηθεί πρώτα η γραμμή δεν μπορεί να κάνει μέτρηση. Κατά τα άλλα το πιο πιθανό πρόβλημα που μπορείς να έχεις στην 100/200αρα είναι η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, η οποία δεν είναι ευθύνης του ISP αλλά δικιά σου. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Τα 200Mb/s απαιτούν οπτική ινα, τι σου έχουν πει, σου δίνουν οπτική ίνα μέχρι την πριζα σου;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, NikosKallithea said: Τα 200Mb/s απαιτούν οπτική ινα Όχι βέβαια, που το άκουσες αυτό? 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, NikosKallithea said: και πως θα παρει 200Mb/s με χαλκο? Και με χαλκό, με VDSL Router που υποστηρίζει 35b profile. Ανάλογα την περιοχή (της Wind/Voda) και το καφάο, κάποιοι θα τα πάρουν με FTTH κι άλλοι με FTTC (δλδ 35b profile) https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mDiPB0wHyVtkrSpzS5ypq0J8qGyMJERbrPP5xWM9a5U/edit#gid=390961627 Στις περιοχές του ΟΤΕ, με FTTC και 35b profile. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh 2 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Αν ειναι σε χαλκο δεν υπαρχει εγγύηση των 200Mb/s, για αυτό ρωτησα τι του ειπαν 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Just now, NikosKallithea said: Αν ειναι σε χαλκο δεν υπαρχει εγγύηση των 200Mb/s, για αυτό ρωτησα τι του ειπαν Αν είναι εντός 300 καλωδιακών μέτρων από το καφάο, λογικά δεν θα έχουν θέμα, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση. 1
BaggsR Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 9 minutes ago, ThReSh said: Αυτά κυρίως είναι για ADSL... To 200αρι Double Play είναι 55 euro το μήνα... Αν δεν ενεργοποιηθεί πρώτα η γραμμή δεν μπορεί να κάνει μέτρηση. Κατά τα άλλα το πιο πιθανό πρόβλημα που μπορείς να έχεις στην 100/200αρα είναι η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού, η οποία δεν είναι ευθύνης του ISP αλλά δικιά σου. Κοίτα, η γυναίκα μου είχε ρωτήσει, για άλλη δουλειά είχε πάει στην Wind και πάνω που είχαμε σταματήσει να ελπίζουμε πέσαμε από τα σύννεφα όταν της το είπαν. Αυτό έγινε αρχές Δεκέμβρη, ίσως έχουν κάποια προσφορά τώρα, ή μίλησαν για άλλο πρόγραμμα. Γι'αυτό έβαλα το νήμα, θα πάω από εβδομάδα να συνεννοηθώ εγώ, οπότε να ξέρω από πριν τι παίζει να μη μπορούν να με δουλέψουν. Όταν λες να ενεργοποιηθεί η γραμμή, θα πρέπει να πληρώσω διακοπή μετά? Γιατί δεν μου αρέσει το πως ακούγεται. Η γυναίκα μου επιμένει πως της είπαν θα έρθει τεχνικός, θα μετρήσει και να συμφωνούμε μόνο τότε προχωράμε. Αλλιώς δεν βγάζει/έχει νόημα. Άμα δίνουν όσο λένε και κάνουμε δουλειά, την αλλάζω την καλωδίωση δεν υπάρχει θέμα. Αν και δεν νομίζω πως θα έχει θέμα, η μονοκατοικία είναι σχετικά καινούρια. BTW, την καλωδίωση την τεστάρει ο τεχνικός όταν έρθει?
