Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, έχω το εξής θέμα, εδώ και ένα μήνα περίπου άρχισαν αποσυνδέσεις όταν με γυρνάνε σε fastpath, ήμουνα χρόνια  έτσι χωρίς θέματα και ξαφνικά γίνεται αυτό!

Όταν είμαι σε Interleave κανένα θέμα!

Έχω την υποψία ότι αυτό άρχισε όταν κάνανε το τηλέφωνο ευρυζωνικό  αλλά δεν θυμάμαι πότε περίπου έγινε αυτό.  

Τους λέω ότι μπορεί να φταίει η  αλλαγή σε ευρυζωνικο αλλά δεν το δέχονται!

Ποια η γνώμη σας???

Επεξ/σία από bill987
Δημοσ.

Το καλό με το fastpath ειναι οτι τεντώνεται η γραμμή (τεχνικά) και εχουμε καλύτερο ping και πιο "γρηγορη" εμπειρία browsing.

Το αντίστοιχα κακό ειναι οτι πέφτει λιγο η ταχυτητα συνδεσης και η γραμμή γινεται πιο ασταθής. 

Εχεις δυο επιλογές. Είτε ξεκινάς ελεγχους να βρεις αν φταίς εσύ (δηλαδή απο τον κατανεμητή και το σπιτικο σου τηλεφωνικό δίκτυο) ή γυρίζεις σε interl και σταθεροποιείται η γραμμή. Βεβαια εφόσον το δικτυο σου ειναι ΟΚ, μπορεις να επικοιωννήσεις με οτε να σου αλλαξουν profile, να σου μειώσουν λίγο την ταχυτητα και να εχεις fast path αλλα με χαμηλότερη ταχυτητα

Τι εννοεις οτι εκαναν το τηλεφωνο ευρυζωνικό; Εννοείς voip; Αν ναι, τοτε αυτό θα ειναι το τελευταίο που μπορει να φταίει. 

• Like 1
Δημοσ.

voip εννοώ.

Δεν έχω θέμα να μου χαμηλώσουν λίγο την ταχύτητα, δλδ από την  εξωπραγματική ταχύτητα των 8 mbps να πέσω πχ στα 6!!

Πως μπορώ να κάνω έλεγχο στο σπίτι μου??

Είναι σχετικά καινούργιο (10ετιας )...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πας στα στατιστικα του ρουτερ και βλεπεις το SNR Margin ... Αμα ειναι πχ 6-7 db η γραμμη ειναι ασταθης - πες να στο γυρισουν σε interleaved ειναι μλκια να χανεις και 2 mbps . Εμενα την πηγα μεχρι 11,6 db - 15750 kbps  με καθαρισμα γραμμης και πριζα μονο κεντρικη  .

Επεξ/σία από Damachi
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

τη συνδεση στο τηλεφωνο στην εκανε τεχνικος; πως ειναι η συνδεση σου; μηπως υπαρχει συνδεδεμένος συναγερμός στο τηλεφωνο. 

Υπαρχουν αρκετα ψιλοπραγματακια που πρεπει να προσεξει κανεις οταν γινετε voip η γραμμήη.  

Όχι μόνος μου την εκανα, δεν υπάρχει συναργεμος, ότι έγραφε στις οδηγίες έκανα, οι αποσυνδέσεις γίνονται μόνο όταν είμαι σε fastpath!

Δημοσ.

Αυτό σκέφτηκα και εγώ να κάνω αλλά επειδή το έδωσα βλάβη, η πρώτη δουλειά που κάνουνε είναι να με γυρίζουν σε interleave! Στην επόμενη αυτό θα κανω!!!

Δημοσ.

Το fast υποχρεωτικά!

Το entry έχω, πρέπει να τους το πω εγώ ? Έχουμε ξεκινήσει τα προβλήματα από αρχές Δεκεμβρίου, έχουμε δηλώσει βλάβη καμία δεκαριά φορές......

Δημοσ.

το voip δεν φταιει.απλα μια υπηρεσια πανω στην γραμμη ειναι .

μια αλλη λυση ειναι Fast path μεν αλλα με μεγαλυτερο Profile που σημαινει οτι θα χασεις και αλλο σε ταχυτητα.

επισης μπορει η γραμμη απλα να επεσε σε ποιοτητα λογω χαλκου οποτε πλεον να εχεις θεματα με το profile που ειχες πριν.σε απλα λογια πριν μπορει να ειχες 6 margin με fast και πλεον με 6 και Fast Να εχεις αποσυνδεσεις και να θες 8 profile με Fast για να εισαι σταθερος που σημαινει απωλεια ταχυτητας.

• Like 1
Δημοσ.
On 6/1/2018 at 9:27 AM, Damachi said:

Πας στα στατιστικα του ρουτερ και βλεπεις το SNR Margin ... Αμα ειναι πχ 6-7 db η γραμμη ειναι ασταθης - πες να στο γυρισουν σε interleaved ειναι μλκια να χανεις και 2 mbps . Εμενα την πηγα μεχρι 11,6 db - 15750 kbps  με καθαρισμα γραμμης και πριζα μονο κεντρικη  .

Μπορει το Default Profile του να ειναι το 6 οποτε δεν ειναι παραξενο.δυστυχως με το Fast path χανεις ταχυτητα αλλα για καποιους gamers ειναι αναγκαιο κακο.αν εχεις 11,6 db down τοτε ζητα 6αρι και θα πας κανα 20+

On 6/1/2018 at 12:10 PM, divo said:

αν το θελεις σε fast, φανταζομαι λογω παιχνιδιων, πες τους να το κανουν fast και να το μετρησουν. Αν εχεις entry 2i και ειναι ενταξει το ρουτερ, λογικα τα διορθωνει μονο του και δεν εχεις αποσυνδεσεις. εχεις καμπινα Οτε ενεργοποιημενη στη περιοχη σου?  

ο οτε θα μετρησει την γραμμη σαν χαλκο παρα να κατσει να βαλει πανω ρουτερ και να δει ποσες ωρες μενει σταθερη η γραμμη με Fast path

• Like 1
Δημοσ.

Ήρθαν εχθές οι τεχνικοί του οτε, μετρησαν την γραμμή, όλα εντάξει είπαν! Επειδή ήμουν στη δουλειά μιλούσαμε στο τηλέφωνο, τους είπα τι συμβαίνει αλλά το κακό είναι ότι εκείνη την ώρα ήμουν σε interleave (με το που δηλώνω βλάβη με γυρνάνε εκει ) και άρα δεν κάναμε τίποτα!

Τους πήρα κατευθείαν τηλέφωνο και περιμένω να με γυρίσουν σε fastpath ώστε να δοκιμάσω ότι είπαμε !

Δημοσ.

Καλημερα φιλε Πουλινε .Δηλαδη παιρνεις τηλεφ και ζητας : 1 Interleaved , 2 Default Profile 6αρι ; To upload μου γραφει fastpath .

Εχω θεμα με την πραγματικη ταχυτητα δεν περναει το 1,4 mb και τα CRC errors

TCM(Trellis Coded Modulation)
1
1
SNR Margin
11.5 dB
9.2 dB
Line Attenuation
23.4 dB
11.2 dB
Path Mode
Interleaved
FastPath
Interleave Depth
64
1
Data Rate
15899 kbps
1020 kbps
MAX Rate
17352 kbps
1064 kbps
POWER
0.0 dbm
12.7 dbm
INP
0.0 symbols
0.0 symbols
INP-SHINE
-
-
INP-REIN
-
-
CRC
34143
1
Δημοσ.
4 minutes ago, bill987 said:

Ήρθαν εχθές οι τεχνικοί του οτε, μετρησαν την γραμμή, όλα εντάξει είπαν! Επειδή ήμουν στη δουλειά μιλούσαμε στο τηλέφωνο, τους είπα τι συμβαίνει αλλά το κακό είναι ότι εκείνη την ώρα ήμουν σε interleave (με το που δηλώνω βλάβη με γυρνάνε εκει ) και άρα δεν κάναμε τίποτα!

Τους πήρα κατευθείαν τηλέφωνο και περιμένω να με γυρίσουν σε fastpath ώστε να δοκιμάσω ότι είπαμε !

δεν ξερω αν θα κανουν κατι παραπανω.μπορουν να σου αλλαξουν ζευγαρι αλλα πολυ απλα μπορει ειτε να σε βαλουν σε interleave ειτε να σε ανεβασουν σε Margin και να σου βαλουν Fast path που θα χασειςκαι αλλο σε ταχυτητα.

1 minute ago, Damachi said:

Καλημερα φιλε Πουλινε .Δηλαδη παιρνεις τηλεφ και ζητας : 1 Interleaved , 2 Default Profile 6αρι ; To upload μου γραφει fastpath .

Εχω θεμα με την πραγματικη ταχυτητα δεν περναει το 1,4 mb και τα CRC errors

TCM(Trellis Coded Modulation)
1
1
SNR Margin
11.5 dB
9.2 dB
Line Attenuation
23.4 dB
11.2 dB
Path Mode
Interleaved
FastPath
Interleave Depth
64
1
Data Rate
15899 kbps
1020 kbps
MAX Rate
17352 kbps
1064 kbps
POWER
0.0 dbm
12.7 dbm
INP
0.0 symbols
0.0 symbols
INP-SHINE
-
-
INP-REIN
-
-
CRC
34143
1

συγχρονιζεις στα 15,8 αρα και το μεγιστο download σου θα ειναι κοντα στα 1,5 με 1,6. fast path εχεις στο up οποτε δεν σε νοιαζει.Crc ειναι φυσιολογικο να εχεις.μπορεις να ζητησεις 6 Margin αν ο παροχος σου δινει και θα ανεβεις 1,5 mbit σιγουρα.και επισης δοκιμες Download απο γρηγορα site με καλωδιο οχι ασυρματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντα με καλωδιο . Βαζοντας 8 db παει μεχρι 17000 αλλα η ταχυτητα download τερματιζει στο 1,5 mb ειναι το profil απο τον παροχο ;

image.png

Επεξ/σία από Damachi
Δημοσ.

Κανονικα θα πρεπε να παιζεις παραπανω.δοκιμασες και με καμια αλλη συσκευη πχ κινητο ή με αλλο ρουτερ?μπορεις ακομα και σε 5 margin να παιξεις με αυτην την γραμμη,.ο παροχος δεν σε κοβει καπου λογικα.βαλε 5 margin να παιξεις 20mbit και δες ποσο κατεβαζει.αν εισαι παλι 15 τοτε κατι σε κοβει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημέρωση του θέματος:

Το θέμα που είχα φτιάχτηκε, είπαμε οκ να γίνει μια μείωση της ταχύτητας αλλά όχι και στην μέση ...

4άρι πλέον το κατέβασμα... 

Τι κάνω?? Το αφήνω ως έχει ? 

Χωρίς τίτλο.png

Επεξ/σία από bill987

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...