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ή και αν βαλουν καμια 10αρια αλλοι γυρο γυρο το ιδιο πακετο Ο τεχνικος ναι τεστάρει την εσωτερικη σου εγκατασταση Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από NikosKallithea 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, BaggsR said: Όταν λες να ενεργοποιηθεί η γραμμή, θα πρέπει να πληρώσω διακοπή μετά? Ή να κατέβεις σε 100αρι.. 3 minutes ago, BaggsR said: Η γυναίκα μου επιμένει πως της είπαν θα έρθει τεχνικός, θα μετρήσει και να συμφωνούμε μόνο τότε προχωράμε. Δεν ξέρω πως θα το κάνουν στην συγκεκριμένη περίπτωση (200αρι). Σε 50αρι ή 100αρι πάντως δεν τπτ. Θα ήταν ιδανικό αν ήξερες τον 3ψηφιο αριθμό του καφάο που ανήκεις ώστε να βρουμε στον πίνακα πως θα έρθει η 200αρα σπίτι. Μπορεί να είσαι από τους τυχερούς που θα έρχεται με FTTH. 6 minutes ago, BaggsR said: BTW, την καλωδίωση την τεστάρει ο τεχνικός όταν έρθει? Αν είσαι σαν VDSL, αν δεν έχει ενεργοποιηθεί η γραμμή test δεν γίνεται... 2
BaggsR Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, ThReSh said: Ή να κατέβεις σε 100αρι.. Κοίτα εμείς θέλουμε 2 active live streams τα οποία θα παίζουν πολλές φορές ταυτόχρονα, η 100αρα vdsl και ας περνάει από οπτικές, ίσως είναι οριακή. Γιατί μπορεί να υπάρχει και η ανάγκη να ανεβαίνει ταυτόχρονα και κάποιο βίντεο σε youtube ή κάτι τέτοιο. Οπότε αν δεν δίνει πάνω απο 150mb/s ή τέλος πάντων διαφωνούμε με την ταχύτητα την οποία μας προσφέρει θα πρέπει είτε να συμβιβαστούμε, είτε να έχουμε την δυνατότητα ακύρωσης την γραμμής επί τόπου. Γίνεται αυτό? Η από την στιγμή που έρχεται ο τεχνικός δεσμευόμαστε για 24μηνο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Streamάρετε? Το ξέρεις ότι το upload αυτών των πακέτων έιναι στο 10% του ονομαστικού download έτσι? Άρα 20Mbps (2.κάτι ΜΒ/sec) upload, δεν είναι 200/200 (ή 100/100)... Δεν θυμάμαι και πόσος είναι ο χρόνος που μπορείς να κάνεις υπαναχώρηση γμτ. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
BaggsR Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 12 minutes ago, ThReSh said: Streamάρετε? Το ξέρεις ότι το upload αυτών των πακέτων έιναι στο 10% του ονομαστικού download έτσι? Άρα 20Mbps (2.κάτι ΜΒ/sec) upload, δεν είναι 200/200 (ή 100/100)... Δεν θυμάμαι και πόσος είναι ο χρόνος που μπορείς να κάνεις υπαναχώρηση γμτ. Ναι εγώ παίζω/δημοσιογραφία, η γυναίκα μου ζωγράφος/creative. Κάναμε ένα τέστ το καλοκαίρι μεταφέροντας internet με κεραίες wi-fi στα 7χλμ (3mb/s up) και είδαμε καλή ανταπόκριση και θέλουμε να το πάρουμε στα σοβαρά. Είσαι σίγουρος για το upload? Γιατί με 2mb/s ούτε μονό stream 720p30 δεν ανεβαίνει σωστά στο twitch. Θέλει 2500 τουλάχιστον για 720p. Για ένα κανάλι. Εγώ είμαι ήδη affiliate και αν το ξεκινήσω στο μήνα θα με αφήσουν για 1080p30 πιστεύω. Αλλά εκεί θέλει τουλάχιστον 3000+ και θα είναι τέρμα pixelated. Μήπως δεν τα υπολογίζεις σωστά? Η μάλλον εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι? (πιο πιθανό!)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, BaggsR said: Είσαι σίγουρος για το upload? 101% σίγουρος για το upload. Όχι 2mb/sec αλλά 20Μbit/sec (δλδ 2000κάτιKByte/sec). Τώρα με την 50αρα έχουμε 5Mbit/sec, δλδ 500κάτιKByte/sec... H ADSL έχει 1Mbit/sec, δλδ 100κάτιKByte/sec. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα